Ako riešiť problém s dotieravou susedou?
Byvame s manzelom v panelakovom byte. Sme tu skoro 2 roky.
Zacalo to takym iba zo srandy doberanim a podpichovanim ze po nom pokukuje nasa suseda. Byvame hned na prvom poschodi a ze ked sa nahodou stretli tak ona ahoooooj a ked som sla o par sekund za muzom z bytu aj ja tak to bolo take odmerane cau.
Ale ako pisem dlho sme sa na tom tak akoze zabavali ale potom sa to zacalo stupnovat ma styl ze sa muzovi prihovorila, vypytovala sa ho na osobne veci, viditelne sa snazila viezt konverzaciu. Uz sa to za ten cas zacalo celkom nabalovat ze skusila vselijake flirtujuce poznamky ale nema sajnu ze som to vela krat aj pocula (byvame na prizemi takze staci otvorena ventilacka).
Ale dosiahlo to vrchol ked som odchadzala tento tyzden prec z bytu…videli sme sa na ulici v autach ako som ja odchadzala a ona prichadzala. A potom mi muz povedal ze u nas zaklopala (!!!!!) a chcela si pozicat baterky. Su medzi nami 3 poschodia mimochodom takze ja by som klopala urcite najskor susedom oproti.
Ale ako poviete mi co si myslela? Je to horsie ako scenar z nejakeho lacneho filmu. Keby mam chlapa nejakeho nevybureneho kretena tak asi mi chodi suseda zohrievat postel a rozbija rodinu. Manzel je typ chlapa co chce zenu dobijat nemusi taketo zeny co sa same ponukaju.
Ale ja uz rozmyslam ako s nou spravit poriadky..v podstate neurobila nic a v podstate robi take zakernosti. Teraz sa pozastavujem aj nad tym ked ide muz vysypat smeti alebo ked som potrebovala nieco z pivnice tak som sla sama aby ho tam nahodou nesla pretiahnut.
Muz s nou ani nekonverzuje iba tak jednoslovne odpovede, cakala som ze to prestane a nie ze slecna este pritvrdi…mam cakat ze keby som na noc napr v nemocnici tak sa taˇ ta truba objavi v uteraku ze si zabuchla dvere?
Ako to mam zastavit?nemozem jej predsa povedat ze nerozpravaj na mojho muza. Alebo mozem? Alebo jej ma manzel nieco povedat? Ako by ste to vyriesili elegantne, prefikane.
A pre vtipalkov..stahovat sa nechcem…zatial.
@anonym_autor ty asi nerozumies pisanemu textu - ty jej nemas co nazancovat. Tebe hovori, ze vonias? Tebe hovori koketnymi zdrobneninami? Nie nie a nie. Hovori to tvojmu muzovi halo zastavit a povedat ze je to nevhodne a nepraje si to, ma on, nie ty. Ty nie si jeho matka, aby si to robila. To ze si on nevie nastavit hranice je uz o nom. A ze nerobi nic s tym a nie je schopny akcie ani vtedy ked to jeho zene vadi, tak ano, mas doma trula 🙂
@anonym_4667df ok to je tvoj nazor, pytala som sa ci mam reagovat ja alebo muz. Vyjadrila si sa ktora varianta je podla teba vhodna. Ale kvoli tomu je moj muz trulo, neschopny akcie, neschopny nastavit hranice? Padlo tu tak 10 komentov ze suseda vlastne nic zle nerobi je len vesela tak ake hranice ma muz nastavovat?lebo ako uz sa teda stracam ;)
A ako som uz raz napisala…keby je to opacne a zene pride klopat sused domov ked vie ze zostala sama doma tak manzel by si to siel s nim vybavit ( asi aj rucne strucne) hned po navrate domov. Tak co je na tom ze si to s nou vybavim ja ako zena? Ako mne to nepride ze moj chlap je trulo lebo chcem dat najavo ze je moj a ze mame medzi sebou vztah na takej urovni ze si taketo veci povieme. Chapes ze chcem aby vedela ze o tom viem? Aby si nemyslela ze to je nejake jej tajomstvo s mojim muzom?
Ale toto som si uvedomila az po zalozeni tejto diskusie ze chcem si to vyjasnit (slusne samozrejme) ja s nou.
