icon

Ako riešiť problémy so susedom kvôli hluku?

6. jan 2025

Ahojte. Pani , ktorá bývala pod nami odišla žiť do domova a do jej bytu sa nasťahoval jej syn. Neuveriteľný zdutliak to je. Doteraz sme nikomu neprekážali a odkedy je tu on je to samé "dupete, robíte hluk, vyrušujete". Pre všetko chodí zvoniť. Dnes ho konkrétne do vývrtky vytočil vysávač reálne zapnutý na 3 minúty 🤦 keď musela ísť práčka cez sviatky tak z toho urobil hotovú kovbojku . Vadí mu, že dcéra dupe. Uznávam, že dupe, lebo má problém s chôdzov, nosí pomôcky aj obuv, ktorú na podlahe počuť, ale preto sme dali koberce do celého bytu. Mňa už ide poraziť, každý deň čakám s čím zas príde. Jeho mama bola veľmi milá, veľa krát som sa jej pýtala či náhodou nerobíme hluk , vždy bola usmiata, že vôbec žiadny hluk len bežný ruch. Ja neviem či ten jej syn v byte doteraz nežil alebo aký má problém. Napapuľuje všetkým aj manželovi keď sme prehrávali kuchyňu chodil stále vyzváňať.

Strana
z2
klementinka58
6. jan 2025

toto robila nam suseda az do chvile, ked som jej svoje nepovedala odvtedy je klud a nevadi jej uz nic 🙂 Ja uz som jej povedala, ze to je obmedzovanie os slobody a ze to budem riesit na priestupkovom...niektori ludia akoby skusali co si clovek necha a kam az mozu zajst.

melanta
6. jan 2025

Smer polícia o podať oznámenie na obťažovanie, keďže vás reálne obťažuje. Nenechaj sa odradiť policajtom, ktorému sa to nebude chcieť spísať. Zapisuj si, kedy a kvôli čomu príde.

colsami
6. jan 2025

Tak jeho mama mohla byt aj nahluchla. Ale asi vela neurobite ani vy ani on, len to bude eskalovat. Ano deti dupu (najma ak hovoris ze dcerka nadstandardne). A na druhej strane ano, je velmi neprijemne ked Ti niekto denne dupe nad hlavou, to je tiez fakt. Nevyhody byvania v byte...

autor
6. jan 2025

@melanta keď aj on je policajt. Aj môj muž . Tu nás je väčšina lebo sú to služobné byty . Jeho mama bola tiež policajtka byt mala odkúpený v časoch keď sa predávali , my sme v "nájme"

tykat
6. jan 2025

Povedz mu nech vola policiu. Vy si nie ste vedomi ziadneho nadmerneho hluku. Lebo date oznamenie vy za obtazovanie.

melanta
6. jan 2025

A čo že je policajt? Aj na policajta môžeš podať podnet. Tak buď ti to vadí a budeš to riešiť alebo ti to až tak nevadí.

simca06022011
6. jan 2025

posli ho do r**, nech ta neobtazuje, zabuchni dvere a ignoruj. Nech si ide trieskat do krcmy :DD Spytala by som sa ho ci je 22:00? ze nie, tak nech pali do p****. :D a to teda nebyvam vulgarna. Inak tieto temy su tu ako cez kopirku, daj si vyhladat, je tam toho popisaneho dost

jarmila2010
6. jan 2025

Mame rovnaku podsusedu prepnutu...vadilo jej,ze neskoro periem( vzdy som dbala nato,aby to bolo do 22h)...ze sa neskoro sprchujem...ze pocuje nase roldory a dalsie...chodila vyzvanat,az som jej raz povedala,ze ,ked to este raz urobi zavolam policiu a budem sa stazovat ja...odvtedy nezvonila

