Ako riešiť problém so švagrinou a detským oblečením?
Ahojte, ako by ste reagovali, keby švagrina kupovala vašmu dietatu veci zo sheinu na sviatky …. A potom by od vas chcela aby ste znackove veci po vasom dietati ktore mu kupujete vy rodicia dali jej dietatu, ze si to vyslovene nadrzovku vypyta, bez chrbtovej kosti, ze ziadne uvedomenie, ze ona nasmu dietatu kupuje veci shein … najhorsie je ze nemam podporu v muzovi, ktory proste neriesi, cize ked sa ja vyjadrim, ze nedam, tak ja budem za najvacsiu pi*u, bez ohladu na to, ze ona kupuje nasmu dietatu shein …
Neni si charita, povedz že skôr ako to predáš, sa jej chceš opytat či si chce niečo kúpiť alebo to máš hodiť na net 🙂
@vandica ano, ona je taka lakoma, to nepochopiš … ano, urcite ja budem za kravu, čo nechce dat obnosene veci, pritom ja sa snazim synovi kupovat kvalitne a ona za uzasnu, ze nam kupi shein
@kabinka11 to by bolo mega pohoršenie, že za to od nej v ramci rodiny chcem prachy
Začni mu dávať iba pred nou veci zo sheinu a prestane pytat. Opakuj jej stratégiu. A mimo stretnutia s nou dieťaťu das co chceš. Co kas robiť s takýmito ludmi. Fakt je to drzosť ako nevesta ma vždy nižšie prava
No ak Ti tak strašne ten Shein vadí, nechápem prečo jej jednoducho nepovieš niečo v tom zmysle: ,,,Nehnevaj sa, Janka, no nekupuj nám tie veci zo Sheinu, lebo malému tie veci nevyhovujú/nepáčia sa nám/majú zlý materiál/natiahnu sa/rozpadnú sa/sú lacné/škaredé/nevhodné..., pre malého najradšej kupujem značky Adidas, Nike, Coccodrilo, neviem čo - tomu sa potešíme a potom Ti to môžem zase posunúť ja...
Urcite, vyprate a vyzmolkovane..🙄🙉
mila autorka, neviem ako stare mas dieta,ale male deti veci rychlo zaspinia, zoderu a pod. takze by som tie najkrajsie kusky predala, a zopar obycajnych veci a shein smejdov odlozila a 'darovala' svagrinej....povies,ze jej posuvas len pekne veci,ze tie znicene a flakate jej predsa nebudes davat...ze si ich vyhodila.....a hotovo....nemozu povdeta ze si nedala ...
daj jej len to čo ona kupila pre teba zo sheinu pre dcérku, nedávaj jej značkové a kvalitné veci, niesi povinná jej to dať a na budúce kúp aj ty taký lacný nekvalitný odpad, snád sa zobudí, ale nechápem ako žena, kde je príjem tak krásny žobre pre vlastné dieťa a kupuje mu veci v činskych lacninách, verím, že na sebe nešetrí
Ja by som nekalmala, že si predala ci dala kamoške ale narovinu by som povedala: nie, nedám, neodlozim. Mňa to stalo penaize, chcem si to ďalej predať. Ak chceš pre malého tiez značkové veci, nemusíš kupovať môjmu veci zo Shein, radšej kúp svojmu malému. Ale som rada, že sa ti páči aký mám vkus.
... My v rodine mame veľmi dobre vzťahy, veci po sestrinych deťoch idú sesternici a potom mne (ak volaco prežije 😁) ale to sú bežné veci z hm, Zary, Nextu...
Značkové veci si buď kupujeme od seba, alebo predávame ďalej.
A povedala si jej, ze veci zo sheinu su nekvalitne, moc chemicky farbene a ze ty to dietatu nebudes obliekat? Ved normalna komunikacia.. je kopec info o tom, ake je oblecenie zo sheinu toxicke.. ja by som ani zo sinsayu, ... neobliekla. Najradsej som mala f&f, hm, lindex-vypredaj..
