icon

Ako riešiť problémy s nevlastným synom doma?

30. dec 2023

Ahojte.
Prisla som sa sem vyrozprávať.Viem ze komentáre budú všelijaké,ako aj názory.
Mam 41 rokov a moj muž tiež.Muz ma dospelého syna, ktorý sa vrátil z brigády zo zahraničia.Nerobi teraz a býva s nami..vraj na chvíľu, kým opäť nepojde preč robiť vonku.No uz je to pol roka.On osobne mi nevadí,je to normálny chalan.My s mužom máme malé bábo.Detsku izbičku,sme prenechali mladému.Mala tam ma vecičky, zopár hračiek, aké upravili sme to tak,aby aj on tam mal teda svoj priestor.O co ide v tomto krasnom obraze rodinky?Mladenec si zacal vodiť k nám frajerku.Spociatku nam ju predstavil,chvilu pobudla a sla domov.Neskor sa to stupňovalo,ostavala dlhšie a to soravanie bolo " odvážnejšie".To znamená: prisla,zavreli sa do izby,a videla som ju uz len večer odchádzať.
Potom zacala ostávať na noc.Ak som pottebovala ísť vziať malej niečo z izby,ani po skusnom zaklopani ze môžem vojsť?Chcem len vziať obliečky zo skrine,mi bolo zakricane: nie, počkajte,Marko to donesie.Vystupnovalo sa to tak,ze som musela vziať všetky vecičky z detskej a naposledy som telefonovala z obývačky nevlastnemu synovi do detskej,ze nech mi donesie z izby Nivea krém pre malú.Slecna si ho totiž pozicala z kúpeľne.Jedlo si berú do izby,co ja absolutne neznesiem,lebo na jedenie je kuchyňa a stol.
Mala sa uz lozi,hra sa...bola som upozornena,ci môže byť Lucinka ( moja dcérka)potichsie lebo Nikolka spi.Nikolka totiž vyspava minimalne do 10:30 ked ostane na noc.Ked aj pridu na chvíľu do kuchyne,kym jej mladenec nachysta raňajky,snazim sa nadviazať nejakú komunikáciu,tak ona ho pred nami osahava, bozkáva,doslova oblizuje krk....je mi to nepríjemné...

madeincssr
30. dec 2023

Ty si dobra dusa... Tak potom uz len dat vsetky veci malej do inej izby a minimalizovat svoje interakcie s dievcinou, nech ta to tak neirituje, aby si neskodila sama sebe. Vecne to snad nebude. Nad nejaky krem sa povznes (mozno si dievka myslela, ze je frajerov/synov), ostatne veci si rob ako si zvyknuta a nejake "ssss" ze spi pusti druhym uchom von a rob vsetko, co potrebujes. Neviem ci nejake naschvaly vasu rodinnu situaciu zlepsia...

autor
30. dec 2023

@nurielka v mnohom máš pravdu.V mnohom ozaj.Co sa týka varenia,mam v mojej domácnosti navarené kazdy den.Nemyslim to tak,ze varím každý den,ale že jesť je vzdy co.Slecna nejaký veľký jedák nie je - však línia 🤦🙈mne to jedlo nevadí.Ide mi o úplne niečo ine.Snaxim sa nájsť uz dlhsi cas pochopenie pre toto všetko - vef sko píšeš sú zamilovaní...No jednoducho ja bojujem s tum,ze sa necítim doma dobre.

mondolina
30. dec 2023

nemáš ju rada, to je všetko.

zuzanaete
30. dec 2023

@domkakvet Vyzivovacia povinnost do 26 rokov je v pripade, ak je dieta na dennom studiu. Pokial uz nechodi do skoly a zdravie mu umoznuje pracovat, tak vyzivovacia povinnost rodicov konci. Dieta je schopne sa zamestnat a zivit sa same.

domkakvet
30. dec 2023

Ktora situacia konkretne ti vadi, ze su zatvoreni v izbe, to je podla mna normalne, ze ti povedal ze spi, to ti povedal syn, nie ta slecna, alebo ze neotvoria dvere, mozu sa prezliekat a este nieco s kremom, to uz neviem co bolo, o sexovani si nepisala, ak sexuju nahlas tak im to treba slusne povedat, ze mas male dieta a ze to nie je vhodne, s tym jedinym suhlasim. Ak to nepomoze, tak to treba povedat tvojmu muzovi, ale nie s krikom.

autor
30. dec 2023

@mondolina ozaj?Vies mi konkretizovať aj dôvod ako si na toto prišla?Lebo toto ma teda velmi zaujalo,toto tvoje zhodnotenie situácie.

mondolina
30. dec 2023

z tvojich príspevkov.
už len oslovenie slečna to vo mne evokuje.

domkakvet
30. dec 2023

@zuzanaete nekonci, ak sa nevie o seba postarat a v sucasnosti pracu nema, ale toto je ina tema, to je na dlhu diskusiu, ci ano alebo nie, moze tam byt vela za aj proti, ale je aj taka moznost.

