icon

Ako riešiť neveru a blokované kontakty vo vzťahu?

6. mar 2025

Ahojte. Našla som priateľovi v telefóne na whatsapp blokovaný kontakt s vymazanými správami z roku 2024 a 2023 (prosím, nemoralizujte, že som sa hrabala v mobile). Spolu s priateľom sme od roku 2021. Zavolala som na daný kontakt, ktorý mal uložený pod menom Cern. Ozval sa mi ženský hlas, ktorý rozprával po anglicky s nejakým prízvukom. Pýtala som sa jej, kto je(neprezradila) a či pracuje v meste kde bývame (povedala áno). Keď som ju konfrontovala, že prečo som našla históriu zmazaných správ na whatsapp v mobile priateľa, povedala, že tento telefonát jej nie je komfortný a praje mne a môjmu priateľovi veľa šťastia. Čo mám robiť?

mizoko
6. mar 2025

@domkakvet ja som poznamenala to ohľadom UA kvôli tomu že vieme aká je na SK nálada a len tak to vytresnut nie je dobré. Stačilo napísať že rozprávala po anglicky s cudzím prízvukom. A pokiaľ viem tak radíme ale zase vedela do čoho ide. Tu už sa nedá poradiť vlastne nič. A aj tak je rozhodnutie na nej.

domkakvet
6. mar 2025

@mizoko ano mas pravdu a napisala som to celkove preto aby si niekto nemyslel, ze autorka ma nieco proti nim, lebo to tak myslim nie je, no a ano tazko radit.

really8
6. mar 2025

@domkakvet nic nevysvetlila. Uz viac veci odignorovala

ina2405
6. mar 2025

Najprv zisti, čo medzi nimi je. Možno sa na neho namotala cez písanie a takto to dopadlo. Možno to on už dávno ľutuje..neviem.

dahlia25
6. mar 2025

@mizoko slovné spojenie "ukrajinský prízvuk" nie je dobré len tak vytresnúť? Bolo uvalené embargo?

mizoko
6. mar 2025

@dahlia25 jasne,ďalší rypal. Vieš veľmi dobre čo som tým myslela. Ale ok, hraj hlúpu. Postav sa pred zrkadlo a povedz si ako si mi to teraz natrela a zatlieskaj si. Viac na teba reagovať nebudem. Nenechám sa strhnúť do debaty s niekým kto chce len provokovať.
Keď stačí napísať že mala cudzí prízvuk tak je len prilievanie oleja do ohňa napísať že ukrajinský lebo vieme aké sú na SK nálady. A hlavne by ma zaujímalo ako rozoznala UA prízvuk od ruského? Lebo mňa v Brne považovali na základe prízvuku za Ukrajinku. Ale ok. Takže nie embargo nebolo uvalené len ty hráš hlúpu lebo potrebuješ rýpať. Alebo si fakt jednoduchšia.

dahlia25
6. mar 2025

@mizoko To mi pripomína scénu z Harryho Pottera, tam tiež boli nálady a slovo Voldemort sa nesmelo povedať :D

Ale nie, sranda bokom. Neber si to prosím osobne, nerýpem. Viem, ako si to myslela, tak do mňa neskáč (ja do teba neskáčem).
Napísala som to preto, lebo vyhýbanie sa určitým termínom - akože "veľmi citlivým" (pričom to tak nie je, je to normálna vec) mi nápadne pripomína cenzúru. Prečo by mal byť pôvod tej ženy utajený? Len preto, že je z UA?

lienka.7
6. mar 2025

@autorka omg 🤦‍♀️ on ta nepodvadzal, on len namotaval inu, ktorá ho poslala do pecka...🤣🤣🤣 omg🙈

really8
6. mar 2025

@dahlia25 tu nejde o to ze ma mat utajeny povod. ako vies ze je z ua? Ako to vie autorka z telefonu? Podla prizvuku? Ved to je na smiech.

