Ako riešiť problémy vo vzťahu?
Ahojte potrebujem sa asi iba vyrozprávať, s mužom sme mazelia 6 rokov mame dve deti a v poslednej dobe kazdu chvilu nejaku krízu. Muž sa o mna vobec nezaujíma, nic nerieši. Nas sexuálny život je bieda. Bola som z toho nešťastná, nepomáhali rozhovory prosby ultimáta ani ticho. Som mladá aj pekná žena potrebujem k životu sex, muž zjavne nie. Mladšie dieta ma pol roka takze odchod budem môcť riesit tak o dva roky ak mi daju samej hypo. Lenže co dovtedy? Ja uz asi nemam energiu nieco zachraňovať. Prestalo ma baviť stale muža do niečoho tlačiť, nútiť, doprosovať sa. Stale ma nejake výhovorky. Je to maximálne ponižujúce. Našli by ste si niekoho na sex? Ale kde, ako? Ked ja som stale iba okolo deti. Nie som zástanca nevery, mužovi o tom poviem, ked niekoho budem mat. Vela krat sme to preberali. Ono je toho vela co by sa dalo napisat, toto je iba moj pohľad mužov by bol samozrejme iny, takto vyzera on ako sebec z jeho opisu by som asi ja vyzerala ako harpia. No ja uz nevladzem takto zit, mam úzkosti, som nervozna, zle spím. Chcela som mat normálnu rodinu, dobrého manžela a byt stastna. Nejak sa mi to nepodarilo. Dakujem za prečítanie. Poteším sa aj rade co dalej. Nejake nenávistne komentáre prosim smerujte inde nemam velmi náladu take citat 🙂
@earlgrey Spravne, mas sebavedomie a veci riesis. Nieco ine je samozrejme dopravna nehoda a ochrnutie po 20 rokoch vztahu. aj ked o tom uz davno pisali knihy ako
Milenec lady Chatterleyové
@patrike No a niečo iné by bolo, ak by som s tým človekom bola roky rokúce a zrazu sa vyskytol nejaký problém. Ale začínať vzťah, kde to intímne nefunguje len kvôli láske (ináč chémia medzi nami bola neuveriteľná, nikdy som také pri žiadnom chlapovi nezažila) to určite nie. Lebo sa poznám, nemám ružové okuliare a viem, že by mi to začalo po čase vadiť. Bola by som zlá, neuspokojená a protivná a to som mu aj priamo povedala. Nevadí, život ide ďalej 😉 ale preto som tu spomenula ten stres, trápenie atď. keďže som sa s niečím takým reálne stretla. Ale zase narozdiel od autorky, tento muž bol na mne stále nalepený, z neho bolo vidieť aj cítiť, že je zamilovaný, že má o mňa skutočný záujem, že ma chce, že chce byť so mnou. Škoda no.
@patrike No a niečo iné by bolo, ak by som s tým človekom bola roky rokúce a zrazu sa vyskytol nejaký problém. Ale začínať vzťah, kde to intímne nefunguje len kvôli láske (ináč chémia medzi nami bola neuveriteľná, nikdy som také pri žiadnom chlapovi nezažila) to určite nie. Lebo sa poznám, nemám ružové okuliare a viem, že by mi to začalo po čase vadiť. Bola by som zlá, neuspokojená a protivná a to som mu aj priamo povedala. Nevadí, život ide ďalej 😉 ale preto som tu spomenula ten stres, trápenie atď. keďže som sa s niečím takým reálne stretla. Ale zase narozdiel od autorky, tento muž bol na mne stále nalepený, z neho bolo vidieť aj cítiť, že je zamilovaný, že má o mňa skutočný záujem, že ma chce, že chce byť so mnou. Škoda no.
@earlgrey V druhom vlakne vidno zase opacny pripad, hypersexuala a nasledky, ked niekto pod vplyvom viery ide do manzelstva bud bez vyskusania sexualnej kompatibilty alebo s iluziou "ono sa to zmeni". Ano, zmeni, ale k horsiemu. Nechut na trvalu nechut a extremna nadrzanost na chorobnu.
@earlgrey V druhom vlakne vidno zase opacny pripad, hypersexuala a nasledky, ked niekto pod vplyvom viery ide do manzelstva bud bez vyskusania sexualnej kompatibilty alebo s iluziou "ono sa to zmeni". Ano, zmeni, ale k horsiemu. Nechut na trvalu nechut a extremna nadrzanost na chorobnu.
@patrike toto by som neporovnávala. Ten chlap je chory a pretiahol by aj vesiak. A ona napriek tomu, ze je sexuálny deviant mu chce porodiť dcéru. Ja si nepripadám ako extrémne nadrzana a moj muž je len flegmatik 🤷🏼♀️
@patrike toto by som neporovnávala. Ten chlap je chory a pretiahol by aj vesiak. A ona napriek tomu, ze je sexuálny deviant mu chce porodiť dcéru. Ja si nepripadám ako extrémne nadrzana a moj muž je len flegmatik 🤷🏼♀️
@anonym_autor Som to len dotiahol do extremu. Ano, on je chory a vedela to o nom vopred. Tvoje poziadavky su uplne bezne a vyhovel by ti aj zachovany chlap povedzme do 65-ky. Raz tyzdenne je skor malo, nez vela.
@anonym_autor Som to len dotiahol do extremu. Ano, on je chory a vedela to o nom vopred. Tvoje poziadavky su uplne bezne a vyhovel by ti aj zachovany chlap povedzme do 65-ky. Raz tyzdenne je skor malo, nez vela.
