icon

Ako riešiť problém s manželovou najlepšou kamarátkou?

jearptal
23. sep 2025

Chcela by som vedieť názor iných žien.
Dopredu napisem, ze sa chcem vyhnúť všetkým podrypacnym poznamkam, mam s takýmto vzťahom prvýkrát skúsenosť a preto by som rada vedela, či začať od seba a zmeniť svoj pohľad na vec alebo niečo iné..
Mam manžela, nedávno sme mali po roku spoločného žitia svadbu. Už zo začiatku som vedela, že okrem vsetkych kamarátov ma jednu najlepšiu kamošku, s ktorou sú kamaráti cca 15 rokov ale neriešila som to, lebo som to respektovala.. raz za deň k nám prišla každý deň na polhodinu, ale bola som s tým ôk.. zobrali sme sa, Otehotnela som a trosku sa to zvrtlo.. momentálne je to na takej báze, ze si volaju cca 2 3 krát denne, cely deň si píšu, cez den príde k nám na kávu väčšinou 2 krát a ešte sa vždy po práci keď pracuje ( cca 4 krát do tyzdna) zastavi aj večer okolo pol 11, bud len posedieť alebo aj s vínom v ruke..
Ešte som to stále akceptovala, však tu bola aj keď ja ešte nie.. ale začalo sa stavať aj to, že napríklad sme šli na wellness a aj tam si cca polhodinu volali, muz sa mi s tým vždy prizna, netají mi to takze ho ani nepodozrievam.. ale napríklad aj dnes mu volala uz asi 2 krát, casto si k nám ibjednava kuriéra, proste fakt mam pocit ze žije s nami a mozno to robia tehotenske hormóny, ale začína mi to v poslednej dobe veľmi prekážať.. mužovi som naznačila, ze by bolo fajn lebyze aspon neskoro večer nechodí tak často, alebo nech sa teda stretnúť len keď je v práci, ale keď mi niekedy príde aj do domu bez zaklopania a môjho vedomia a len ju stretnem napríklad minule v kúpeľni, začína mi to byť veľmi divne:D porozprávali by ste sa na mojom mieste aj s nou? Ci nechali to tak? Muž mi stále povie, že je o 165 roko

Strana
z5
martinka13
23. sep 2025

Toto už je dosť cez čiaru. Určite by som sa porozprávala s manželom. Možno aj s oboma naraz.

jearptal
autor
23. sep 2025

Dopíšem sem..muž mi povie že to nemám riešiť, ze je o 15 rokov staršia.. a ako vravím, žiarliť nežiarlim, len neviem..príde mi to divne..okrem toho je ale doma všetko v poriadku, len sme fakt malo spolu a jiekedy by som s manželom bola rada sama, aj keď mam dotyčný rada..co vy nato?

janinah
23. sep 2025

Najlepšou kamaratkou manzela by mala byť jeho manzelka.Netolerovala by som toto čo ty,ale ohradila by som sa uz pred svadbou.Ani jeden z nich si zjavne nevsimol,ze si tam ty a ze nik treti nema uberat tak vela z vasho mazelskeho spolocneho volneho času.

jearptal
autor
23. sep 2025
@martinka13

Toto už je dosť cez čiaru. Určite by som sa porozprávala s manželom. Možno aj s oboma naraz.

@martinka13 ako jej to ale povedať aby sa neurazila? Lebo ja viem ze manzel ju ma veľmi rad, aj si vždy pomáhajú, len mi to už príde veľa. V posledných dňoch vždy keď vola, jej predomnou ani nezodvihne telefón, pritom som nikdy ani necirkusovala kvôli nej.. no neviem dosť ma to trápi

anonym_01e17f
23. sep 2025

Treba mu zatrhnut tú kamošku. To, že sa s ňou furt baví je jedna zlá vec a druhá, že tak všeobecne ženatý muž kamošky nemá mať, môj názor.

