icon

Ako riešiť problém s manželovou najlepšou kamarátkou?

jearptal
23. sep 2025

Chcela by som vedieť názor iných žien.
Dopredu napisem, ze sa chcem vyhnúť všetkým podrypacnym poznamkam, mam s takýmto vzťahom prvýkrát skúsenosť a preto by som rada vedela, či začať od seba a zmeniť svoj pohľad na vec alebo niečo iné..
Mam manžela, nedávno sme mali po roku spoločného žitia svadbu. Už zo začiatku som vedela, že okrem vsetkych kamarátov ma jednu najlepšiu kamošku, s ktorou sú kamaráti cca 15 rokov ale neriešila som to, lebo som to respektovala.. raz za deň k nám prišla každý deň na polhodinu, ale bola som s tým ôk.. zobrali sme sa, Otehotnela som a trosku sa to zvrtlo.. momentálne je to na takej báze, ze si volaju cca 2 3 krát denne, cely deň si píšu, cez den príde k nám na kávu väčšinou 2 krát a ešte sa vždy po práci keď pracuje ( cca 4 krát do tyzdna) zastavi aj večer okolo pol 11, bud len posedieť alebo aj s vínom v ruke..
Ešte som to stále akceptovala, však tu bola aj keď ja ešte nie.. ale začalo sa stavať aj to, že napríklad sme šli na wellness a aj tam si cca polhodinu volali, muz sa mi s tým vždy prizna, netají mi to takze ho ani nepodozrievam.. ale napríklad aj dnes mu volala uz asi 2 krát, casto si k nám ibjednava kuriéra, proste fakt mam pocit ze žije s nami a mozno to robia tehotenske hormóny, ale začína mi to v poslednej dobe veľmi prekážať.. mužovi som naznačila, ze by bolo fajn lebyze aspon neskoro večer nechodí tak často, alebo nech sa teda stretnúť len keď je v práci, ale keď mi niekedy príde aj do domu bez zaklopania a môjho vedomia a len ju stretnem napríklad minule v kúpeľni, začína mi to byť veľmi divne:D porozprávali by ste sa na mojom mieste aj s nou? Ci nechali to tak? Muž mi stále povie, že je o 165 roko

Strana
z5
jearptal
autor
24. sep 2025
@alyson29

Bože, ty si troll, mala by si ísť robiť niečo zmysuplnejšie, než tu zakladať fiktívne témy 🥱

@alyson29 ja som asi hlavne okrem naivity aj starodávna, lebo neviem co slovo trol znamená
.ale možno som teda aj ten

gribka1
24. sep 2025
@jearptal

@alyson29 ja som asi hlavne okrem naivity aj starodávna, lebo neviem co slovo trol znamená
.ale možno som teda aj ten

@jearptal No a čo si si vlastné z toho všetkého vzala? Čo urobíš?

ivik4
24. sep 2025

Uz si jej to konecne povedala ci sa stale bojis povedat cudziemu cloveku ze nema byt tolko vo Vasom byte ?

majkamajusqa
24. sep 2025
@ivik4

Uz si jej to konecne povedala ci sa stale bojis povedat cudziemu cloveku ze nema byt tolko vo Vasom byte ?

@ivik4 uz vidim ako si otvori usta 🙈 este by sa chudacik muz urazil ze ho obmedzuje 🙈

pralinka25
24. sep 2025

Tak ale možno býva ona v jeho dome / byte a musi drzat hudbu a krok ze ano

jearptal
autor
25. sep 2025

Ano, bývam v jeho dome, to je pravda, ale nemusím držať ani hubu ani krok, nakoľko ja svoj vlastný byt mam a taktiež aj rodičovský dom..
Ja sa nebojím otvoriť si ústa pri mužovi, len jednoducho nie každý je tak dominantný typ, preto som si pytala pomoc, radu od niektorých z Vás, ktoré to možno zažili alebo sa s tým stretli.. netreba automaticky ponizovat ani písať, že musím držať hubu a krok.. ja od strednej školy brigadne pracujem, a po skončení strednej rovnako, máme okrem toho aj rodinný podnik, a všetko čo má perfektne zivilo, dokonca aj môjho predchádzajúceho partnera,takze ja nemam muza na to, aby ma zivil a aby som musela skakat tak ako piska.. lubim ho,a ne pravda ze kym som pracovala a snazila sa tu rozbehnut, veka veci som nebrala tak vazne,ako zjavne su...keďže sme boli ďaleko od seba, trval na tom aby som prišla ja lebo tu je viac príležitostí, čo je aj pravda..
Keďže som tu začala pracovať, dieta tu ma škôlku, chcela som pomoc na nejaké normálne riešenia, poprípade vypočuť si názor niekoho kto to zažil a vyriešil to, pretože niekedy to mi dodá takú motiváciu, aby som to hneď nevzdávali..
Povedala som mu, pohádali sme sa a povedal ze on si to dorieši, ze ja nemám riešiť nič.. toto bolo posledne, tak uvidíme.. tak vám všetkým ďakujem, ktoré ste mi napísali normálne rady a názory.. nemám tu veľa priateľov, len tých jeho a veru s nimi sa nechcem radiť, preto som zvolila túto cestu..

