icon

Ako riešiť neveru a jej následky vo vzťahu?

17. dec 2023

Ahojte.Predstavte si situáciu.....
Dvaja vo vzťahu 16rokov,dve deti(8 a 5r),9rokov zasnubeni.Pred asi 2rokmi ju podviedol so svojou susedou,ktorá je vedľa nich na záhrade.Nevedno koľko to spolu ťahali, ale išla na neho cez deti.Dotycna (podvedena) si to až potom uvedomila.Ona na to potom prišla,na tu neveru.A samozrejme následky sú decko.Teraz ten chlap povedal ze to decko nezaprie a bude pomáhať, keď bude treba a opýtal svojej partnerky,či to bude akceptovať. Ako by ste sa zachovali vy?
Podvedena sa s tým nevie zmieriť a nechce sa deliť o neho.Konfrontovali by ste tu "slecnu" ?Samozrejme už uvažuje nad odchodom od neho aj s detmi,lebo toto uz asi nedá....A ta štetka ma co chcela,zase pojde cez decko.....Je to pre ňu veľmi ťažké,zradil ich všetkých a teraz ju postaví do role macochy.....

mamutka
19. dec 2023

Ten tvoj debil by mal predať byt aj záhradu a kúpiť byt pre teba a vaše deti, ktorý bude písaný len na teba. On nech už si za zvyšok kúpi čo chce. Ako ma poriesene vlastníctvo záhrady neriešim, nech si to poriesi on, vysporiada a predá.

pralinka25
19. dec 2023

to dieta ale neprestane existovat. aj keby ho neuznal a vydedil a neviem co este. je tu. nevera sa stala, zradil vas tak ci tak. ak by si naozaj chcela zostat tak zacat musis tym ze si priznas realitu, pochopist ju, uznas ju ze sa stala tak ako skuocne je, ze sa s tym vyrovnas a ze odpustis. lenze vyrovnat sa neznamena zamiest hovno pod koberec ani zavriet oci ani sa hrat na nieco co nie si. to chce naozaj tvrdu pracu obrovske sebazaprenie s neistym vysledkom a omnoho tazsiu cest ako odist. uprimne na toto ma malokto. netvrdim ze sa to neda ale dokaze to malokto.
ak cokolvek z toho vynechas tvoj zivot a zivot tvojich deti bude len trapenie a strata casu.
kazropadne terapia je dobry napad. skus to.

nikoleta177
19. dec 2023

Páčilo by sa Ti viac keby vedel ze má dieťa a neuzna ho, ignoruje ho??? To by bolo podľa teba zodpovedné a hodné dospelého chlapa? To dieťa je jeho, dieťa za nič nemôže, nepýtalo sa na svet. Jedine pozitívum na Tvojom chlapovi je prave to ze sa postavil celom k chybe, ktoru urobil a o dieta sa chce postarať. Lebo je to aj jeho vina že je na svete.

autor
19. dec 2023

@nikoleta177 no,ja som tiež vyrastala bez otca,síce na RL je uvedený,platil na mna a nikdy za mnou nebol a som tu a žijem. A samozrejme nebola som splodena pri nevere.Takze budem zla,áno,vôbec by mi to nevadilo.A to,že ona s tým súhlasila, tak len preto,lebo aj do budúcna to plánuje využiť a ja sa veľmi čudujem,aj som mu to povedala,že neverím,že od neho nebude ďalej chcieť viac a viac,aj keď mu to povedala.No a vadí mi to,lebo bude naše deti ochudobnovat, či už svojou prítomnosťou(ja neviem ci bude chodiť za nimi,alebo chodí už,ja vôbec neviem) alebo bohvie koľko si on zmyslel že jej bude dávať peňazí.A vobec netusim ako si to on chce zariadiť, že ako on sa bude o to dieťa starať.Ze vraj ona od neho nič nechce🤣🤣 jasné....

mira0611
19. dec 2023

Autorka, vyrastala si bez otca a bolo to dobre detstvo? Nemala si pocit, ze si neuplna? Nechybal ti otec, nebolo zle ked si mala kreslit rodokmen, opisat rodinu na slohovej praci zo SjL....?
Toto chces aj inemu dietatu? Nebud sebecka.

rony2255
19. dec 2023

"Vyrastala som bez otca a som tu a žijem."
"...bude naše deti ochudobňovať.."
Hmmm, podľa tohoto, aj keď som to vytrhla z kontextu, by si to mohla aplikovať aj takto: Prežila som bez otca, prežijú aj moje deti, na čo im je?
Tak sa zamysli, čo si napísala. Tvoje deti nemôžu byť ochudobnené o otca, ale ich súrodenec áno? To dieťa nemôže za to, že má rodičov debilov.