mondolina
30. dec 2023

@domkakvet
tiež stále rozmýšľam čo tak hrozné tí mladí robia, že jej niektorí radia odchod, rozchod 😉🙏

autor
30. dec 2023

@domkakvet ty si ta prispievatelka ktora je ako vianočný stromček.Budes vsak asi taky bez výzdoby, taký jednoduchší..... pretože uz v úvodnom príspevku o tom pisem.A myslim ze ty si osoba,ktora je vlastne so vsetkym co ja povazujem za problém stotožnená.Si taká free... úplný opak mňa a ja ti ten názor neberiem.

mondolina
30. dec 2023

treba jasne stanoviť či je tá izba momentálne synova a tým pádom má právo na súkromie.

franica
30. dec 2023

Ty si obdivudhodne tolerantná a trpezlivá, čo je pekné, ale zas odtiaľ-potiaľ. Mužovi radšej nič nevadí, lebo by to bolo potrebné riešiť a to je pre mužov plus robota. A predpokladám, že je väčšinou v práci a keď je doma, tak večer mladí dakam vybehnú, alebo si spravia víkendový program, čiže jemu to možno fakt až tak nevadí, lebo s nimi nie je toľko a každodenné trenice si zlízneš ty.
Zo všetkých rád z krátkodobého hľadiska je podľa mňa najlepšia tá s mužovými vecami- dať ich to detskej, nech aj jemu je občas nepríjemné, že sa jednoducho ku nim nedostane kedy chce, ako chce...a pomaly by som začala spomínať pred všetkými, že Lucinka bude mať rok, rozmýšľam, že by sme ju mali učiť spať na noc zvlášť (aj keď to tak nechceš), takže asi dáte postieľku do detskej. A súrodenci budú spolu ako v mnohých iných rodinách, nič nezvyčajné 🙂 Z dlhodobého hľadiska by som začala riešiť s mužom, že teda okej, byt je malý pre toľko ľudí, deti majú veľký vekový rozdiel a mladého nikam nevyhadzujeme, môže ostať aj natrvalo, ale aby každý mal súkromie i priestor, zrejme treba väčší byt. Predáte ten aktuálny a prejdete do väčšieho a na ňom by si už aj podiel ako manželka mala, aj ked nie fifty-fifty, ale mala

domkakvet
30. dec 2023

To myslis to soravanie, to som nevedela, ze to znamena sexovanie, prvy krat som to pocula a ano okrem sexovania s ostatnymi vecami suhlasim, ale mojim nazorom sa samozrejme riadit nemusis, je to na tebe ako sa rozhodnes.

lienka.7
30. dec 2023

@domkakvet výživových povinnosť je do 26tky pokial dieta navštevuje školu a súčasne sa pripravuje na svoje budúce povolanie. Mladý už normalne zarábal, cize aká výživových povinnosť prosím ta? Dokedy sa bude hrať náhleho synčeka? Zase tu neplet pojmy s dojmami.
@autorka ano, je pekne ze si setri korunky... ale nie na úkor vás a ešte budete zivit aj Nikolku, ze?

autor
30. dec 2023

@mondolina a co je chlap?🙈🙈ved je slečna.Nie je to pani.V priebehu tejto diskusie som ju uz nazvala aj menom.Slecna nie je hanlivé označenie.Keby to bolo ako tvrdíš,nazvala by som ju inak,ale tymto smerom sa ja uberať nejdem.Povodny prispevok je o tom,ako to mam zvládnuť a prekonať ja.Nie o sympatiach či nesympatiach voči nej.Voci Nikolke.❤️

autor
30. dec 2023

@domkakvet och moj ty Bože 🤦🤦tebe došli baterky?
Pisem že počuť všetko.uuuuuplne všetko.Diskutujuci porozumeli co tým myslím...Iba ty nie.

mondolina
30. dec 2023

pýtala si sa, odpovedám. je to môj subjektívny pocit.

nurielka
30. dec 2023

Autorka teba proste irituje jej prítomnosť. Chápem, že u vás doma si možno nikdy nič také nezažila. Iné morálne hodnoty. Moja svokra a mama boli v tomto super, absolútne neriešili, hlavne nech sme si dávali pozor, ale je pravda, že nikdy sme za dverami nestvarali nejaké veľké rosambo, snažili sme sa byť ticho a môj vtedy priateľ tiež vyspaval do aleluja. Tiez mám pocit, že ju veľmi nemusíš, či by bola najmilšie najtichsie dievča alebo hulakajuca katastrofa.. raz keď to nie je tvoj syn, prečo by si mala prijať nejakú ďalšiu ženu pri nie-tvojom synovi?
No nemusíš.
Tu sú len dve možnosti, dávať najavo, že ti je proti srsti, robiť naschvaly- čo sa ti môže vypomstiť vo vzťahu s manželom, a bude to viest k tomu, že možno budeš musieť odísť.
Po druhé tváriť sa, že je super, a spomenúť minimálne raz za deň, že mladym by bolo lepšie vo svojom, že čím bude malička staršia tak zacne otvárať dvere vsade a nebudú ma vôbec svoj pokoj, jedine ak u seba vo svojom.
U mladej a u mužovho syna neporiesis nič.
Spýtaj sa sama seba čisto teoreticky, prekážala by ti tak veľmi dana situácia s nou, kebyže chodíš do práce a nestaras sa o malé dieťa?

