icon

Ako riešiť priateľov komplikujúcich vzťahy?

6. apr 2025

Ahojte, ako to má Váš partner s kamarátmi? Ten môj je už cca rok a pol v "novej" práci, a teda keď poviem, čo i len jedno krivé slovo na nich tak sa spustí hádka. Obaja máme 26 rokov a sme spolu 2 roky, v skratke ide o to, že v práci majú zmiešaný kolektív a sú tam aj dva manželské páry. Stretla som sa s nimi aj osobne, no mala som pocit, že im skôr zavadziam ako, že sú takí kamarátski ako ich on ospevuje. Vôbec nesúhlasím s ich životným štýlom a tie manželské páriky majú manželstvo štýlom, že rozvodové papiere sú na stole každý druhý týždeň, raz sa milujú, ale potom si každý užíva po svojom. Prečo to riešim, no pretože podľa toho kým sa obklopujeme takými sa aj my stávame. A teda aj on občas ponadáva na moje kamošky, ale vždy to uzavriem tak, že okey nepoznáš ich tak dobre ako ja, ak na teba zle pôsobia nebudem ti dokazovať aké sú super, nie je to potrebné. No keď ja sa nejak zle vyjadrím o jeho kamošoch tak ho ide doslova roztrhnúť, chytí nesmierne nervy a uráža mňa len aby ich obhájil. Ja neviem či sa teda nemám vôbec do toho starať, no dosť mi vadí keď sa tvári, že sú to najlepší ľudia pritom keby taký spôsob života vedú moje kamarátky tak by sa vyjadroval veľmi zle, že s kým sa to bavím.

mariynka
6. apr 2025

A naco si hodnotite kamaratov? 😃

enmery
6. apr 2025

Pripadáte mi ako nezrelé deti. Po 2 rokoch vzťahu po sebe vrieskať a nadávať partnerovi kvôli kamarátom? Ty si to asi v texte nepostrehla, ale presne ako ty si myslíš, aké máš super kamošky a on ich nepozná a sú mu len nesympatické. Presne tak ty vidíš tých jeho "kamarátov". 💁‍♀️

autor
6. apr 2025

Tam ide skôr o to, že ani jeden z nás nefajčil, alkohol príležitostne v zmysle v lete pivo na grilovačke. Odkedy je s nimi kamarát začal fajčiť, takmer každy piatok idu do krčmy, no a tráva mu už tiež nie je cudzia.

juliacenc
6. apr 2025

Kopni ho do rici

mariynka
6. apr 2025

Aha.. 😏😔

pralinka25
6. apr 2025

tak sa vyfarbil. bud im vdacna. to ze ti nadava a uraza ta uplne staci, ani kamosov by som viac neriesila ale ani jeho. posun sa kym je cas

wolf_
6. apr 2025

Je síce pravda, že sme takým priemerom ľudí, s ktorými sa najčastejšie stretávame. Ale v tomto prípade by som neriešila jeho kamarátov, ale jeho. Tj. debatu by som nesmerovala ku kamošom, ale vyslovene by som povedala, že odmietam tvoriť pár s niekým kto húli/chodí pravidelne do krčmy/uráža ma...

natalka13
6. apr 2025

Fajcit a pit alkohol ho nedonutili kamarati.
A ze sa tebe nepaci ich sposob zivota? A?
Co je na tom ze raz sa miluju raz sa hadaju?
Vo vztahoch uplne normslna vec, aj v tom vasom ako citam.

olimuc
6. apr 2025

Jeho kamosmi nie su na vine. On ukazal svoju pravu tvar a ty sa musis zamysliet, ci sa Ti paci. Aspon mas stastie, ze nebudes jedna z tych, co napise, ze sa z neho po svadbe stal debil. Proste sa k sebe nehodite alebo ho uz hranie sa na “usporiadanu rodinku” nudi. Mozno za par rokov dospeje… mozno nie. Je na tebe ako s tym nalozis

krasneleto
6. apr 2025

vsetko je o komunikacii. vo vasom veku , by som hodnotila partnera ako sa sprava, hadam si nebudeme klamat, ze ho donutili pit fajcit a hulit... ked to nerobil doteraz, asi nemal na to "spravnu" partiu... porozpravajte sa, ze ti to vadi... a ked to nevezme na vedomie, nestoj mu v ceste za znovoobjavenou mladostou a sebe za stastim
a ako ziju ine pary a ine vztahy, tiez by som nevyhadzovala jemu na oci, zjavne nema problem sa spravat rovnako, a ano je pravda, ze ked sa obklopujes debilmi, sam si jednym z nich... cize ano, spravat sa k tebe takto moze v tejto partii povazovat za standard... otazka je, preco sa tak zmenil a ci je to zmena, alebo len vyfarbenie kym skutocne je... ty ho poznas najlepsie...

