icon

Ako riešiť problémy s nevlastným synom doma?

30. dec 2023

Ahojte.
Prisla som sa sem vyrozprávať.Viem ze komentáre budú všelijaké,ako aj názory.
Mam 41 rokov a moj muž tiež.Muz ma dospelého syna, ktorý sa vrátil z brigády zo zahraničia.Nerobi teraz a býva s nami..vraj na chvíľu, kým opäť nepojde preč robiť vonku.No uz je to pol roka.On osobne mi nevadí,je to normálny chalan.My s mužom máme malé bábo.Detsku izbičku,sme prenechali mladému.Mala tam ma vecičky, zopár hračiek, aké upravili sme to tak,aby aj on tam mal teda svoj priestor.O co ide v tomto krasnom obraze rodinky?Mladenec si zacal vodiť k nám frajerku.Spociatku nam ju predstavil,chvilu pobudla a sla domov.Neskor sa to stupňovalo,ostavala dlhšie a to soravanie bolo " odvážnejšie".To znamená: prisla,zavreli sa do izby,a videla som ju uz len večer odchádzať.
Potom zacala ostávať na noc.Ak som pottebovala ísť vziať malej niečo z izby,ani po skusnom zaklopani ze môžem vojsť?Chcem len vziať obliečky zo skrine,mi bolo zakricane: nie, počkajte,Marko to donesie.Vystupnovalo sa to tak,ze som musela vziať všetky vecičky z detskej a naposledy som telefonovala z obývačky nevlastnemu synovi do detskej,ze nech mi donesie z izby Nivea krém pre malú.Slecna si ho totiž pozicala z kúpeľne.Jedlo si berú do izby,co ja absolutne neznesiem,lebo na jedenie je kuchyňa a stol.
Mala sa uz lozi,hra sa...bola som upozornena,ci môže byť Lucinka ( moja dcérka)potichsie lebo Nikolka spi.Nikolka totiž vyspava minimalne do 10:30 ked ostane na noc.Ked aj pridu na chvíľu do kuchyne,kym jej mladenec nachysta raňajky,snazim sa nadviazať nejakú komunikáciu,tak ona ho pred nami osahava, bozkáva,doslova oblizuje krk....je mi to nepríjemné...

Strana
mamina7070
30. dec 2023

pol roka nepoviem ze na dva tri tyzdne ale pol roka nerobi ? a mladych pekne posli k jej rodicom na striedacku u vas uz boli a mladeho sa spytat kedy ide znovu pracovat ? a pekne im obom vyrubit prispevok na byvanie a stravu

autor
30. dec 2023

Mužovi som to vysvetlila,poprisila ho o rozhovor on ma vsak iba odbil.Vraj su mladí mam to nechať tak.Ja sa vsak necitim doma dobre,ked su u nás tieto jej návštevy.
Pride mi to ako keby si mysleli ze su v hoteli.Neviem ako to uz môjmu mužovi vysvetliť,ze keby ho trošku toho syna usmernil a nastavil nejaké mantinely,bolo by to lepšie.Je to malý byt, navyše vsetko cez steny počuť....myslim naozaj uuuuplne všetko.🤦
Poraďte co mam robiť,ako s tým bojovať a necítiť sa rak zle?Ako sa nad tym povzniesť? Ďakujem.

glorikarebeka
30. dec 2023

Sú dospelí nech si nájdu podnájom

autor
30. dec 2023

@mamina7070 nerobí....on zije z tých úspor co zarobil.Muz nesúhlasí aby prispievalr,vraj nech si mladý šetrí korunky.Jeho matka nežije na SVK.Je v Čechách

riyadh
30. dec 2023

A este mi povedz, ze I'm varis obom a upratujes

sima234
30. dec 2023

A byt v ktorom bývate je váš spoločny, alebo iba jedného z vás? Pokiaľ spoločný, tak by som mladému vysvetlila, že u vás to tak nebude, neželáš si, aby si z neho robil hotel a ak sa mu nepáči, nech sa odsťahuje. Je dospelý, nemáte povinnosť ho tam nechať.

autor
30. dec 2023

@glorikarebeka aj to som uz skúsila mužovi povedať,aj mladému.Ze by tam mal väčší priestor,pokoj,klud ..kedze my máme bábo a stále plače....( Skusila som to tymto snerom otočiť) Vraj naco má platiť drahy podnajom,ked pojde robiť zas vonku...Len sa akosi nezbera....🤦🙄a mne uz dochádzajú nervy.

luccija
30. dec 2023

@mamina7070 keby aj 2 r nerobil veď asi zarobil v zahraničí je to jeho vec.
Autorka muž to nebude riešiť a on je jediný čo by mal...on je asi v robote ich životný štýl nevidí, chlapi nad veľa vecami privru oči a mladý si povie veď som doma.Asi by ste si všetci 3 mali sadnúť a trocha pohovoriť čo a ako...lebo takto sa ani nečudujem, že sa tam necítis dobre

autor
30. dec 2023

@riyadh ona ram chodí na návštevy,nie je tu stale.O moju domácnosť sa staram samozrejme.

pribinak
30. dec 2023

Lucinke by nakúpila tie najhlucnejsie hračky aké by sa len dali 🤣🤣🤣
Išla by som poobede do fika a veľký braček s Nikolkou by robili pestúnky

Si nevieš poradiť s nejakými deckami, ale prosím Tá

autor
30. dec 2023

@sima234 byt je bohužiaľ iba môjho muža.Ja sim mala svoje bývanie,no potom kef sneysa vzali nechala som svoje bývanie tak.

