icon

Ako riešiť problémy s nevlastným synom doma?

30. dec 2023

Ahojte.
Prisla som sa sem vyrozprávať.Viem ze komentáre budú všelijaké,ako aj názory.
Mam 41 rokov a moj muž tiež.Muz ma dospelého syna, ktorý sa vrátil z brigády zo zahraničia.Nerobi teraz a býva s nami..vraj na chvíľu, kým opäť nepojde preč robiť vonku.No uz je to pol roka.On osobne mi nevadí,je to normálny chalan.My s mužom máme malé bábo.Detsku izbičku,sme prenechali mladému.Mala tam ma vecičky, zopár hračiek, aké upravili sme to tak,aby aj on tam mal teda svoj priestor.O co ide v tomto krasnom obraze rodinky?Mladenec si zacal vodiť k nám frajerku.Spociatku nam ju predstavil,chvilu pobudla a sla domov.Neskor sa to stupňovalo,ostavala dlhšie a to soravanie bolo " odvážnejšie".To znamená: prisla,zavreli sa do izby,a videla som ju uz len večer odchádzať.
Potom zacala ostávať na noc.Ak som pottebovala ísť vziať malej niečo z izby,ani po skusnom zaklopani ze môžem vojsť?Chcem len vziať obliečky zo skrine,mi bolo zakricane: nie, počkajte,Marko to donesie.Vystupnovalo sa to tak,ze som musela vziať všetky vecičky z detskej a naposledy som telefonovala z obývačky nevlastnemu synovi do detskej,ze nech mi donesie z izby Nivea krém pre malú.Slecna si ho totiž pozicala z kúpeľne.Jedlo si berú do izby,co ja absolutne neznesiem,lebo na jedenie je kuchyňa a stol.
Mala sa uz lozi,hra sa...bola som upozornena,ci môže byť Lucinka ( moja dcérka)potichsie lebo Nikolka spi.Nikolka totiž vyspava minimalne do 10:30 ked ostane na noc.Ked aj pridu na chvíľu do kuchyne,kym jej mladenec nachysta raňajky,snazim sa nadviazať nejakú komunikáciu,tak ona ho pred nami osahava, bozkáva,doslova oblizuje krk....je mi to nepríjemné...

luciaaaaa
8. jan 2024

@petronelag nechcem sa ta dotknut, ale nedavaj tu prosim ta rady, my sme tu ocividne na inej moralnej vlne ako ty:
Ad. 1. 27 rocny syn zije s vami? To kedy sa chce osamostatnit?
Ad.2. Sem tam si donesie nejaku priatelku? To kolko tych priateliek uz domov doniesol?
To, ze ty si ok s tym robit si z bytu k*rvaren je uplne v poriadku, je to tvoj byt, ale prosim nesnaz sa nas presvedcit, ze je to akasi norma. Nie, nie je.

sashabb
8. jan 2024

@lujza123 prečo ťa prekvapilo tak moc to pranie? ja zas nechápem, prečo si člen rodiny má prať samostatne, len preto, že je dospelý? mám tiež čochvílu dospelého syna (zatiaľ študenta) ale nevidím jediný dôvod aby som mu dávala veci mimo, aby si pral sám. Veď ak sa vmestia do pračky aj jeho veci, načo prať 2x po sebe ak stačí raz? 🙄

autor
8. jan 2024

@lonely66 no moj muz sa vekmi zmenil odkedy som zacala " vŕtať" do tejto situácie.V mnohom ozaj v mnohom si to napísala veľmi trefne a pravdivo.Pracovity je,aj o nas sa dôkladne stará.Donedavna som bola presvedčená, že nás aj ľúbi a nedovolil by aby vznikali takéto hádky,aby padli taketo slová medzi nami ...Nuz ale ako píšeš, tá opicia laska a ze on je cool tatko znamena asi viac.Teraz doháňa strateny čas so synom,tak nic nevidí, nepočuje.
Ja uz necuvnem,hranice dám ja ( však voľná ruka)

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
8. jan 2024

@luciaaaaa nobelovu cenu za tento komentár!!! Tlieskam a zo srdca ďakujem.❤️❤️❤️

lonely66
Odpoveď bola odstránená
petronelag
8. jan 2024

@luciaaaaa Syn ešte chodí aj domov, ale si opravuje taký starší dom, má to už tak urobené, že by tam mohol bývať, aj chodí pozerať ako robia majstri, keď niečo opravujú.
Ešte je slobodný, ale on má prácu, robí inštruktora v autoškole zatiaľ, nám veľa pomáha a ja sa nestarám do jeho priateliek, dokonca som rada , že ich poznám.

