Ako riešiť neveru a jej následky vo vzťahu?
Ahojte.Predstavte si situáciu.....
Dvaja vo vzťahu 16rokov,dve deti(8 a 5r),9rokov zasnubeni.Pred asi 2rokmi ju podviedol so svojou susedou,ktorá je vedľa nich na záhrade.Nevedno koľko to spolu ťahali, ale išla na neho cez deti.Dotycna (podvedena) si to až potom uvedomila.Ona na to potom prišla,na tu neveru.A samozrejme následky sú decko.Teraz ten chlap povedal ze to decko nezaprie a bude pomáhať, keď bude treba a opýtal svojej partnerky,či to bude akceptovať. Ako by ste sa zachovali vy?
Podvedena sa s tým nevie zmieriť a nechce sa deliť o neho.Konfrontovali by ste tu "slecnu" ?Samozrejme už uvažuje nad odchodom od neho aj s detmi,lebo toto uz asi nedá....A ta štetka ma co chcela,zase pojde cez decko.....Je to pre ňu veľmi ťažké,zradil ich všetkých a teraz ju postaví do role macochy.....
Smutne, ze si az padla na take dno zubozenia, ze si schopna toto tolerovat, a este mu davat dake podmienky, ty mas jedinu sancu ostat s nim a toletovat, ze ma druhu rodinu a mozete si navzajom pomahat, jaj naozaj existuju tak sproste zeny prepac ale musela som toto nieje normalne, spravna zena sa postavi a odide zo vztycenou hlavou kdekolvek vsetko ostatne su ubohe vyhovorky
Rozmyslam, co ti povedal, ze aby si vydrzala. Mozno aby si vydrzala, kym to dieta podrastie a celkom si ho aj oblubis, ked k vam bude chodit kazdy vikend na prespavacku. Predpokladam, ze jej aj financne pomaha, ked sa z neho stal hrdy otecko, ze je zapisany aj v rodnom liste.
Co sa tyka dedenia, co chce pravne setrit? Dedi sa rovnakym podielom - potomkovia.
Jaaj nemas to jednoduche, ale takehoto tlka by som metlou hnala.
Ale vies co, aby som ta trosku utesila. Poznam v mojom okoli podobny pripad. Manzelka, dve deti a chlapik nemanzelske dieta, ktore vsak nie je priznane, ale je to take verejne tajomstvo. Manzelka o tom vie, odpustila mu, ostali spolu a zivot ide dalej. Aj taketo pribehy pise zivot.
@trinityf neviem ani ja.....možno mam vydržať,že si myslí že sa to utrasie....neviem....ale ja som z toho uplne v péčku.od rana slzy na krajicku,držím sa iba preto lebo som v praci....idem si najsť nejakého psychologa.a do buducna urcite aj pre deti,hlavne pre starsieho,lebo on je dosť citlivý....
vysla si z toho najhorsie. koho je zahrada? do bytu si neinvestovala nic aj ked je jeho? totiz treba premyslat aj nad majetkovym vysporiadanim ak by si sa rozhodla odist. a kedze nie ste manzelia budete si to musiet poriesti sami. nespoliehaj sa na jeho rozumnu stranku ani to ze ti povedal ze byt je vas. ked sa deli majetok vacsinou vzdy sa z ludi vykluju hyeny bez skrupuli.
ak s nim zostanes zahradu predajte. peniaze dajte detom na ucty. raz sa im zidu. zacni si robit zadne vratka.
inak teda ja chapem tvoje nastvanie aj averziu voci tomu dietatu ale ono fakt za nic nemoze. narok dedit a na stretavanie sa s otcom ma. nie je to jeho vina ze ma dvoch debilnych rodicov. svoj hnev z dietata presmeruj na svojho chlapa ktory je najviac vinny v celej veci. on je ten ktory vas zradil, podviedol a znicil vasu buducnost.
nestrapnuj sa nadavanim tej zenskej. jej sa to raz vrati. on tvoju hrdost posliapal ale ukaz mu ze stale nejaku mas. skus psychologa alebo nejaku terapiu.
zacni premyslat nad novym zivotom. nemusis ten krok urobit okamzite ale najdi nieco co ti ulavi. aj ked to teraz cele pre teba vyzera velmi zle mozno je to zaciatok niecoho lepsieho.
rozum do hrsti teraz. nedovol emociam aby ta tahali este na hlbsie dno. odplac si to, vyzur sa, daj to vsetko zo seba von (idealne keby si mohla na par dni niekam odist - bez deti) a potom zacni premyslat nad tym ako z toho co najlepsie vyjst. mozno sa aj odstahovat spat k mame. pises ze v meste v ktorom si nemas kamosky ani rodinu. mozno by nebolo odveci zacat hladat pracu tam odkial pochadzas. teraz si zranena, nastvana, frusrovana a nevidis moznosti ktore urcite existuju. preto daj priechod svojmu citovemu stavu nech sa mozes potom znova postavit na nohy. taky kreten si nezasluzi aby si lezala v blate.
