icon

Ako riešiť rozvod blízkych priateľov?

14. okt 2024

Ahojte,boli ste uz v situacii,ked sa vam rozvadzali najblizsi priatelia?(Ona je moja naj kamoska,on je mojho muza naj kamos.)Ako ste to ustali s tymi priatelstvami?Dokazali ste udrzat oba vztahy,aj s kamosom aj s kamoskou,alebo jeden vztah odisiel do stratena?Vobec neviem komu podrzat stranku a ako to cele ponat..
Ona si nasla druheho,nikto to nevedel,ani mne sa nepriznala.Hnevam sa na nu,neveru som nikdy nepochopila..Vnutorne sa priklanam na jeho stranu.Ale ju poznam ovela dlhsie 🤷🏻‍♀️ Vobec neviem ako sa k nim obom teraz chovat..

zmrzlinka2021
14. okt 2024

@biba_18
Je v poriadku odsudit zle konanie. A je v poriadku si vyberat ludí pre svoj zivot. Predstav si, ze tvoj manzel ma kamarata, alebo brata, co doma bije zenu, na modrinu a ked sa k tomu ty ozves, on ti na to povie "a zase sudy...".

biba_18
14. okt 2024

@zmrzlinka2021 akože týranie ženy je to isté ako nevera? akože vážne? a že nevera, to sa môže javiť tebe zvonku - zvnútra to nevera nemusela byť...

subartic
14. okt 2024

@zmrzlinka2021 lenže násilie na ženách ( aj na mužoch ) je trestné . Nevera trestná nie je , bola tu a bude tu vždy. Nevera je rozhodnutie s tým súhlasím, ale tiež je rozdiel ženská a mužská nevera . Vznikajú úplne na inom podklade.

biba_18
14. okt 2024

@zmrzlinka2021 už som to tu písala - my nevieme či ona neverou rozbila rodinu - alebo iba zdanie rodiny

autor
14. okt 2024

@sissy27 ano,to je mozne..otazka je,ako sa zachovat?Ked sa jej otocim chrbtom,nebola som dobra kamoska,lebo som ju odsudila za jej rozhodnutie a ked s nou kamoska zostanem,je to akoby tichy suhlas s tym co urobila,lebo predpokladam ze by ma casom chcela zoznamit s tym novym partnerom a to neviem ako stravim,ked to asi nebude tiez neviem aky chatakter ked mu nevadilo zacat si so zenou s tromi detmi 🤷🏻‍♀️

gribka1
14. okt 2024

Ak je to dobrá kamarátka, a ty nedokážeš pochopiť, že sa tieto veci proste stávajú, a nie je to nič s čím by sa chcela pochváliť, tak to proste vezmeš ako fakt. Je to ich život, ich cesta, kto sme, aby sme súdili a chceli, aby všetci žili podľa nejakých pravidiel. Poznáš ju asi dobre, tak sa jej nevzdávaj ak ona chce byť v kontakte. No a to, ako sa oni medzi sebou dokážu vysporiadať bude vyzerať aj vaše stretávanie. Teda skôr to spoločné. S každým zvlášť si treba nájsť cestu, len nesmú vás zaťahovať do ich vzťahu. Lebo sa budete prikláňať k rôznym stranám, čo nakoniec nedopadne dobre.

lienka.7
14. okt 2024

@autorka keďže ju v podstate odsudzujes už teraz, asi by si sa ňou nemala stretávať vôbec.
Btw, si si istá, že keby to bolo obrátené, teda by podvádzal jej muz, ze ten tvoj by ho preto ako kamaráta odstihol? Zabudni! To len my ženy riešime každú hlúposť... 🤦‍♀️

lentilka78
14. okt 2024

@autorka, nesud ju, ak ste naozaj také super kamošky, určite mala dôvod prečo ti to povedala. Koľko to vlastne trvalo? Možno presne vie ze by si ju nepodrzala.
Z mojej skúsenosti ti to poviem takto... Sme partia bab, cca 7 s mnohymi sa stretávame často s inými menej, niektoré vydáte, iné ešte slobodne, taky mis mas. Pred 2 rokmi praskla informácia, že jedna zo slobodných ma ženatého
Milenca, stretával sa aj on občas s nami, netušili sme ze je ženatý. Až raz jedna dobrá duša toto povedala na plnú hubu pred vsetkymi(ja už som o tom vedela asi 2 dní, nesudila som ju lebo život prináša kadečo)len som bola šokovaná z celej situácie.
Niektoré ju odstrihli, niektoré to chvíľu spracovávali ale 2 sme sa to hlavne snažili pochopiť a podržať ju, lebo ani z jej strany to nebolo jednoduché.
Časom nám povedala, že by sa nám priznala skôr, ale práve toho sa bála, čo to s naším vzťahom narobí keď väčšina z nás sme vydaté ženy...
Nič nie je iba čierne a biele