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
6. jan 2025

Už len dúfať, že ten nervak nemá doma zbraň.. 🫥

procrastique
6. jan 2025

Nie že by to bolo riešenie ale nám sa dialo to isté, chodil k nám zvoniť klopať a kopať do dverí sused za to, že sme šli v noci na wc a podobne.
Jedného dňa keď kopal do dverí, muž otvoril, zdrapil ho do chodby, tam ho vypliaskal a následne vyhodil na chodbu. Odvtedy neprišiel. Takto nás terorizoval 4 roky, ja som bola už z toho taká na nervy, že keď som sa ako tehotná v noci zobudila a potrebovala ísť cikať, tak som cikala do flaše...
Potom sme sa odsťahovali 😂

autor
6. jan 2025

@monsterablue dobre. Tak nabudúce nechám to roztrepané žradlo pre škrečka na koberci a pocikanu perinu tiež vyperiem až po sviatkoch.... Ja cez sviatky nikdy neupratujem ak nie je niečo akútne , ale nebudem tu prekračovať bordel len preto, že niekomu vadí na 3 minúty zapnutý vysávač kým on zdola prišiel zazvonil tak ja už som mala vysávač dávno v skrini odložený.

@melanta viem, že môžem, ale či sa to neminie účinku. Muž hovorí, že kolega kolegu veľmi nebude chcieť riešiť.

martinkatinka
6. jan 2025

Vezmi si to z jeho strany. Keby si mala nad hlavou denno-denne hluk, asi by ti to tiez vadilo.

katkaseiner
6. jan 2025

ono na jednej strane ho chapem, tiez mi byty pridu hlucne a steny tenke...kde byval doteraz? Ak byval v dome, tak to chapem...nech sa tam vrati. Nie pre kazdeho je byvanie v byte

ku_uk
6. jan 2025

Povedz mu, že chceš dokazy. Nech nahrá video so zvukom

ku_uk
6. jan 2025

Aká som ja šťastná, že zijeme v dome. U nás periem každý deň, dokonca aj vysavam každý jeden deň, mame podlahove kurenie a prach v zime je všade. Neviem si predstaviť, aby som musela znížiť môj štandard kvôli niekomu. Žila som v ba v byte 3 roky ako študentka, ale ja som nikdy nepočula nejaký nadmerný hluk, aj v čase rekonštrukcie bytu som hluk vytesnila a žila si svoj život Mne to príde, že to robi naschval a má takú povahu, aby sa niečo riešilo

veronikah96
6. jan 2025

My máme susedu, ktorá nezvláda svoje deti, naozaj dupu a to sú pod nami a aj u nás o poschodie vyššie sa to niekedy ozýva/duní. Len 2x sme jej išli klopat a aj to vtedy keď o pol 12 pred polnocou tie deti vrieskali ako zmyslov zbavené... a to,že mu vadí práčka, to sme mali tiež v podnajme a keď suseda prišla 3x a tonpred 18:00,že či si nemôžeme kúpiť tichšiu práčku alebo prať max do 19:00, veľmi rýchlo sme to vyriešili... doslova naschvál som prala a zapinala práčku tak,aby program skoncil tesne pred 22:00 a keď prišla zase,rovno sme jej povedali,že keď ona nebude obťažovať permanentne nás, možno vtedy prestanem večer púšťať práčku a bohužiaľ nie každý je cely deň doma ako ona dôchodkyňa, ktorá len sedí doma...najlepšie na tom bolo,že jej vadila naša práčka,ale to,že ona sa s dcérou, ktorá bývala rovno pod ňou hádali cez poschodie na chodbe, to nemá nikomu vadiť...

bosorkabb
6. jan 2025

Ja som mala takú susedu. Raz prišla ráno o 8 že prečo periem ( neprala som) deti kričia (neboli doma) ja chorá ako doga ledva som zaspala a ona ma zobudila zvončekom a krikom.
To bola posledná kvapka pre mňa. Ako som otvorila dvere tak som spustila na ňu a že ešte raz sa objaví pri mojich dverách poletí tými schodmi dole hlavou a teda nenadávam ale vtedy to išlo. Zvonček som vypla a už nikdy neprišla. Na takých ľudí iné bohužiaľ nezaberá. A teda už som sa naučila jasne a stručne.
Ako policajt predsa vie že nočný kľud je od 6-22 a práčka sa môže púšťať cez sviatky. Nech sa frajer ukludni.