A čo sa týka tvojho vzťahu, ja by som ti radila odísť, lebo toto bude medzi vami vysieť. Poznám síce prípad, kde muž manželku podviedol, mali spolu deti, a utriaslo sa to, ale to bol prípad jednorazovky s kolegyňou, s ktorou nikdy nič nemal. Jeho žena sa nejako naučila brať to dieťa ako súčasť rodiny, otec si ho brával na prázdniny a pod. ale z tvojho vyjadrovania a aj z postoja tvojho muža mám pocit, že tudy cesta nevede.

autor
19. dec 2023

@rony2255 ja som neotehotnela pri nevere.ona áno,tak nech sa stará o seba,ked tak rada roztahovala nohy.ona chcela zobrať otca mojim detom.
@mira0611 áno,som sebecká.

rony2255
19. dec 2023

Ale keby on nechce, tak ho nezoberie. Neviem, či ja by som dokázala odpustiť neveru, asi nie, ale ak by som vedela, že to ťahali spolu dlhšie a nebol to žiadny prešľap, omyl.. ešte v ten deň, ako by som sa to dozvedela, by som balila veci.
Ja chápem, že si naštvaná, ale tým, že zabrániš stretávaniu s dieťaťom, ublížiš najviac tomu malému. Nie jeho rodičom. Jeho matka si testami a súdom aj tak vydobije aby platil.
Tvoj muž je idiot, klamár, sebec a nezaslúži si ťa. Pre neho bude najväčší trest, keď od neho odídeš, a aj sa ti uľaví. Áno, žiaľ, utrpia tým aj tvoje deti, keď s ním nebudú každý deň. Ale toto bude jeho vina, nad tým mal premýšľať predtým... A neboj, oni to raz pochopia.
Len hlavne spolu nebojujte cez deti. Vravíš, že čaká, ako sa rozhodne. Tak mu povedz, že všetko krásne medzi vami pokazil, zničil vašu rodinu, zničil tvoju dôveru voči nemu a nedokážeš to hodiť za hlavu, keďže si spravil pamiatku na toto tento podraz. Že ideš od neho a prosíš ho o jediné: aby tým deti trpeli čo najmenej. Neštvite deti jeden proti druhému. Snažte sa aby ich to čo najmenej poznačilo...

namornicka
19. dec 2023

A ty zvažujes s ním ostať? Lebo nie je mi z tvojich komentárov jasne čo zamýšľaš urobiť. Vidím, že sa pohrávaš s myšlienkou ostať, len či si to vieš predstaviť v tomto rezime, ze to priznané dieťa tam je. Aby sa z toho nestal nekonečný súboj v zmysle “kam ideš, bol si za ňou, koľko si im zaplatil?” To by vás zničilo.

mamutka
19. dec 2023

No ak ma dieťa rok napr, jasne, že on tam chodí. Ved povedal, že sa bude starať, nebude dieťa oberať o otca, tak určite tam je varený pečený. Zabrániť jeho stretaniu s dieťaťom nemozes, raz je otcom, ty nemas nijaké páky vziať to spať, dieťa ma jeho gény. To dieťa môže s otcom tráviť každý druhý víkend v budúcnosti, bude to súčasť vašej rodiny. Mala by si pochopiť, že zbytočne budeš nenávidieť dieťa a jeho vzťah s otcom. Ta suseda možno nestala vôbec o tvojho chlapa, potrebovala len nejakého somára ktorý by venoval spermie. Biologické hodiny tikali, bol po ruke, tak ho použila. Je to debil proste. Kto vie aké kraviny uz narobil a ake ešte narobí. Ak proste chceš s ním zostať, musis byť veľmi nad vecou a musis prijať že ma to dieťa a je to súrodenec tvojich deti. Takú formu hrať, že nepustiť ho k dieťaťu, že nebude tvoje deti oberať o spoločný čas a pod, to môže žena, ktorá takého blbecka pekne s prehľadom kopne do riti.