maminkadeticiek
6. apr 2025

Myslim ze nie ste kompatibilny.Ze mate obaja ine hodnoty,ine ocakavania od zivota,nemyslim si ze to bude fungovat.

anna777115
6. apr 2025

Tak, ja si myslim opak. Priatelia a okolie v ktorom sa pohybujeme má na niektorych ovplyvnitelnych jedincov veĺky vplyv. Tiež, by mi vadilo keby sa moji najbližsi pohybovali v spolocnosti, ktorá ich tahá dole a nič dobte do ich zivota im neprináša.Každy človek má nejaké zásady a hodnoty, ktore v živote preferuje a podĺa ktorych sa snazi žiť a konať. Preto človek, ktory vyznáva nejake životné hodnoty by sa zrejme necitil pohodlne v spoločnosti ludí, ktorí tieto hodnoty maju v" paži". Treba sa s priatelom vážne porozprávať a ak máte rozdielne naroky na svojich kamaratov a spolocnosť v ktorej sa pohybujete , tak ist od seba, lebo to nebude robiť dobrotu do budúcnosti.

sissy27
6. apr 2025

Jaj moja zlata, ale problem nie je v kamosoch. To zbytocne sa ty budes hadzat, ze oni su ti zli, ktori ho “zviedli na zle chodnicky”. Presne ako s milenkou - nie ona je na vine, ze ju trtka zadany chlap. On ma zodpovednost za vas vztah a za svoje spravanie, nie kamosi ci ina zena. A cim skor toto pochopis, tym lepsie pre teba.

autor
6. apr 2025

Ohľadom fajčenia som mu povedala, že s tým nesúhlasím, príde mi to trápne ako keby mu začala druha puberta, je to drahé a prináša to len zdravotne problémy. Povedal mi, že s tým prestane avšak párkrát sme sa stretli dali sme si pusu a to ako keby s popolnikom sa bozkavam, tak som mu povedala, že si aspoň nemusel dať tesne pred našim stretnutím, no už mal odpoveď, že je to jeho život, je dospelý a nemám sa do toho starať🤷🏻‍♀️

thirstymonk
6. apr 2025

No pri takomto prístupe naozaj tadiaľ cesta nevedie... nechcem ťa strašiť, ale on si musí uvedomiť, že čo sú jeho priority. Či ty ako možno budúca manželka, alebo dajakí pofiderní zhulení kamaráti z roboty. Zatiaľ to vyzerá, že asi dajakí podiferní zhulení kamaráti z roboty sú mu prednejší ako ty... tak už sa podľa toho zariaď...

Tiež som mal kamarátov a po svadbe som ich proste dosť obmedzil... prisahal som manželke, nie kamaratom. Do krčmy sme nikdy nechodili, ale chodili sme na odľahle miesto v meste a tam sme hrešili jak choré vrany, chlastali energeťaky a kurili :D Manželka vedela, že by ma tam našla, ak by ma hľadala. Ale keď povedala, že s dačim potrebuje pomôcť, alebo tak, tak samozrejme, že to pre mňa bolo prioritnejšie jak ísť hrešiť s kamarátmi.

Najlepšieho kamaráta som videl naposledy v oktobri. Proste nám to nevychádza, čo teraz? Mám ísť radšej 70km do jeho bydliska sa stretnúť dakedy večer a vybodnuť sa na manželku a deti? "Lebo kamarat"?

enmery
6. apr 2025

Tvojmu druhému jednoducho spadla maska. Koniec príbehu. Vrieskat po svojej partnerke kvôli niečomu takému po 2ročnom vzťahu v 26 rokoch. Tento by s Tebou so všetkou "láskou" riešil všetky oveľa horšie problémy v buducnosti. Ja fakt nepochopím, že hocijaký kolík je niektorým ženám vždy lepší, ako byť chvíľu sama a šťastná a proste si užívať život. 🤦‍♀️

autor
6. apr 2025

Tak ja nechcem aby iba sedel pri mne, rada chodím s kamarátmi na túru či len tak do mesta, ved to zas sa nedá iba dvaja byť. Ale ja nerozumiem prečo radšej urazí mňa len aby ich do poslednej možnej chvíle obhajoval, ja si neviem predstaviť, že by mi obhajoba kamarátky stála za hádku s partnerom.

