Ako riešiť problém s dotieravou susedou?
Byvame s manzelom v panelakovom byte. Sme tu skoro 2 roky.
Zacalo to takym iba zo srandy doberanim a podpichovanim ze po nom pokukuje nasa suseda. Byvame hned na prvom poschodi a ze ked sa nahodou stretli tak ona ahoooooj a ked som sla o par sekund za muzom z bytu aj ja tak to bolo take odmerane cau.
Ale ako pisem dlho sme sa na tom tak akoze zabavali ale potom sa to zacalo stupnovat ma styl ze sa muzovi prihovorila, vypytovala sa ho na osobne veci, viditelne sa snazila viezt konverzaciu. Uz sa to za ten cas zacalo celkom nabalovat ze skusila vselijake flirtujuce poznamky ale nema sajnu ze som to vela krat aj pocula (byvame na prizemi takze staci otvorena ventilacka).
Ale dosiahlo to vrchol ked som odchadzala tento tyzden prec z bytu…videli sme sa na ulici v autach ako som ja odchadzala a ona prichadzala. A potom mi muz povedal ze u nas zaklopala (!!!!!) a chcela si pozicat baterky. Su medzi nami 3 poschodia mimochodom takze ja by som klopala urcite najskor susedom oproti.
Ale ako poviete mi co si myslela? Je to horsie ako scenar z nejakeho lacneho filmu. Keby mam chlapa nejakeho nevybureneho kretena tak asi mi chodi suseda zohrievat postel a rozbija rodinu. Manzel je typ chlapa co chce zenu dobijat nemusi taketo zeny co sa same ponukaju.
Ale ja uz rozmyslam ako s nou spravit poriadky..v podstate neurobila nic a v podstate robi take zakernosti. Teraz sa pozastavujem aj nad tym ked ide muz vysypat smeti alebo ked som potrebovala nieco z pivnice tak som sla sama aby ho tam nahodou nesla pretiahnut.
Muz s nou ani nekonverzuje iba tak jednoslovne odpovede, cakala som ze to prestane a nie ze slecna este pritvrdi…mam cakat ze keby som na noc napr v nemocnici tak sa taˇ ta truba objavi v uteraku ze si zabuchla dvere?
Ako to mam zastavit?nemozem jej predsa povedat ze nerozpravaj na mojho muza. Alebo mozem? Alebo jej ma manzel nieco povedat? Ako by ste to vyriesili elegantne, prefikane.
A pre vtipalkov..stahovat sa nechcem…zatial.
uprimne ona sa ti vyhyba. Sympaticky je jej tvoj muz. NIe ty. Ak ju chces oslovit a nieco jej na to jej spravanie k muzovi povedat - cokolvek povies budes sa chuderu a hysterku. Neupraces ju nijako. Toto musi vyriesit tvoj muz. Ano chladne a jednoslovne odpovede su z jeho strany ok. Ale tvoj muz by sa mat troska viac postavit k situacii ako chlap/ochranca rodiny. Cize ak by sa vypytovala priliz sukromne alebo nedajboze intimne veci tak jej priamo a na rovinu povedat, ze na toto jej odpovedat nebude a ze mu je tato konverzacia neprijemna. Alebo ze toto nie je tema na ktoru sa chce s nou rozpravat. Bodka. To, ze si nieco chce pozicat alebo ho oslovuje je len z jej strany. Ak veris svojmu muzovi tak sa s nim porozpravaj pretoze toto jej spravanie musi regulovat len on. Proste musi viac vystupit a raznejsie reagovat na jej poznamky. Pokial samozrejme mu to vyhovuje a podla neho je to ok a neskodne, tak mu treba vysvetlit, ze tebe to prekaza. Normalna dospelacka komunikacia s muzom. On to potom bude reflektovat susede. Casom ju to prestane bavit.
podla mna by stacila jedna veta tvojho muza smerom k susede a bolo by po probléme..prepac ale vsimol som si ze si nejako pribrala, mas nejaký zdravotný problém ci je to len vekom?
amen
Som vďačná za tú geriatriu u nás v baraku 😂
@anonym_autor Nieco mate so susedou spolocne, obidve ste tak trochu tuk-tuk.
