Ako riešiť neustálu nervozitu manžela?
Ahojte nemám sa komu vôbec zdôveriť nikoho nemám už ani rodičov .Žijem z manželom už 20 rokov ,ale posledný rok sa sním vôbec nedá vydržať. Za tých 19 rokov nemal takúto smolu ako vtomto roku dva x nehoda ,úraz hlavy ked sa opil v Rakúsku z Poliakmi ,vkuse problémy z autom atď.Ide oto ,že chodí domov na víkendy máme spolu dve deti a ,keď má prísť domov mňe začína biť zle jednoducho sa zas bojím aký príde nervózny, bojím sa už aj niečo sa len ho opýtať vyskočí namňa z krikom a dôjde k hádke, hádame sa spolu celý víkend až kým neodíde preč a ja sa aj ale žiaľ teším, že ide preč lebo nastane v dome kluď a deti sú tiež kľudné. Chápem ,že má ťažké obdobie ale to obdobie trvá už pomaly rok a ja už nevládzem zničil má úplne dostala som vysoký tlak a ani teraz mi není najlepšie mám pokazenú psychiku .Keď odíde začne mi vypisovať ako ho všetko mrzí prepáč, že sa zmení a ,keď príde domov zas je taký istý .Ako by ste to riešili Vy ?riešili by ste to hneď rozvodom ?milujem ho ale si uvedomujem ,že takto čím ďalej ja skočím u psychiatričky a o deti sa nemá kto postarať len ja .....a bojím sa čo bude ďalej. On akokeby za všetko viní mňa za jeho zlý život za jeho smolu atď.a vyvršujuje si to takto z krikom hadkám na nás ano aj na deti je nervózny a to už sa mi velmi nepáči najradšej keby mám kam šla by som niekde preč aspoň na ten víkend aby som sa ako tak dala dokopy lebo ja sa pomaly dávam dokopy od pondelka do štvrtka a príde on domov a zas lem plačem a mám vysoký tlak a je mi zle ,keď chcem od hádky ujsť, že idem do druhej miestnosti on príde aj tam zamňou len aby sa akokeby uspokojil tým ,žebsi tie nervy vyvrši namň
@anonym_autor Neostal taky po tom uraze hlavy? Neviem, aky vazny bol, ale niekedy taky vaznejsi moze zmenit aj spravanie cloveka.
@anonym_autor Neostal taky po tom uraze hlavy? Neviem, aky vazny bol, ale niekedy taky vaznejsi moze zmenit aj spravanie cloveka.
@marianarem áno ostal taký aj potom uráze, mal veľkú ránu v zadu na hlave spadol na ľad a zašívali mu ránu asi cca 10 cm ,vravela som to jeho obvodnej ,že aspoň ct ale to musí on požiadať ona stým nemá problém no on ano pretože on si nič neprizná.....začal aj potom úraze veľa rozprávať vkuse ...tiež som si myslela alebo ma napadlo či to nemohol spôsobiť ten uráz ,stalo sa mu to v januári tomto roku odvtedy je to už úplne zle sním .Po uráze mal dve autonehody, ktore tvrdí on mne ,že zane nemohol ,zle rozmýšľa robí chyby ktoré ani dieťa by nespravilo ,ja len krutim hlavou nadním čije normálny....
@marianarem áno ostal taký aj potom uráze, mal veľkú ránu v zadu na hlave spadol na ľad a zašívali mu ránu asi cca 10 cm ,vravela som to jeho obvodnej ,že aspoň ct ale to musí on požiadať ona stým nemá problém no on ano pretože on si nič neprizná.....začal aj potom úraze veľa rozprávať vkuse ...tiež som si myslela alebo ma napadlo či to nemohol spôsobiť ten uráz ,stalo sa mu to v januári tomto roku odvtedy je to už úplne zle sním .Po uráze mal dve autonehody, ktore tvrdí on mne ,že zane nemohol ,zle rozmýšľa robí chyby ktoré ani dieťa by nespravilo ,ja len krutim hlavou nadním čije normálny....
@anonym_autor Fiha, tak toto nie je sranda, moze tam byt nejake poskodenie mozgu. Treba ho skusit presvedcit na vysetrenia, hoci aj pod hrozbou rozvodu.