@anonym_4667df ok to je tvoj nazor, pytala som sa ci mam reagovat ja alebo muz. Vyjadrila si sa ktora varianta je podla teba vhodna. Ale kvoli tomu je moj muz trulo, neschopny akcie, neschopny nastavit hranice? Padlo tu tak 10 komentov ze suseda vlastne nic zle nerobi je len vesela tak ake hranice ma muz nastavovat?lebo ako uz sa teda stracam ;)
A ako som uz raz napisala…keby je to opacne a zene pride klopat sused domov ked vie ze zostala sama doma tak manzel by si to siel s nim vybavit ( asi aj rucne strucne) hned po navrate domov. Tak co je na tom ze si to s nou vybavim ja ako zena? Ako mne to nepride ze moj chlap je trulo lebo chcem dat najavo ze je moj a ze mame medzi sebou vztah na takej urovni ze si taketo veci povieme. Chapes ze chcem aby vedela ze o tom viem? Aby si nemyslela ze to je nejake jej tajomstvo s mojim muzom?
Ale toto som si uvedomila az po zalozeni tejto diskusie ze chcem si to vyjasnit (slusne samozrejme) ja s nou.
@anonym_autor nehnevaj sa ale toto pises ako nevyzrete decko 😅 ze chcem jej dat vediet ze je moj. 😂😂😂 sorry ale uz asi nemam co pisat. A keby to soravi chlap tak mu zena vo dverach povie ze je stastne vydata a nepraje si takto nevhodne poznamky a navstevy. Preco by to za nu mal riesit muz. Tu nejde o gender, kto je v akej pozicii, to je jedno. Podstatni su akteri, oni dvaja a jeden z nich tie hranice nastavit ma a ma to byt v tomto pripade tvoj muz. Tymto komentarom sa pred nou len zhovadis a ukazes ze mas nulove sebavedomie lebo toto fakt urobi lsn nejaka "zufala manzelka". Ps on nie je vec, nie je tvoj majetok. Je to svojpravny dospely clovek na to nezabudaj
@anonym_autor ja citam asi inu temu ako ty, ale nevsimla som si, ze by niekto pisal, ze spravanie susedy je ok. Prave naopak. Ale drviva vacsina napisala, ze to ma riesit muz a nie ty.
Já měla taky takovou kolegyni. Vinula se kolem chlapů jak liána, kafíčka vařila. Nějaký románek proběhl. A jednoho s 2 dětma a manželkou na mateřské rozvedla. Chvilku spolu byli.
Takové nevinné flirtíky a lichotky můžou přerůst v něco víc. Takové profinamotávačky se tím baví a jim jedno jestli někomu zničí vztah nebo rodinu.Maji to jako sport. Čím.víc trofejí, tím větší sebevědomí.
@anonym_autor nehnevaj sa ale toto pises ako nevyzrete decko 😅 ze chcem jej dat vediet ze je moj. 😂😂😂 sorry ale uz asi nemam co pisat. A keby to soravi chlap tak mu zena vo dverach povie ze je stastne vydata a nepraje si takto nevhodne poznamky a navstevy. Preco by to za nu mal riesit muz. Tu nejde o gender, kto je v akej pozicii, to je jedno. Podstatni su akteri, oni dvaja a jeden z nich tie hranice nastavit ma a ma to byt v tomto pripade tvoj muz. Tymto komentarom sa pred nou len zhovadis a ukazes ze mas nulove sebavedomie lebo toto fakt urobi lsn nejaka "zufala manzelka". Ps on nie je vec, nie je tvoj majetok. Je to svojpravny dospely clovek na to nezabudaj
@anonym_4667df tak asi zijes v nejakom kuzelnom bublinkovom svete. Ked uz mam zajst do extremu tak nie raz bola nejaka zena zabita/znasilnena/prenasledovana aj ked chlapovi slusne povedala ze nema zaujem.
A teraz ma prosim nechytaj za slovicka ze moj muz bude znasilneny alebo zabity (nie je to ani vtipne) ale niekedy nestaci ked muz slusne zenu odmietne. A my ju v podstate nepozname. Preto som dosla k tomu ze chcem aby vedela ze o tom viem.
K tomu o majetku sa ani nevyjadrujem, kto chce tak z toho pochopi ako som to myslela, nie ze sa na muza divam ako na vec.
@anonym_4667df tak asi zijes v nejakom kuzelnom bublinkovom svete. Ked uz mam zajst do extremu tak nie raz bola nejaka zena zabita/znasilnena/prenasledovana aj ked chlapovi slusne povedala ze nema zaujem.
A teraz ma prosim nechytaj za slovicka ze moj muz bude znasilneny alebo zabity (nie je to ani vtipne) ale niekedy nestaci ked muz slusne zenu odmietne. A my ju v podstate nepozname. Preto som dosla k tomu ze chcem aby vedela ze o tom viem.