mizoko
6. mar 2025

@dahlia25 lenže tu ide o to že ona nevie či bola alebo nebola z UA 😜 ak by to vedela naisto tak kľudne ak má potrebu to tu vypichnúť tak nech sa páči. Ale takto? Nemáš šajn ale napíšeš že bola z UA. No potěškošte ak toto aplikuje aj na iné veci 😅 a nie nie je to ako z Pottera. Kľudne ak vieš že je niekto z UA,PL,CZ alebo neviem odkiaľ tak to napíš nech urobil čokoľvek. Tak ako si o mne mysleli že som z UA na základe prízvuku a skoro som dostala na búdku len preto že som údajne z UA 😶 takže osobná skúsenosť ma naučila že radšej nevrav nič o čom si si nie istá na 💯 a ešte zvaz či to fakt stojí za to,či je to relevantne. A neskacem,len ukoncujem rypacne debaty skôr ako to bude na zablokovanie na MK 😅

zuzanita1609
6. mar 2025

Sa smejem. My keď sme začínali,tak si tiež partnerovi známi mysleli,že som Ukrajinka a to ma len videli s ním niekde v obchode. Keď sa ho pýtali,že či som z Ukrajiny,len povedal,že im už dobre hrabe z tých Ukrajincov 🤭 a nie,nie je Ukrajinka,je to rodená stredoslováčka. Nerozumiem tiež prečo to škatulkovanie. To akože všetky Ukrajinky kradnú Slovenkám chlapov,alebo prečo? 😆

mizoko
6. mar 2025

@zuzanita1609 jasne. Chlapov,prácu,krajinu,deti jedlo,vzduch .... 🤣🤣🤣🫶🏼

sense
6. mar 2025

Správy vymazal ženu zablokoval. Zjavne ťa podviedol na to netreba overovanie u danej ženy. Treba konfrontovaný v prvom rade chlaps

zuzanita1609
6. mar 2025

@mizoko Celé mi to tak príde, keď bolo spomenuté, ukrajinský prízvuk. Ináč vie to niekto rozoznať, ruský a ukrajinský prízvuk, keď odtiaľ nepochádza 😏. Len sa pýtam,nerypem 🤭

dahlia25
6. mar 2025

@really8 autorka si myslí, že je pôvodom z UA. No, nemá jej rodný list, ale myslieť si to môže, rovnako ako môže svoju domnienku vyjadriť. Ak by sa jej zdal prízvuk z niektorej inej krajiny, tiež to nemôže povedať?

mizoko
6. mar 2025

@dahlia25 neviem o tom že by tu boli také vybicovane nálady až do extremu proti ľuďom z inej krajiny ako UA momentálne 😏 ale ok,vidím,že si sa rozhodla poukazovať len na to a že si slepá k tomu aké nálady to na SK vyvoláva. Si proste človek ktorý potrebuje sa vŕtať v týchto veciach a burcovat emócie. Ty si zatlieskaj a my sa posunme ďalej 😁

really8
6. mar 2025

@dahlia25 je to podstatne?

mizoko
6. mar 2025

@really8 pre ňu zjavne hej 😁 normálne sa na Tom sprajcla tak ju nechaj 🤣

ankare
6. mar 2025

Problém nie je to, že sa mu hrabes v mobile. Keby bol nevinný, nenajdes nič. Nehrá s Tebou ferovu hru. Od začiatku.
Škoda, že si ho nechala tak ďaleko zájsť s Tebou.
Držím Ti palce!

really8
6. mar 2025

@mizoko vsak hej. Tema uz zakapala. Autorka sa uz neozve ale pride s niecim sokantnym aby rozprudila debatu.

dahlia25
6. mar 2025

@mizoko @really8 Nečítate môj komentár s porozumením, tak to ukončím polopate:

