icon

Ako riešiť ošiaľ z manželovho nového kamaráta?

mimi131
2. feb 2024

Ahojte
Prosím o radu a navrátenie zdravého rozumu. Alebo možno seba uvedomenie.
Mám 30 rokov som vydatá celkovo vo vzťahu s mužom 10 rokov. Deti nemáme.Manžel je dobrý muž.Jemu to dobro ide až z očí. Nikdy som neriešila žiadne psychické či fyzické násilie. Nikdy som ho nevidela opitého. Nikdy si nevypisoval s inými ženami.Je zodpovedný ,spoľahlivý na muža aj dosť chápavý voči mojim ženským náladám.
Zarába celkom slušne na slovenské pomery popri práci prerába dom,ktorý sme si kúpili a dáva mi všetko čo je v jeho silách. Problém nastal keď sa spoznal skrz jeho záľubu s novým kamarátom a mňa s ním zoznámil tiež. A ako to chodí prebehla medzi nami chémia. Ten muž je o 14 rokov starší ako som ja. Je slobodný a bezdetný. Má úspešnú prácu jeho mesačný príjem je vyše 8 tisíc eur. Má autá v hodnote 70 tisíc eur. Áno viem opísala som čo všetko má a vyznieva to asi divne. Len tu je to čo mi ničí vzťah s mojím manželom. Od toho prvého stretnutia s dotyčným na neho neustále myslím. Opantala má predstava ake by to bolo mať takého úspešného muža ako je on ,že možno ten život s ním by bol ľahší a lepší. Že on je lepší ako môj manžel. Začala som nepriamo vyčítať mužovi prečo on nie je takým chlapom prečo nemá toľko čo má jeho kamarát a prvý krát za celých 10 rokov vzťahu som videla ,že môj muž je zo mňa sklamaný dokonca mi povedal ,že od kedy sa zo mňa stala taká mrcha.Zamilovala som sa do toho druhého ten pocit, že má priťahuje ,že ja priťahujem jeho plus všetky tie kvality ,ktoré na ňom vidim ,jeho úspech a zabezpečenie ma vnútorne ničia.

Strana
z6
muchotrafka298
4. feb 2024

Podla mna 44 rocny chlap nie je stary. Moj ex mal pri nasom rozchode tiez uz cez 40, boli sme spolu dlhe roky. Len je trochu rozdiel, ked ma chlap po 40tke a je slobodny, bezdetny, bez stalej partnerky a ked je chlap v tom istom veku sam po rozchode. Ja poznam takeho, ze velky plat, drahe auto, obhana mlade baby. Je to jeho zivotny styl. Nema zaujem o seriozne vztahy, proste sa pobavi s nejakou mladou babou a ked sa mu zunuje dojde dalsia. Skoda, ze autorka nenapisala, ci je tam aj u neho zaujem. Za mna je 14 rocny vekovy rozdiel vela.

zeldia
4. feb 2024

@chodec15 ale náhodou peniaze sú set sakeamentsky dobry dôvod. Moja byvala lekarka mala dobrého muza ktorý podnikal a darilo sa mu po jej 40tke sa rozviedla (trocha vystrájal nechcel sa rozviesť) a hneď na to si vzala o čosi viac majetnejšiejo starého 60+ deda a porodila mu decko. Takže asi teraz je šťastnejšia ma po štyridsiatke druhé malé dieta a geronta na krku. Je to taká mini meska hviezda🙂
Problém vidím len v tom že nie vzdy to vyjde (ta výmena) a druha vec peniaze sa rychlo minú.