minenkak
19. dec 2023

Počkať ona neotehotnela pri nevere ,ona nikoho nepodvadzala , prečo sa na ňu tak hneváš ,skús sa postaviť pred zrkadlo a zistiť prečo bol otec tvojich detí trtkat inde , určite nájdeš kus chyby aj v sebe

sense
19. dec 2023

Ona nezobrala otca deťom, otec deti sa rozhodol ze priority nie sú u detí a u teba.
Stále sa snažíš nejakým spôsobom ho ochraňovať a hádzať vinu len na ňu. Je jasne ze chceš ostať s nim, tak sa musíš naučiť žiť s tým ze urobil co urobil a ostali z toho následky. Pretože prepáč ale len hlupák sa nechráni hlavne keď zahyba... Vtedy na deti a na teba nemyslel. To ročne dieťa za to nemôže, kým bolo splodene. A aj keď ta to hnevá, najrozumnejsie co mohol spraviť aj keď teda bez testov, ze to dieťa nezavrhol a chce sa v rámci možností starat

lenkasarka
19. dec 2023

Cítim z tvojich príspevkov obrovsku zlosť na ženu a dieťa. Trochu chapem. určite by som sa hnevala aj ja a veľmi, ale v prvom rade by som sa hnevala na muža. On mal doma rodinu,keď zabehaval k susedke. Samozrejme,že si mala nájsť muža nezadaneho ale zjavne jej imponoval ten tvoj. Teraz je to už aj jedno. Myslím,že sa budeš musieť zmieriť s tým,že bude chodiť za dieťaťom,lebo chce. Musíš sa zmieriť s tým,že ho bude aj finančne podporovať. Možno teraz ona nechce,ale o rok dva môže zmeniť názor. Máš len dve možnosti. Bud prijať to,že je to súrodenec tvojich deti a akceptovať to,alebo začať nový život bez muža a nechať ho milenke. Čo je správne ti nik nepovie na to musíš prísť sama. Nedovoľ však,aby ťa tá zloba ktorú teraz v sebe živíš zničila ako človeka.

autor
19. dec 2023

@sense no to ze trtkal s nou bez ochrany,to neviem pochopiť ani ja,keď už....jeho odpoveď na to bola ako som už písala,že podľa lekárov nemôže mať deti a tomu uverí ozaj iba debil,vysmiala som ho.ze to je taka pic....a.
A ona keď videla a vedela ze mame male deti,tak keď mala charakter,mala ho poslať do pixe aj keby ako prosil.aj to som mu povedala,že či aj vtedy myslel na nás a záležalo mu na nás,keď ju obrábal....on tiež charakter nula bodov.a ze sa mi obaja vedeli pozrieť do očí a klamať. On vždy keď sme boli spolu doma ako rodina a ona,keď sme boli na záhrade a bola tam.ano nenávidím ju,mam zlosť a veľkú, veľmi veľkú.
Hej,chce sa postarať o to dieťa, vraj aby ako on,nevyrastalo bez otca,že keď už sa stalo,tak musí.....ale to,že naše deti bude oberat o seba,alebo oberal vždy keď s nou chápal,to je v poriadku.....ale hlavne ze on stále tvrdí,že chce byť s nami....keby to chcel aj vtedy,tak nič takéto nie je teraz....

j_m
19. dec 2023

🤔… čakal som a som rád, že sa to “stočilo”… v prvom príspevku som Ti poskytol možnosť “lásky” v druhom možnosť “rozmýšľania” a v treťom pomoci…
V tomto v skratke doplním: všetko sa “dá” vyriešiť a je to “len a len” na Tebe. Život máme len jeden a žiaľ nemôžme ho ani pretočiť ani opakovať. Stalo sa - nič viac, nič menej. Zváž si všetky plusy a mínusy, to znamená vzťah s partnerom do doby udalosti (či bolo všetko OK) a teraz (či je/mohlo by byť OK) a keby si odišla s deťmi (nie je isté si potom naisť partnera, aj keď to nemusí byť vždy priorita). Každopádne kašli na zaužívané nastavenie “spoločnosti” pretože každý sme originál a je to náš život… 😉