sissy27
14. okt 2024

Co myslis tym “ako sa zachovat” ? Ved uz som ti napisala vyssie - v prvom rade si ty uprac v hlave kde je tvoje miesto. Teda ze nie si sudca a ani sa nemas rozhodovat s kym zostanes. Ona bola neverna manzelovi, nie tebe. Ja by som kamoske povedala, ze s neverou nesuhlasim, ale mam ju ako kamosku rada, nieco sme spolu zazili a nerada by som o nu prisla a zaroven mam ako kamosa rada aj jej muza a nemienim sa prestat bavit ani s nim. Ale to som ja, ty to mozno citis inak. Nerob veci nasilu, ono to aj tak nejako vyhnije casom same. Len proste spracuj to, ze ste vsetci kamosi, nie manzelia a mozete sa bavit a stretavat aj na etapy.

olimuc
14. okt 2024

Nemas sa priklanat na nikoho stranu … nevies, co nevere predchadzalo … veci nie su cierno- biele. To, ze ty vidis vysmiatu rodinku na dovolenke, neznamena, ze im musi byt do smiechu aj doma. Chlap nemusi len mlatit, existuje a j psychicke tyranie, ekonomicke atd a nikto sa Ti nepochvali. Nevies nesud. Mozes sa bavit s obidvoma…. Len uz nebudete Fab 4 … keby chlap nasadi parohy tak sa s nim kamarati neprestanu bavit a najde sa debil co mu pogratuluje k tomu aky je kanec … zena je fuj fuj rozbijacka rodiny…

autor
14. okt 2024

Celkom by ma zaujimalo,ci by ste boli take chapave k nevere aj keby to bolo opacne a jej manzel by si nasiel inu zenu s ktorou podvadza manzelku a svoje tri deti.A rozisiel by sa kvoli nej so svojou manzelkou.Tiez by ste mi pisali ze sa ho mam snazit pochopit a nesudit?

simca06022011
14. okt 2024

podla mna ty nie si na to, aby si ju sudila, kazdy riesi veci tak ako on vie, ako sa v tom vztahu citi. Ano niekedy je nevera riesenim, aspon to nastartovalo koniec nefunkcneho manzelstva. Ja by som sa k tomu nestavala nijak, kamosku by som mala za kamosku, tak ako doteraz. Jedine co sa zmeni, nebudu chodit naraz k vam.
Inak naozaj nic sa nemusi zmenit.
Mam ale skusenost, len neslo o naj kamosov.. ze sa nam takto rozviedli znami, deti sa stretavali, chlap moj viac s jej muzom atd... a proste jeden sam isiel do stratena a neriesime sa. Bez nejakeho naseho vplyv, starania sa, dohovarania, kritiky/podpory... su to ich starosti,veci ktore sa diali a deju za ich dverami.

simca06022011
14. okt 2024

A nie, deti ona nepodvadzala, iba muza s ktorym ot neklapalo... rozvadzaju sa, tak je vsetko v poriadku. Keby to bola tajna nevera, ze nevie a mas ju kryt, tak by to bola uplne ina debata... ja pri tvojom pristupe, by som anpr. nechcela ta mat za kamosku na jej mieste, lebo to chce trochu aj iny pohlad na vec. Ona nebola stastna a spokojna a preto pravdepodobne riesila veci inak... radikalnejsie ako niekto iny by mozno riesil. vela zien by sa ticho trapilo v kuchyni a nerobilo nic, cakalo na zazrak.. ona to poriesila.
podla mna to prilis prezivas.. preco by to ze sa budete dalej priatelit bol tichy suhlas? a preco by to niekto mal riesit? pred kym by to znamenalo, ze ju podporujes? je to dolezitejsie ako vase priatelstvo, to ci zije s muzom alebo bez?

earlgrey
14. okt 2024

Nesúdim a ani nedržím stranu. Bola by som za dobre s oboma, ak by chceli aj naďalej udržat kontakt. Čo mňa do ich života? Prečo si mám vyberať stranu? Je to ich problém, nie môj a oni sa s tým musia popasovať. Bolo by mi ukradnuté, kto koho podviedol alebo prečo sa rozišli. Rešpektovala by som oboch, ich rozhodnutie, ich život.