mondolina
30. dec 2023

začínaš reagovať nejako prehnane. svoju frustráciu radšej daj mužovi na tanier.

autor
30. dec 2023

@lienka.7 no dufam že nie.To uz by potom bolo na vážnejší rozhovor s manželom.A uz by som sa nenechala odbiť a samozrejme by som to neriesila tu fóre.Tak daleko ešte nie sme a dufam ze ani nikdy nebudeme.Boze uchovaj.😂

autor
30. dec 2023

@mondolina preco prehnane?

domkakvet
30. dec 2023

Necitala som vsetky komentare a v uvodnom prispevku to nie je a neviem ako ostatne komentare, ale tie co som citala, tak vacsina je mojho nazoru, ze ich mas nechat tak, cize pidstata je ta ista.

autor
30. dec 2023

@nurielka skúsim ešte Mne neprekáža jej prítomnosť,mne prekáža to správanie ze v mojom domove,sa citim nekomfortne.Mam pocit,ze je to hotelová izba.Nebudem sa uz opakovať a rozpisovať všetky detaily.Uz to bolo viackrát rozpísané v komentároch.Respektujem tvoj komentár,ale nestotiznujem sa s ním úplne.

autor
30. dec 2023

@domkakvet mam ich nechat tak- mozes si s mojim mužom ruky podať.

autor
30. dec 2023

@veroonr ďakujem za tvoj komentár 🙂🌸

lienka.7
30. dec 2023

@mondolina neviem, či ty by si bola s tým ok, keby frajerka tvojho "syna" si u teba začala robit co chce. Asi ťažko ze? Moja domácnosť, moje pravidlá... a pochybujem, že to Nikolka "nechape".
Všetky sme boli mladé, ale určite sme si v cudzej domácnosti nedovolovali používať cudzie veci a upozorňovať nádejnu svokru, ze si chceme pospinkat. Aspoň ja som normalne pomáhala v tej domácnosti, co to sme kúpili... ale tu to asi nehrozí.
Keby bolo všetko s kostolnym poriadkom, tak to @autorke asi nevadí, že?
A co sa tyka bytu/izby syn na nu nema o nic väčší narok ako jeho sestra, či dokonca zena. Jaj, ci vlastne syn je viac? Žena je potom co?
Ako tu už bolo písané, chybou bolo, že si nestanovili pravidlá už na začiatku. Co ano a co nie. A mala sestra co? Ta teraz bude s rodičmi v spálni, len preto, aby si mohol synček nerušene v súkromí sexovať? Keď chcú sexovať, nech si zaplatia hotel a cez deň normalne v byte fungujú.
Izba bola plánovaná pre dcéru, syn proste doma nebol. Keď pán manžel chce, aby žil/ žili teda s nimi, nech zadovazi väčší byt a najmä nech stanoví pravidlá a nepcha hlavu do piesku ako nesvojpravny idiot.

autor
30. dec 2023

@lienka.7 myslim ze si to vystihla veľmi trefne 👍

nurielka
30. dec 2023

Chápem, vieš, zamilovaným ako keby si hrach na stenu hádzala. Bohužiaľ, nie si jeho mama, macochu alebo priateľovu macochu by som si ani nevypocula, Holt klapky na ociach. Maj v srdci lasku, ono im to možno tak nepríde, ale tiež to nebude trvať večne, je to len obdobie..

mondolina
30. dec 2023

@lienka.7
presne väčší byt. žena má svoju spálňu nie? či syn má spať na záchode? resp. kde má mať svoje súkromie keď momentálne býva u otca? ročné dieťa ešte samé nefunguje.
vypichla si dve veci ktoré autorke vadia....kto povedal pani manželke že majú byť tichšie? slečna či syn?
a ten krém...no svet sa zrútil.
a slečna tam nebýva. nechodí odtiaľ do školy, občas cez víkend tam prespí.
už mám normálne pocit, že manželka žiarli že mladí sexujú a ona evidentne nie 🥳

domkakvet
30. dec 2023

Neviem na co sa tu radis, ked ziadny iny nazor sa ti nepaci a povedala som, ze na sexovanie ich mozes upozornit, tak nie vsetko. Dobre ti tu radia, ze to nevedie k nicomu dobremu a to je aj moj nazor.