icon

Ako riešiť nezhody v rodine kvôli majetku?

ally2
25. aug 2024

Aký máte názor na moj problem. Prred piatimi rokmi som darovala bratovi polovicu domu, ktory sme spolu zdedili, s tym ze sa postara o mamu. Mama este zije, ale je celkom samostatna, kazdy druhy týždeň v sobotu ku nej chodim, poupratujem jej, pomozem jej s osprchovanim a pod. Moja dcera si isla pred dvomi rokmi zobrat mailiny, ktore ma brat pri maminom dome, synovec na nu nakrical, ze prečo chodi po ich pozemku, ze je cudzia a nema co tam chodit. Ja som si teraz zobrala z jabloni pri maminom dome asi 6 jablk, jablon obsypana jablkami. Nechybaju mi tie jablka, ale mama nastolila na tom, aby som si zobrala, ze to este zasadil nebohy stryko. Ale nakoniec to bola asi bratova jablon. Synovec zase na mna nakrical, pritom som jeho krstna, ze preco beriem bez dovolenia jablka. Brat v tom case nebol doma a zda sa mi divne, aby som sa synovca pytala na dovolenie. Bratovi je to ľúto, co sa stalo, svagrina stoji za svojim synom. Co si o tom myslite.

Strana
z2
juliacenc
25. aug 2024

@ally2 ze to su typicke rodinne vztahy a po smrti ti tam uz nedovolia ani vkrocit

margotka17
25. aug 2024

@ally2 ty si bratovi darovala polovicu domu a oni ti vykricia jabĺčka? No tak zrus darovaciu zmluvu. Povedz im, že za také správanie si nezaslúžia nič.

gribka1
25. aug 2024

@margotka17 Na to potrebuje riadny dôvod, jablká nestačia.

ally2
autor
Autor odpoveď zmazal
ally2
autor
Autor odpoveď zmazal
ally2
autor
Autor odpoveď zmazal
ally2
autor
Autor odpoveď zmazal
muchotrafka298
25. aug 2024

@ally2 za mna si sa mala opytat, nie je to tvoj dom ani tvoja zahrada. To ako saoni chovaju je dalsia vec. Ked im prekaza, ze si si nieco zobrala, tak to viackrat neurob. Predides zbytocnemu konfliktu.

ally2
autor
Autor odpoveď zmazal
ally2
autor
Autor odpoveď zmazal
ally2
autor
Autor odpoveď zmazal
rozculena
25. aug 2024

@ally2 kto tlačil? brat určite...

ally2
autor
25. aug 2024

@muchotrafka298 je to sad po mojom strykovi, ktory som im darovala. Ja som nesla oberat do bednicky, tak sa nehnevajte, ze si mam pytat pre par jablk povolenie.

ally2
autor
25. aug 2024

@dadanu5 nie nechcem to robit

ally2
autor
25. aug 2024

@sima234 toho sa bojim. Lebo nevyzera, aby mali dajaku snahu okrem brata mame pomahat

ally2
autor
25. aug 2024

@rozculena ano brat a aj mama, ale aj na nu asi tlacili

rozculena
25. aug 2024

@ally2 prečo vymazávaš komentáre? A čo vlastne očakávaš,že ti tu napíšeme?

muchotrafka298
26. aug 2024

Sad ani zahrada Ti nepatri. Ked vidis, ako vyvadzaju pre par jablk, tak si neber bez opytania nic. Ano je to divne, kedze si bratovi dala svoj podiel na nehnutelnosti a on nie je ochotny dat Ti ani ovocie, co mu tam rastie.

muchotrafka298
26. aug 2024

@rozculena tiez neviem, ze co autorka prispevku cakala. Asi mala pocit, ze je v prave a potrebovala si to potvrdit od anonymnych zien na MK. A zeny nepisali to, co ona chcela citat. Ze nevychadza s rodinou je viac menej normalne (nic neobvykle na Slovensku) a po smrti mamy uz ju tam ani nepustia. To ze im velkodusne darovala dom a pozemok, svoj podiel z dedicstva je jedna vec, druha je spravania sa jej brata s rodinou.

domkakvet
26. aug 2024

@ally2 je dobre, ze mate dobre vztahy s bratom a synovec je asi postvany svagrinou.

ema234
26. aug 2024

@ally2 chyba , ze si niekomu nieco darovala

lubkavargova1
26. aug 2024

A mas to aj papierovo alebo len ustne, ze "vsak je to vase lebo sa starate o mamku a doopatrujete ju"....no a mamka je rada ze je tam jej syn, realne nemaju kam ist lebo teraz kto by im dal nejaku pozicku alebo tak, ze? Synovec ma 27 ten vypadne a nebude riesit nejakych starkych alebo rodicov...

som_realistka
26. aug 2024

No poviem to na hulvata, v tomto prípade si hlúpa, dom darujes, name chodíš ty pomáhať, aj ked hovoris ze vladze, len je pomalsia, a keď bude ležiaca tak co? Nedá ti to a budeš tam každý deň. A švagriná s bratom zhrabnu bez akýchkoľvek skrupuli dom.

Strana
z2