@patrike Ano mas pravdu
@anonym_53fa3e Tu mu treba povedat, alebo sebe, ze voda tiez nie je najdolezitejsia vo vztahu. Ale keby ti vodu mohol servirovat iba on a neserviroval by, tak by to bol obrovsky problem. Alebo ak by si vodu mohla dostat, iba ked zradis svoje zasady...
Dalej si treba uvedomit, ze sex je zakladnou potrebou, v maslowovej pyramide dokonca na prvom stupni potrieb. Takze verim tomu, ze ak sex alebo blizkist potrebujes a nedostava sa ti, ze to po case vedie k zdravotnym problemom.
Ty to vsetko vies, on to vediet nechce. Je to taka pijavica ten tvoj partner, vysaje z teba zivot a este sa ti vysmeje, ze si za to mozes sama.
Teraz, ze co treba urobit...
V prom rade odober tvojmu manzelovi status partnera. Od dnes je to otec deti, spravca domu, spolubyvajuci. Nic viac. Kludne podaj ziadost o rozvod, jeho to ani za macik nezaboli.
Na tvojom mieste by som si vymenila kontakt tu s vyssie prispievajucim, ktoreho manzelka zanedbava. Nie za ucelom sexu, ale pochopenia situacie.
A potom uz si treba iba vyberat.
@oliolijanka ja to vsetko viem...a aj je to stopercentna pravda....to zdravie mnou prave poriadne zamavalo....a su to zenske veci, ktore prave maju prapricinu vo frustracii vo vztahu
@oliolijanka ja to vsetko viem...a aj je to stopercentna pravda....to zdravie mnou prave poriadne zamavalo....a su to zenske veci, ktore prave maju prapricinu vo frustracii vo vztahu
@anonym_53fa3e Prepac, som to domotala. Myslela som, ze pisem autorke😇
@anonym_4db9f1 to je velmi smutne, dufam, ze sa vam to zlepší 🙂 takí chlapi by si doma zaslúžili rovnaké ako su oni
@anonym_autor ano, je to az tragicky smutne, aleje to tak...posunula som sa jedine v tom, ze viem, ze ine to uz nebude...predtym som dufala, ze sa to zmeni
Ja keď to tu čítam, tak ľutujem môjho muža. Ten sa pri mne nadre 🥹 Ja plačem, že nemám 2 dni sex a tu čítam, že raz za mesiac alebo vôbec? 🤦♀️
@anonym_5145f0 alebo 2x za rok...otras!!!
@anonym_5145f0 alebo 2x za rok...otras!!!
@anonym_53fa3e 🥹 prečo si s ním? kvôli deťom?
@anonym_53fa3e Tu mu treba povedat, alebo sebe, ze voda tiez nie je najdolezitejsia vo vztahu. Ale keby ti vodu mohol servirovat iba on a neserviroval by, tak by to bol obrovsky problem. Alebo ak by si vodu mohla dostat, iba ked zradis svoje zasady...
Dalej si treba uvedomit, ze sex je zakladnou potrebou, v maslowovej pyramide dokonca na prvom stupni potrieb. Takze verim tomu, ze ak sex alebo blizkist potrebujes a nedostava sa ti, ze to po case vedie k zdravotnym problemom.
Ty to vsetko vies, on to vediet nechce. Je to taka pijavica ten tvoj partner, vysaje z teba zivot a este sa ti vysmeje, ze si za to mozes sama.
Teraz, ze co treba urobit...
V prom rade odober tvojmu manzelovi status partnera. Od dnes je to otec deti, spravca domu, spolubyvajuci. Nic viac. Kludne podaj ziadost o rozvod, jeho to ani za macik nezaboli.
Na tvojom mieste by som si vymenila kontakt tu s vyssie prispievajucim, ktoreho manzelka zanedbava. Nie za ucelom sexu, ale pochopenia situacie.
A potom uz si treba iba vyberat.
@oliolijanka dakujem za rozsiahlu odpoved. Vies, ja som s ním uz vela krat preberala, ze síce chapem, ze nase potreby a sexuálny apetít su rozdielne ale ja v takomto režime fungovať neviem. Prekáža mi vela veci ohľadne nášho sexuálneho zivota. No ked sa zamýšľam tak ten nezáujem je aj inde. Niekto nepriklada váhu otázkam typu ako sa cítiš alebo aky si mala den alebo co by ta potešilo/rozveselilo ale odkedy som na md tak by som velmi ocenila keby sa pýtal zaujímal a celkovo so mnou viac komunikoval. Ale jemu sa nechce. Takze aj keby mu rozprávam o tej vode ako si to zmetaforovala, nemam nádej ze by sa nieco zmenilo. On niekedy aj pochopí aj prikývne aj povie ze ho to mrzí, ale nic sa nezmení lebo proste to v nom nie je. Ja sa ako spolubývajúca citim. On si mysli stale ze je vsetko ok. Ako som pisala, mat kde bývať a z coho zit asi by som uz odišla

@patrike Veď ja som mu to aj povedala a on tvrdí, že asexuál nie je, že on chce ten sex, len ho kamarát dole nepočúva. Poradila som mu aj to, že je veľa žien, ktoré sex nevyžadujú a stačí im aj napr. orálne uspokojenie alebo ručná práca (v tom je vážne super) ale že pre mňa osobne je to nuda a neviem si predstaviť taký život. Tak nakoniec ešte ostal "urazený" že som ho odmietla a ukončila to s ním, lebo on ma veľmi miloval 🤷♀️ no ale ja sa len s láskou neuspokojím...takže smola.
@earlgrey Spravne, mas sebavedomie a veci riesis. Nieco ine je samozrejme dopravna nehoda a ochrnutie po 20 rokoch vztahu. aj ked o tom uz davno pisali knihy ako
Milenec lady Chatterleyové