Ako riešiť nezáujem svokrovcov o vnúčatá?
Ahojte , pomôžu vám občasne svokrovci s deťmi ? U nás je to tak , že s manželom podnikáme ja pracujem z domu a svokra si tým pádom myslí , že pomoc nepotrebujem . Ale celkovo som naštvana lebo ani vnúćatám nezavolá ako sa majú no proste nejaví žiadny záujem celý rok čo rok . Ja viem , že nie sú povinní ale aspoň občasne . Svokra ešte pracuje svokor je na dôchodku ten tiež deťom nezavolá nevezme si ich k sebe . Bývame blízko seba a oni žijú spolu . Čo si o tom myslíte ? Povedali by ste im niečo nato ?
@summer23456 vždy sme pomáhali. U nás sa veľa pestuje, chová, chystá drevo na zimu. To sú hodiny driny, ktorú som postupovala ja, aj manžel. Keď som chodila do práce, moja domácnosť cez víkend stála a chodili sme pomáhať.
@veronicka1901 tak majú to tak nadstavene,o mňa sa tiež starí rodičia starali celé prázdniny,moji rodičia ,už naozaj veľmi málo a ja sa budem ešte menej ,možno tak dva krát do roka.Druhy starí rodičia nás absolútne ignorovali a nikdy sa neriešilo prečo nepomáhajú
@zuzudrnda krásne napísané
@veronicka1901 ani ja nechápem toto nastavenie , aj mojim svokrovcom rodičia pomáhali
@autorka Veď práve a nebola to len občasná pomoc, ja osobne som bola u jednej aj druhej babky varená - pečená. Takisto moji súrodenci. Toto by som od nikoho nechcela. Ale naozaj trošku pozornosti, nech to nie sú len nejakí pseudo - starí rodičia.
@veronicka1901 presne tak 👍👍👍
Spravne si to vystihla dnes je velmi sebecka doba kazdy mysli na seba a len sa ludia furt stazuju. Mam tri deti svokru 60km od nas detom zavola na sviatok a vidi ich len ked prideme my. Na oslavy ani na krstiny aj po pozvani nechodila niekedy som to velmi prezivala teraz uz som to vyhodila s hlavy nech nechodi ,nepozyvam ju a deti rastu vidia nezaujem sami si uz vyberaju kam chcu ist a kde sa citia dobre. Podotykam svokra je uz doma no nikdy zaujem nemala o nich. Moja mama byva v meste kd emy tiez si deti sama od seba nezoberie postrazi ked ju poprosim ale to je tak raz za rok v nevyhnutnom pripade. Moja mama este pracuje no aj ked si ich neberie sama ide s nami von vola im. Tiez mi to obcas pride luto z eked som bola dieta sme kazde prazdniny a vela vikendov travili s babkou a dedkom dnes to deti poznaju vynimocne. Ale co uz nevyberieme si zial tym starym rodicom sa to vrati pretoze deti vyrastu budu mat ine zaujmy a deti citia kde je a kde nie je o jich zaujem a vidim z enajstarsia dcera uz nepotrebuje pozornost babiek uprednostni radsej von ist s nejakou kamoskou ako ist k babke.
Nám svokra veľa pomáha,ale ona sa sama ponúkla keď išla na dôchodok že postráži malého a môžem ísť pracovať na skrátený úväzok ak chcem,a ona sa cíti aspoň užitočná. Takže ona nám pomáha takto a ja s mužom ju zavezieme keď chce niekam ísť, vybavím veľký nákup, keď niečo potrebuje z obchodov ktorý máme na druhej strane mesta tak jej nakúpime, keď sa necíti dobre tak som pri nej takže u nás je to taká vzájomná pomoc.