betulinka1
6. jan 2025

Ked na buduce pride, treba sa ho spytat, ci je v poriadku? Ze nikdy nebol problem a aj s jeho mamou si sa rozpravala a nikdy sa nestazovala. Ci nema nejaky psychicky problem, lebo ze uz premyslas, ze to zacnes nejako riesit formálne. V klude by som sa ho to spytala. Ci nechce nejaku terapiu, lebo toto chovanie moze mat znaky nejakej psychickej poruchy. Normalne by som sa ho takto spytala. Preco by si nemohla upratovat alebo prat, kludne aj 24.12.. to su bezne zvuky bytovky. Ja som roky byvala v starom činžiaku a potom v bytovke novostavbe ale nikdy som nepocula, ci niekto perie alebo vysava, mozno som bola uz zvyknuta. Na mieste tvojho muza by som sa na kolegu zacala trosku vypytovať, ci je v poriadku alebo ma aj v praci taketo vystúpi.

autor
6. jan 2025

@martinkatinka ja neviem, ja mám nad hlavou rodinu s troma deťmi a dvoma psami a v živote ma nešlo poraziť z toho, že tam deti chodia po podlahe. Psy tam behajú občas zaštekajú, pazúriky im často klopú o podlahu...beriem to tak , že sa tam žije tak odtiaľ zvuky idú. U nás sa tiež žije a nie je tu o nič väčší rámus ako u iných ľudí. Čo mám deti uviazať na gauči aby nechodili? On v byte nechodí? On v pohode nechá 10 minút naštartované auto o 3 v noci pod oknami keď si odbehne z práce pre niečo domov a nikto mu za to nechodí klopať. Tiež má v byte psa veľkého ako hovädo a ten keď beží hore schodami tak je to tiež pekný rámus a chodí s ním často von o štvrtej . Ako nech sa aj on trochu prispôsobí. Jediný problém , ktorý u nás registrujem je dcérina chôdza, tie topánky proste o tvrdé klopú, ale preto som dala koberce ešte aj na záchod a tým sa tie zvuky značne znížili. Viem ako to teraz s kobercami počuť, keď sme ich dávali šla som ešte k jeho máme a počúvala, či je to znesiteľnejšie a je to takto úplne v poriadku pre bežného človeka čo nemá nervy v zadnici.

lenkasarka
6. jan 2025

Vďaka za mojich susedov asi by som všetkým (okrem jedného, už rok prerába) mala kúpiť čokolády. No ale bola som nedávno u bratranca. Má nad sebou dieťa, ktoré cely deň behá, skace akoby v lyžiarkach o odrážadle na ktorom sa pol dňa preháňa po byte by sa tiež čo to dalo popísať. Matka je sama s dieťaťom, kvôli hluku ktoré robí dieťa ju vyhodili z domu aj rodičia, už to nezvládali. Keď sa pýtala bratranca či to veľmi počuť povedal, že on ani po 24ke nedokáže zaspat. Ona nato že dieťa je choré. Ale trpia aj iní susedia. Žiť takto asi si hodim maslu. Keby ho vzala aspoň na dve hodiny von, ale je tam s nim zatvorená 24 hodín deň čo den

martinkatinka
6. jan 2025

V poriadku, to je tvoj pohlad. Nevidis ten jeho.
Ja mam susedov, ktori napriklad v byte hraju futbal, vozia sa na kolobezkach, maju beziaci pas. V lete na balkone skacu na tych kolobezkach, hurhaj, hluk, ludovky pustaju rodicia cez leto non stop, ked su doma. Ked su doma deti, tak techno. Ako ano, povedala som im, ze to je neprijemne. No zase nechodim tam zakazdym. Proste som im raz povedala, ze keby to maju nad hlavou, nie je im to prijemne.

