Ako riešiť partnerské rozdiely ohľadom rodičovstva?
Mame 30 rokov, manzelia sme 2 roky, chodili sme spolu 8 rokov. Mna chytil strasny materinsky pud velmi chcem babo. No muz ze on sa na to este neciti, nemame zazemie atd. Byvame v 1 izbovom byte co patri jeho rodicom, takze platime len 100 mesacne na energie. Chceli by sme dom, tak sporime, preto nechceme ist do podnajmu aj ked vacsieho. No ja velmi chcem babo uz nie som najmladsia, a chcem 2 deti. Manzel ze sa na to este neciti, ze mame.cas, jeho.mala mama v 35 a bla bla bla. Co robit, mame cakat?
@anonym_autor najskôr budeš 5 rokov čakať na dom, potom 5 rokov kým otehotnies. Ona mala doeta v 35tke, ty budeš mať v 40tke.
Za mňa je toto iba výhovorka. Odhliadnuc od toho, že ste spolu už 10 rokov a nikam ste sa vlastne neposunuli. Daj pozor aby ste esre neskončili rozvodom... btw, musí byť dom? Nestačí na začiatok byt?
@lienka.7 a čo ak sa nechceli posúvať? 😀 nie každý pár sa chce posúvať vo vzťahu 😀 a keď už máš bývanie, deti, potom sa posúvaš kam? 😀 či to si už vlastne level maximum? 😂😂😂
Prechodený vzťah.
@lienka.7 a čo ak sa nechceli posúvať? 😀 nie každý pár sa chce posúvať vo vzťahu 😀 a keď už máš bývanie, deti, potom sa posúvaš kam? 😀 či to si už vlastne level maximum? 😂😂😂
@miselka257 zjavne si pochopila moj komentár... gratulujem 👍
@anonym_285 toto mam vsetko prezistene
@anonym_autor šetriť ste mohli uz popri VS, tak ako iní. Dovtedy ste bývali asi každý u rodičov.
@anonym_285 vidis a baby vyssie mi tu pisali ze za 4 roky sme mali mat na dom davno nasporene 😃 a ty pises ze to trva aj 10 rokov.
@anonym_285 vidis a baby vyssie mi tu pisali ze za 4 roky sme mali mat na dom davno nasporene 😃 a ty pises ze to trva aj 10 rokov.
@anonym_autor kde ti tu niekto píše, že máš mať za 4 roky našetrené na dom?
@anonym_autor písali sme ti, že už dávno ste mali mať našetrené 20% a už ste mali mať hypotéku dávno na krku v 30ke. Ono väčšinou toto dosahujú mladí ľudia samostatne v 30ke jednotlivci a nie pár, kde sú dva príjmy alebo ľudia, ktorí si platia drahé nájmy
@miselka257 ona sa posúvať zjavne chce. Čo je úplne normálne.
@miselka257 ona sa posúvať zjavne chce. Čo je úplne normálne.
@anonym_ff52fc ale on nie 😀 mne osobne tiež vyhovuje byť na tom ako som, neposúvať sa ďalej vo vzťahu, ale ja to mám vyrozprávané s partnerom, ona asi nie no, takým štýlom naozaj nebudú už dlho spolu 😀
@anonym_autor Nebývate so svokrovcami. Zvýšte poplatok, aby nemohli byť reči o využívaní a kľudne dieťa v jednoizbovom. Podľa toho, čo píšeš, dom nebude o rok ani o 2.
Pofim môžu prísť výhovorky, že ešte treba to či ono na dome a ten správny čas na dieťa nepríde nikdy.
@anonym_autor písali sme ti, že už dávno ste mali mať našetrené 20% a už ste mali mať hypotéku dávno na krku v 30ke. Ono väčšinou toto dosahujú mladí ľudia samostatne v 30ke jednotlivci a nie pár, kde sú dva príjmy alebo ľudia, ktorí si platia drahé nájmy
@anonym_6efa68 niekedy si človek našetrí sám viac ako v páre (vlastná skúsenosť)
@anonym_285 samozrejme ze sa bavime o hypo, to si tu fakt niekto myslil ze na cisty dom sa da nasporit?
@anonym_autor Nebývate so svokrovcami. Zvýšte poplatok, aby nemohli byť reči o využívaní a kľudne dieťa v jednoizbovom. Podľa toho, čo píšeš, dom nebude o rok ani o 2.
Pofim môžu prísť výhovorky, že ešte treba to či ono na dome a ten správny čas na dieťa nepríde nikdy.
@abbey1 ale s dieťaťom bude naozaj ťažšie získať hypotéku. Takže najbližšie 4 roky môže zas na dom zabudnúť. Podľa mňa by bolo rozumnejšie aspoň na tých 5 rokov kúpiť nejaký menší byt a potom vymenia za dom, keď sa vráti do práce. Byt získa na hodnote určite, takže budu mať aj možno niečo naviac. Vlastne toto mohli urobiť tak 5 rokov dozadu, teraz by mali slušný základ na dom.
@abbey1 ale s dieťaťom bude naozaj ťažšie získať hypotéku. Takže najbližšie 4 roky môže zas na dom zabudnúť. Podľa mňa by bolo rozumnejšie aspoň na tých 5 rokov kúpiť nejaký menší byt a potom vymenia za dom, keď sa vráti do práce. Byt získa na hodnote určite, takže budu mať aj možno niečo naviac. Vlastne toto mohli urobiť tak 5 rokov dozadu, teraz by mali slušný základ na dom.
