Ako riešiť nepríjemný záujem priateľovej matky?
Dobry den zaujima ma vas nazor. Mam priatela. Jeho mama sa vobec nezaujima ako sa mam co mam nove a tak. Ako sa citim pretoze beriem antidepresiva. Ona vola len vtedy ak chce VYZVEDAT. Stale len vtedy ked islo o moju robotu. Vzdy ked som nastupila do nejakej roboty hned vecer mi zacala volat z nicoho nic. Priatel hovori ze chce vediet moj plat ci na zmluvu atd a ze ci uz robim.. nepacili sa mi 2 prace z ktorych som odisla teraz som nastupila do tretej. A aj pred tym ked som nastupila hned volala. A cez priatela vyzvedala aky plat ci na zmluvu ze ci uz robim. A ked som nerobila tak sedela somnou a na profesii mi hladala pracu za mna a mi kazala posielat ponuky. Pride mi to extremne. Toto je normalne ? Mam 30 rokov nemam snou nic. S priatelom sme spolu rok. Raz mi pomohol s najmom jediny raz a ona to zistila a mam pocit ze preto na mna tak tlaci lebo sa boji ze priatel mi bude davat peniaze na najom. Kazdopadne mala by to riesit snim ked nieco chce nie somnou nie ? Ci sa mylim... dakujem.. okrem toho sme tam kazdy vikend lebo ona bez neho nevydrzi. Vzdy sa prehnane cucmaju obimaju ako keby mal odist navzdy. S priatelom spolu nezijeme. On je na ubytovni a ja byvam sama.
@viestta neviem kolko mam odrobene normalne som bola v tych pracach par mesiacov.
Co sa tyka toho ze sme tam kazdy vikend. Serie ma to a strasne. Citim sa stale pod jej kontrolou. Taktiez ma serie ze sa lucia ako keby sa mali uvidiet az za pol roka.. potom ma dve sestry ktore ho stale objimaju ked tam som. A ked sme tam aj 8 hodin a ideme prec tak prekvapene sa nas cela jeho rodima pyta ze ci to uz ideme prec ???
@anonym_autor takze aj sestra objimajuca a hladkajuca svojho brata je tvoja tema...
No neviem kolki z vas vsetkych ste vlastne v poriadku, ale vela ich nebude
za jeden rok si zmenila pracu 3x a uz si si stihla aj na najom poziciat? kolko to popoziciaval priatel? ak ti vadi len toto tak jej nevesaj na nos tvoje prace ... a ak tam nechces sediet 8 hodin tak to obmedz .. chod tam len na chilu alebo vobec a priatelovi tiez povedz nech jej nic take nerozprava ..
To, že berieš antidepresíva a nezvládaš ťažkú prácu vo výrobe, z toho si nič nerob. Oni pôsobia utlmujuco a mnohí tú prácu nezvládajú, ani žiadne lieky pritom neberú. Hlavne, že si si našla prácu, ktorá ti vyhovuje a v ktorej si spokojná. To, že si vymenila tri prace behom jedného roka, ako tu tvrdia, to som v tvojom príspevku nenašla. A k téme, to si musíte vykomunikovať. Myslím, žeby sa nikomu nepáčilo, keby sa do neho takto starala cudzia osoba.
Ja pôjdem proti prúdu a poviem, že nie je až také nezvyčajné menjť prácu viac krát za rok, ak to vieš dobre vysvetliť.
Ja som z jednej práce odišiel, lebo som to už psychicky nezvládal, a z druhej kvôli hnusnému šéfovi a kolektívu. A ten plat mi ani zďaleka nestál za to, aby som tam strácal čas a nervy.
Jeho mama sa k vám správa ako k malým deťom. Obom. Čudujem sa, že jej to priateľ dovolí. On zrejme dobrovoľne počúva mamičku a to čaká aj od teba. Bude asi taká povaha a keď s ním chceš ostať, tak sa s tým musíš zmieriť. Celý život nechá zasahovať matku do vašich životov a nechá sa ňou manipulovať. Ty vieš že keď začneš byť proti nej, tak ona bude jeho huckať proti tebe. Kto vie koho si vyberie. Zmier sa s tým alebo utekaj. Jemu jej správanie nevadí, inak by ju už upratal.