K tomu o majetku sa ani nevyjadrujem, kto chce tak z toho pochopi ako som to myslela, nie ze sa na muza divam ako na vec.
@anonym_autor ake vieš, keby si ju chcela uzemniť, tak ju davno uzemniš..ty tiež s mužom a susedou hráš nejaké hrátky
Vsak ked pocujem ako mu kam ides.. ako vonias hovori.. ja neviem, vybehla by som von hned, ze ci jej mam jednu slahnut aby sa schladila :DDD
Ale inak, nie.. ale urcite by som vysla, co to ma znamenat a ci ma nejaky problem... a co? ty vies ze chlap je dobrak mily zdovrily, tak ju proste konfrontuj, ze o jej dotiernostiach vies...
Popravde najskor som chcela povedat, ze by mi to nevadilo, podla uvodneho prispevku, nic extra, to by si aj nejaka zena mojich susedov mohla o mne cokolvek mysliet, nejak vzdy mam stastie len na chlapov a prehodime par slov. ALE to s tym vonanim a mojkom.. a ze ju nevezme.. :D ako sradnicky bokom. Bud je maximalne prostoreka, a nemusi to mysliet zle, ale proste pritulna truba preveselena, alebo ti fakt ide po chlapovi (a mozno sa takto sprava ku kazdemu chlapovi..). Vadilo by mi to mierne tiez. Ako iste doma by som dusno nerobila, ani nestresovala, ale pre pripad zabuchnutia dveri si nachystajte cislo do chodby :DDD zavolate jej zamocnika a nech ho pocka v uteraku pred dverami :D
@simca06022011 anoo presne to sme si najskor mysleli..ze taka prostoreka, vesela, ze hned trepne co si mysli. Ved su proste zeny ktore su take vesele a viac sa zasmeju s chlapmi ako so zenami. Ja som sa nad tym ani nepozastavovala dlhu dobu ale nabalilo sa to tieto dni ze zacala byt uz doterna.
@simca06022011 anoo presne to sme si najskor mysleli..ze taka prostoreka, vesela, ze hned trepne co si mysli. Ved su proste zeny ktore su take vesele a viac sa zasmeju s chlapmi ako so zenami. Ja som sa nad tym ani nepozastavovala dlhu dobu ale nabalilo sa to tieto dni ze zacala byt uz doterna.
@anonym_autor mozno naberá odvahu a potrebuje spoločnosť 😁 zavolaj ju na kávu ked budeš sama... su dnes rôzni ludia
Ja by som sa jej normálne opýtala, či si nechce pokecat aj so mnou. Ale domov by som si ju netahala 😄😄 pre istotu 🫣
Mojej kolegyni sa tiez toto stalo.... muz dobrak, nevie zenu razne poslat prec. Aj jej dal najavo, ze nema zaujem, ale o to doternejsia bola suseda. Byvaju v domceku, chlap vtedy nieco okolo domu staval a ona casto pri nom postavala a flirtovala.
Raz tak kolegyna odbehla na aute, sposobom jedna noha tam, druha spat, a uz suseda vystihla jej nepritomnost, tak zas bola pri chlapovi. To uz kolegynu dozralo a ked mala prilezitost, pekne-krasne si to so susedou vyjasnila a odvtedy ma klud.
Ja by som sa so zenskou tiez neparala. Asi by som jej tiez nieco povedala. Ale v style, ci jej nie je trapne zo seba....
@anonym_autor autorka ja som horuca hlava a toto by som netolerovala… isla by som za nou a jasne jej dala najavo ze toto si dovolovat nebude… nenavidim takyto typ zien… fackovala by som to rad radom…
@anonym_autor ked sa samci biju o samicu, alebo v prirode vedu suboje kvôli samici, je to prirodzene, lebo tak to priroda zariadila a je to mužné, nejaka energia z toho ide
ked sa dve ženy šticuju kvôli chlapovi, je to skôr groteskné
@anonym_autor my sme predali byt jednemu mlademu paru s dietatom, stahovali sme sa z bytu do domu. Neskor som sa dozvedela od susedy ze ked ten muz nebol doma tak k nim chodil najstarši syn mojej susedy (hned byt oproti). Pekne prešiel v papučkach cez chodbu a obrabal mu manželku.
@anonym_autor Môjho manžela tu tiež obletujú susedy 😀 My sa smejeme z toho. Manželovi verím a on je múdry muž. Ak som neni doma, tak môže vyzváňať hociktorá suseda koľko len chce. Jednoducho jej neotvorí.
A keď ju stretne vonku, tak len stroho odpovedá. On nemá rád takéto vtieravé ženy, pre neho je to nechutné. On je k nim tak odmeraný, že už ich to aj prešlo.
