icon

Ako riešiť napätie medzi manželom a synom?

1. nov 2025

Keď si ma muž bral tak aj s dieťaťom. Teraz syn chodí do školy a keďže nás dnu nepustia tak mu to hrozne trvá než výjde von,než sa vybaví u skrinky.
Keď som v práci tak preň chodí muž ho čakávať. Naposledy mi tak strašne vynadal kvôli synovi že musí dlho čakať a nareval na mňa aby som s tým niečo láskavo robila že mu to hrozne trvá a nebude tam čakávať ako kkt a podobné...
Baby prečo nadáva mne ? Akoby som snáď syna navádzala aby zámerne zdržoval. Stále synovi dohováram aby bol rýchlejší a pod. ale mam pocit že mi tym muž naznačil že ho mám vyplieskať za to.

Strana
z3
anonym_d1140f
1. nov 2025

Tvoj syn bude vzdy tvoj syn. Si pre neho vsetko, je este maly. Ale ten tvoj muz tu coskoro pre teba nebude, uz teraz vidiet ze pomaly je koniec vasmu vztahu. Nevazi si ta, a to snad aj sama vidis. Tak ho kopni do zadku sama a vystiskaj svojho synceka a chran ho pred takym drzim muzom.

danica2711
1. nov 2025

no, na to vyčkávanie mám aj pohľad z druhej strany, môj syn bol dosť dlho taký šuchták, zásadne posledný z tréningu, šľak ma išiel trafiť, a to bol môj vlastný syn. Ale to je len čiastkový problém, dôležitejšie je to, čo píšeš neskôr, že sa oňho vlastne vôbec nezaujíma, nemá k nemu žiadny vzťah. Ja nie som žiadna fanatická matka, ale napriek tomu zastávam názor, že dieťaťu si povinná zabezpečiť šťastné detstvo - a to pri tomto človeku zjavne nemá

efka77
1. nov 2025

Tomu chlapovi zjavne tvoj syn prekaza. Bol by rad keby mal len teba ( a podla povahy aby si ho obskakovala, rozmaznavala ...) ,chlapec mu zjavne robi len tazkosti. Je to smutne.
Uz ked nam vsetkym je pri citani tvojich statusov jasne ze lepsie to uz nebude,urcite to citis aj ty. Ja osobne by som v tom mala jasno. Dala by som mu sancu cez riadny rozhovor aby respektoval ze sme 3- clenna rodina a je to aj "jeho" dieta. Ak by sa tvaril zo on s nim nic nema tak s takymto chlapom by som nezila. Mala si syna a az potom prisiel on. Tvoja priorita ma byt jasna!!!
Zi si zo synom spokojny zivot,nedovol aby ti ho deptal niekto takyto. A to iste plati aj o tebe - zasluzis si viac. Ved urcite citis ze si takehoto chlapa nemas za co vazit . A este ti aj vyraba kazdodenny stres tym ze pozaduje aby si riesila ty ze on si nevie riadne nadviazat vztah s dietatom a nema ho rad. Vzdy budes medzi dvoma mlynskymi kamenmi. A vekom syna sa to bude len zhorsovat. Bude ti z toho smutno a tvoja dieta ti za to nikdy v dospelosti nepodakuje.

alickapusinka
1. nov 2025

S človekom ktorý by neprijal moje dieťa aspraval by s ak nemu ako k odpadu a zvlašť ak je menšie školopovinne by som nič nechcela mať odišla by som aj zo synom.To fakt ideš davať prednosť človeku chlapovi pred synom. Sa uvedom ak by bolo aj spoločne dieťa tak tvoj by bol čo odpad pre neho.Cele zle nikdy opakujem nikdy a ešte raz nikdy by som žiadnu klobasu primitíva nevymenila za pohodlie a pokoj mna a môjho dieťaťa.Urobila si chybu.

