Ako riešiť problém so švagrinou a detským oblečením?
Ahojte, ako by ste reagovali, keby švagrina kupovala vašmu dietatu veci zo sheinu na sviatky …. A potom by od vas chcela aby ste znackove veci po vasom dietati ktore mu kupujete vy rodicia dali jej dietatu, ze si to vyslovene nadrzovku vypyta, bez chrbtovej kosti, ze ziadne uvedomenie, ze ona nasmu dietatu kupuje veci shein … najhorsie je ze nemam podporu v muzovi, ktory proste neriesi, cize ked sa ja vyjadrim, ze nedam, tak ja budem za najvacsiu pi*u, bez ohladu na to, ze ona kupuje nasmu dietatu shein …
Tak jej daj tie zo sheinu, co vam dala
...tak potom ,,Ďakujem pekne, no nekupuj mi teraz žiadne veci, máme toho dosť a malý/á to nestihne vynosiť...
@ullala to jej dam urcite. To jednoznačne.
A co pivedal muž
Vsak tak ako ti ona hovori, odloz mi a nepredavaj, jej ty povedz nie, predavas lebo chces nieco naspat 🤷♀️
To je zase omacky okolo
Pekne krásne by som robila kôpku toho čo dostávam od nej a neskôr jej to posunula,že aha ešte veci od teba sme nestihli vynosiť,ako by sa zatvárila 😃
Ja by som povedala že nedám lebo to predávam a za to mu zasa kupujem nové. Že keď tak nejaké obyčajne na doma jej potom posunieš 😃
Mne to pride že nemá toľko peňazí aby deťom kúpila značkové oblečenie tak pýta od teba.
Nic, boli sme v Lindexe a kupil tam jej decku drahe veci a usmial sa na mna ironicky, ja si fakt niekedy hovorim, ci on miluje mna alebo sestru
@kvietok1233 ona zaraba vela, tam je prijem do 10 000€, ma povolanie kde je velmi vysoky prijem a aj ho sama priznala, je vzdy lakoma cely zivot
Aha, svokra povedala vrátime ti pre druhe ? V jaslickach mi tvrdili, že im podbradník dávajú - hmmm, neverím. Pokial nema tmavé farby tak pekne viem co mali na obed. Dám bledé oblečenie a môžem za rok robit maskota Frosch na odstraňovač flakov zeleniny ovocia...
Potom to môžem prať asi na 90tke a bude pre ďalšie dieťa len o 2 čísla menšia veľkosť 😁
Teda ja by som si nikdy oblečenie nepozicisvala a ani nepozicala inym. Ved to praním aj zmolkovatie, vyperie bledé s tmavým a vrátia to späť handru, kedy je hodnotnejsie uz to zo schein.
Vtipné tie kódy veľmi. Muta daj do laty, a im povedz nie! Predam si to. Nemáme príjem 10 000e aby som darovala. Mne kvalitu tiez nik nedaruje, takže musím rozumne hospodáriť! Ale môžem ti povedať, kde nakupujem, môžeš sa inšpirovať 🤪 A nech ich aj tozdrapi ako zaby
Je to od nej drzé, že sa nehanbi. Na druhu stranu koľko myslíš že sa ti vráti? Pár eur iba. Veci nemajú hodnotu, po pár vyprati už je vidno že nie sú nové, preto sa do nich neoplatí investovať.
Ja som si pekne nezničené oblečenie odkladala pre druhé dieťa, jedna kamoška a druha z rodiny stále vypytovali, aby som im ho odkladala 🙈 hovorím, že pracujeme na druhom dieťati a oni, že mi to potom vrátia 😂 tak som im povedala, že to bude potom už vyprané a zbehnute, že si to pekne odložím. Samozrejme, že pravidelne sa aj tak opýtali 🤦🏼♀️ kopu veci odo mňa dostali a ked som išla na návštevu, tak som kúpila nové, nezobrala som im tašku obnoseného oblečenia, ale aj tak mala jedna drzosť sa opýtať, či ešte XY súpravu mam, lebo ta sa jej veeeelmi páčila
no s muzom rob poriadky primarne, jeho sestre netreba ani odpovedat len sa pousmiat a vratit jej handry co ti dala ona pripadne zmolkave zakazene urob raz dva krat a uz nebude chciet
ale to co spravil tvoj muz by ma nastvalo urob mu skolu hrou kup nieco drahe tvojim rodicom a ironicky sa usmej na neho
a co inak robi ked toko zaraba na slovensku? poslankynu?