skus si pokecat pripadne s nejakym pravnikom ohladom majetku. skus si pozriet ponuky prace niekde dalej, mozno ponuky bytov. alebo poziadaj o mestsky byt (tam su dlhe cakacky ale cim skor das ziadost tym skor by sa mozno nieco naslo - byvaju lacnejsie ako klasicke podnajmy) mozno najst pracu kde su aj sluzobne byty ...)
aj ked sa ti to fakt teraz nezda vzdy su lepsie moznosti ako situacia v ktorej si teraz.
@pralinka25 je to obrovska zahrada,ktorú mali 3bratia.svokor jednu cast odkupil od svojho brata,lebo ju chcel predat a potom ju daroval mojmu užasnemu chlapovi.ciže v tej celej zahrade je svokor,my(teda chlap) a este svokrov brat.Som zvedava co aj svokor si myslí,ale on urcite vie už o tom.lebo predtým sme velmi casto chodili na zahradu a zrazu SEK a nechodíme a plus,ked aj v lete ked v susedctve videl nejaké dieta,isto mu docvaklo.....neviem....je pravda,že obaja mame už inú pracu,nedalo sa casto chodiť na zahradu,ale ja som nechcela hlavne kvoli nej a aj som bola rada,že ani raz nepadla zmienka,ci ideme na zahradu.....
Normalne,aj vtedy ked som na nich prisla,vsetko mi to zacalo zapadať ako skladacka....stale ked sme ma zahrade boli my,bola aj ona.pretrcala sa v plavkach.kupila bazen,ktorý pomohol zostaviť on,vsak dobrý zahradný sused,kupila preliezky so smýkackou,to tiež pomahal on,vraj pre jej neterku,ktorú som tam ani raz mimochodom nevidela.chodil casto na zahradu aj sam,aspon už viem prečo....aj vtedy ked deti boli choré,vsak ja jebnuta sa postaram....hocikedy ked sme tam boli,vsimla som si,že nazera k nam do zahrady,vtedy som si nedala dve a dve dokopy....už som si na nete nasla psychologa,na zaciatok....
Mas vobec kam ist?
To su take recicky, ze on odide a byt vam necha. Neodide, dojde na lamanie chleba a teba aj s detmi vykopne..
Ja som svina, pristupila by som na jeho hru, kym neprepise pol bytu na mna a potom ho poslala k princeznej do domu s bazenom.. toto je totiz vec, ktoru by som nerozdychala. Nikdy.
@beronsche nemam kam isť.iba podnajom,ked tak.ja tento byt nechcem,boli by tam spomienky atd.....hej,to vtedy vravel,že ked chcem,že on odíde,že nenechá ma s holou ritou.nechcem tam ostat,može si tam potom nastahovať tu svoju stetku,ona aj tak žije so svojou matkou v byte.už aj vcera som mu to zopakovala.
To chces ako zvladnut?
800e plat, 2 deti, podnajom....
Tvoja situacia je hrozna.. mrzi ma to.
Ale kiezby sa vsetky zeny, co planuju rodit deti priatelom a byvat v ich bytoch, kde im nic nepatri, poucili, ze takto nie...
Svokor sa zaujíma o vnukov,brat,navštevujete sa?Veď kľudne nech vedia,povedz im všetko.Kolkokrat sa svokrovci postavia na stranu nevesty,keď chlap robí kraviny.Aspon by si mala trošku podpory od nie úplne cudzích ľudí.Na debila sa snaž nemyslieť,buď sebec,všetko len pre teba a deti aby ste sa dali do poriadku.Ziadne ustupovanie,vyhovenie ak by niečo chcel.Nech si vyžerie čo narobil
@beronsche vies co mi povedal,že citujem..... stalo co sa stalo....chcem byť s vami,chcem aby vam bolo dobre,nechcem vam ublizovať,pre mna ste vsetkým....on je s tým v pohode,že takto budeme dalej fungovať....planuje s nami dom,teraz????ked si inde urobí decko a doteraz som mala ako tak klapky na ociach,ale zase tieto jeho reči,že my sme pre neho vsetkým a že rozhodol sa pre nas,pre mňa,že keby nechcel,tak s nami nie je....že on ma poprosil o jednu vec,či som schopna akceptovať jeho dieťa....
Hlavne nerob rozhodnutia s horucou hlavou a pod vplyvom emocii.. viem, ze je to tazke, ale zial nemas na vyber, kedze nemas kam ist.. mysli na svoje deti.