anonym_8fbb0c
23. sep 2025

@jearptal no ja by som v žiadnom prípade nebola ok s tým, že muzova priatelka k nám denne na pol hodinu chodí. To akože na čo? Ona nemá svoj život? Ktokoľvek by k nám na pol hodinu denne chodil, by mi prekážalo. Asi si sa so sobášom unahlila. Co už teraz? No nič.

billy_jean
23. sep 2025

Tak takto, aj ja mám najlepšieho kamaráta, nie kamarátku. Ale s príchodom vzťahov sme naše spojenie skorigovali. Nenavštevujeme sa každý deň, niekedy sa nevidíme aj dva týždne a je to v pohode. Píšeme si ale každý deň, alebo obdeň, voláme si tak raz za týždeň. Čo by si mala odkomunikovať svojmu manželovi - že toto už je cez, že teraz je ženatý, má manželku a teda aj pre neho aj pre ňu to už bude inak. Priamo mu odkomunikuj svoje očakávania. Určite nie návštevy niekoľko krát denne a určite nie večer/v noci. Už ťa musí rešpektovať. Zakladáte si rodinu, teraz priateľstvo bude na druhej koľaji. Na prvom mieste si ty a bude vaše dieťa. Toto ste si ale mali vyjasniť už vopred.

jearptal
autor
23. sep 2025
@janinah

Najlepšou kamaratkou manzela by mala byť jeho manzelka.Netolerovala by som toto čo ty,ale ohradila by som sa uz pred svadbou.Ani jeden z nich si zjavne nevsimol,ze si tam ty a ze nik treti nema uberat tak vela z vasho mazelskeho spolocneho volneho času.

@janinah ja som mu toto iste povedala, že podľa mna kľúč ku dlhému vzťahu je aj to, že keď ho hocičo trápi alebo poteší, povie to prvej mne alebo sa mi postazuje, ja si ho vždy rada vypočujem.. a on povie ze oni takto fungujú uz od jeho 15tich a ci chcem id neho aby sedel od rána do večera pri mne.. co naozaj nechcem, ani náhodou, len no, neviem ani sama co robit

anonym_8fbb0c
23. sep 2025
@anonym_01e17f

Treba mu zatrhnut tú kamošku. To, že sa s ňou furt baví je jedna zlá vec a druhá, že tak všeobecne ženatý muž kamošky nemá mať, môj názor.

@anonym_01e17f aj ja aj môj muž mame kamarátov, ktorých sme poznali skôr, ako jeden druhého. To je úplne normálne, ale najlepšími kamarátmi sme si navzájom a stretávame sa sporadicky. Niekedy raz za dva týždne, niekedy raz za dva mesiace

natalia328
23. sep 2025

tak toto by som nedala .. ani telefonaty, ani navstevy ani nič... To je čo toto

sisska96
23. sep 2025
@jearptal

@martinka13 ako jej to ale povedať aby sa neurazila? Lebo ja viem ze manzel ju ma veľmi rad, aj si vždy pomáhajú, len mi to už príde veľa. V posledných dňoch vždy keď vola, jej predomnou ani nezodvihne telefón, pritom som nikdy ani necirkusovala kvôli nej.. no neviem dosť ma to trápi

@jearptal Keby k nám prišla pol 11, tak by som ju poslala do pi*e 😂

jearptal
autor
23. sep 2025
@billy_jean

Tak takto, aj ja mám najlepšieho kamaráta, nie kamarátku. Ale s príchodom vzťahov sme naše spojenie skorigovali. Nenavštevujeme sa každý deň, niekedy sa nevidíme aj dva týždne a je to v pohode. Píšeme si ale každý deň, alebo obdeň, voláme si tak raz za týždeň. Čo by si mala odkomunikovať svojmu manželovi - že toto už je cez, že teraz je ženatý, má manželku a teda aj pre neho aj pre ňu to už bude inak. Priamo mu odkomunikuj svoje očakávania. Určite nie návštevy niekoľko krát denne a určite nie večer/v noci. Už ťa musí rešpektovať. Zakladáte si rodinu, teraz priateľstvo bude na druhej koľaji. Na prvom mieste si ty a bude vaše dieťa. Toto ste si ale mali vyjasniť už vopred.