@anonym_1a30d9 prečo by mala byt tuk tuk? Ved ma pravdu a očividne po nom ta suseda ide. Len slepá žena to nevidí 🙂.
No nic zeny. Vsetkym tu pohodovym a benevolentnym a nad vecou zenam zelam presne taku istu susedu ako mam ja🙂 aby odpozorovala ked vystrcite paty z domu a pod trapnou zamienkou vam klopala tam kde je VAS DOMOV a kludne sa prizerajte ako obsypa vasho chlapa lichotkami a flirtujucimi poznamkami.
Ja mam potrebu dat najavo ze to je moj muz a ze zasahuje do mojho teritoria (kludne ma chytajte za slovicka) ale pride mi to ako uplne prirodzena vec dat aj tomu chlapovi najavo ze je moj a ze prirodzene ziarlim. Ano ziarlim je to kus sexy chlapa ze si to ani neuvedomuje a flirtovat s nim chcem len ja. Dobru noc 💋
@anonym_autor tak chápeš. Zeny na MK 😀. Kým sa to netýka ich, tak su strašne nad vecou a rady rozdávajú múdre rady 😀. A keby sa to týka ich, tak ich ide roztrhnúť od nervov 😀
@biba_18 no ak hovori kazdemu aj ze vonia a vezmi ma so sebou a podobne sladke recicky tak super asi poznas moju susedu. Ja poznam tiez take co kazdemu hovoria mojko…ale ani jedna z nich sa ku nam nevybrala klopat ked videla ze nie som doma.
@anonym_autor ked je tvoj muz taky dobrak a podla mna aj slaboch, ze nevie razne zakrocit v situaciach, ktore ti prinasaju obavy a stres, tak asi velmi dobre vies, ze by sa nechal zo slusnosti aj pretiahnut, lebo by nevedel povedat Nie... Preto je podla mna tvoja obava poslat ho so smetami opravnena. Co to mas za "chlapa" ktory vraj musi zenu dobyjat ale zaroven sa necha balit susedou a nevie jej dat jasne najavo nech ho neotravuje?
Ňuňu macko uško s raketou za zadkom. Chudak chlap, z ktoreho zena robi takehoto nesvojpravneho jedinca.
@anonym_816e34 absolútne nie, ze raketa. Omg...len preto ze tebe by bolo jedno keby ti ho suseda bali. Nie kazda to mame v prdeli ;)
Autorka, nic si z toho nerob. Úplne ta chapem a držím ti palce aby ta otrava uz prestala. Sa mi "paci" ako sa tu riesi tvoje sebavedomie alebo ze aký je tvoj manžel ale málokto sa pozastaví nad tou chuderkou. Dokonca raketou ta nazvali co bolo úplne odveci nakoľko nerobíš nic také ze by si ho sledovala, spovedala, neverila mu. Neriešis žiadne bludy, ale to co reálne vidíš a úplne ta chapem.
@anonym_autor ja by som voči nej začala mať ironické poznámky ako sa poznám 😀 . Niečo ako napríklad keď budeš odchádzať z bytu a ona bude tam tak by som nahlas skonštatovala že: zlato, už odchádzam určite si pani suseda príde k tebe nieco požičať, tak prosím otvor jej .... alebo proste iné posmešne poznámky voči nej.
Autorka, nic si z toho nerob. Úplne ta chapem a držím ti palce aby ta otrava uz prestala. Sa mi "paci" ako sa tu riesi tvoje sebavedomie alebo ze aký je tvoj manžel ale málokto sa pozastaví nad tou chuderkou. Dokonca raketou ta nazvali co bolo úplne odveci nakoľko nerobíš nic také ze by si ho sledovala, spovedala, neverila mu. Neriešis žiadne bludy, ale to co reálne vidíš a úplne ta chapem.
