icon

Ako riešiť problémy s nevlastným synom doma?

30. dec 2023

Ahojte.
Prisla som sa sem vyrozprávať.Viem ze komentáre budú všelijaké,ako aj názory.
Mam 41 rokov a moj muž tiež.Muz ma dospelého syna, ktorý sa vrátil z brigády zo zahraničia.Nerobi teraz a býva s nami..vraj na chvíľu, kým opäť nepojde preč robiť vonku.No uz je to pol roka.On osobne mi nevadí,je to normálny chalan.My s mužom máme malé bábo.Detsku izbičku,sme prenechali mladému.Mala tam ma vecičky, zopár hračiek, aké upravili sme to tak,aby aj on tam mal teda svoj priestor.O co ide v tomto krasnom obraze rodinky?Mladenec si zacal vodiť k nám frajerku.Spociatku nam ju predstavil,chvilu pobudla a sla domov.Neskor sa to stupňovalo,ostavala dlhšie a to soravanie bolo " odvážnejšie".To znamená: prisla,zavreli sa do izby,a videla som ju uz len večer odchádzať.
Potom zacala ostávať na noc.Ak som pottebovala ísť vziať malej niečo z izby,ani po skusnom zaklopani ze môžem vojsť?Chcem len vziať obliečky zo skrine,mi bolo zakricane: nie, počkajte,Marko to donesie.Vystupnovalo sa to tak,ze som musela vziať všetky vecičky z detskej a naposledy som telefonovala z obývačky nevlastnemu synovi do detskej,ze nech mi donesie z izby Nivea krém pre malú.Slecna si ho totiž pozicala z kúpeľne.Jedlo si berú do izby,co ja absolutne neznesiem,lebo na jedenie je kuchyňa a stol.
Mala sa uz lozi,hra sa...bola som upozornena,ci môže byť Lucinka ( moja dcérka)potichsie lebo Nikolka spi.Nikolka totiž vyspava minimalne do 10:30 ked ostane na noc.Ked aj pridu na chvíľu do kuchyne,kym jej mladenec nachysta raňajky,snazim sa nadviazať nejakú komunikáciu,tak ona ho pred nami osahava, bozkáva,doslova oblizuje krk....je mi to nepríjemné...

autor
26. jan 2024

@malasandrika no vidíš a napriek tomu sa tu zdržiavas ešte aj na 32.strane.Tak asi ta "diskusia ako má byť"
ťa zaujima ovela viac nez ako to prezentujes.

malasandrika
26. jan 2024

Úprimne som zvedavá ako to skončí. Ja som Ti rady poskytla. Aj keď si už na mňa nechcela reagovať, za mňa to vyznieva, že Ty sama z toho skončíš najhoršie. Neber to v zlom.

autor
26. jan 2024

@malasandrika myslieť si môžeš čo chces,ja ti tvoj názor neberiem.🙂

autor
26. jan 2024

@malasandrika a ze si zvedavá ako to skončí?No uz niekoľkokrát som tu napisala,ze dalsi vyvin by dom uz riešila mimo tohto fóra a dnes som to este doplnila,ze uz ani ďalšie smerovanie tychto situácii uz tu uvádzať nebudem.Rad mam viac než dosť.A ty uz si si záver urobila -skoncim najhoršie.Tak na co konkrétne si potom zvedavá?😁

malasandrika
26. jan 2024

Na Tvojom mieste by som nebola takáto útočná, taká môžeš byť doma 😉

autor
26. jan 2024

@malasandrika a co ak už som?Pochvalis ma?

malasandrika
26. jan 2024

Tebe záleží na pochvale na tomto fóre? Seriózne? 😂😂😂

autor
26. jan 2024

@malasandrika tak ale ako sa vraví,aby nebolo ze vidu kazem a víno pijem.Napisala som,ze na teba uz reagovať nebudem,tak sa toho opäť chytím.Na teba uz reagovať nebudem a zbytočne míňať energiu.Pekny večer Ti prajem.