Musis z toho vytlct co najviac. Financne. Zabudni na to, co ti teraz slubuje, on velmi rychlo zmeni retoriku, ked mu nevyhovies, alebo sa do toho vlozi ta druha..
Na druhej strane, poznam rodinu, ktora to ustala. Aspon na oko. Manzelka prijala aj cudzie dieta, to k nim bezne chodievalo... Osudy su rozne...
@kubkovamama vies,tam je taký problematickejsí vztah svokra s chlapom.mal tažke detstvo,mali v rodine tragediu,potom rozvod rodicov,jeho otec si potom nasiel terajsiu ženu s ktorou ma dieťa.....poznacený je urcite....ale prave preto som aj bola v tom,že nedopustí nikdy,aby jeho deti vyrastali bez otca a to myslím nase spolocne deti,stokrat mi to opakoval,že on taký nebude....takže aj navstevy svokra su také sporadické,vacsinou ked su narodeniny a meniny,ci už nase,ich alebo detí....ale vždy ked sme boli na zahrade,deti k nemu do chatky behali vzdy,proste maju ho radi,aj svokor ich....ked sa to dozvedia ci svokor alebo svokra,bude to sila,to je jasné....bude velkým sklamaním pre obidvoch ako aj pre mna....
@beronsche on proste si myslí,že akceptujem jeho dieta ako jeho akceptovala jeho macocha(terajsia žena jeho otca) ale zabudol na detail,že jeho otec si neurobil iné dieťa vtedy,ked bol v manželstve s jeho matkou....alebo možno ano,len neboli rozvedení ale už nežili spolu dlhsie...
vcera sa ho pýtam,preco celý rok to tajil,že má decko a nic mi nepovedal....ked som mu prisla na neveru,že je to ona,užasna susedka,vtedy že je to uzavreta kapitola mi povedal.a preco zrazu už uzavreta kapitola nie je....pretože nevedel že caka dieťa....že kolkokrat mi to chcel povedať,ale vedel že ako b udem reagovať a bal sa....ale to,že sa trajdá s nou na matrike a uzna otcovstvo,no grc.testy dna jasné že nedal robiť,ved ona mu bola verná,vsak 😀 ked som mu to povedala,preco testy neboli,tak že zachadzam do krajností....
Sa ho pýtam,co ma este caká,aké pikle kuju za mojim chrbtom....
tak este mozes zit dvojity zivot aj ty. s nim len naoko kvoli financiam (ber to ako odskodne za psychicku ujmu) a zacat zit po svojom. nech sa zapoji do starostlivosti o deti a ty sa zacni starat viac o seba. a hlavne zacni si hladat nejakych kamosov (nie partnera ale normalne socialne vztahy) kym on sa bude starat o deti ty si buduj zivot. na mozny odchod treba mysliet komplexne.
mne beha az mraz po chrbte z toho ako tu niktore isu ze nepotrebuju priatelov, rodinu nikoho len svojho manzela ako je ich najlepsi kamarat a vsetko co im k zivotu staci je on a ich deti. a potom sa stane taketo a zena je doslova v pi.i sama ako prst bez pomoci podpory a penazi.
mozno by si mohla zvazit brigadu alebo nieco aby si si privyrobila. skus odkladat nejake peniaze bokom. skratka priprav sa na to ze vsetko co teraz hovori moze byt za chvilu inak. teraz sa spoliehaj len sama na seba. on ma vsetko - byt zahradu. ak chce dom moze ale predtym sa vezmite nech patri aj tebe. ked uz teda by si chcela zostat a hrat to na rodinu. prosim ta pred kazdym dalsim krokom sa s nikym podar nech si neni hlbsie a hlbsie v riti. lebo zatial je tvoja pozicia brutalne nevyhodna.
uprimne nikdy by som mu to neodpustila v tom zmysle aby sme zostali partnermi. ale ty asi nejaku dobu nemas na vyber. tvoj chlap je ciste hovado. nezasluzi si milujucu funcnu stastnu rodinu. a ty by si mala dat sama sebe sancu na nieco lepsie ale dovtedy asi budes musiet na to viac popracovat.
..mila autorka v tvojej situacii by som zvazovala sa prestahovat k mame ak to je mozne..hoc len docasne ..nejako sa oklepat a ist do nejakeho najmu...proste sa zariadit tak aby si to financne dala ..ja osobne nevidim ani jeden dovod davat sancu niekomu kto opakovane zahodil vsetko co mal ..nedokazala by som verit ...ver, ze niekde je muz ktory si teba a tvoje deti bude vazit a lubit ..neostavaj s kretenom...iny nebude ..