@anonym_4241ed Ty zase nechapes, ze nie autorka, ale jej manzel si ma urobit poriadky. Ak to on neurobi, tak ona sa moze aj na mihalnice postavit. A ano, je aj ona trafena, lebo normalna zena by si to vybavila s manzelom slusnou debatou, ona tu vymysla nezmysly. Ale ano, verim, ze takych ako ona je plno. Preto mnohe obvinuju viac milenky svojich muzov, ako dotycnych muzov. Proste pomylene osoby.
@anonym_4241ed Ty zase nechapes, ze nie autorka, ale jej manzel si ma urobit poriadky. Ak to on neurobi, tak ona sa moze aj na mihalnice postavit. A ano, je aj ona trafena, lebo normalna zena by si to vybavila s manzelom slusnou debatou, ona tu vymysla nezmysly. Ale ano, verim, ze takych ako ona je plno. Preto mnohe obvinuju viac milenky svojich muzov, ako dotycnych muzov. Proste pomylene osoby.
@dskjhfdlkdjhl podľa mna niektorí chlapi ani nevedia ze dotyčná po nich ide 😀. Ale ano. Ak to vie, tak by mohol tej susede nejako rázne dat najavo ze nehrozí ziadny zaujem z jeho strany.
@anonym_autor
@anonym_autor Skúste to naozaj, že sa vybozkávať pred ňou... Ak ju už to neodradí, tak je sprostá... Kvôli tomu sťahovať sa, je blbosť. Povedz jej na rovinu, nech flirtuje so slobodným.
@dskjhfdlkdjhl podľa mna niektorí chlapi ani nevedia ze dotyčná po nich ide 😀. Ale ano. Ak to vie, tak by mohol tej susede nejako rázne dat najavo ze nehrozí ziadny zaujem z jeho strany.
@anonym_4241ed Tak v tomto pripade, aspon podla toho, co autorka pise, dotycny o tom vie, ale on je taky slusny, ze radsej necha svoju manzelku, aby sa totalne strapnila, zato on bude nadalej chrumkavy macko.
Teraz čítam, že to tvoj muž ukončil, snáď... Super 🙂👍🌞
Manžel by ju mal ignorovať alebo jej dôrazne povedať niečo. Bud alebo
Mile zeny keby vas zaujimal vyvoj nasej situacie…predvcerom suseda zavolala mojho muza na kavu…
takze ak sa tu najde este jedna ktorej prislo jej spravanie ze ved nic nerobi tak uz fakt neviem. Hlavne tie ktore tu spravili zo mna ziarlivku a ze si to namyslam. Ja som toho nazoru ze niekedy proste ta zenska intucia neklame a nieco podobne som aj cakala ze skor ci neskor skusi.
Muz jej povedal nieco na styl ze jej spravanie je nevhodne, ze je zenaty atd (nejdem to tu uz cele rozpisovat).
Ale zaver je zatial taky ze dnes ho uz ani neodzdravila.
Tak prosim tie co ste boli aspon trochu na mojej strane tak drzte palce nech z nej nie je nejaka posadnuta psychopatka a ze tymto jej pokusy uz definitivne skoncili.
@anonym_autor tak len ostan v strehu...niektore zeny prave taketo odmietnutie dokaze vyburcovat az do extremov
nech urobis cokjolvek akurat sa strapnis .. upratat ju ma tvoj muz .. napriklad jej chladne odpovedat,zby ho nevolalal mojko a podobne kedze ma manzelku/priatelku a je mu to neprijemne.... par x k nej bude odmerany a uprace ju a ona da pokoj .... ty sa neponizuj na jej poduroven .. bud dama a nie sedlak
Toto mal davno jednou vetou odstavit tvoj muz.Ak to hra na nice guya a este mu to pekne hladka ego (co samozrejme tebe neprizna) tak ty sa mozes aj rozkrajat.