"Uraz hlavy ked sa opil s Poliakki"...on nema nahodou problem s chlastanim, ci?😏
@anonym_autor ale to, ze si ozraty rozbil hlavu je jeho problém a jeho blbosť
@anonym_autor určite by som s ním zašla k lekárovi, nech mu urobia CT či magneticku rezonanciu, či je všetko v hlave po úrade v poriadku. Ja som spadla na dlažbu, udrela som si hlavu, nastastie to môj účes vlasov v gumičiek drdola stlmil, ale aj tak som mala otras mozgu. Manžel so mnou utekal na urgent, kde mi hneď urobili CT. Jemu neurobili, keď mal takú ranu? Nech zmení prácu, takto sa nedá žiť, že on má prísť domov a ty si uz v strese. Normálne mu to povedz, že sa bojíš, že stále po tebe kričí.
Nemusite sa hned rozviest (nenavratne riesenie), navrhni mu, ze si date pauzu na necisto, ze takto to dalej nejde. Nech sa trebars odstahuje na 3-6 mesiacov k rodicom a uvidite, ci sa budete chciet vratit k sebe. Ked nie, potom rozvod.
Klasika, netyka sa to iba vas, vacsina vztahov vydrzi 10 rokov, kde to ustoja, potiahnu 20 rokov a ste v dalsej krize. Vacsina rozvodov je po +-20 rokoch v 40-50tke (su spolu od 20-30tky).
"Uraz hlavy ked sa opil s Poliakki"...on nema nahodou problem s chlastanim, ci?😏
@anonym_f6a905 kto sa niekedy neopil?
@anonym_autor ale to, ze si ozraty rozbil hlavu je jeho problém a jeho blbosť
@anonym_f4351som si ista ze aj on si je vedomý ze si za to moze sam. Ona hľadá ale riešenie.
Keby som ho ľúbila, tak rozvod urcite nie. Najskôr by som skúsila odborníkov. Musí s tym zajst k lekárovi. Skus ho presvedčiť.
Suseda mala muža, v poslednej dobe bol veľmi nervózny, nepríjemný, agresívny a zanedlho dostal mŕtvicu, opuch mozgu, potom opäť mŕtvicu a nakoniec zomrel. Nejaká kosť mu tlačila na mozog, proste to chcem tým povedať, že za jeho správaním bolo to ochorenie hlavy. Začnite to riešiť návštevou lekára, ak ste ochotná. V opačnom prípade mu dajte ultimátum, nechcete sa predsa zničiť, život máte len jeden. A posledná možnosť - odchod, rozvod. Pretože už teraz sa vám to podpisuje na zdraví.
@anonym_autor
Nech zmení prácu, ide na PN na preliecenie a smer psychiater
@gerrwie_girl isto onepil prvý krát A to je rozdiel. Keď sa opije doma a vyspí sa toho no ok. Ale sú ľudia ktorí ked pijú začínajú šprtať do iných, provokujú a potom je z toho bitka napr s Poliakmi.
Za mňa takýto chlap by piť nemal, lebo zle dopadne
@anonym_autor podľa mňa nie je dobré, že chodí na týždňovky, možno by pomohlo keby si chvíľku oddýchne na pn-ke, keď mal takéto úrazy a aby sa presne prišlo na to, čo to spôsobuje
@gerrwie_girl môj bratranec je presne tebto prípad, pred krčmou na skladoch nastala strkanica , bitka a on spadol, opitý došiel dovoľ, ale už cestou zvracal krv, mal zlomené rebrá , ktoré mu prepychu pľúca.
Druhý krát si rozbil hlavu, že ho museli zasívať, potom odišiel z nemocnice a cestou mal epi záchvat 1 krát v živote, zostal ležať na ulici v zime a tme. Síce ho našli pred tým ako by zamrzol, ale od kedy je doma z nemocnice je ako malé dieťa v tele dospelého, už má od aj opatrovateľku.
Manzel mozes mat organicke poskodenie mozgu, po tom uraze, alebo aj alkohole. To si music vyriesit Sam. Keby takto chodim z izby do izby za mnou a vyvolaval hardly, tak by som mu po tych romantickych smskach napisala, nech jeden vikend domov nechodi. Bud SA zobudi, alebo ten vikend prechlasta s kamaratmi.
tak tu už treba zasiahnuť a dať ultimátum: rozvod alebo návšteva lekára.
Vysvetliť, že jeho psychika má už dosah na tvoju psychiku a psychiku vašich detí, vysvetliť, že pozoruješ jeho zmeny správania po úraze a keď s tým odmieta niečo robiť, je ti to ľúto, ale nevládzeš už toto zvládať.
@anonym_autor hej, hej môže mať všetko. ... Je to agresívny ožran a agresívny debil. Ak chceš zostať pri zmysloch a nemať deti v decáku, lebo ty budeš na práškoch z takého chuja, tak prestaň riešiť ožrana, nech spadne tak kam patrí, nech si rieši život a svoju agresivitu sám a ty sa starj i seba a deti. Rozvod a pokoj pre teba a deti.