Je mi úplne jedno, aké emócie to "vyvoláva na SK" a aj u vás. Z môjho pohľadu na ukrajinskom pôvode nie je nič zlé a detinské sabotovanie tohto slova je cenzúra. A s tým jednoducho nesúhlasím.
Napísala som komentár, aby som sa zastala autorky, ktorá bezdôvodne schytala vlnu kritiky (podľa toho čo píše je jasné, že ľudí z UA nehaní a neodcudzuje, tieto slová ste jej vložili do úst vy, aj keď nerozumiem prečo.)
Nepotrebujem burcovať emócie, uštipačne ste hneď z prvej zareagovali vy - z toho vyplývajú práve vaše emócie 🙂

Snáď sme sa už pochopili trochu lepšie. Nerobte si z ľudí na internete hneď nepriateľov a neútočte na nich (hlavne, keď vám uniká celá myšlienka - potom pôsobíte trošku spomalene). Alebo robte, neviem, keď vás to baví.

dahlia25
6. mar 2025

A na záver, celá táto diskusia bola pôvodne o niečom úplne inom. Vy ste to otočili týmto smerom

really8
6. mar 2025

@dahlia25 jaaaj boze. Toto milujem ked si hovno na polici mysli ze je lekvar.

dahlia25
6. mar 2025

@really8 no neviem, buď vám došli argumenty a pochopili ste, že ste nepochopili (ak je ťažko si to priznať, tak si môžete kľudne vymazať predošlé komentáre) alebo ste len ďalší troll… každopádne, pekný deň a menej jedu 🙂

really8
6. mar 2025

@dahlia25 och dievca. Snad si aspon pekna. Pa

simca06022011
6. mar 2025

Preco by si clovek bezne nemazal spravy? mazem si spravy uplne bezne...
ak sa ti nieco nepaci, mas hodit rec s chlapom, a nevyvolavat kade tade, to mozno v krajnom pripade ked vsetko ostante vycerpas.
Popravde neviem preco, keby mi volala nejaka zena (alebo aj muz), kto som, preco som, co maju znamenat moje spravy s niekym, tak jej rovno zlozim a nic nevysvetlujem a bolo by mi uplne fuk, keby to bola zena nejake obchodneho partnera, alebo zamestnanca alebo hocikoho hocikde..

mizoko
6. mar 2025

@dahlia25 hej hej moja 🫶🏼☺️ posielam lásku 💙
Nemám dôvod nič mazať,asi to robíš ty štandardné ale ja som všetko pochopila to ty stále verklikujes len to jedno 😜 a zastala si sa jej poprosím ako? Myslím autorky. Vyťahovaním stále tej jednej veci? Ok no 😏 aplikujes svoje pocity z niečoho na druhých ale takto to nefunguje 😉 a ja si z nikoho nepriateľa nerobím,to len ty máš zjavne taký pocit ☺️ mne je úplne jedno či má máš alebo nemáš rada a ja k tebe nechovam absolútne žiadne pocity,nie si pre moj život podstatný človek teda sa tebou okrem toho že si tu niečo napíšeme nezaoberám 😎
No a nejde tu o nejaké sabotovanie nejakého názvu ale o to že niekto povie že " podľa prízvuku" to je asi človek odtiaľ a odtiaľ. Len domnienka nič viac. Ak by to bolo isté ok,ale takto len vír vodu a ty jej v tom kontrujes. Tak opäť a naposledy: zatlieskaj si a potlapkaj sa po pleci za kus dobrej roboty a už ma prosím neoznacuj,nemám potrebu ti xy krát vysvetľovať ako to je 😁 zasekla si sa na svojom tak si na tom ostane a my ideme ďalej
Inak,autorka už evidentné stratila o tému záujem takže akákoľvek ďalšia iniciatíva je zbytočná 😎

mizoko
6. mar 2025

@really8 snáď 😜🫶🏼

mizoko
6. mar 2025

@dahlia25 jedu? Ja sa celkom dobre bavím 😁

mizoko
6. mar 2025

@dahlia25 to ty si to otočila týmto smerom 😜 a stále okolo toho točis