@13uzivatelka11 len toto ťažko vysvetlíš niekomu ako je autorka. Ona do paneláku nepôjde a hotovo. Radšej bude ďalších 10 rokov bývať v cudzom 1-izbaku a bezdetná a potom zistí, že ma 35 rokov, dieťa sa nedarí, bude mať možno dom, ale to bude tak všetko. V živote treba robiť ústupky a postupne si ísť za svojm snom. A áno, presne aj to som myslela, že sa neposunuli. Byt už mohli mať dávno, mohli ho aj prenajímať, keby rodičia súhlasili aby mohli ostať bývať v tom 1-izbovom. Tak ale tu chce niekto zaslepene dom
@13uzivatelka11 No lenže byt kupovať zjavne nechcú. Čakať na kúpu či stavbu, prestavbu domu je otázka pravdepodobne ešte niekoľkých rokov. To už možno aj to dieťa by do škôlky nastúpilo.
Autorka neodpovedala, v akom štádiu kúpy domu sú, koľko už našetrili a čo konkrétne chcú kúpiť.
Ja by som sa obávala, že manžel bude dieťa odkladať a odkladať. Všetci vieme, že stavba domu je otázka pekných pár rokov hlavne, ak nemáš dostatok prostriedkov. S rekonštrukciou staršieho domu detto.
Čiže áno, ja by som riešila teraz snaženie o dieťa aj v jednoizbovom byte, alebo, ako ty píšeš, kúpu bytu a následne dieťa.
@13uzivatelka11 len toto ťažko vysvetlíš niekomu ako je autorka. Ona do paneláku nepôjde a hotovo. Radšej bude ďalších 10 rokov bývať v cudzom 1-izbaku a bezdetná a potom zistí, že ma 35 rokov, dieťa sa nedarí, bude mať možno dom, ale to bude tak všetko. V živote treba robiť ústupky a postupne si ísť za svojm snom. A áno, presne aj to som myslela, že sa neposunuli. Byt už mohli mať dávno, mohli ho aj prenajímať, keby rodičia súhlasili aby mohli ostať bývať v tom 1-izbovom. Tak ale tu chce niekto zaslepene dom
@anonym_6efa68 ako ze uz davno sme mohli mat byt? Nechapem
@anonym_6efa68 ako ze uz davno sme mohli mat byt? Nechapem
@anonym_autor čo nechápeš? Už pred rokom ste mohli zobrať hypo na byt, ktorý je lacnejší ako dom a mohli ste už mať aj bábätko. Predpokladám, že po 4 rokoch čistého šetrenia na hypotéku na dom, už máte našetrené, aby vám vyšiel byt. Keď nie, tak radšej do hypo ani nechoďte pre vaše dobro.
@anonym_285 "pozemok mal" tak to sa da naozaj aj bez hypo.
@anonym_285 "pozemok mal" tak to sa da naozaj aj bez hypo.
@anonym_autor a za akú sumu chcete kúpiť dom?
@anonym_autor a za akú sumu chcete kúpiť dom?
@anonym_6efa68 v nasom meste su domy +- okolo 200
@anonym_autor čo nechápeš? Už pred rokom ste mohli zobrať hypo na byt, ktorý je lacnejší ako dom a mohli ste už mať aj bábätko. Predpokladám, že po 4 rokoch čistého šetrenia na hypotéku na dom, už máte našetrené, aby vám vyšiel byt. Keď nie, tak radšej do hypo ani nechoďte pre vaše dobro.
@anonym_6efa68 predstavujes si to velmi jednoducho
Autorka a keď neznášaš paneláky, tak ten váš 1 izbový byt, kde teraz prebývate, je v rodinnom dome?
@anonym_6efa68 v nasom meste su domy +- okolo 200
@anonym_autor to naozaj teda ešte nemáte za 4 roky našetrených cca 40 000€? Dvaja VŠ pracujúci ľudia?
@anonym_285 samozrejme ze sa bavime o hypo, to si tu fakt niekto myslil ze na cisty dom sa da nasporit?
@anonym_autor aké mate platy? koľko teda mesacne odkladate? Písala si, že náklady mate symbolické, cize aspoň 1000€ mesacne musíte vedieť odložiť. Za 4 roky je to teda takmer 50k. To vám stále nestačí?
Autorka a keď neznášaš paneláky, tak ten váš 1 izbový byt, kde teraz prebývate, je v rodinnom dome?
@anonym_3a24cc nie, v panelaku na sidlisku.
@anonym_6efa68 predstavujes si to velmi jednoducho
@anonym_autor nepredstavujem si to jednoducho, ja som to zažila. Viem čo obnáša splátka hypotéky a ako idú nehnuteľnosti cenovo hore

Chlap má pravdu. Priviesť deti do 1i bytu ktorý vám ani nepatrí, je nezodpovedné. Ako chceš potom doriešiť väčšie bývanie keď ty budeš na materskej a budete mať ešte viac obmedzený príjem? A podmienky na hypo už budú rátať s tým že váš príjem je pre 3-4 ľudí a nie pre dvoch ako teraz, takže dostanete ešte nižšiu sumu? Bývanie treba v prvom rade, kľudne starý 2-3i byt, len nech už máte niečo, čo budete môcť neskôr vymeniť za väčšie, doplatiť už nebude také ťažké ako kúpiť celý dom naraz. Chlap deti zatiaľ nechce, ty na ne nemáš podmienky, takže teraz môžeš o nich snívať ale tak je tak všetko - zameraj sa na to aby ste si čo najskôr zlepšili podmienky, nech o tých deťoch môže byť reč aspoň o nejaké 3-4 roky. Chlapi často začnú túžiť po deťoch okolo 40tky a hlavne potrebujú k tomu pocit že majú veci zabezpečené, veď preňho to bude tiež riadny stres keď bude pár rokov jediný živiteľ rodiny.