bonboniera
6. jan 2025

@ku_uk aké dôkazy? Veď autorka vie ze prala, vysavala, ze mala dupe …

Autorka, mozno mu už po tom dupani a prerábke vadi všetko a preto reaguje prehnane na vysávanie alebo pranie, cim ho neospravedlňujem ale keďže po novom mam nad sebou susedov co dupu celý deň akokeby sa hádzali na zem z pohovky, viem sa doňho vcítiť … ale keďže o tom vieš, malá s tým ma proste problem, koberce mas, bohuzial viac urobiť asi nemôžeš.
Ale teda robiť takéto problémy kvôli vysavaniu a praniu nie je normalne veď to sú normalne úkony a zvuky bývania.

letfenixa
6. jan 2025

Zlatí naši susedia! Syn mával nočné desy, dokázal srdcervuco plakať aj hodinu v noci, a keď som sa susede vo vedľajšom byte ospravedlňovala, tá len povedala: "to sú deti", suseda pod nami sa len prekvapene zatvárila, že ona nič nepočuje.

autor
6. jan 2025

@betulinka1 podľa mňa už bude nervózny z tej roboty 😃 aj muž má občas maniere, že mu vadí kadejaká blbosť lebo v práci ho naštartuje nejaký neprispôsobivý a už to potom ide. Ale ak je nervózny tak sa vezme a ide si zacvičiť alebo sa prebehnúť, vyventiluje ten nahromadený stres a už je to potom v poriadku, nemá potrebu chodiť za susedmi.

@lenkasarka ja mám deti výnimočne kľudné. Starší ten je 90% času čo doma trávi za stolom v detskej izbe a strihá ,lepí ,skladá nikdy nebol divoké dieťa sám nemá rád extrémny hluk. Mladšia tá by aj behala, ale nemôže. Nemá žiadne odrážadlá ,nikde neskáče , chodí pomaly, inak sa jej nedá , ale proste chodí, čo je pre ňu potrebné lebo musí nohy trénovať.

@bonboniera sranda , že keď on prerábal tri týždne každý deň tak mu to nevadilo. Ale jedno dňová prerabka kuchyne ho dokáže naštartovať.

@martinkatinka nič z toho čo ty opisuješ my doma nerobíme, nemajú decká žiadne kolobežky ani lopty, ani tu hudba nehrá, cvičiť chodíme do posilky a poobedie trávime minimálne 2 hodiny zakaždým vonku ak nie sú deti choré.

lenkasarka
6. jan 2025

To je v poriadku ja som nepisala, že tvoje dieťa robí nadmerný hluk. Len som spomenula čo má doma bratranec.

martinkatinka
6. jan 2025

Ja nevravim, ze ty to doma robis. Pisem, ze my mame toto nad hlavou a je to neprijemne. Ty robis iny hluk a jemu to je asi tiez neprijemne. To je cele.

bonboniera
6. jan 2025

😂 tak potom je to jasne, pánovi chyba sebareflexia … držím palce snáď sa uvedomí coskoro

romanovic
6. jan 2025

@autorka ja napr neriesim, ci niekomu vadi, ze cez sviatok vysavam/periem/umyvam okna. Ved nech on slavi ako chce, ale v mojom byte si budem robit co uznam za vhodne. Samozrejme som ohladuplna, dodrziavam nocny klud, ale aby mi niekto kazal, co mozem a nemôžem robit doma pocas dna, ktory nie je moj sviatok, tak to nie. Nabuduce chod za nim, ze nechces, aby zapinal svetlo vo stvrtky. Prečo prave vo štvrtky? Len tak. Lebo aj ty mas pravo na nezmyselne prikazy.

bielasovicka
6. jan 2025

Ja bývam na samom vrchu. Ale keď som chodievala otcovi, tak to tam bolo neznesiteľné ako nad ním behali a skákali alebo neviem co robili deti. Len som čakala, kedy odtiaľ odídem lebo som z toho mala hrozne nervy. Bývať by som tam určite nechcela. Ale otec bol trochu nahluchly, tak mu to nevadilo. 😄
Ináč doma počujem pracku, umývačku od susedov ale vysávač nikdy. A vôbec mi to nevadí. Hlavne ze nado mnou nikto nebyva😄

Strana
z2