Ahoj, baby ti tu dobre radia, pekné hlášky ti vymysleli, pripravili, co asertivne povedat. Tiez sa ta zastávam, ze nezavidim ti mat ani takú svokru, ani švagrinú. Ja by som úprimne nechcela na svoje dieta veci zo Shein, a ani by ma nikdy nenapadlo to kúpiť samú, ani pýtat od druhych z rodiny. Kazdý si má pravo si to predať, alebo aj dať komu chce, odložit. Takisto, ak chcete mat dalsie dieta a este po svagrininom teraz nosené, by sa ti neoplatilo, to bude handra rovna do koša.
Vieš to je tak rodina je rodina a my budeme furt iba nevesty. Je to jeho sestra to mu nevysvetlil
A vieš čo normálne už teraz zbaľ tie veci zo sheinu a nejaké obyčajné veci čo ti chýbať nebudú, tašku zanes ku svokre že si jej teda vyradila. Ostatné už máš predané. Ani by som sa so švagrinou nebavila o tom len po svokre dala keď ti aj ona po svokre hovorí 😃
Tak ak povie, že "tie veci po malej beriem ja..." povedz, že "ok, 50e za igelitku 😅"
Poslala by som rýchlikom švagrinú aj svokru tam, kde slnko nesvieti...
vôbec by som sa nezaťažovala vymýšľať čo poviem a hrať divadlo, sprav si podľa seba, predaj čo chceš a daj komu čo chceš, slušne jej povedz že dobré veci predávaš, potrebuješ peniaze
Ak je švagriná len lakomá žgrla a dáko inak vám neškodí a nerobí dáke iné hrozné veci, dáko by som to neriesila, chápem ze to veľmi irituje ze dobre zarobi a nedá moc a ešte aj ma drzosť vypytovať od teba, tak ako @alenka58 povedať ze veci musíš predávať , aby si mohla kúpiť nove a zo sheinu nech ti nekupuje ze ty máš s tým problém a obliekať to nebudeš. Pripadne co nepredas jej môžeš potom posunúť. Alebo im to povedz hneď jak budú pýtať , ze áno odložiť im to ale až keď sa ti to nepodarí predať lebo potrebujes peniaze, lakomec by to mal pochopiť😉.
povedz že odkladáte pre druhé, bodka....alebo normálne na rovinu, že tie veci nestáli málo a teda že ty ich chceš ešte predať a nie dávať niekomu zadarmo....
Normalne jej povedz, ze znackove veci neodkladas, ale dalej predavas, a za tie peniaze kupujes nove. Ze tie co sa ti nepredaju, rada posunies a zabal jej tie, co si dostala o nej.
Normalne jej povedz že si už nebudete veci dávať a hotovo..že malý má dosť a zvyšok predávaš..a čo
Tak potom nech si kúpi a chápem aj pohoršenie z lacných darčekov!
Sak povedz ze máš kamarátku co ma o pár mesiacov mladšie dieťa a že si dohodnutá ze všetko dávaš jej lebo sú sociálne slabšia rodina a radšej pomôžeš tým co to potrebujú.
Ako tu bolo písané, nauč sa povedať nie, fakt to nie je raketova veda. Veci si si kúpila, takže je na tebe CK s nimi spravíš a nejaké ohovaracky by ma fakt netrapili
Normálne povedz nie. Ja som to spravila rovnako, rovno som povedala že veci posúvať nebudem. Nech si každý pre svoje dieťa nakupuje sám.
Lacnejšie oblečenie posúvam kamarátke ktorá to má ťažšie.

@lapersefona vsak ja som to doma muzovi povedala ze tiez jej budem pre dieta kupovat veci zo sheinu, ci sa jej to bude pačit