lienka.7
8. jan 2024

@autorka inak je úplná drzosť doliezt z chaty a zahlásit, ze operete mi pradlo👎 jednak sa voči tebe chová ako taka primitívne tela a sorry, ale ty naozaj nie si jej slúžka a po druhé, ona u vás býva, že si tam ma prať prádlo? Z akého dovodu? Neviem, asi som fakt mimo, ale zas**** jej ma predsa prať jej matka, keď to nie je schopná sama. Rozhodne nie ty.

katkami123
8. jan 2024

Prečítala som prvé 2 strany a je mi ťa autorka úprimne ľúto. Máš muža blbca. Ako môže vlastný otec robiť take veľké rozdiely medzi deťmi? Ja toto nechápem. Malé dieťa nemá pomaly nárok vstúpiť do izby, kde je 20-rocny lenivý cap aj s nejakou cudzou Nikolkou. Milú Nikolku by som kopla do riti, trpíš až príliš. No hnus.

katkami123
8. jan 2024

@lienka.7
To operte mi prádlo povedala tá jeho frajerka autorke? To dúfam nie… mne toto zahlásiť, dotyčná to nerozchodí. Nech si sama operie a nech sa sami o seba starajú, sú dospeli ľudia, čo sú ochnutí, ze sa o takých treba starať? A ona je čo autorke, aby jej rozkazovala, aj jeho syn? Oni jej nič nie sú.

autor
8. jan 2024

@katkami123 ved pytaj sa kľudne mňa.🙂Ano povedala,uvadzam to v samostatnom komentári,ako to cele bolo.Aby nedoslo k nedorozumeniam,nepovedala to formou rozkazovacej vety,to zas nie.V komentari všetko je, mozes to pozrieť.Napisala som to dosť podrobne z ucty k babám,ktore mi tu komentujú od začiatku a sledujú diskusiu.

autor
8. jan 2024

@katkami123 no vidíš a petronelag ktora mi tu komentuje,ta ma zas úplne opačný názor🤷

luciaaaaa
8. jan 2024

@petronelag je v poriadku, ze vas syn chodi pozriet aj ze vam pomaha. Ale ak ma vlastne byvanie, preco chodi sulozit do rodicovskeho bytu? To pre mna v poriadku nie je. A rovnako pre mna - z pohladu matky - nie je v poriadku tolerovat prespavanie frajeriek. Poznat frajerky sa predsa da aj bez toho, aby tie frajerky v rodicovskom prespavali. Ale ako pisem, ocividne tu vacsina mame inak nastavene moralne hranice ako ty, preto je pre nas cudne, az absurdne to, co je pre teba normalne.

autor
8. jan 2024

@lienka.7 vsak tak to aj skončilo.Zmohla sa iba na " aha"
Zjavne takúto reakciu a odpoveď odo mna nečakala.

katkami123
8. jan 2024

Pozri, synovi a jeho trtkačke by som na rovinu povedala, že keď sú už dosť veľkí na sexovanie, sú aj dosť veľkí na to, aby sa dokázali postarať sami o seba a keď vie dotyčná nohy roztiahnuť, snáď vie aj práčku zapnúť. Tam nie sú na hoteli, chlapec neprispieva nijak, dotyčná už vôbec, aby ste chodili okolo nich ako po špičkách. Ak chcú súkromie, nech idu do vlastného. Ty si sa k mužovi sťahovala s vedomím, ze tam budete bývať iba vy 3. Ešte on ako tak, ale ešte do toho Nikolka, ktorá Vam všetkým dokopy vôbec nič nie je, aby si vo vlastnom byte ani nemohla buchnúť, lebo dievca si myslí, že sa kolo jej riti ešte aj v cudzej domácnosti svet krúti, tak to teda nie. Ty chceš tiež súkromie o ktoré ťa oni oberajú a tvoje dieťa si ho zaslúži úplne rovnako ako jeho syn. Pekne rozpis a budete sa v izbe striedat. Pol dňa on, pol dňa vaša dcera.

autor
8. jan 2024

@lonely66 tak mi povedz ci je toto v poriadku???Ved to ako u nás, nesiahat na synacika..🤦🤦🤦

autor
8. jan 2024

@katkami123 práčku nech si zapina doma a ďakujem za komentár,budem z neho čerpať do budúcna.🙂

katkami123
8. jan 2024

Ja by som im zabichala na dvere, keď sa ti mala zobudí “Trtkačka skončila”, majú 10 minút, idete tam vy, on nie je podnájomník, žeby si tam za izbu platil, žeby bola iba jeho. A Nikolka môže maximalne držať hubu a krok, ona je tam nikto. Za pár mesiacov tam môže mať inú, ta nech si rozkazuje doma rodicom, nie na návšteve, lebo ona je len návšteva. Nič viac.