autor
19. dec 2023

@minenkak hej,ona sa dala len nabúchať zadaným otcom rodiny.takze vlastne je to v poriadku.jeho argument preco sa to všetko stalo je,že sme mali krízu.ano,mali sme,kojila som,malý strajkoval,bola som hotová a vyčerpaná.on mi vždy pomáhal,to mu neberiem. Občas sme sa pochytili,nie vždy som mala chuť na sex....a to je dôvod na neveru?
Ja som si zase všimla,že vkuse hrával hry na mobile,nevenoval sa mi,ako by som chcela.objatie,pohladkanie minimálne a ja som si snáď niekoho našla iného?no nie.....
Ja som sa vždy starala o neho keď si vypil(vtedy nonstop v ruke mobil a vypisovanie s nou a ignoroval mňa aj deti) ja som sa vždy strachovala o neho keď opitý išiel na bicykli zo záhrady každú sobotu,lebo on si vraj potrebuje resetnut hlavu....
Teraz je 2roky co nepije,až teraz si vypil, keď mi toto povedal o dieťati.

sense
19. dec 2023

A čo cítiš k tvojmu chlapovi to isté čo ku nej?asi nie lebo ju nenávidíš a jeho stále obhajuje. Keďže ona nepodvadzala nikoho, podvádzal on teba....

lenkasarka
19. dec 2023

Naozaj chapem,že máš obrovsku zlosť. Každý pricetny človek by ju mal. Ja viem,ľahko sa mi to píše,ale skús sa aspoň v rámci možnosti ukľudniť,alebo si privodiš zdravotne problémy. Či už psychické,alebo fyzické. Tu v tomto prípade nie je nik bez viny. Ona keby nechcela tak s nim nepojde on keby nechcel tak s ňou nepojde. Ale teraz je to už jedno. Nič z toho sa už nedá zvrátiť. Ja by som s nim určite neostala,ale to som ja. Ty ak si sa rozhodla ostať musíš to len ty sama v sebe vyriešiť.

autor
19. dec 2023

@sense neviem.hnev,bolesť, všetko zahodil kvôli jebacke s nou ale to ze dieťa má, mne to hlava neberie,že aký debil,nechcem tu veľmi nadávať,toto urobí,že bez ochrany.jemu stačilo,že ona mu to povedala a ideme na to.....kriste,nervy mam neskutočne.mam chuť mu to zase vykricat,že moja hlava mi to proste neberie....

minenkak
19. dec 2023

Ja nechápem ,čo ty vlastne chceš on si ťa nevšímal pil,trkal a druhou a ty ho ešte stále chceš a áno chyba je aj na tvojej strane a ešte raz, ona mohla trtkat koľko chcela a s kým chcela .Inák tu nadávaš na oboch a ty jediná si ublizena a sklamaná a možno na druhej strane tá druhá sa cíti presne ako ty . Jediný kto ťa podvádzal je tvoj partner

minenkak
19. dec 2023

Uvedom si ,že jediný problém vo vašom vzťahu ste vy dvaja,nie niekto tretí alebo štvrtý

autor
19. dec 2023

@minenkak keď sa tak ona cíti, je to jej problém,mala si nájsť nezadaneho.alebo si obaja mysleli,že sa na to nikdy nepríde?vždy sa príde na všetko.

autor
19. dec 2023

@j_m tvoj prvý príspevok nefunguje link,ale dala som si do Google slovo,čo je v tom linku a teda ďakujem pekne🤣🤣 neprosím si.....ani keby co bolo.v januári idem k psychologicke. Cítim ze to potrebujem.nikdy by som nebola verila,že niečo takéto sa mi stane od človeka ktorého som milovala a bol pre mňa všetkým.

minenkak
19. dec 2023

Stále a stále ty si to chúďa, tak potom ,pre ňu je to tvoj problém, keď ona sa chce s tvojím stretávať ,už som písala odpustenie je pre teba ,nie pre toho druhého a problém je v prvom rade doma.Ries si problém doma a akceptuj čo sa stalo a aj to decko,už s tým nič nespraviš, môžeš bojovať do nekonečna a ešte ďalej ,aj tak s tým nič nespraviš a ak sa budeš ľutovať,doma vykrikovať a zakazovať dieťa aj tak odíde od teba a z teba bude len nasratá a zlostna ženská ktorej ublížili.Ver že sú aj horšie veci na svete ako nevera a je len na tebe, či sa budeš utápať vo svojej zlosti a sebaľútosti,čím tak či tak ublizis hlavne sebe alebo pôjdeš ďalej