Poviem ti, že viem o čom hovoríš, jedna moja babka sa nonstop starala, ani raz neodmietla keď sme chceli ku nej prísť, a to bývala v 3-izbovom byte ešte s dedkom, dcérou, jej manželom a synom, a nasackovali sme sa tam ja, moja sestra a bratranec a boli sme tam 2 mesiace vkuse, ani raz nič zlého nepovedala, bola rada že sme tam, keď som už bola tínedžerka tak som k nej chodila lúštiť krížovky a pomôcť na záhrade( mala osobitne ešte chatku so záhradou asi 3km od bydliska ), bolo krásne to puto medzi nami, a druhá maj ty rozum, dom veľký, izieb kopec ale spala som tam za celý život 2 krát, nikdy nás tam nechcela, otec ju musel prosiť aby sme mohli zostať, a poviem ti že si ju skoro vôbec nepamätám alebo že nás strážila alebo niečo podobné, vždy hovorila že sme pánske deti a neviem čo, a to sme vždy boli so sestrou poslušné, nikdy sme nič nevyviedli ale čo už, ľudí nezmenis bohužiaľ, viem človeku je to ľúto takéto správanie, že sa nezaujíma, tiež mám svokru ktorej keď nezavoláš tak sa rok neozve, neopýta na vnúčatá a pod, a moja mama je zasa úplný opak, denne mi píše, alebo aspoň 2x do týždňa keďže ešte pracuje, vždy sa pýta na deti, chce ich vidieť, mať ich fotky, proste sa zaujíma, a to bývame vo vzdialenosti 1500km od seba, ľudia sú proste všelijakí a tiež som si nerobila deti aby ich babka strážila ako je to tu asi v každom druhom príspevku spomenuté 🤣🤣🤣🤣 ale niekedy by sa aj tá pomoc zišla, aj keď tu ide viac o vytvorenie vzťahov
@bubik6x ano mnohí si tu pomýlili , že žiadam od svokrovcov aupair 😂
Ja som sa už pýtala, ale nedostala som odpoveď, prečo chceš aby sa stretávali ,keď starí rodičia nemajú záujem
@minenkak aby deti vedeli , že existujú aj starkovci a sú ich rodina ? Asi preto ….. a keď nechcú sa stretávať ich vec ale aspoň zavolať a vidieť ich cez videohovor
Ale keď nechcú, prečo,to stále chceš
Noa veď keby aj chcela bavenie . Je na tom nieco zle ? Že potrebuje čas aj na seba alebo domácnosť ? Dnes sú deti náročné treba sa im venovať , vymyslat aktivity , máloktoré dieta sa samo zahrá a matka si môže v klude navarit , upratat , pracovat …. Ja osobne mam takeho syna že popri nom sa do ničoho extra nepustím … a domácnosť davam dokopy keď pride manžel z prace že ho vezme von alebo po nociach keď syn spi . Keby aj chcela z babky občasnú opatrovateľku tak prečo nie . Veď koho iného k dietatu ak nie najbližšiu rodinu .
Hoci súhlasím že ak sa k tomu nema je zbytočne nutit a očakávať ale nesúďte mamicku , že chce pomoc k detom a mat nebodaj chvíľku čas na seba.
Mna a mojich súrodencov babka strážila už od par mesiacoch lebo mamka musela ist do prace . Bola pri nás kazdy deň a to sme boli v perinkach. Aj manžel bol kazdy deň s babkou nechodil ani do škôlky a veľmi pekne na to spomína ako mu bolo
S babkou . Ja našťastie mam aj svokru aj mamku blízko a zaujímajú sa. Je pravda že svokra pride až na požiadanie . Sama od Seba nie ale super a mamka zas keď má voľno a môže hneď vola že môže prist k synovi . Takze ja Dakujem za nich 👏
@leka29 ďakujem, že si ma pochopila 😊
Áno, aj u nás podobne. Nebudem písať typické MK frázy a rady že ako by ste nevedeli vytvárať vztahy, lebo predsa chýba bude určite vo vás, keď sa stazujete. To bolo myslené ironicky. Pýtaš sa ako to mame. Jednoducho občasný zaujem o pomoci to ani nehovorím....žiadna.
Najviac ma dorazí, keď mi tu niekto povie, že stari rodičia nie sú povinní pomáhať a nafukuje sa tu koľko pomoci asi chcete... Na druhej strane, keď starí rodičia rozprávajú ako im rodičia pomáhali a keď tebe treba tak nieže občas ale nič....to je dosť blbé. Hovorí sa, že v núdzi nájdeš priateľa...myslím, že aj prejavenim záujmu sa vytvárajú vrucnejsie vzťahy.
Moji svokrovci boli na dôchodku a len raz som poprosila a pomoc, keď sme sa sťahovali do domu. Len počas sťahovania. Mala mala 3 roky. Bolo mi povedané, že nie oni sú na to starí. Takže to dopadlo tak, že sme sťahovali s malou. Muzovych kamošov som nabrala do auta, do sedačky dcéru. Manžel v aute so stahovakmi a išlo sa. Trochu čudná odpoveď, ale mali na výber. Podotýkam, že svokra ešte behala po poznávacích zájazdoch po zahraničí...takže asi tak by nevládali. Chcela som len na čas sťahovania, nie do večera. Keď sme im navrhli, že ich odvezieme ku nám na návštevu, tak nie. Ani nebudem hovoriť vetu, čo zvykla svokra povedať. Lebo ma vytácala do vyvrtky. Beriem to tak, že svokra nebude nikdy taká babka....každý je strojcom svojho šťastia. Zbytočne sa budeš trápiť, nezmenis.
Ešte k tej pomoci. Kamoška mala rovnako starého syna ako moja dcéra. Jej mamu sme raz viezli autom. Pýtala sa na svokru, lebo sa poznajú. Aj či mi pomáhajú. A ja, zahanbene, že nie oni sú už dosť starí. Pani sa zasmiala a hovorí, veď akí starí, aj ja mám toľko a veru chodím často s deťmi pomáhať. Normálne som sa hanbila. Takto to vidia iní...

@minenkak u nás už starí rodičia nepracujú. Nechcem od nich výlety, ani cukrárne, či dovolenky. Ale teda aspoň raz za tri mesiace sa povenovať vnúčatám, keďže aj my im pomáhame. A vládzu, len nie je vôľa. Im tiež ich rodičia s vnúčatami pomáhali, nechápem veľmi toto nastavenie.