autor
26. jan 2024

@malasandrika no ty tiez nie si práve bystrý potôčik ...😂

malasandrika
26. jan 2024

Keď nevieš ako inak, začneš urážať. Takže takto - ukludni sa, nauč sa pokore a uprac si doma, potom maj gule na to, aby si tu urážala prispievatelky.
A k Tvojej jednoduchej poznámke - presne vystihuje iba Teba a Tvoje zmýšlanie.
Pekný deň

lienka.7
26. jan 2024

@autorka ja ti napíšem, co také ako sandruska a pod. tu budu s napätím očakávať... že tu napíšeš, ze muz sa postavil na stranu mladých a ty si nakoniec odišla za bytu. Na to ta vysmeju, ze pokial by si "držala hubu a krok" a nezneprijemnovala mladým ich život v cudzom byte, nemusela si takto dopadnúť 👌 (rozumej nebola staromodna, netrvala na nejakých hlupych pravidlách a nerusila im kopulacne akty, netolerovala uplne náhodné používanie vašich veci mladou a pod.). Lebo predsa on je jeho syn, on je tam doma. Ty a dcérka ste potom mimoni a ste tam asi na navsteve 🤦‍♀️

malasandrika
26. jan 2024

@lienka.7 práve naopak, my všetky “normálne” čakáme, že manžel sa za ňu konečne postaví, jasne stanoví pravidlá pre syna a jeho návštevy a autorka nebude vyzerať ako hysterická harpya v podobe nevlastnej matky.
Nevytváraj tu zbytočnú drámu.

autor
26. jan 2024

@lienka.7 ony uz teraz všetko vedia co bude ako bude 🤷😃a chcu pre mna to najlepšie 😂

madeincssr
26. jan 2024

Dievky, prosim, je toto nutne? Ved sa tu navzajom neurazajme, to "otravuje vzduch" vsetkym, aj samym sebe...

vikiki29
26. jan 2024

Autorka, možno aj oni podporujú svoje 20+ročné detičky v ničnerobení, obskakujú im zadky v detských izbičkách, nechávajú si diktovať podmienky vo vlastných domácnostiach a pekne držia huby a šúchajú nožičkami lebo im muž povedal, že mať doma k..va hotel je normálne. Mať vlastný názor je pre nich neprípustne, lebo predsa by od nich tí muži odišli… 🤷‍♀️

autor
26. jan 2024

@vikiki29 naposala si to veľmi výstižne 👍🙂

kukuk29
26. jan 2024

Mozno jedna z tych tolerantnych mamiciek je mamicka Nikolky : ) tak neni cudo, ze ma slecna take spravanie ked teraz sa mladez vychovava benevolentne, ze si moze robit kto chce ,co chce, kde chce 🙂 Pomahat sa nemusi, vyspavat cele doobeda a este okolie nech chodi po spickach lebo princatka hajuskaju 🤣🙊👏

autor
26. jan 2024

@kukuk29 tak vidíš....moderná doba ...

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
26. jan 2024

@lonely66
@kukuk29
@vikiki29
@oblecenie99
@autorka
Dámy, to sú ale tie moderné výchovné metódy predsa 👌 neviete? Kde to preboha žijete? 🤣🤣🤣 (joke).
Samé práva, ale povinnosti žiadne. Rodicia držte hubu, len vsetko platte a nestarajte sa mi do zivota laskavo. A móda u mladych je teraz sa este vyhovárať na psychiku, vyhorenie, nátlak a pod. 👌🙈
Ja len fakt dúfam, že toto s mojimi babami nikdy nezazijem🙏

lapalma
26. jan 2024

Autorka 🙂 ... čítam si diskusiu ako román na pokračovanie....
a chcem ti povedať, že si múdra, tolerantná a charakterná žena...
Situácia sa vyvinula podivne...ale nič nie je stratené...
Problémom je tvoj mužík 🙂 ...ktorý sa neskoro hrá na otecka ... a toleruje neakceptovateľné správanie :(
Toto je tvoja nová rodina - ty, muž a dieťa .... Marko je na návšteve u otca - opakujem - na návšteve .... on si k vám nemá čo nosiť prespávačky, a keby bol slušne vychovaný, vedel by to .
Dcérka je síce ešte malá, ale vzdychajúce Nikolky jej ušká nemajú čo počúvať...
Možno sexujúcu Nikolku môže počúvať jej mamička u nich doma, ak jej to nevadí. Nie som prudérna, ale určitý chochmes a "kinderštúbe" by sme mali mať v každej dobe - úroveň a správanie pochádza z rodiny.
Mne osobne by v byte cudzia žena na neohlásených návštevách riadne vadila - doma je doma - bezpečie, pohoda, čistota ....
Skús mužovi naznačiť, že ti došlo, prečo je rozvedený a potenciálne možno bude rozvedený dvojnásobne, keď si neuvedomí, že aj ty máš svoje pocity a on ti v manželskom sľube sľúbil, že ich bude rešpektovať 🙂
Naozaj ti veľmi držím palce a prosím, napíš ako sa to vyvíja ďalej ...
PS : niektoré reakcie v diskusii preskoč a prehliadni 🙂