zooeynka
19. dec 2023

Podla mna autorka nevyhra ani ak teatralne aj s detmi od muza odide. Kedze byt jej nepatri tak podho do podnajmu. Prijem ma slaby a na deti, domacnost a vsetko zostane sama. A hadajte kto velmi rychlo zaujme jej miesto v starom byte? Ano, do tyzdna, max dvoch sa tam nastahuje stetka aj s ich spolocnym dietatom a mozu zacat fungovat ako rodina. A autorka bude susit hubu a starat sa o deti a zozierat sa nespravodlivostou. A chlap, ktory to cele dovrzal vlastne v pohodicke funguje spokojne dalej s novou zenou a dietatom. A toto ma autorka dobrovolne svojim odchodom od neho dosiahnut? No dakujem pekne.
Najlepsie co moze autorka urobit je citovo sa od neho odosobnit, vyzmykat z penazi, (jasne chodte do stavby domu, ale ako spoluvlastnici)a maximalne ho zatazit starostlivostou o deti a domacnost. Nie uvolnit miesto inej.

j_m
19. dec 2023

@autor
… samozrejme a ako som písal je to na Tebe 😉
… a pre objasnenie znova pridám (že i toto je jedna z možností a mohlo by pomôcť): https://zivot.pluska.sk/reportaze/polyamoria-uc...

mira0611
19. dec 2023

Autorka ked citam tieto tvoje posledne prispevky, dookola to iste, tebe nevadi to, ze mal pomer, ale ze sa narodilo dieta.

Ty to dieta hadam viac nenavidis ako jeho milenku. Vadi ti, ze dieta bude dedit, ze chce sa postarat o dieta financne aj ako otec.

Tebe nezalezi na to, ci ta partner lubi. Tebe to je jedno, len aby to dieta nededilo, aby financie boli, to je pre teba prvorade.🤦‍♀️
Mozno susedke zalezalo viac na tvojom snubencovi ako na jeho bankovom ucte.

Tebe by som to male dieta nezverila ani na sekundu, ty by si mu bola schopna ublizit.

zooeynka
19. dec 2023

@mira0611 a co sa ma autorka radovat z muzovho noveho dietata? Ja rozumiem ako si to myslela, ale je uplne namieste mat pocity ake ma. Je to prilis cerstve, o 2 roky sa moze na situaciu uz pozerat inak.
Autorka lubi v prvom rade svoje deti a partner obral jej deti o stastnu rodinu, o svoju pozornost ktoru bude delit s "novou"rodinou, o financie ktore utecu mimo autorkinu rodinu o cas, ktory bude venovat inde....chapem ju ze je nasrata a zlost jej zahmlieva vnimanie. Ale fakt sa z muzovho dietata tesit nemusi, ty by si sa?

autor
19. dec 2023

@minenkak tak JU ľutovať určite nebudem

lalala94
19. dec 2023

@zooeynka asi najlepší komentár. Mňa by vážne zaujímalo ako presne si to predstavujú tie, ktoré posielajú autorku preč aj s deťmi. A kam pôjde s platom 800€ v čistom? Do akého podnájmu? Kto jej ho dá? Už vidím ako sa majitelia investičných bytov trhajú o rozvedenú mamičku s dvomi deťmi. Aj keby niečo našla, tak dá za ten byt minimálne polovicu platu a teda neviem si predstaviť ako z toho zvyšku uživí seba a dve deti. Ale tak najľahšie je poslať ju preč, veď ony nebudú riešiť jej sračky. V jej situácii toho veľa nepodnikne. Nech ho využije čo najviac po finančnej stránke, skúsi si nájsť lepšiu prácu, a potom mu môže zamávať. To si ale musí dobre premyslieť a pripraviť plán.

@mira0611 čisto prakticky a pragmaticky - to decko je reálny problém, lebo mu vzniká právny nárok na všetko, čo spoločne autorka s mužom nadobudli/ nadobudnú (ak spolu zostanú). Ak by to bolo "len" o nevere, tak tú by prekusnúť mohla, pokiaľ by chcela, ale dieťa je celoživotný záväzok. Tam veľa vody nenamúti.