Ako riešiť problémy s nevlastným synom doma?
Ahojte.
Prisla som sa sem vyrozprávať.Viem ze komentáre budú všelijaké,ako aj názory.
Mam 41 rokov a moj muž tiež.Muz ma dospelého syna, ktorý sa vrátil z brigády zo zahraničia.Nerobi teraz a býva s nami..vraj na chvíľu, kým opäť nepojde preč robiť vonku.No uz je to pol roka.On osobne mi nevadí,je to normálny chalan.My s mužom máme malé bábo.Detsku izbičku,sme prenechali mladému.Mala tam ma vecičky, zopár hračiek, aké upravili sme to tak,aby aj on tam mal teda svoj priestor.O co ide v tomto krasnom obraze rodinky?Mladenec si zacal vodiť k nám frajerku.Spociatku nam ju predstavil,chvilu pobudla a sla domov.Neskor sa to stupňovalo,ostavala dlhšie a to soravanie bolo " odvážnejšie".To znamená: prisla,zavreli sa do izby,a videla som ju uz len večer odchádzať.
Potom zacala ostávať na noc.Ak som pottebovala ísť vziať malej niečo z izby,ani po skusnom zaklopani ze môžem vojsť?Chcem len vziať obliečky zo skrine,mi bolo zakricane: nie, počkajte,Marko to donesie.Vystupnovalo sa to tak,ze som musela vziať všetky vecičky z detskej a naposledy som telefonovala z obývačky nevlastnemu synovi do detskej,ze nech mi donesie z izby Nivea krém pre malú.Slecna si ho totiž pozicala z kúpeľne.Jedlo si berú do izby,co ja absolutne neznesiem,lebo na jedenie je kuchyňa a stol.
Mala sa uz lozi,hra sa...bola som upozornena,ci môže byť Lucinka ( moja dcérka)potichsie lebo Nikolka spi.Nikolka totiž vyspava minimalne do 10:30 ked ostane na noc.Ked aj pridu na chvíľu do kuchyne,kym jej mladenec nachysta raňajky,snazim sa nadviazať nejakú komunikáciu,tak ona ho pred nami osahava, bozkáva,doslova oblizuje krk....je mi to nepríjemné...
Zacala by som tym, ze:
- Nemala som cas nakupit pecivo, skocte si do obchodu pre ranajky
- ak chcete obedovat u nas, potrebujem aby ste mi nakrajali zeleniu, osupali zemiaky.... den dopredu by som sa ich opytala, co budu jest. Ak maso, sup, skocte do obchodu. Ak spagety, sup nakupit.
- izbu by som im nechala tak od 21.00 do 9.00 rano. Nech maju vtedy sukromie.
- mlademu dala prace typu (1x do tyzdna umyt wc a kuoelnu, pozametat chodbu, balkon, sluzba v spolocnych priestoroch).
- prevliect postele a vysavat v tej ich izbe by som povazovala za samozrejmost
Musis ich zapajat. Ved oni to maju naozaj ako hotel.
A dalej by som sa neobmedzovala. Ak by mala chcela ist mimo tych hodin do izby, nebudu ju vyhadzovat. Sukromie maju v tych definovanych casoch
@kate211 nemám už vlastné bývanie.Mala som,ale uz nemam.Vzdala som sa ho.Keby som mala,tak to ani neriesim.Zbalim sa už dávno a frcim aj s malou prec.
"Dovoľujú si to k tebe" lebo si to necháš (syn, jeho frajerka a aj tvoj muž).
Normálne si otvor ústa, najprv začni s mužom slušne debatu ak to nebude chcieť riešiť tak by som sa mu normálne povedala..... Keď takto chceš žiť nech sa páči ja si teda idem zbaliť kufre a odchádzam lebo ja takto fungovať ďalej nechcem. Ak je muž normálny a ľúbi ťa tak v momente pochopí že takto to ďalej nepôjde a začne veci riešiť.
To ako si sa vzdala vlastneho byvania? Si ho predala? A kde mas peniaze? Ved ak mas peniaze z predaja byvania, kup 2izbovy byt (pred teba a dcerku) a odid. Ci kam si dala peniaze z predaja?
@doriiis kym tu nebola slečna a tieto situácie,nebolo potrebné,aby som nieco také riesila.Mala som obyčajný pokojný život - muž bábo a ja.Bezna obycajna domácnosť.Este aj ked mládenec prišiel,nebolo to nic zlé.Je to normálny chalan.Nepottebunem byť velitel a mat slovo.Som mama a to doteraz stačilo.Teraz uz to nestačí bohužiaľ.
A keď slečna ostane tehotná, budete "partacky" na prechádzky.... prepáč, ale to nie je normálne. Veľmi kazite charakter oboch sebcov.
Autor...tak keď sú všetci tak normálni,tak si všetkych normálne ako dospelých zavolaj, sadnite si za jeden stôl a začnite sa rozprávať.Bud si dohodnite normálne pravidlá,alebo to proste nejak vyriešte.Tu žiadna iná rada ako otvorená komunikácia neexistuje
@kate211 všetky tiero informácie uvadzam v komentároch vyššie,ale napisem to pre teba este raz.
Mala som dlhodobo ( niekoľko rokov) nájomný byt od mesta.Som obyčajná pracujúca žena, žiadny darmozrac.
Spoznali sme sa s mojím mužom,vzali sa.Ja som nechala ten nájomný byt a byvame teraz ako manzelia v jeho byte.Mame spoločnú malú dcérku.