ivangeline
6. apr 2025

Lebo ty nadávas nepriamo jemu!!! ;D Však robí to iste čo oni a toto z vášho vzťahu bude. Prosím ta, ak dlhšie neprestane alebo aspoň sa mu nepodarí obmedziť toto zavislacke správanie, chod preč…

deedol
6. apr 2025

ste spolu LEN dva roky, to je uplne ze nic v perspektive celeho zivota (alebo aspon jeho podstatnej casti). mas uplne super vek, nemas sa kam ponahlat, tak naco si s nim? mna by davno nebolo 🙂

marca12
6. apr 2025

Tvoj priatel je lahko ovplyvnitelny clovek a takehoto chlapa velmi lahko zmanipuluje aj ina zenska a nevera je na svete. Kolektiv nemoze za to,ze sa necha stiahnut a opici sa po nich. Ja mam v robote aj rozvedeneho aj faciara aj hulica,ktori radi chodia na pivka,ale ja som nic z toho nevyskusala. Mna neovplyvni nikto. To pisem len preto,ze si pisala,ze akymi ludmi sa obklopujeme,taki sme. Nie u kazdeho je to tak. A styl akym sa s tebou rozprava je otrasny. Mam pocit,ze vas vztah ide do prec.

kamatopo
6. apr 2025

Ak už nie je tým prečo si s ním bola pred tým skus porozmýšľať či je to len o obhajovani kamarátov , alebo je za rohom koniec. On sa s tými, ktorých nazýva priatelia stotožnil. Našiel si s nimi rovnaké záujmy a aj neresti. Je to to čo chceš aj ty? Vzťah nie je o tom ze stojíš niekomu za zadkom, ale o tom že žiadna komunita ani iné názory nerozbiju ten váš spoločný svet v ktorom sa dopĺňate a ste stotozneni v názoroch. Inak je to už len boj kto z koho a o budovaní múru medzi vami.

svetlonos
6. apr 2025

Ste mladí a po 2 ročnom vztahu iz taketo prusery?? Ved by ste ešte mali byť pekne zamilovaní a užívať si jeden druhého!
Hulu a pijem, uráža ta - stačí! Ty vôbec neries jeho kamosiv ale seba. Teraz je to tráva z nudy, potom v zivote rodinnom záruku koli nezvkadnutiu situácie. Na vyne budeš samozrejme ty pidla neho.
Kopnúť do guli a zi si svoj zivot. Pokial sa dá dolinou zlákať na trávu a chkadtvuz teraz, je to zabite. Nema pevnú vôľu a zásady, chce sa im "páčiť a patriť k ich partii".
Nohy na plecia a bez dievca, inak máš orusery predprogramovane!

deti95060810
6. apr 2025

"tráva mu nie je cudzia".. to ešte si s ním stále? nič v zlom, ale troška sa zamysli či je to pre teba ten pravý...😉

maury
7. apr 2025

Oni ho nezmenili, on sa len pri nich vyfarbil a ukázal charakter. Jemu ich dynamika a životný štýl vyhovuje. Nie je to násť ročný teenager, ktorý sa potrebuje hrať na niekoho iného aby zapadol do kolektívu. Pokiaľ by bol iný, zostal by sám sebou a nenechal sa ovplyvňovať a strhnúť. Aj keby sa nejakým spôsobom podarilo "jeho od nich dostať", tak skôr či neskôr si aj tak podľa mňa nájde podobnú partiu a bude fungovať tak ako teraz. Je čas sa pohnúť ďalej. Nikdy nie je neskoro.

domkakvet
7. apr 2025

Ta k travu si da a na co ti je taky chlap, tak na zalozenie dalsej diskusie o dva roky.

misanthropicdann
7. apr 2025

@deti95060810 trava sa hulit rad radom, to nieje žiadny parameter.
U nás na teambuildingoch sa huli bežne od brigádnikov až po vrcholových manažérov.
Ak by človek podľa toho mal hodnotiť človeka prišiel by o polovicu známych.

Štatistiky hovoria jasne aké veľké % ľudí to je, to len tu nejak ľudia oči zatvárajú pred tým a tvária sa ako by to hulila len spodina.

deedol
7. apr 2025

@misanthropicdann vies, aj ja mam kamosov, co hulia, a kontakty som s nimi neprerusila, ale muza by som takeho nechcela.