ivik4
25. sep 2025

Autorka z toho si nic nerob, tiez som sa dobre pobavila. Neviem co to maju niektore zenske za muzov ked musia drzat usta lebo ziju v byte svojich muzov a automaticky si myslia ze vsetky tak funguju 🥺.
Inak aby sa nestalo ze na Teba pred nou nakyda ,povie ze s Tebou mavaju hormony alebo hystercis ked si to chce len on vyriesit 🙄. Ja by som na to nepristupila, povedala by som aj sama.
Inak mas fakt otrasneho chlapa ked mu pride normalne ze k Vam chodi cudzia zenska 3x do dna a aj pred spanim. Pritom este aj jedno male dieta doma ,plus dalsie na ceste

muchotrafka298
25. sep 2025
@jearptal

Ano, bývam v jeho dome, to je pravda, ale nemusím držať ani hubu ani krok, nakoľko ja svoj vlastný byt mam a taktiež aj rodičovský dom..
Ja sa nebojím otvoriť si ústa pri mužovi, len jednoducho nie každý je tak dominantný typ, preto som si pytala pomoc, radu od niektorých z Vás, ktoré to možno zažili alebo sa s tým stretli.. netreba automaticky ponizovat ani písať, že musím držať hubu a krok.. ja od strednej školy brigadne pracujem, a po skončení strednej rovnako, máme okrem toho aj rodinný podnik, a všetko čo má perfektne zivilo, dokonca aj môjho predchádzajúceho partnera,takze ja nemam muza na to, aby ma zivil a aby som musela skakat tak ako piska.. lubim ho,a ne pravda ze kym som pracovala a snazila sa tu rozbehnut, veka veci som nebrala tak vazne,ako zjavne su...keďže sme boli ďaleko od seba, trval na tom aby som prišla ja lebo tu je viac príležitostí, čo je aj pravda..
Keďže som tu začala pracovať, dieta tu ma škôlku, chcela som pomoc na nejaké normálne riešenia, poprípade vypočuť si názor niekoho kto to zažil a vyriešil to, pretože niekedy to mi dodá takú motiváciu, aby som to hneď nevzdávali..
Povedala som mu, pohádali sme sa a povedal ze on si to dorieši, ze ja nemám riešiť nič.. toto bolo posledne, tak uvidíme.. tak vám všetkým ďakujem, ktoré ste mi napísali normálne rady a názory.. nemám tu veľa priateľov, len tých jeho a veru s nimi sa nechcem radiť, preto som zvolila túto cestu..

@jearptal hahaha ze on to doriesi, for mesiaca. Ak by chcel, tak to riesi uz davno. Lebo nie je normalne, aby vo vasom vztahu bola dalsia zena, ktora k vam chodi domov aj v noci a denne, on sa s nou stretava bez teba, lebo je to jeho dlhorocna kamaratka. Aj kamaratstvo ma hranice. A evidentne mu to neprekaza. A co sa tyka jeho priatelov, to si len myslis, ze su aj tvoji. Mozno oni velmi dobre vedia, ako sa cela vec s "nadstandardnou kamaratkou" ma. Ked sa nieco medzi vami stane, tak velmi rychlo zistis, ze Ta iba tolerovali, ziadni tvoji kamarati to nikdy neboli.

pralinka25
25. sep 2025
@jearptal

@ivik4 a ty to tu denne necitas? ja napriklad nezijem v muzovom dome ani byte a rozhodne to automaticky nepredpokladam ale tu su stovky tem o tomto. a kedze sme nevedeli ich situaciu aj toto bola jedna z moznosti. bohuzial ale tato realita tu je viac nez casta este popripade byvanie u svokrovcov alebo rodicov a presne toto brzdi mnoho zien ktore maju problem a nemozu ho kvoli tomu vyriesit. takze za mna dost podstatna informacia.

@jearptal boze neber to tak vazne ja ta rozhodne nemam zaujem ponizovat. to si si tak vzala ale moj umysel to nebol. ako som pisala vyssie toto je problem mnohych zien na koniku a ich absolutna brzda v rieseni cohokolvek. to ze ty to tak nemas je len dobre pre teba. aj ked stale si v podstate nevyhodnej pozicii.
mali ste si dat termin dokedy to poriesi. nie ze to bude riesit pozvolna dalsich x rokov.

yvanielka
9. okt 2025
@jearptal

@janinah ja som mu toto iste povedala, že podľa mna kľúč ku dlhému vzťahu je aj to, že keď ho hocičo trápi alebo poteší, povie to prvej mne alebo sa mi postazuje, ja si ho vždy rada vypočujem.. a on povie ze oni takto fungujú uz od jeho 15tich a ci chcem id neho aby sedel od rána do večera pri mne.. co naozaj nechcem, ani náhodou, len no, neviem ani sama co robit

@jearptal od jeho 15? Akože 30 ročná žena si našla ako kamaráta 15 ročného chlapca? To bude nejaká divná osoba, predstav si že by to bolo opačne

Strana
z5