Ked nemas rodinu, kam by si sla aspon na pol roka byvat, no takby som malej veci komplet dala do spalne a muzove veci komplet do tej detskej. Ked bude rano hladat ciste handry, tak bude musiet pockat, kym sa Nikolka vyspinka alebo kym doriesia co maju mladi rozrobene. A keby namietal, tak mu asi normane povedz, ze nebudes v noci cakat 30min s vymenou obliecok malej, kym dotrtkaju. No a ze bere milostiva kozmetiku cudziu, asi by ma porazilo. To by som mlademu dala blocik preplatit za novu.
@bororka všetci 5? Musíš byť veľmi tolerantná,keď si do rodiny započítala aj slečnu Nikolku,ktorá k nim chodí iba kôli j..ačke🤣🤣
@kate211 vlastné bývanie neznamena iba ze mas byt v isobnom vlastníctve.Vlastnit nájomný byt od mesta je tuez forma vlastníctva, pretože za neho zodpovedas ak v nom bývaš.Su tam určite podmienky na to,aby to clovek spĺňal.A nie neodpovedam raz tak a raz tak.Myslela som,ze stačí napísať ze som mala kde bývať .Z toho vsak vyplývali logicky aj otázky,kam som dala peniaze.Tak som to teda konkretizovala.Bude ti to dúfam stačiť,aby si si urobila o tom jasnejší obraz.
Autorka, ja teda nechapem. Mas 41 a male babo. Tak do 39 rokov si musela pracovat, tak snad mas nieco nasetrene, nie? Bud odid do najmu (na kauciu snad mas) alebo pockaj dva roky, kym nenastupis do prace, zober hypoteku (na zaklad snad mas ked si tak dlho pracovala) a kup si mensi byt.
Prepac, raz uvadzas vlastne byvanie a potom vysvitne, ze bola v najomnom.
A ak situaciu nevyriesis, tak mas od manzela narok na alimenty pre dcerku aj pre seba (vyzivne na exmanzelku) do troch rokov veku dcerky. Na sude poznamenaj, ze muz ma z coho platit, ked zivi dve osoby, ktore sa preukazatelne mozu zivit same.
@autorka teraz ste tam už 2 ženy. Nepochopila si to? Mladý ta ma ťažko v paži, nie si jeho matka, nebude ta rešpektovať. Si mu ničím. Jemu je prednejsia Nikolka (z pochopiteľných dovodov). A potom bude zase ina... Stále to nechapes? Pokial to nezacnes riešiť, bude sa to iba zhoršovať. A ked to tvoj muz nebude riešiť, tak nech sa paci môžeme sa rozviesť. Ale aby ma sikanovali v byte dvaja fafrnkovia, to asi ťažko! O pol roka tu budeš vypisovat ze mladá je tehotná. A co potom? Budu bývať v JEHO izbicke?
Autorka, tvoju situáciu vidím veľmi zle. Nevidím možnosti riešenia, okrem rozhovoru s mužom aj mladými. Ale aj v tom som skeptická .Jediné riešenie bude,keď pôjde chalan naspäť do zahraničia. Čo nepôjde,keď si našiel frajerku tu. Ešte by som skúsila ten sex odoprieť mužovi. 😁😁Keď on tebe odopiera pomoc.
@dusankomoj juj ale ze aký presný je tento komentár 😂😂😂🙈🙈🙈👍👍👍 tragikomicky pravdivý
Vlatnit najomny byt od mesta je tiez forma vlastnictva? Vsak najomny byt od mesta vlastni mesto.
@dusankomoj 🤣🤣🤣
Trefa
A ta Nikolka je tiež padnuta na hlavu doprdele ?!!! Akože toto neznasam takéto telata,tak bývate v byte kde je ako ináč všetko pocut mate malé bábätko a ona tam bude lozit spavat a ešte spinkat do 10:30!!!! Nakopala by som ju do riti aj s takýmito prespavackami
Ja som za to hlavne veci nehrotit, lebo to si každý postaví hlavu syn sa zduje a bude robiť prieky ešte viac, muž už tiež začína, že je precitlivela normálne vsetci 4 za stôl a povedať každý musí spraviť kompromis a povedz čo a ako....to je 2 izbový byt?keď mala prišla o izbu?
Hrotit situáciu odchodom, alimentami atď nie je dobre riesenie
@kate211 dobry Bože 🤦tak sa teda ospravedlňujem za nesprávnu definíciu.Mala som kde bývať.Mam aj ušetrené peniaze.Prosila som o radu,ako riešiť to co prezivam teraz.V jednim komentári bolo spomenuté,aby to neskončilo tym,ze tam ostane moj muz sam s mladou a mladym.Moze sa to stať a mam aj na kauciu atd atd......Toto som vsak ja nepotrebovala riešiť aky by bol postup odchodu.Pekne si mi to napísala,ale bohužiaľ nie je to to,co teraz pottebujem.
@lienka.7 ano, je to zlata cesta. Ci ma syna vyhodit do podnajmu a ist proti manzelovi a pochovat svoje manzelstvo. Ja si myslim, ze priestor pre mladeho v definovanych casoch je kompromis pre vsetkych.
Bola to len rada, ktora zalezi len na autorke, ci vyuzije.
Ty si svoje dieta kludne v 20 vyzen do podnajmu.
@dusankomoj takých "Nikoliek" ešte môže byť. Aká rodina🤦

Autorka...máš ty vôbec nejaké slovo v tej domácnosti?