autor
26. jan 2024

@lapalma ďakujem ti za tvoj komentár.🙂Som vdacna,ze aj ty rozumieš mojim pocitom.Ja viem,ze problém je aj moj muž.Vela by sa zmenilo ako lusknutim prsta,keby sa " prebral" Bolo by lepšie aj správnejšie,keby to tu vsetko uviedol na pravú mieru ako otec,ako hlava rodiny.Malo by to väčšiu váhu,nez ked to budú počuť odo mňa.A mozno som spomalená,podla niektorých útočná a už dokonca aj vymyslená,🤷Mozem vas však uistiť, že ticho uz nebudem.Netvrdim ze budem ostrá a vulgárna,no už stačil

autor
26. jan 2024

@lapalma tak áno, situácia sa vyvinula podivne,ale už ďalši vyvoj tu uvádzať je bezpredmetné.Tolerantne mamičky už majú svoj záver.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
26. jan 2024

@lonely66 veľmi pekne ďakujem za celý tento Tvoj komentár.❤️
Mnohé z vas ste mi pomohli premeniť moje slimačie kroky na milove a pohnúť sa ďalej.

lienka.7
27. jan 2024

@autorka uplne súhlasím s
@lonely66 😊 mladym dnes chýbajú uplne základy slušného chovania...
ak si z BA pripadne okolia, rada ta aj spoznám osobne 🥰
Ozvi sa co nove, ak aj nie tu, tak aspoň do IP. Moc ti držím palce ✊🍀
Ozaj, ako malička? Lepšie? 👱‍♀️

lilinka76
27. jan 2024

Aj u mňa máš 100% podporu, autorka. Preto som písala, že nie na všetko musíš reagovať. Ak budeš potrebovať podporu, kľudne napíš súkromnú správu. Viem, že z Tvojej malej Nikolka nikdy nevyrastie, lebo jej určíš hranice a v slušnosti vychováš. Drž sa a diskutuje hlavne s mužom.

lilinka76
27. jan 2024

A ešte taký postreh. Neprišiel syn k otcovi preto, že sa neznesie s priateľom svojej mamy? A chorý dedko je len zámienka...

aurora33
27. jan 2024

Autorka, ja sa normalne cudujem, čo tu citam niektoré komentare. Mne by to tiež nenormálne vadilo. Drzim ti palce, nech to poriešite. Ved takto sa nedá dlho fungovať. A nerozumiem, dvadsatrocny chalan je decko? Potom sa čudujeme že je toľko mamickarikov 😂😀

lienka.7
27. jan 2024

@aurora33 mňa by zaujímalo, či by tie co tu mudruju, len tak prenechali svoju nastajlovanu zariadenú detsku izbicku pre svoje dieťa 20 ročnému dospelému povalacovi, ktorý by im tam z toho navyse k tomu začal robiť hodinový hotel.
Navyše @autorka si pravdepodobne naivne myslela, ze vsak cez prázdniny si oddýchne, začne znova robiť a odíde preč, tak ako to mladý predsa aj prezentoval. Ani vo sne ju nenapadlo, ze by sa mu u nich tak "zapáčilo", ze tam bude chcieť ostat už natrvalo. Navyše, ze si tam bude vodiť svoje "navstevy" a zabyvavat sa tam aj s nimi ako by boli vo vlastnom. Ako som už napisala, @autorka aj s malým dieťaťom pre neho predstavuje problém. Nie je taký naivný, ako sa hra.
@lilinka76 určite sa nevrátil iba tak, zrazu...