@lapersefona no presne nad tymto som rozmyslala, ze ked bude chodit k nim budem im obliekat tie veci, a y nevideli ostatne
@danyelia to mi zasa tiez pride take drze, aby som si rozkazovala ake znacky mi kupovat, ja skor nechapem, ze prirodzene ked kupujem nieco niekomu druhemu, tak idem do kvalitnejsich veci
@mila23 ano, asi to budem musiet nejako takto nakombinovat a pekne veci pred nimi neobliekat, aby si priamo nepamatali, co sme mali nemali
@charlotte911 aj na sebe šetriii, ked jej daju druhi super, ale sama si nekupi lepšie nič
Veď s kľudom angličana jej povedz že tie značkové predáváš tie jej nedáš ale nemusíš sa báť tie čo mám od teba ti odkládám kedže sa ti tak páčili a kúpila si ich nášmu. 😉
@lucia13022023 no presne, ja kupujem prevazne Zaru, H&M alebo Lindex, plus Rebel, Bubbe a podobne, a to jej mam akoze dat za Shein … najhorsie ze svokra je v tomto alibistka a ked nam svagrina kupi ten shein, svokra to ospevuje ako keb nam kupila neviem čo … mne sa nepaci aj ten nerovnaky pristup k detom, od syna očakava realne vela a od dcery aj malo je pre ňu vela
ved ona nevie kedy diet az coho vyrastie..jej daj veci co ti darovala ona a tie co nechces dat predaj..ak sa opyta konkretne na tie ..povedz ze sorry ale netusim ktore.. nieco malo som predala aby sa mi vratili peniaze a zvysok uz bol nepouzitelny
@autorka mne to nepríde drzé .. sak normálne sa ozvi. Ja som tiež dostávala veci z pepca od svokry a povedala som že nosíme hlavne h&m alebo lindex aby o tom bola oboznámená a keď aj vidí že to pepco maly nenosí tak s tým prestala. Ja nemám problém povedať čo si myslím, samozrejme slušne 😀 a tiež si odkladam veci pre druhé babo a keby chce niekto z rodiny aby som mu tie veci dala tak proste nie, aby mi ich zničili … sak normálne úprimne komunikuj a nech sa aj urazia. Rob ako ty uznáš za vhodné a nie tak ako to vyhovuje druhým.
@kukuk29 toto je dobry argument 🤣
@ukgirls hej aj toto mozno, budem hrat nablbo, ze ked bude nieco konkretne pytat, budem sa robit ze si nepamatam co myslu, ktoru vec, ale nemam ju proste, neviem kedy sa kde dala, kedy zmizla, neviem čo mysli
Veci zo sheinu a podobne skvosty by som odmietla hned medzi dvermi, da sa to aj slusne, "pocuj Kati ty si nevidela to tajne video na instagrame z kambodze kde farbili chemikaliami veci zotrocene deti? Ja odtial nikdy nic nechcem mat doma ani nebudem podporovat taky online shop, radsej to podaruj inde. Svoje veci po detoch chcem swapovat za iné, tie nebudem posuvat, prepac." (To s videom som si vymyslela, ale vsak kludne pouzi nieco take, daleko od pravdy to aj tak nebude). Proste sa vyhovor a neustupuj.
Sak jej povedz, "vies keby som to nepredala tak si to nemozem dovolit, skus aj ty kupovat znackove a kym to je pekne tak predaj, tak sa nevyhadzes z penazi".
@jaond19 mozno skusim na fb alebo insta zdielat nejake take videa, aby som im nepriamo naznacila co si o ich darčekoch myslim
A ešte dodám, že ja by som ju stopla s prvým balíkom zo Shein. Ja viem, že veľa zo žien to tu ospevuje no sú to handry. A v živote by som to dieťaťu na seba nedala.
Moi starký raz objednal deťom veci z temu. Je ešte toho názoru, že "číňan" je oveľa lacnejší ako napríklad hmko, a aj temu je lepšie ako iný eshop. A to boli hrozne veci kvalitou, tie strihy, materiály.. Otras.
@lucia13022023 ja to skor robim tak ze zo slusnosti zoberiem, ale neoblieka
Ahoj, povedz jej, ze vsetky veci co vam ona dala, jej odlozis
Normalnw jej povedz NIE. Nie nedám ti veci po malom a nie nechcem veci od teba. To je také ťažké?
Lebo čokoľvek urobíš a povieš obráti sa proti tebe. Je to drzosť a ešte viac aj zarobí. Vyskusaj ze jak sa zatvari a co povie . Povieš jake super veci zo sheinu sú. Si ma inspirovala a vybavene 😁