Mile zeny keby vas zaujimal vyvoj nasej situacie…predvcerom suseda zavolala mojho muza na kavu…
takze ak sa tu najde este jedna ktorej prislo jej spravanie ze ved nic nerobi tak uz fakt neviem. Hlavne tie ktore tu spravili zo mna ziarlivku a ze si to namyslam. Ja som toho nazoru ze niekedy proste ta zenska intucia neklame a nieco podobne som aj cakala ze skor ci neskor skusi.
Muz jej povedal nieco na styl ze jej spravanie je nevhodne, ze je zenaty atd (nejdem to tu uz cele rozpisovat).
Ale zaver je zatial taky ze dnes ho uz ani neodzdravila.
Tak prosim tie co ste boli aspon trochu na mojej strane tak drzte palce nech z nej nie je nejaka posadnuta psychopatka a ze tymto jej pokusy uz definitivne skoncili.
@anonym_autor Autorka, je super, ze sa konecne Tvoj manzel zachoval normalne. Len neviem, kde si nabrala to, ze tu niekto pisal, ze je vsetko v poriadku. Vacsina sa Ti snazila vysvetlit, ze jediny, kto sa ma angazovat, je Tvoj manzel. Ale to by si musela chciet citat s porozumenim.
@anonym_autor ahoj tak skus susedné povedať slušne, keď budete s mužom spolu a stretnete sa na chodbe tak jej povedz ze viete o co jej ide, ze vám to vadí ako sa správa, nech s tým prestane, povedz jej to ty a muž nech iba prykyvne ak nemá odvahu jej to povedať on a ešte jedna maličkosť nieje to ventilacka ale vetracka, na oknách niesu ventily ale vetracky
Sú také prepnuté ženy, to aj ja mám česť s jednou takou. Máme dieťa čo nemá ani 2roky a ona išla po mojom mužovi ako prepnutá, úplne očividne. Celej dedine je na smiech, že je to nieje trápne. Ale sú také zúfalky veru a nieje ich bohužial málo
@anonym_autor Toto iste sa stalo mojej kolegyni...mali 3 male deti a za.jej muzom stale takto behala suseda. .pritom mala tiež deti a manžela...a hádaj ako to skončilo...
Ked to nemalo konca zasiahla kolegyňa...všetko sa zdalo na chvilu ok....
A zaver? Susedka si nedala stále pokoj a tak bol rozvod na oboch stranách...šťastný párik zostal spolu.
@anonym_autor Toto iste sa stalo mojej kolegyni...mali 3 male deti a za.jej muzom stale takto behala suseda. .pritom mala tiež deti a manžela...a hádaj ako to skončilo...
Ked to nemalo konca zasiahla kolegyňa...všetko sa zdalo na chvilu ok....
A zaver? Susedka si nedala stále pokoj a tak bol rozvod na oboch stranách...šťastný párik zostal spolu.
@maccaya veď toto, že to také ženské sa nezastavia pred ničím. Nemajú súdnosť. Sú ako puberťáčky a sú im ukradnuté hodnoty ako rodina, deti a podobne. A to, že sú teraz spolu mne osobne príde až trochu smutné, že proste také svine nakoniec aj tak majú šťastie a dosiahnu svoje
@anonym_autor počkala by som na situáciu, kedy ide muž prvý z bytu, stretne ju, ona naňho prehovorí, on jej jednoslovne odvrkne, k tomu by som pridala uštipačnú poznámku😉 aby sa cítila trápne… snáď by pochopila, že je to moc….