@anonym_autor sorry ale ty si fakt sen každej svokry 🤦♀️
@anonym_autor je zvlastne ze mas 30 rokov odmietas ponuky a sedis doma
@anonym_autor Ahoj, podla mna, ked ohladne tvojej prace chcela jeho mama nieco, tak to mala rozoberat v sukromi s nim a nie tebe kazat co mas robit. Ona nie je tvoja mama a ty si dospela zena. To,ze si nevydrzala v tych dvoch pracach beriem tak,ze si taku pracu chcela skusit ci zvladnes, ale zistila si,ze je to nad tvoje sily. Kazdy sa moze v zivote "kopnut". Hlavne teraz uz ked si nasla administrativu a pises,ze je to lahka praca, tak tam hlavne zotrvaj. Nie kvoli frajerovej mame, ani kvoli frajerovi, ale najmä kvoli sebe, svojim vydavkom a aj preto, aby si nemala status fluktuant, keby si chcela zas pracu zmenit. Ohladom depresii si povedala jeho mame ty alebo tvoj frajer? Popravde trochu sa mi nepaci aj jeho spravanie, chodite neustale k jeho mame, cicmaju sa, on jej o tebe hovori zrejme vsetky veci, ktore by si mohol nechat pre seba a nechat na teba, ci jej nieco povies ci nie. To, ze ti pomohol s najmom bolo ozaj len raz? Alebo viackrat? Pripadne okrem najmu ti pomohol financne aj s niecim inym? Davaj si na toto pozor- znovu nie kvoli jeho mame, ale kvoli sebe, lebo neposobi to dobre a kludne sa moze stat, ze casom mu to prerastie cez hlavu taketo vypomoci a ta necha. To co ti pomohol si mu tie peniaze aj vratila? Aj to je podstatne. Zatial ste len par, nezijete spolu, cize je na mieste vratit to. Ak jej on toto vsetko zavesil na nos, tak sa jeho mama do toho obula, ALE ty nie si povinna to napriek tomu znasat, pretoze toto je medzi tebou a nim. Nepises, ze ci je k tebe jeho mama mila a naozaj ma zaujem ti pomoct (napr. co sa tykalo hladania prace) alebo bola na teba nervna, ked "si ta posadila" k profesii. Lebo aj to je rozdiel. Co sa tyka otazok k platu, dufam,ze nie si taka hlupa, aby si jej taketo info vesala na nos, toto ju ozaj nema co zaujimat, ona ti v podstate je stale cudzi clovek. Takze autorka, naozaj popremyslaj, ci tvoj priatel nie je mamanek a ci ozaj jeho matka a on maju prestrihnutu pupocnu snuru (lebo ak nie, tak s takym radsej nebud) a dalsia vec, verim, ze v tejto aktualnej praci uz zotrvas a to ozaj dlho. Drzim palec
@motylik2559 👏👏👏
Tu by som ani priateľovi nepovedala výšku platu, to nevie ani moja mama, nieto svokra. Majú pomýlené predstavy, dojmy aj pojmy, príjem versus výdavky.
Naučila som to aj chlapa, lebo jeho mama sa starala aj o každé €, snažil sa jej vysvetľovať, robiť výpočty, ak tak mu kafrala do toho. Stačilo. Ja sa ani mami nepýtaj na dôchodok, viem že ho nemá veľký, aj ušetriť vie, ale my deti jej pomáhame s niektorými platbami a nákupmi
To, že berieš antidepresíva a nezvládaš ťažkú prácu vo výrobe, z toho si nič nerob. Oni pôsobia utlmujuco a mnohí tú prácu nezvládajú, ani žiadne lieky pritom neberú. Hlavne, že si si našla prácu, ktorá ti vyhovuje a v ktorej si spokojná. To, že si vymenila tri prace behom jedného roka, ako tu tvrdia, to som v tvojom príspevku nenašla. A k téme, to si musíte vykomunikovať. Myslím, žeby sa nikomu nepáčilo, keby sa do neho takto starala cudzia osoba.
@maury teraz má 3., výroba, sklad a teraz administratíva. A mmch. mohlo to byť behom pár týždňov, možno mesiacov , v skúšobnej dobe, a už tu ponižujú že fuuuuj.
@anonym_autor je zvlastne ze mas 30 rokov odmietas ponuky a sedis doma
@anonym_00ef0b aké ponuky odmieta? veď je zamestnaná
Tak ma záujem alebo nemá ?
Netuším prečo k nej chodíš každý víkend,
prečo priateľovi rázne nevysvetlíš že má držať jazyk za zubami,
prečo s ňou sedíš a cumis na profesiu,
prečo jej dvihas mobil, keď len o zmluve a plate vyzvedá
Máš 30 rokov , tak sa postáv za seba, uprac priateľa, aj jeho matku, slušne a rázne, a keď nepomôže pár pokusov, pošli ich oboch do prdpreč
@anonym_autor priateľ je v 30 na ubytovni?? No nazdar...
@tiezjedna myslím, že on je na tej ubytovni mimo, počas týždňa. To ona je podnájme, na ktorý nemá. Toto je za mna oveľa horšie a nečudujem sa, že sa potenciálna svokra zaujíma.
@tiezjedna myslím, že on je na tej ubytovni mimo, počas týždňa. To ona je podnájme, na ktorý nemá. Toto je za mna oveľa horšie a nečudujem sa, že sa potenciálna svokra zaujíma.
@anonym_0faf5e to nie je záujem, ale výzvedná služba... Ja ti neviem, za mňa sú takéto vzťahy úplne padnuté na hlavu.
@anonym_0faf5e to nie je záujem, ale výzvedná služba... Ja ti neviem, za mňa sú takéto vzťahy úplne padnuté na hlavu.
@tiezjedna nepozname podrobnosti. Len jednostranne podanie od autorky

@anonym_autor toto nie je tvoja prva tema o svokre, ku ktorej musite chodit kazdy vikend. Uz to tu bolo, chlap na ubytovni, na vikendy taha frajerku k mamicke. Kedy ste vy dvaja spolu, ked nebyvate v jednom meste a vikendy ste u jeho mamicky? Ako vy dvaja vlastne fungujete. To, ze sa jeho mama (ona este nie je tvoja svokra) stara ci jeho frajerka robi alebo nie, je tvoj (a vas) najmensi problem, uvedomujes si to?
Ozaj, kolko tyzdnov (alebo len dni?) za ten rok co ste (akoze) spolu si odrobila?
@viestta neviem kolko mam odrobene normalne som bola v tych pracach par mesiacov.
Co sa tyka toho ze sme tam kazdy vikend. Serie ma to a strasne. Citim sa stale pod jej kontrolou. Taktiez ma serie ze sa lucia ako keby sa mali uvidiet az za pol roka.. potom ma dve sestry ktore ho stale objimaju ked tam som. A ked sme tam aj 8 hodin a ideme prec tak prekvapene sa nas cela jeho rodima pyta ze ci to uz ideme prec ???