@evelyn246246 k mame nemožem.býva 160km od nas,ja tu mam pracu,deti skolku a skolu.a v nasom kraji,meste odkial som, je miziva sanca najst si pracu....
Autorka s tym bytom by som sa nespoliehala, oni ked maju zle svedomie su velmi stedri len potom ich to rychlo prejde…
@darkswan ale ja ten byt nechcem....nevedela by som tam ostať žiť....
to by ma najmenej trapilo či by som tam mohla ostať, žiť. Ved byt sa da stale predat a kupit iny.
@robodracica Ale on jej určite nenechá svoj byt, ktorý je celý jeho. Možno ju tam maximálne nechá nejaký čas bývať, ale určite ho na ňu neprepíše, aby ho ona mohla predať a ísť preč.
ked zacne uradovat milenka mozno ju odtial vystahuje ani sa nenazda.
@h2
@pralinka25 no milenky su veru schopne cohokolvek. A ten jej tlk jej zobe z ruky dokonale.
Aká si lokalita?Tiež som bola s dvomi sama,odišla do iného mesta,podnájom 500€ bolo najnižšie čo som našla a na zmluve 700€ v hrubom.Nejak som to proste dala.Presiel prvý ťažký rok,ale aj tak mi bolo financne oveľa ľahšie ako s debilom.Plno veci už netreba kupovať,hradiť,kúpiš čo uznas za vhodné,neprisposobujes nič žiadnemu chlapovi.Mozno by ti bolo aj po tejto stránke nakoniec lepšie ako si myslíš.Aj s 800€ sa dá,budeš čarovať,ale dá sa.Mas ešte daňový bonus,cca stovka navyše.Obedy s dotáciou.Podla.mna by si to zvládla a časom sa predsa dá veľa veci zmeniť.Mladsi začne do školy,nájdeš inú prácu,odpichneš sa
@trinityf vsak toto. aj keby to nevzislo z jeho hlavy niektore zenske su fakt expertky a vedia ako zmanipulovat chlapa. a tejto to ide priam ukazkovo.
..mila autorka, v tvojej situacii by mozno bolo prave to riesenie takto radikalne zmnit vzduch a ist k mame ...casom by si si aj tam nasla pracu a mala mensie naklady na zivot ...zmenit detom skolku by bolo najmenej ...v podstate ak by partner chcel tak si tam moze nastahovat svoju novu mamicku a ty potom pojdes kam aj s detmi ? nic nieje nemozne ..ja by som volila radsej dostojny odchod ako takto ostat ...ale rozhodnutie je na tebe ..
@evelyn246246 potrebujem isť najprv k psychologicke.vcera som sa doma zrutila a bojim sa,že dnes to bude zase....vcera sme si zase vela povedali,ked deti zaspali.takto zahodiť 16rokov spoločneho života,kde mal moju uplnu doveru,plus nase deti.Dnes som citala clanok,že po nevere z ktorej je dieťa,je najlepsie hned od milenky odisť a neuznať este nenarodené dieťa a platit ked už tak alimenty.....lebo ked sa chlap už rozhodne,že ho uzna,ako tento moj debil,tak vsetko ostava na partnerke,manželke....
a že takuto neveru z ktorej je aj dieta treba riesiť aj odbornou pomocou.a ja potrebujem pomoc.viem to,citim to na sebe,že to nedam bez odborníka.on bol pre mna vsetkým a zradil mňa,nás....
Ty sa strašne na toho chlapa upínaš, hľadáš spôsoby, ako s ním zostať a zariadiť, aby bolo všetko krásne, ako predtým. Ale to sa už nedá. Všetky ti tu radíme ísť od neho preč, ja nechápem, čo ťa pri ňom stále drží. Už nikdy to nebude, ako predtým. A to preto, lebo on to vedome zničil.

jaaaj a bol tu prispevok ohladne dedenia....viete co mi na to povedal,ked sa ho pýtam,že tým že uznal za svoje,ci si uvedomuje,že dediť budu nielen nase ale aj to jeho....lebo on planuje s nami dom,chapete? 😀 este minule sme sa o tom bavili.....a povedal,že vsetko sa dá pravne ošetriť....aby ja alebo nase deti o nič neprisli.....on rozmýsla najprv vtakom a potom rozumom.....
ale stale neviem co si mam myslieť pod slovom " starať sa " co bude chodit za nimi kazdý druhý den??! alebo raz do týždna??! lebo ked som sa ho na to opýtala,povedal nech to nerozpitvavam....že pre neho to tiež nie je jednoduche....a ja mu na to,ale jednoduche bolo ju je.ať....
prepacte,že sem písem,ale ja to nemam komu povedať,nemam sa komu zdoveriť,ani mame,sestre,kamosky tu nemam.....