autor
8. jan 2024

@katkami123 no ty byť na mojom mieste,tak by si to asi vyriesila všetko veľmi veľmi rýchlo.🥰😍👍 Ďakujem za komentár 🙂🙂🙂🙂🌻

katkami123
8. jan 2024

Ja som si zas iné užila, každý mame iné trápenie, to až časom si človek uvedomí aký bol bôby, ze len znasal a znasal a znášal. Až sa raz pohár trpezlivosti prelial. Takéto situácie ťa aj naučia asertivite. Ale najväčší blbec je tvoj chlap. Syn vidí, že si môže dovoliť, lebo tvoj chlap za tebou nestojí.

katkami123
8. jan 2024

Keby si napísala do diskusie, ze bývaš u svokry, tak ti tu minimálne 10 žien napíše - svokrin dom, jej pravidlá. Ale tu je v poriadku, keď sa cudzej Nikolke podriaďuješ a všetko Ok, že sa ani do izby s dieťaťom nedostaneš.

letfenixa
8. jan 2024

@autorka znieš rozumne. Mne pride skoda, ze si vlastne túto situáciu dlho znasala, a teraz su všetci náramne prekvapení.

lujza123
8. jan 2024

@sashabb dospelej osobe sa toho špinavého pradla nazbiera na celu práčku a je s tym aj celkom dosť roboty, potriedit si to, oprat, vyvesat, zvesiť a poskladať do skrine.
Ono je úplne jedno či si bude pubertiak prať sam alebo občas oprerie celej rodine, ide skôr o princíp aby chápal ze veci sa neudeju same od seba.

Ja som toho názoru ze v 18 tke ked už je človek oficiálne dospely mal by dokázať sa sam o seba postarať, vedieť si nakúpiť, navarit, oprat oblečenie, zvládnuť menšie opravy doma (vymaľovať si izbu, zložiť nábytok atd. ) a tak nejako chápať ze treba priložiť ruku k dielu. Ked niekto urobí niečo za mňa je fér aby som na oplátku zase ja urobila niečo za neho.

Keby sú takto vychovaní Marko s Nikolou tak prídu z chaty a operu si sami, ked sa už napapkali xxx krát co niekto iny navaril napadlo by ich na oplátku spraviť veceru pre ostatných alebo aspoň umyť riad za všetkých
Občas vyniest na požiadanie smeti je domáca práca pre 7 - 8 ročne dieťa.

Ja som bývala na internáte či v byte spolu s ďalšími ľuďmi dokopy 10 rokov života a tento typ odchovancov mamahotela boli najhorší spolubyvajuci.

autor
8. jan 2024

@katkami123 tak bohužiaľ s týmto musim len súhlasiť.Nestoji za mnou...on chce byť dobrý tatko.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
8. jan 2024

@lonely66 tak ono sa to nie velmi ľahko prijima človeku tieto pravdy,ktore mi tu píšete.Ked som si to teraz tak prečítala,je to smutné.Pri takychto situáciách,si clivek uvedomí koho ma po boku.V podstatne to cele hodil na mna,vyvliekol sa z toho a ja som ostala tá zlá.

lujza123
8. jan 2024

Mňa by fakt zaujímalo ako dlho by vydržal byť otec chrumkavy keby pride Nikolka za ním so svojimi špinavými handrami “ujo operiete mi?” , či by Nikolke uvaril večeru podľa jej predstav a potom po nich umýval riady, kuchyňu a počúval pri tom ako sa pária v detskej izbe…

Podľa mňa by rýchlo zacal s výchovou dospelého syna.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
katkami123
8. jan 2024

Ale on má byť dobrý tatko pre obe deti. Nie teraz podporovať syna v lenivosti. A keď sa bolo treba starať, tak ho nebolo. Aj teraz, keď sa treba starať, hodi to celé na teba. Mne príde typ - starosti mi neukazuj. Aj o syna sa zaujima až teraz, keď je dospelý. A veci, ktoré ma riešiť on, on je Inter, on je vlastníkom bytu, opäť hodil na teba. On sám je nezodpovedne decko, ktoré nevie čeliť problémom, len ich na niekoho hádzať. Jasné, ze sa vidí v lenivom synáčikovi, keď je taký istý.

Co urobí, keď ta Nikolka príde s bruchom. Aj to hodi celé na teba, nech ty obskakuješ?