@billy_jean presne toto som aj povedala. Nech dôjde raz za týždeň alebo nech si zavolajú raz za deň, ale proste bolo že som mu aj dva krát volala, vždy obsadene lebo volali kvôli práci, kvôli tomu a tamto mu.. no neviem..ja som tiež mala vždy len chlapov viac kamarátov, ale zas odkedy si našli oni partnerky, tak sa sem tam stretneme tak, ze sú tam aj ženy a to je vsetko

doriiis
23. sep 2025

Žiaľ si druhá a vždy si bola. Nechápem, že to nevidis

jearptal
autor
23. sep 2025

Ako mu to teda vysvetlit? Lebo vždy keď začnem tému uz ma strašne nervy, ze som ako jeho bývalá co mu tiež všetko zakazovala.. zas nechcem aby to došlo tam ze mi to bude tajiť.. neviem ako ani začať konverzáciu.. zároveň ked napíšem alebo zavolám jej, určite mu to hneď zreferuje a mozno aj horšie ako som jej to ja povedala..

jearptal
autor
23. sep 2025
@doriiis

Žiaľ si druhá a vždy si bola. Nechápem, že to nevidis

@doriiis ja som to fakt začala žiaľ vidieť až teraz, nemôžem za to.. ja som si myslela ze keď sa dvaja vezmú, tak je to už o level vsetkeho vyššie.. aspoň pre mna

anonym_8fbb0c
23. sep 2025
@jearptal

@janinah ja som mu toto iste povedala, že podľa mna kľúč ku dlhému vzťahu je aj to, že keď ho hocičo trápi alebo poteší, povie to prvej mne alebo sa mi postazuje, ja si ho vždy rada vypočujem.. a on povie ze oni takto fungujú uz od jeho 15tich a ci chcem id neho aby sedel od rána do večera pri mne.. co naozaj nechcem, ani náhodou, len no, neviem ani sama co robit

@jearptal vedela si, ze takto fungujú roky, alebo to budeš akceptovať a budeš nešťastná, alebo povieš manželovi, že takéto spolužitie v trojici je pre teba neprijateľné a alebo to výrazne obmedzí, alebo pôjdete od seba.

janinah
23. sep 2025
@jearptal

@jearptal co robit? Najst si osobu,pre pokoj v dome lepsie zenu,napr.sesternicu,kamaratku a zohrat divadielko...zacne k vam chodit kazdy den,sediet u vas na kave,vyvolavat ta vydržat v tom co najdlhsie....nastavit muzovi zrkadlo,lebo vyzera,ze inak nepochopi co ti vadi na jeho kamaratke

anjelicek26
23. sep 2025

Si druha... toto mu nevysvetlis, toto musi pochopit sam... problemom je, ze ona asi nema co ineho na praci, ako sa venovat kamaratom, nema manzela, deti, rodinu, dom, zahradu, ze ? Na druhej strane sama si vedela, do coho ides, funguju tak roky rokuce, nic sa "nezmenilo"... toto bez toho, aby sa niekto urazil, asi nepojde...

jearptal
autor
23. sep 2025
@anjelicek26

Si druha... toto mu nevysvetlis, toto musi pochopit sam... problemom je, ze ona asi nema co ineho na praci, ako sa venovat kamaratom, nema manzela, deti, rodinu, dom, zahradu, ze ? Na druhej strane sama si vedela, do coho ides, funguju tak roky rokuce, nic sa "nezmenilo"... toto bez toho, aby sa niekto urazil, asi nepojde...

@anjelicek26 manžela nema, len priateľa mala. A dcéru už dospelú, žije dalej

gribka1
23. sep 2025
@jearptal

Dopíšem sem..muž mi povie že to nemám riešiť, ze je o 15 rokov staršia.. a ako vravím, žiarliť nežiarlim, len neviem..príde mi to divne..okrem toho je ale doma všetko v poriadku, len sme fakt malo spolu a jiekedy by som s manželom bola rada sama, aj keď mam dotyčný rada..co vy nato?