anonym_924926
1. nov 2025

@anonym_autor evidentne je tvoj muž už z celej situácie frustrovaný a preto povie aj niečo nevhodne. Kto z nás rad a pravidelne čaká? Možno sa niekam ponáhľal..
Mali by ste sa všetci porozprávať. Vidíte, že tato situácia nikam nespeje a potrebujete ju riešiť. Prečo tvojmu synovi toľko trvá sa vychystat a inym deťom nie? Asi nestačí povedať, aby bol rýchlejší, lepšie je s ním prebrať, ako to ma urobit, v com ma problém.
Dajte hlavy dokopy.. čo by pomohlo jemu a čo tvojmu mužovi, keď by dlhšie čakal?
Prečo nadáva tebe? To by bolo fajn vedieť, opýtaj sa ho na to. Možno preto, lebo sam už nevie, ako to so synom riešiť.
Druha vec je jeho vztah k nemu. Porozprávala by som sa s každým zvlášť, ako vnímajú toho druhého. Čo by si predstavovali inak, alebo čo by boli ochotní zmeniť a urobit pre toho druhého? Pomohol by spoločný čas a pomohlo by sa poradiť v nejakej rodinnej poradni, aj online.

anonym_924926
1. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_7dfa1e máš pravdu. Lebo ani doma sa ho nič nepýta ani sa s ním nerozpráva. Obchádza ho,ignoruje. Vlastne len ho stále za niečo jebe a upozorňuje a diriguje

@anonym_autor tam si veľmi dôležitá ty, nejako ich usmerniť. Čo mužovi vadí? Za čo ho napríklad kritizuje?

tykat
1. nov 2025

@anonym_autor povedz mu, ze to ze sa syn oblecie rychlejsie nepomoze, lebo on je kkt nonstop, nielwn ked ho caka.

anonym_cdb1f2
1. nov 2025
@anonym_e88c96

Súhlasím s komentárom, že si ďalšia čo uverila, že muž bude ľúbiť cudzie dieťa a správať sa ku nemu ako k svojmu. Nebude a ty to začínaš vidieť. A bude to horšie. Napríklad taká puberta.... Vtedy vedie liezť deti na nervy aj vlastným rodičom, nie to ešte nevlastnému.....

@anonym_e88c96 Mozno nedufala. Mozno to bol proste vztah z rozumu. Bala sa byt sama, typek prejavil zaujem a to stacilo.

enya00
1. nov 2025

mna zarazila tvoja otazka, ze preco nadava tebe? To by si bola radsej, keby tebe nic a nadava synovi? To len take zamyslenie, nemal by nadavat ani jednemu.Ale ocividne si s pakom a syna sa nevies zastat. Snad raz pochopis a uprednostnis syna

anonym_530595
1. nov 2025
@anonym_autor

@alex49 no jasne,šuchtajú ja viem ale strašne sa mi za to nadáva ak to synovi dlho trvá. Muž to vyčíta mne. Ešte keď sa spýtam prečo mne nadáva za nič a on na to a komu inému mám za to nadávať?

@anonym_autor kde má otca svojho? Nevzal si ťa s dieťaťom, ty si si vzala kkta a ty ešte premýšľaš nad tým že by si syna vyplieskala? Urob si poriadok s mužom, alebo vyplieskaj decko a drž hubu aby ti náhodou nevynadal.

anonym_5c52f2
1. nov 2025

@anonym_autor Ako sa manžel chová je jedna vec, ja by som nezniesla keby môj manžel nemá vzťah k môjmu dieťaťu. Prvoradé je moje dieťa, keby sa manžel nespamätal už by bol ex.
A druhá vec ten systém je na hlavu postavené. Aktuálne mám prváka a tiež čakám naňho každý deň aj 10 minút a viac pokiaľ vyjde von zo školy. Nie ja, všetci rodičia sa sťažujú. A minule sa mi stalo že bola zastupujúca druzinarka, ja som zazvonila a poprosila ju aby poslala von moje dieťa a ona nepočula nerozumela meno a priezvisko dieťaťa. 5 krát po sebe som opakovala koho má poslať von, všetci rodičia čo tam boli sa chytali za hlavu či je hluchá alebo čo. Voľakedy toto nebolo, keď chodilo moje staršie dieťa na ZŠ do družiny, išli sme normálne dovnútra do školy do triedy a zaklopali že bereme domov xy dieťa. A trvalo to 2-3 minút. Teraz všetko len komplikujú rodičom.