pribinak
30. dec 2023

Čo znamená “nechala tak svoje bývanie”

autor
30. dec 2023

@luccija hrozne ma to mrzí,ze moj muz nas tym priviera oči presne ako píšeš.Cokolvek na túto tému začnem,nechce o tom počuť.Pripadam si ako cudzinec u seba doma.

petronelag
30. dec 2023

Kto si berie muža so záväzkom musí počítať aj s týmto, rozumný otec by ho poslal niekde na brigádu a návštevy by nedovolil, keď je tam malé dieťa. Ale keď je aj byt jeho, tak si tam bude robiť čo chce.
Vždy som písala, že hrnúť sa do vzťahu s mužom so záväzkami je vyrobiť si problémy navyše.

aaadkaaa
30. dec 2023

Byt je spolocny,ci len muzov?

autor
30. dec 2023

@pribinak byvala som dlhodobo v najomnom byte od mesta.Niekolko rokov.Som pracujúca obyčajná žena.A po sobáši som pristupila na to,ze budeme teda bývať spoločne v muzovom byte.On tam bol sam ,tento syn s nim nebyval.

fauko
Odpoveď bola odstránená
autor
30. dec 2023

@aaadkaaa mužov byt.

autor
30. dec 2023

@petronelag Mne by úplne stačilo,keby mi dovolil nastaviť nejaké pravidlá, prípadne keby ho aspon usmernil.Nie krikom,ani vyhrážkami.Lenze nie.Vraj zbytočne zvelicujem a vsetko mi vadí.

autor
30. dec 2023

@fauko mal.Ja to viem.Viem.A preto som z toho už nešťastná, unavená a ked zvysim hlas,je ohen ma streche.

autor
30. dec 2023

Mozno som ja tá zlá a preháňam.... niekedy už neviem...
Mozno jr všetko úplne ok,len ja to zle vnímam...🤷😔

pralinka25
30. dec 2023

si fakt v blbej situacii. mlady asi tak skoro teraz do zahranicia nepojde ked ma frajerku. tatko nezakroci lebo mu je to jedno ked sa na to pozerat nemusi. poziadaj si znovu o byt. (viem ze dostat ho trva dlho) ja by som sa asi z takehoto prostredia odstahovala aj s dietatom pokial by rozhovor s muzom nikam neviedol.

glorikarebeka
30. dec 2023

Tvoj muž to zle vníma, problém nie sú mladí, problém je tvoj muž keď toto dovolí ....

martul
30. dec 2023

Nechcem ťa sklamať, ale ani ty si tam není doma. Tvoj muž je tvoj partner alebo manžel, to je tiež dôležité. Ak mal byt pred manželstvom tak jeho syn tam má väčšie právo bývať ako ty. Ale možno sa mýlim, bodaj by ma opravili ostatní.

janewithane
30. dec 2023

Preco hras tu ich hru? Ak sa syn odmieta podielat na spolocnom chode domacnosti ( nemyslim len financne, ale proste povysavat, uvarit, ist na nakup, postrazit malu..) aby si aj ty z toho nieco mala tak by som ich sukromie az tak neriesila, zaklopem idem po krem aj s poznamkou, ze si nezelam aby ho pouzivala. Potrebuju sami citit, ze potrebuju viac sukromia

autor
30. dec 2023

@martul je to moj manzel.Byt mal ešte pred manzelstvom.

sense
30. dec 2023

Treba mu odpovedať, ie Lucinka sa nemôže hrať po tichšie ak to nikolke vadí môže ísť spať domov a späť tam aj doobeda. A nabudúce nech si ynikolka donesie svoj krem

tamitamitami
30. dec 2023

Normálne narovinu povedz mužovi svoje pocity....nie v náznakoch normálne. Od toho že sa tu vôbec necítiš dobre a už vôbec nie ako doma až po to čo konkrétne ti vadí, ako to ideš/idete riešiť.
Mladému by som vysvetlila že má izbu spoločne aj s mladšou sestrou a teda treba sa tomu prispôsobiť, vysvetlila by som mu aj ďalšie pravidlá domácnosti.

Áno je to mužov syn a chápem že dočasne býva s vami (každý normálny rodič by nemal problém) a však je úplne jasné že mladý (aj jeho frajerka) by mali mať jasne nastavené pravidlá keďže to nieje ich domácnosť ale vaša. Tak isto by ste mali mať nastavené ako dlho sa syn zdrží aby ste sa aj vy vedeli zariadiť.

ada309
30. dec 2023

Nuž, asi by som sa začala správať ako doma.. niečo potrebujem z izby pre malú? Zaklopem a vojdem,zoberiem si co treba... mladá spi a dieťa má byť tichsie? Nieeee, ešte by som do tej izby otvorila dvere a chodila hore dole po hračky, veci kt mala potrebuje... asi potom aj sama pochopí, že spat pôjde radšej domov...
Vzhľadom na to,že máte 41r , predpokladám ze mladý ma nanajvýš 20r , ešte ma možno právo sa trošku zorientovať, zaradiť... len aby aj oni neprišli s tým,že budú mať babo a mladý bez práce a bývania...

autor
30. dec 2023

@janewithane minule prišiel švagor,nevedel ze slecna je na návšteve,tak tam chcel vojsť,ledva ledva neotvoril dvere dokorán, keďže chlapec zakričal: pockaj nechod sem.( Keďže asi "pozerali film")
Ostal z toho prekvapený...
Mlady potom po chvíľke prisiel do obývačky a ze čo neklopes?A švagor ze : prečo by som mal????
Moj muz sa tvaril ze to nepočul 🤷
Švagor sa potom hral s malou,ale odvtedy uz u nas ani nebol.

Strana