slovakboy
4. feb 2024

@mimi131 to čo práve prežívate s mužom je skúška vášho vzťahu. Je to ako v rozprávke, že ti diabol ponúka lákadlá, ktorým máš odolať. Život máš len jeden. V ňom máš nejaké plány a nejaké hodnoty. Peniaze sú veľké lákadlo. Nevieš ešte čo ťa v živote čaká. Ak si myslíš, že budeš s novým mužom šťastnejšia, že on je pre teba ten pravý a tento bol len dočasný tak ich vymeň. No pozri sa na svoj život aj trošku cez tie hodnoty. Je môj život doteraz nejaký zlý? Bola v našom vzťahu doteraz láska? Som pre svojho muža dôležitá? Bude aj o desať rokov náš život spokojný? Rozumieme si názorovo? Predpokladám že si na všetko odpovieš kladne okrem toho vzťahu. Tvoj muž ťa zrazu akosi nepriťahuje a máš pocit, že si zaslúžiš v živote viac. Teraz si skús predstaviť život s tým druhým mužom. Si mu seberovná partnerka? Keď on zarába 8 tisíc zarabaš ty aspoň 3? Si rovnako akčná ako je on? Budeš stíhať jeho tempo? Tvoj nový život ťa ovalí novými zážitkami a po čase sa ti bude zdať normálny. Zvýši sa ti status na spoločenskom rebríčku. Budeš určite šťastná. Predpokladám, že keď si urobíš teraz toto porovnanie svojho starého života s možným novým, tak ten nový život vyhrá. Ale kvôli niečomu si tu napísala. Asi váhaš. Niečo ti vraví, že robíš zle a chcela by si milovať svojho muža ale nevieš ako. Prečo váhaš ? Prečo nejdes za tým novým? Skús mi na toto odpovedať. Možno ti viem poradiť ako obnoviť lásku s terajším mužom a ako zabudnúť na nového. Ale chcem vedieť či si si istá, že do toho chceš ísť. Či poznáš hodnoty, ktoré ti doteraz tvoj muž dal a či pre teba aj majú hodnotu.

sss777
4. feb 2024

@vroni
S charakterovym odpadom absolútne súhlasím. Na celej story mi je najviac ľúto manžela.
Ja som tiež pred manželom chodila s rovesníkmi, ale takto s odstupom môžem povedať, že nájsť si staršieho partnera bolo najlepšie, čo sa mi kedy stalo. Chcem tým povedať len to, že sa to môže aj zmeniť.

vroni
4. feb 2024

@sss777, možno môže, ale ten človek ta musí niečím očariť (v pozitívnom slova zmysle). Ohúriť autom a platom na vzťah nestačí. Ani na zlý, nieto ešte na dobrý.

zobaka
4. feb 2024

@zeldia asi tusim ktora, maju pekne fotky na internete, tiez ma prekvapil ten vekovy rozdiel, ale ja som myslela, ze bola roky sama, lebo dve velke deti a zrazu tretie s dochodcom

sinusoida
5. feb 2024

@mimi131 nedávaj sa do toho, oľutuješ to, tvoj manžel si to vôbec nezaslúži...odtrhnúť sa od toho muža, úplne ho vylúčiť zo života ty aj tvoj manžel.

lalilla
5. feb 2024

Mna skor zaujima ako dlho sa poznate, ked vam takto zavesil na nos svoj plat a financne pomery, lebo uplne normalni ludia to nerobia, resp iba taki co sa chcu pochvastat alebo taki co klamu a je to pozlatko
Vypichla si viac x prachy, ocaril by ta tento muz tak velmi keby je na rovnakej pozicii ako tvoj muz? Suhlasim s kockami, vycitas muzovi ze malo zaraba ale ty si sa teda tiez nehecla.
Ludia sa schadzaju a rozchadzaju, len si treba zvazit pre a proti. Myslim ze tvoj manzel by dlho sam neostal a mozno by nasiel zenu, ktora by ho ocenila a nerozhodil by ju nabliskane zamozny muz

nelka93
5. feb 2024

Ja ti poradím chod do toho. Zbal ho. Dúfam že ťa potom kopne doriti a muž tiež. Ostaneš s hoľou ritou co si zaslúžiš. Takéto kravy si nezaslúžia nič iné len padnúť na hubu

veverickav
12. mar 2024

autorka... ako pokracujete?

katkazuz
4. dec 2024

Milá autorka, ako to u vás nakoniec dopadlo?
☺️

Strana
z6