anonym_cdf7d5
1. nov 2025

Jaaaj toto som si zažila z pozície toho dieťaťa. Nevlastným rodičom vie vadiť každá debilina, všetko čo deti robia úplne normálne a nie je dôvod ich za to odsudzovať. Okamžite si svoje dieťa zastaň a v tejto situácii ho máš obrániť. Tvoj muž ho musí brať ako vlastné, nie že alibisticky “to nie je moje dieťa” a len naň nadávať. Ak sa muž nevie zmieriť s dieťaťom, tak buď sa bude musieť, alebo začni opäť randiť s takýmito debilmi až keď dieťa bude veľké a osamostatnené a nebude ho to ovplyvňovať. Ja by som svoju kamarátku za takéto správanie a tolerovanie takéhoto prístupu mužovi po vlastnej skúsenosti prefackala nech sa uvedomí. To dieťa nemá alternatívu, nevybralo si debilného nevlastného otca, nevybralo si rozvedených rodičov, nevie si vybrať inú mamu. Tvoj muž nech sa rozhodne, či ho berie ako vlastné dieťa, alebo to nemá zmysel. Jaj normálne vidím na sebe tie moje detské traumy čo mi to pripomenulo. Aspoň vidíš, že keď to teraz dobabreš, to dieťa si tým bude prechádzať celý život. Ty nie si obeť aby si nechala muža aby ti nadával, tvoje dieťa nie je stroj aby nechybovalo. Muž musí oboch aj rešpektovať a ľúbiť, inak nech si nájde bezdetnú ženu.

anonym_ae8df2
1. nov 2025
@darmasiswa

@anonym_ae8df2 suhlasim s tebou, ale mnoho zien je s muzom preto, aby ekonomicky zvladla starostlivost o seba, dieta a strechu nad hlavou. Ak by dokazali s muzom zit spolu s respektom, ak by sa jej muz vobec nestaral do jej zitia so synom, tak sa to da. Netreba si robit iluzie, ze iny muz bude jej dieta milovat. Dokonca aj ja, ako zena, som sa pristihla, ze niektore deti vobec nemusim, aj ked ich matky mam rada, a fakt mi ich decka lezu na nervy, je to moje priznanie, hanbim sa za ten pocit, ale taka je realita.

@darmasiswa žena by hlavne mala mať toľko detí, o koľko je schopná sa sama postarať, nie sa prilepiť na akéhokoľvek debila, len aby mala určitú životnú úroveň

lilinka76
1. nov 2025
@anonym_autor

@huxy no 😞 už sa muž vyhrozil že preňho si mám sama chodiť že tam nebude čakať nebude preňho chodiť. Úplne dáva ruky preč. Ani úlohy s ním nerobí že si to mám sama menežovať lebo vraj ja som študovaná a on nie

@anonym_autor A máte spolu ďalšie dieťa? Dúfam, že nie. Lebo mať za muža takého kkt, tak zbalím syna a dovidenia. On bol v umelom spánku, keď s Tebou randil a bral si Ťa, nevedel, že máš dieťa?

beronsche
1. nov 2025
@anonym_autor

@zmrzlinka2021 nie je to jeho syn a dáva mi to dosť najavo,ani to nemusí vysloviť, vidím správanie

@anonym_autor toto je tragédia..
A bude to len a len horšie..
Musím priznať, že tu by som volila ultimátum - bud sa chlap znormslizuje a k dieťaťu sa bude chovať ako má - ak to nedokáže, musí vyhľadať odbornú pomoc, alebo môže ísť..
Pretože život s takým otcimom chlapca silné poznačí a to nechceš...