@anonym_f4351som si ista ze aj on si je vedomý ze si za to moze sam. Ona hľadá ale riešenie.
@gerrwie_girl stačilo nechlastat
To su taketo dlhodobo odlucene rodiny, on tam zije sam ako pan, idete mu na nervy... a on vam tiez, lebo nie ste na seba zvyknuty.. treba zit spolu... a k neurologovi nech ide urcite tiez.
@gerrwie_girl isto onepil prvý krát A to je rozdiel. Keď sa opije doma a vyspí sa toho no ok. Ale sú ľudia ktorí ked pijú začínajú šprtať do iných, provokujú a potom je z toho bitka napr s Poliakmi.
Za mňa takýto chlap by piť nemal, lebo zle dopadne
@anonym_f720de ale ved vobec nevieš co sa stalo 😀. Moj oco bol na chate s kamarátmi, popilo sa a v noci ked šiel na WC tak spadol zo schodov a rozbil si hlavu. Z toho usudzujes ze ma problémy s alkoholom napríklad? 🙂
@anonym_f720de ale ved vobec nevieš co sa stalo 😀. Moj oco bol na chate s kamarátmi, popilo sa a v noci ked šiel na WC tak spadol zo schodov a rozbil si hlavu. Z toho usudzujes ze ma problémy s alkoholom napríklad? 🙂
@gerrwie_girl mne je v skutku jedno ako si rozbil ten chlap hlavu. Aj to načo vlastne pil s Poliakmi....
Chcela som len poukázať príkladom z našej rodiny že na čo všetko môže mať vplyv úraz hlavy.
Možno by ten chlap ani nemal šoférovať.
Ako jasne ze úraz hlavy moze spôsobiť velke psychicke problémy. Ja len narážam na to ze vobec nevieme co sa stalo ale uz sa tu súdi...pit s Poliakmi mohol lebo boli niekde na výlete a dali sa dokopy s inou partiou. Mohol potom spadnúť niekde, nemusel sa nutne s niekym pobiť, mne to napríklad ani nenapadlo.
Kolko % vyplaty ti dava? Nie je tam rozgembleny, zadlzeny,... Zalaskovany? To ho tam nemozes ist prepadnut, cez tyzden? Niekedy hodinova navsteva objasni vsetko! 🐦⬛
@anonym_f6a905 nie len mal oslavu jeden Poliak a po práci si šli vypiť ževraj nebol až tak môj manžel opitý ale smola ,že sa mu šmyklo cestou na ubytovňu...nepije tvrdé len pivo aj to len nejaký piatok ale zjavne pil snimy aj tvrdé ja si myslím ,že to musel prehnať
@anonym_autor určite by som s ním zašla k lekárovi, nech mu urobia CT či magneticku rezonanciu, či je všetko v hlave po úrade v poriadku. Ja som spadla na dlažbu, udrela som si hlavu, nastastie to môj účes vlasov v gumičiek drdola stlmil, ale aj tak som mala otras mozgu. Manžel so mnou utekal na urgent, kde mi hneď urobili CT. Jemu neurobili, keď mal takú ranu? Nech zmení prácu, takto sa nedá žiť, že on má prísť domov a ty si uz v strese. Normálne mu to povedz, že sa bojíš, že stále po tebe kričí.
@anonym_b46cfa veď práve nespravili mu vôbec ct asi preto ,že bol opitý, zašili ránu a na druhý deň mal si prísť po lieky a o 10 dní na štichy .on si nedá povedať ale už ho presvedčím na to ct stale povie ,že nemá čas ale ma ho v piatok vtedy je už doma
Nemusite sa hned rozviest (nenavratne riesenie), navrhni mu, ze si date pauzu na necisto, ze takto to dalej nejde. Nech sa trebars odstahuje na 3-6 mesiacov k rodicom a uvidite, ci sa budete chciet vratit k sebe. Ked nie, potom rozvod.
Klasika, netyka sa to iba vas, vacsina vztahov vydrzi 10 rokov, kde to ustoja, potiahnu 20 rokov a ste v dalsej krize. Vacsina rozvodov je po +-20 rokoch v 40-50tke (su spolu od 20-30tky).
@anonym_2c2566 áno sme spolu aj mi od 20 rokov on od 23 ,môže biť ,že už to je také oničom po tých 20 rokov ale máme deti najmladší má len 4 roky a keby nebol takýto v správaní tak by som snim bola aj ďalších 20 rokov len toto sa nedá už zniesť a city mi ochladli kvôli jeho správaniu.....

Možno keby zmenil prácu. Vyzerá to na stres v práci, alebo preťaženie.