@larsen 😂 nie len jedna ale rovno hned niekolko? 😂 a este vam aj zvonia pri dverach ked vy nieste doma? 😂 tak to snad nie …
@larsen 😂 nie len jedna ale rovno hned niekolko? 😂 a este vam aj zvonia pri dverach ked vy nieste doma? 😂 tak to snad nie …
@kareliaslim Bývame tu už 13 rokov a za ten čas sa takých prepadoviek od susediek nazbieralo 😁 Darmo, mám doma sympoša.
@kareliaslim Bývame tu už 13 rokov a za ten čas sa takých prepadoviek od susediek nazbieralo 😁 Darmo, mám doma sympoša.
@larsen 😂 fakt neuveritelna fantazia…
Ale no tak ženy, fakt ste už nechutne niektoré. Neviem co by ste robili vy, keby vaša susedka flirtovala s vaším chlapom. To by ste už ináč hovorili, však? Zabávať sa na nešťastí inej ženy, to dokážete vyborne. Hanbite sa. Dúfam ze sa vám stane to isté.
Mile zeny keby vas zaujimal vyvoj nasej situacie…predvcerom suseda zavolala mojho muza na kavu…
takze ak sa tu najde este jedna ktorej prislo jej spravanie ze ved nic nerobi tak uz fakt neviem. Hlavne tie ktore tu spravili zo mna ziarlivku a ze si to namyslam. Ja som toho nazoru ze niekedy proste ta zenska intucia neklame a nieco podobne som aj cakala ze skor ci neskor skusi.
Muz jej povedal nieco na styl ze jej spravanie je nevhodne, ze je zenaty atd (nejdem to tu uz cele rozpisovat).
Ale zaver je zatial taky ze dnes ho uz ani neodzdravila.
Tak prosim tie co ste boli aspon trochu na mojej strane tak drzte palce nech z nej nie je nejaka posadnuta psychopatka a ze tymto jej pokusy uz definitivne skoncili.
Mile zeny keby vas zaujimal vyvoj nasej situacie…predvcerom suseda zavolala mojho muza na kavu…
takze ak sa tu najde este jedna ktorej prislo jej spravanie ze ved nic nerobi tak uz fakt neviem. Hlavne tie ktore tu spravili zo mna ziarlivku a ze si to namyslam. Ja som toho nazoru ze niekedy proste ta zenska intucia neklame a nieco podobne som aj cakala ze skor ci neskor skusi.
Muz jej povedal nieco na styl ze jej spravanie je nevhodne, ze je zenaty atd (nejdem to tu uz cele rozpisovat).
Tak prosim tie co ste boli aspon trochu na mojej strane tak drzte palce nech z nej nie je nejaka posadnuta psychopatka a ze tymto jej pokusy uz definitivne skoncili.
@anonym_autor no a to on nemohol takto zakrocit omnoho,omnoho skor,co??To jej mal uz davno povedat a nie jej robit nadeje.Presne ako som pisala,riesit to mal hlavne on,nie ty.
@anonym_autor pokial viem, vacsina ti tu radila, ze on ju ma upratat. Konecne to spravil, aleluja. Takze tebe mozno nabuduce nezaskodi odlozit emocie a citat text s porozumenim.
@anonym_autor pokial viem, vacsina ti tu radila, ze on ju ma upratat. Konecne to spravil, aleluja. Takze tebe mozno nabuduce nezaskodi odlozit emocie a citat text s porozumenim.
@anonym_4667df to nie je pravda. Nevymyslaj si. Skoro všetky ste sa jej tu vysmievali.
@anonym_4667df to nie je pravda. Nevymyslaj si. Skoro všetky ste sa jej tu vysmievali.
@anonym_d0cc2d ako ty povies 😃😃😃
@anonym_autor radši ať nezdraví ...tak snad dá pokoj. I když taková zhrzená krasavice se dokáže někdy mstít. Pevné nervy, snad si najde brzo novou "oběť".
@anonym_autor no a to on nemohol takto zakrocit omnoho,omnoho skor,co??To jej mal uz davno povedat a nie jej robit nadeje.Presne ako som pisala,riesit to mal hlavne on,nie ty.
