Ako riešiť rozdielne životné priority s manželom?
Ahojte mam 41 rokov som s manzelom 11 rokov. Po 40 zmenil alebo nasiel novych kamaratov a velmi sa zmenil a ma potrebu chodit na vinka piatocky teraz je napriklad na Ibize na party lebo jeho kamarat pozval vsetkych tak samozrejme nesmel chybat. Ja viem ze mi takyto muz nevyhovuje ja som uz velmi rodinna mam rada klud proste nase povahy sa uz velmi odlisuju. Ak by toto netobil je idealny manzel a otec ziadny iny problem nemam ale pre mna je toto uz no go. Velakrat som ho konfrontovala ale on nechce komunikovat je typicky blizenec co ked nieco chce tak si to urobi. Je teraz ako sa pripravit na rozvod? Nemam kam ist rodicia mi uz umreli, mam uspory ale neviem si za ne kupit byt. Dom co v nom byvame je manzelov a momentalne som na urade prace. Planujem si najst pracu vzdy som podnikala alebo mala vysoku finkciu ale som 4 roky mimo toho a uz pol roka sa mi nedari nic najst. Mam v plane sa zamestnat a po case ked uz budem vediet sama zobrat uver podat ziadost o rozvod a potom sa sudit o vyzivne a majetok. Kolko casu by ste toto vedeli tolerovat trva to intenzivne rok milenku si nemyslim ze ma len proste po tej 40 mu niak zadrbalo.
Najskôr si nájdi prácu, nasetri si nejaké peniaze bokom a potom si nájdi strechu nad hlavou a až potom sa rozvádzaj
Však kde chceš ísť? Pri rozvode ak máte deti kuratela bude zisťovať aké máte obaja podmienky, tak čo povieš?
@sisska96 Na kúpu bytu nie, ale na začiatok aspoň podnájom.
@abbey1 ano na podnajom stacia ale nechce sa mi davat 1000 eur zbytocne ked uver ta vyjde menej. Som z Ba. Na polovicu bytu mam nasetrene treba mi zobrat uver na druhu polku. Len som chcela vediet toto spravanie by ste asi neakceptovali nie?
@athia ja si myslím, že toto vôbec nie je na rozvod. Prečo sa nezacnes baviť a užívať si život aj Ty?
@saraxyz lebo mam uz ine priority uzivam si inac nepotrebujem chodit piatky do mesta a nahanat sa kto bude strazit syna. Ak by bol manzel takyto nikdy si ho nezoberiem ale hold muzi sa velmi menia
@abbey1 ano na podnajom stacia ale nechce sa mi davat 1000 eur zbytocne ked uver ta vyjde menej. Som z Ba. Na polovicu bytu mam nasetrene treba mi zobrat uver na druhu polku. Len som chcela vediet toto spravanie by ste asi neakceptovali nie?
@athia ja by som sa napr nerozvadzala, však iné problemy nepíšeš
O deti sa stará, nie je agresívny, ani nič závažne nepopisujes
Však dá trochu voľní, veď nenudis chodiť na disky, ale nájdi si krúžok, nejaké hobby
Aké veľké deti máte?
Tak ty nechoď, aj to je jedna možnosť. Nemusíte stále byť na sebe prilepené
@athia Tak vieme veľmi málo. Nevieme, aký máte vzťah, či sú tam deti, ak áno, csky je otec, ako sa stará o rodinu. Ako často chodí preč s priateľmi? Zasahuje to do chodu rodiny?
Tam je muin otázok, čiže asi ťažko ti tu niekto dá odpoveď. Každý si vzťah predstavuje trochu inak. Niekto sa od partnera nepohne ani na krok, iný par nože fungovať oveľa voľnejšie. My sme po 30 rokoch manželstva tiež už úplne inde.
@athia Tak vieme veľmi málo. Nevieme, aký máte vzťah, či sú tam deti, ak áno, csky je otec, ako sa stará o rodinu. Ako často chodí preč s priateľmi? Zasahuje to do chodu rodiny?
Tam je muin otázok, čiže asi ťažko ti tu niekto dá odpoveď. Každý si vzťah predstavuje trochu inak. Niekto sa od partnera nepohne ani na krok, iný par nože fungovať oveľa voľnejšie. My sme po 30 rokoch manželstva tiež už úplne inde.
@abbey1 no ale kvôli tomuto rozbiť rodinu, ak inak je ok, tiež divné. Nič nie je ideálne, všade je nejaký problém, nežijeme vo filme
@athia hovorí sa tomu kríza stredného veku. Ak manžel nemá záujem o tom s tebou seriózne komunikovať a nájsť nejaký kompromis, tak potom mu oznám, že zvažuješ rozvod. Ako píšeš v závere vyrieš prácu, zober úver na byt a rozveď sa.
akoze co tolerovat? ked mi nieco vadi, tak to netolerujem.. ide o to, ako to chces riesit.. ty si chces setrit na kupu bytu a zatial sa akoze tvarit, ze je vsetko ok, s muzom zit stale ako s muzom a az potom poziadat o rozvod? vsak maj gule a skonci to hned a dohodnite sa potom, ako prakticky dalej, ked mate male dieta.. s muzom sa da zit v jednej domacnosti aj ako so spolubyvajucim, ked zatial nechces ist do podnajmu.. aj ked isto aj on ma k tomu co povedat, ked dom, kde zijete, je jeho..