v prvom rade by jej mal povedat nieco on a to sa aj stalo tak snad pochopi ... ak nie tak potom by som sla cestou ze ked ju obaja stretnete, ju zastavite a zase jej muz pred tebou povie, ze jej spravanie nepovazuje za vhodne ... keby zrovna vtedy aj nic nevravel...a ze teda sa odmieta s nou o comkolvek bavit...tak pochopi ze o tom vies aj ty ...snad sa z toho nevykluje nejaka psychopatka bo dnes sa uz clovek necuduje nicomu a nebudete to musiet riesit cez policiu
v prvom rade by jej mal povedat nieco on a to sa aj stalo tak snad pochopi ... ak nie tak potom by som sla cestou ze ked ju obaja stretnete, ju zastavite a zase jej muz pred tebou povie, ze jej spravanie nepovazuje za vhodne ... keby zrovna vtedy aj nic nevravel...a ze teda sa odmieta s nou o comkolvek bavit...tak pochopi ze o tom vies aj ty ...snad sa z toho nevykluje nejaka psychopatka bo dnes sa uz clovek necuduje nicomu a nebudete to musiet riesit cez policiu
@stela8748 v prispevku asi dva dni dozadu som pisala ze pozvala muza na kavu a ze ju odmietol a povedal ze je to nevhodne, kukni predchadzajucu stranku alebo 2 tiez som pisala nakonci ze dufam ze to nie je nejaka psychopatka tak asi mame podobne zmyslanie;) ze v dnesnej dobe clovek uz nevie
To, čo si domýšľaš ak tvoj muž ju ignoruje ako ženu a nevyhľadáva stretnutia s ňou, je z tvojej strany hysterická žiarlivosť. To skutočne tak nenávidíš svojho muža, že prejavuješ žiarlivosť? To iba ten partner, ktorý nenávidí svoju polovičku, namýšľa si v snahe dokázať si, že je ten najhorší rôzne aférky, umelo ich živí a v prípade ťažkej psychickej coroby si aj v halucináciách predstavuje partnera s druhou osobou. (žiarlivosť je ťažká psych. diagnóza s určeným číslom, ktorá sa nezmierňuje, ale vekom stupňuje) S takouto žiarlivosťou si ho neudržíš a ani žiadneho. Pozor na halucinácie, kedy žiarlivec vidí svoju polovičku v spoločnosti iného, počuje hlasy,... Vysoké percento žiarlivých tak skončí. V začiatkoch sa len o svoju polovičku bojí, prestáva jej dôverovať a veriť, kontroluje ho, preveruje a nasledujú halucinácie, v ktorých už vidí svojho partnera s druhou a nie je to možné vyvrátiť, lebo to v chorej hlave videla. Na to pozor!
To, čo si domýšľaš ak tvoj muž ju ignoruje ako ženu a nevyhľadáva stretnutia s ňou, je z tvojej strany hysterická žiarlivosť. To skutočne tak nenávidíš svojho muža, že prejavuješ žiarlivosť? To iba ten partner, ktorý nenávidí svoju polovičku, namýšľa si v snahe dokázať si, že je ten najhorší rôzne aférky, umelo ich živí a v prípade ťažkej psychickej coroby si aj v halucináciách predstavuje partnera s druhou osobou. (žiarlivosť je ťažká psych. diagnóza s určeným číslom, ktorá sa nezmierňuje, ale vekom stupňuje) S takouto žiarlivosťou si ho neudržíš a ani žiadneho. Pozor na halucinácie, kedy žiarlivec vidí svoju polovičku v spoločnosti iného, počuje hlasy,... Vysoké percento žiarlivých tak skončí. V začiatkoch sa len o svoju polovičku bojí, prestáva jej dôverovať a veriť, kontroluje ho, preveruje a nasledujú halucinácie, v ktorých už vidí svojho partnera s druhou a nie je to možné vyvrátiť, lebo to v chorej hlave videla. Na to pozor!
@evkatk ano nenavidim svojho manzela. Ty jedina si pochopila prispevok. Gratulujem 🎉

@hopatko ze ako dlho si vymyslala tuto originalnu reakciu?….
@anonym_autor kratsie ako ty