@jearptal To vás pripravuje, raz jej budete meniť plienky🤣🤣. Ináč sa ti čudujem, že si vôbec toto kedykoľvek tolerovala, že každý deň na polhodinu? Nemyslíš vážne toto.

jearptal
autor
23. sep 2025
@gribka1

@jearptal To vás pripravuje, raz jej budete meniť plienky🤣🤣. Ináč sa ti čudujem, že si vôbec toto kedykoľvek tolerovala, že každý deň na polhodinu? Nemyslíš vážne toto.

@gribka1 tak tiež som chodila do prace, na nákupy do domácnosti, takže som to tak nepocitovala ak to mam tak blbo napísať..

anjelicek26
23. sep 2025
@jearptal

@anjelicek26 manžela nema, len priateľa mala. A dcéru už dospelú, žije dalej

@jearptal takze je uplne sama... ziaden manzel, dcera zije uz prec...

jearptal
autor
23. sep 2025
@anjelicek26

@jearptal takze je uplne sama... ziaden manzel, dcera zije uz prec...

@anjelicek26 ano presne tak..len ona a pes.. ale podnika, ma vlastný biznis takže mala by co robit, no osobný život ma takto

biba_18
23. sep 2025

to nie je o kamarátke, ale o prekračovaní únosnosti ... toto by som netolerovala určite či by išlo o muža alebo o ženu, proste nech si žije svoj život a vy svoj ...

gribka1
23. sep 2025
@jearptal

@gribka1 tak tiež som chodila do prace, na nákupy do domácnosti, takže som to tak nepocitovala ak to mam tak blbo napísať..

@jearptal Teraz to bude ťažké stopnúť. Porozprávala by som sa s ním, že teraz keď budete rodina, chceš pokoj, žiadne návštevy. Keď ju veľmi chce vidieť, nebrániš, aké mimo domu. Mimochodom, poznám muža, ktorý chodil potešiť ženu o 20 rokov staršiu.

tykat
23. sep 2025

@jearptal o com sa dokazu tolko rozpravat? Preco si ju nezobral? Alebo nahradza mu mamu?

Asi by som ju zacala vyuzivat, nech urobi mensi nakup po ceste (nieco co si zabudla, nech vyzdvihne pizzu, zasielku z balikoboxu), ked odchadza dala by som jej nejake vrecko s odpadkami nech vynesie... a pod.

A ked sa male narodi tak ju neskor vyuzit na babysitting, a vy sup niekam na veceru, wellness, kino...

laila22
23. sep 2025

@jearptal toto by som netolerovala ani svojej najlepšej kamarátke. Chodiť o pol11 niekomu na návštevu.. choré... Išla by som spat. Muž má nervy, keď mu niečo povieš? Zbalila by som si veci a nechala ho kamoške.. možno by si ani nevšimol, že si preč.

thereisabear
23. sep 2025

Ona je o 15 rokov staršia a takto fungujú od jeho 15? Čiže odkedy mal on 15 a ona 30? Inak čistá haluz toto, nechápem, ako si to mohla doteraz tolerovať. Či je to mama, sestra alebo kamoška, je to choré.

muchotrafka298
23. sep 2025

V ziadnom pripade by som toto netolerovala a uz vobec nie denne navstevy tejto kamaratky, v case mojej nepritomnosti alebo neskoro vecer. Si druha a vzdy budes. To nie je o ziarlivosti a toto nie je normalne. Hlavne by som riesila toto s manzelom a pises, ze ma nervy z toho, ked o tom hovoris. No preco asi? Lebo on ju potrebuje, on sa jej nevzda.

pralinka25
23. sep 2025

toto by mi vadilo aj keby to bola moja vlastna najlepsia kamoska. nevolam si s mojimi denne a ani sa denne nenastevujeme a pritom mame pekne vztahy.
a vadilo by mi to aj keby to nebola muzova kamoska ale kamos.
je to uplne psycho.

Strana
z5