@saraxyz lebo mam uz ine priority uzivam si inac nepotrebujem chodit piatky do mesta a nahanat sa kto bude strazit syna. Ak by bol manzel takyto nikdy si ho nezoberiem ale hold muzi sa velmi menia
@athia ja mám z Teba pocit, že si na neho nasr...ja ti nekažem každý piatok chodiť von . Tu teraz riešiš hlavne nejaký Tvoj problém
@athia
Nie všetko človeku vyhovuje ale ste rodina a sľúbili ste si vernosť a lásku. Toto fakt nie je niečo markantné, že v piatok ide s kamarátmi na víno.
a ides aj ty s nim niekedy ? daj deti postrazit a chodte obaja
… že prečo sa nezačnes bavit aj Ty 🤣🤦🏼♀️ … držím palce, ja by som s takým mužom, ktorý toto potrebuje po 40 robiť tiež neostavala hlavne keď to nikdy nerobil … piatky kamoši, párty na Ibize, ešte aby som mu hlavu držala keď príde domov …
@athia Aj mne to príde ako kríza stredného veku. Ten kamarát, čo ho pozval,je slobodný alebo má tiež rodinu? Aby sa to časom nezvrhlo na piatočky aj v dámskej spoločnosti... Určite by som netolerovala každý piatok, keď už,tak na striedačku,len každý druhý. Cez víkendy sa vám doma venuje?
Inak akurat ma volaju z prace na Ibizu. Hups, len asi sa kvoli tomu muz so mnou rozvedie 😅
Autorka, nechcem to zlahcovat, ale mame naozaj malo info, neviem, ci je toto na rozchod
musiš vyčkať rok, kym sa daš dokopy
@athia Aj mne to príde ako kríza stredného veku. Ten kamarát, čo ho pozval,je slobodný alebo má tiež rodinu? Aby sa to časom nezvrhlo na piatočky aj v dámskej spoločnosti... Určite by som netolerovala každý piatok, keď už,tak na striedačku,len každý druhý. Cez víkendy sa vám doma venuje?
@jaja20 nie ma zenu a dieta, ale pozval 10 kamaratov len moj muz ma tri skupiny kamaratov a kazda je ina a on sa chce vzdy vsade zucastnit takze potom je toho vela. Komunikacia s nim nula bodov on sa nevie porozpravat uz som ho vela x komfrontovala. Zeny s nimi priamo nechodia ale to ci si ich tam nenajdu to uz pan boh vie. Skor si myslim ze sa rad stretava kvoli alkoholu a pritom ma este strasne vela zaujmov sportovych ktore tiez musim tolerovat vzdy ked ide. Proste on si zvykol ze sa o syna vzdy postaram a cakat kym ho to sobectvo prejde neviem
@jaja20 nie ma zenu a dieta, ale pozval 10 kamaratov len moj muz ma tri skupiny kamaratov a kazda je ina a on sa chce vzdy vsade zucastnit takze potom je toho vela. Komunikacia s nim nula bodov on sa nevie porozpravat uz som ho vela x komfrontovala. Zeny s nimi priamo nechodia ale to ci si ich tam nenajdu to uz pan boh vie. Skor si myslim ze sa rad stretava kvoli alkoholu a pritom ma este strasne vela zaujmov sportovych ktore tiez musim tolerovat vzdy ked ide. Proste on si zvykol ze sa o syna vzdy postaram a cakat kym ho to sobectvo prejde neviem
@athia aké máte veľké dieťa? V jeho veku by mal mať už odrastené dieťa... Ale asi je to ten nezodpovedný typ, čo dlho dieťa nechcel a užíval si, potom zbadal že mu ťahá na 40tku a založil si rodinu, ale dlho sa na otca nedokázal hrať a zase sa správa ako decko.
Z takéhoto chlapa, nikdy nebude rodinný typ, to je proste nemenné. Poznám, tiež pár takích chlapov, čo si kulisu celý život, žijú svoje a rodinu majú len, ako kulisu.
@athia no to nie je novymi kamaratmi a nahlou zmenou priorit podla toho co pises, ze ma vela zaujmov a vsetko chce stihat a syn bol stale na Tebe. Zrejme bol taky stale, ale tolerovala si to a on si zvykol, mozno si cakala, ze sa zmeni a on sa nezmenil. Objednaj sa ku kadernicke a syna nechaj otcovi na starost.
som presvedčená že tvoj muž ani len netuší že je niečo v neporiadku . Tvoje pripomienky a pokusy o komunikáciu nevníma alebo ich neberie vážne, veď sa už toľko sťažuješ a aj tak sa nič nemení , vždy ťa nájde doma.
Ak chceš ešte dať manželstvu šancu , zbaľ sa a choď so synom na dovolenku , sama na dovolenku , s kamarátkou na dovolenku a syna mu nechaj . Ak nie, tak od neho odíď a uvidíš aká bude reakcia z jeho strany. Často sa muži zobudia až pri takomto kroku .

Ber ho ako spolubývajúceho nie manžela a budeš to menej vnímať.