beronsche
1. nov 2025
@anonym_cdf7d5

Jaaaj toto som si zažila z pozície toho dieťaťa. Nevlastným rodičom vie vadiť každá debilina, všetko čo deti robia úplne normálne a nie je dôvod ich za to odsudzovať. Okamžite si svoje dieťa zastaň a v tejto situácii ho máš obrániť. Tvoj muž ho musí brať ako vlastné, nie že alibisticky “to nie je moje dieťa” a len naň nadávať. Ak sa muž nevie zmieriť s dieťaťom, tak buď sa bude musieť, alebo začni opäť randiť s takýmito debilmi až keď dieťa bude veľké a osamostatnené a nebude ho to ovplyvňovať. Ja by som svoju kamarátku za takéto správanie a tolerovanie takéhoto prístupu mužovi po vlastnej skúsenosti prefackala nech sa uvedomí. To dieťa nemá alternatívu, nevybralo si debilného nevlastného otca, nevybralo si rozvedených rodičov, nevie si vybrať inú mamu. Tvoj muž nech sa rozhodne, či ho berie ako vlastné dieťa, alebo to nemá zmysel. Jaj normálne vidím na sebe tie moje detské traumy čo mi to pripomenulo. Aspoň vidíš, že keď to teraz dobabreš, to dieťa si tým bude prechádzať celý život. Ty nie si obeť aby si nechala muža aby ti nadával, tvoje dieťa nie je stroj aby nechybovalo. Muž musí oboch aj rešpektovať a ľúbiť, inak nech si nájde bezdetnú ženu.

@anonym_autor príspevok o 17:55 si prečítaj aspoň 10x

beronsche
1. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_7dfa1e máš pravdu. Lebo ani doma sa ho nič nepýta ani sa s ním nerozpráva. Obchádza ho,ignoruje. Vlastne len ho stále za niečo jebe a upozorňuje a diriguje

@anonym_autor buď ho ignoruje a obchádza alebo "Vlastne len ho stále za niečo jebe a upozorňuje a diriguje"..
Skvelé, si na najlepšej a istej ceste dodrbat vlastného syna tak, že celý jeho dospelý život to negatívne poznačí.
Toto chces?
Naozaj to synovi urobíš??

amdornik
1. nov 2025

@anonym_autor autorka, odhliadnuc od syna, ako sa ten muž správa k tebe? nie si tak trošku náhodou za všetko zlé vinná ty? (teraz nemyslím veci týkajúce sa dieťaťa, všeobecne).

20erika07
1. nov 2025

Chudák chlapec ....

gabrielladan
2. nov 2025

No a koľko minút čaká naňho? 😅 Toto ma veľmi zaujíma. Ale je to vyslovene kkt... Prepáč ale je mi ľúto chlapca...bude to iba horšie

michal_dr
2. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor
Myslím si, že týmto si si odpovedala na všetky otázky týkajúce sa problému z partnerovej strany "Prečo... " 😕

Ak nemá rád tvojho syna, má k nemu emocionálny blok, nemá empatiu tak ho považuje za "bremeno, záťaž" a pociťuje k nemu "odpor".

Dedi sú deti... ty však nevieš ako sa tvoj partner sprava k synovi, keď je s nim sám a synova reakcia k tvojmu partnerovi je nasledne reverzná. Za ten čas, ktorý žiješ s partnerom koľko krát prišiel syn za ním a objal ho? Koľko krát ti večer povedal, mami teším sa na zajtra, pôjdeme s "Ferom" do kina, pôjdeme na bike, pôjdeme pozrieť traktory...?
Asi ani raz, však...? 😕

Deti tiež nie si hlúpe, rodičia si myslia, že deti doma nič nepočujú... ale omyl, počujú a cítia napätie medzi rodičmi a môžu mať pocit viny☝️

Je to tvoj vzťah, ale... stojí to za to?
Tvoj syn je súčasťou teba a tvoj partner si k nemu nenašiel cestu... (nie vždy je to ľahké, nie vždy to ide, ale žiť v domácnosti, kde partner "ignoruje" dieťa ako píšeš... 🤔)

Neviď len svoje šťastie, môže sa ti to v živote vrátiť... raz môžu synovi prasknúť nervy, vybuchne a nedopadne to dobre...

Nie je ľahké žiť sama s dieťaťom, to čo máte "doma", mega dusno... 😕

Zamysli sa... a nech sa Vám so synom darí, nech ste šťastní 😉

greywolf
2. nov 2025

@anonym_autor aky manzel taky syn 😀🤭

Strana
z3