@vladuska20 nie nemohol to riesit omnoho omnoho skor….nechapes ze sme z toho nerobili ziadnu vedu????ze sme mysleli ze je len nejaka ukecana blaznivka???? Ci si fakt myslis ze pri prvom slove co na muza prehovorila tak som hned mala v hlave ze ho bali???? Ved sme sa s nou ani nevideli tak casto pisem tu uz niekolky krat ze sme z toho mali obaja srandu…to bolo najskor raz za mesiac potom nic…potom zas nejaky koment..zas nic…az tieto dni sa zrazu nastartovala a zrazu ju tieto dni vzdy muz nejakou nahodou stretol aj dva krat do dna…ja proste asi uz aj verim ze si asi odsledovala kedy odchadza do roboty lebo taketo nahody neexistuju..
Ale ja uz sa tu nemienim obhajovat a ani svojho muza lebo sa zachoval spravne ako uprimny chlap…to len tu si niekto mysli ze ja som sa asi 365 dni prizerala na psycho susedu.
Ale pointa by mala byt ze 100 zo 100 ludi by malo taketo spravanie zeny odsudit. Ale tie co tu pisu najviac protivne komentare asi maju posunutu nejaku hranicu a asi tiez nevedia ze je rozdiel sa s niekym rozpravat a “rozpravat”…lebo si rozhodne nemyslim ze som si zasluzila komenty ze som tuk tuk, raketa chlapovi za zadkom, ze si to namyslam, ze som asi ja trubka, ze mam ubohe zmyslanie a este toho bolo na cely sloh.
Smutne ze urcite tu padlo viac urazok na mojho muza tutka a na mna ako na vlezlu susedu.
@vladuska20 nie nemohol to riesit omnoho omnoho skor….nechapes ze sme z toho nerobili ziadnu vedu????ze sme mysleli ze je len nejaka ukecana blaznivka???? Ci si fakt myslis ze pri prvom slove co na muza prehovorila tak som hned mala v hlave ze ho bali???? Ved sme sa s nou ani nevideli tak casto pisem tu uz niekolky krat ze sme z toho mali obaja srandu…to bolo najskor raz za mesiac potom nic…potom zas nejaky koment..zas nic…az tieto dni sa zrazu nastartovala a zrazu ju tieto dni vzdy muz nejakou nahodou stretol aj dva krat do dna…ja proste asi uz aj verim ze si asi odsledovala kedy odchadza do roboty lebo taketo nahody neexistuju..
Ale ja uz sa tu nemienim obhajovat a ani svojho muza lebo sa zachoval spravne ako uprimny chlap…to len tu si niekto mysli ze ja som sa asi 365 dni prizerala na psycho susedu.
Ale pointa by mala byt ze 100 zo 100 ludi by malo taketo spravanie zeny odsudit. Ale tie co tu pisu najviac protivne komentare asi maju posunutu nejaku hranicu a asi tiez nevedia ze je rozdiel sa s niekym rozpravat a “rozpravat”…lebo si rozhodne nemyslim ze som si zasluzila komenty ze som tuk tuk, raketa chlapovi za zadkom, ze si to namyslam, ze som asi ja trubka, ze mam ubohe zmyslanie a este toho bolo na cely sloh.
Smutne ze urcite tu padlo viac urazok na mojho muza tutka a na mna ako na vlezlu susedu.
@anonym_autor tak dúfam ze sa už spamätala a dá pokoj 👍
@anonym_autor ze co?
@anonym_autor ze co?
@hopatko ze ako dlho si vymyslala tuto originalnu reakciu?….

@anonym_autor myslim, ze sama neveris tomu, co pises. Ak mackovi uskovi ukazujes diskusiu, tak nech si z nej vezme ponaucenie a najblizsie koketnej susede nech da stopku a nech teba nepriamo nedostane do trapnej situacie. Ak jeden chlap ukaze hranice,ktore mimochodom uz ukazat mal, akakolvek zena nezmoze nic. Moja kolegyna balila zenacov tak, aby o tom ich manzelky vedeli,
prave to ju rajcovalo. Jedna bola dokonca u nas vo firme a chcela jej vysklbat vlasy, sbs ju zastavil na vratnici, ale vrieskala tam ako o zivot. Neskor poslala zamestnavatelovi oficialny mail, aby tu kolegynu vyhodili. Ona sa na tom vzdy len chechtala, ake su tie manzelky hlupe a trapne. Ak by chlapovi bolo neprijemne koketovanie, lichotky, tak by si akakolvek zena ani nepipla. Zena si dovoli vzdy len to, co jej vlastne ten chlap dovoli. Kolegyna oboch zenacov nakoniec dostala, chudacikov ich lutovala, ake maju stihacky manzelky a ti chlapi sa polutovat nechali. S tym druhym je doteraz, uz viac ako dva roky. Aj ten, aj ten pred nim sa kvoli nej rozviedli.