bruno1
14. okt 2024

Celkom by ma zaujimalo,ci by ste boli take chapave k nevere aj keby to bolo opacne a jej manzel by si nasiel inu zenu s ktorou podvadza manzelku a svoje tri deti.A rozisiel by sa kvoli nej so svojou manzelkou.Tiez by ste mi pisali ze sa ho mam snazit pochopit a nesudit? Samozrejme že odpovede by boli odlišné od"Vešania za gule do prievanu,kastrovaniu,odstrihnutiu,oznámeniu celej blízkej rodine do 6 kolena ,čo je za hajzla."Autorka tu si v Ženskej bubline ,zavšetko môže muž ,aj keď chýbajú aj tie najmenšie dôkazi.🥴😁

mk1111111111
14. okt 2024

Ludia sa schadzaju, aj rozchadzaju. Mozno si uz nerozumeli, tak sli od seba. Mozno novy priatel kamaratky nebude chciet s vami travit cas a budes mat po probleme. Ze Ti nepovedala, ze ma ineho? Mozno nevedela ako na to, ked ste boli priatelia vsetci styria. Nemyslela to zle, mozmo len nechcela dopredu cirit hladinu. Ak ju mas rada, tak sa s nou stretavajte dalej, tak ako s jej byvalym partnerom. Ze sa rozisli? Nuz, zivot ide dalej, teba to predsa neovlyvnilo.

gelifil
14. okt 2024

@subartic ake su obe nevery?

bruno1
14. okt 2024

@gelifil Subartik zastáva teóriu "Žena podvádza keď je vo vzťahu problém a Muž vždy keď je príležitosť".V ďaka Bohu že táto teoria je už dobrých 30 rokov zahrnutá do Rodových stereotypov ,len na Slovensko to ešte žial nedorazilo.

gelifil
14. okt 2024

@bruno1 a na slovensku je to ako?

earlgrey
14. okt 2024

@bruno1 Poznám mužov, ktorí podviedli a nevešám ich za gule, ako som písala, ja osobne nesúdim a kontakty udržujem ak je to obojstranné...😉

kaktusik007
14. okt 2024

ja ti poviem za seba, verejne ---- podviedla som manzela. V case, kedy nase manzelstvo uz asi polroka fungovalo iba na papieri a bolo mrtve. A predtym som mala za sebou viac ako rok riesenia nasich problemov.... Nik nam do spalne nevidel, nik nerozumel, preco sa rozvadzame - ked k tomu uz nakoniec doslo. Pre vsetkych sme boli dokonala rodinka, on uzasny otec. Vztah vsak mrtvy a len sme zili vedla seba. A proste som stretla muza, slobodneho, s ktorym som si nejak sadla - a zblizila som sa s nim. Nevera nepraskla, s tym muzom som kamaratka doteraz, avsak vyrazne mi tento vztah pomohol si uvedomit, ze moje manzelstvo je realne nefunkcne a netreba ho zachranovat.

nikdy do spalne a kuchyne druhym nevidis - u nas to bolo ekonomicke a psychicke tyranie, ale ze k nemu dochadza som si uvedomila az neskor, ked sme uz davno boli od seba a analyzovala som si nas vztah.

lentilka78
14. okt 2024

@bruno1 nie každá žena to takto berie ako opisujes😊ale chápem, že je to vysoké percento.
Ja sa vždy snažím na veci dívať globálne, zo všetkých pohľadov, obzvlášť keď sa jedná o neveru.
Ak odhliadneme chronických suknickarov a chronické roztahovacky, za ostatnými neverami stoja aj muži, aj ženy približne rovným dielom.
A keď už k tomu príde, často je to práve v rodinách ktoré na oko vyzerajú bezchybne, ale niečo predsa musí byť v neporiadku keď k tomu dôjde a svoju časť viny na tom nesú vždy obaja partneri, nehovorím ze vždy 50 /50, ale keď napríklad žene alebo aj mužovi chýbajú napríklad city, milovanie, s partnerom sa to riešiť nedá lebo nechce, alebo to zhlacuje a príde mu do života niekto, kto mu to dokáže dávať, potom je pre toho muza/ženu jednoduché podľahnúť a zamotat sa do iného vzťahu a to je často začiatok konca

lucia245
14. okt 2024

Nebude to fungovať. Jeden alebo obaja zmiznú do stratena

pochod
14. okt 2024

@biba_18 pri nevere neexistuje otázka PRECO..na neveru dôvod nie je.. proste ak niečo nefunguje normal ľudia sa rozchádzajú najskôr .. Takéto názory ako ty mávajú výlučne ľudia ktorí uz niekoho podviedli 🤣

bruno1
14. okt 2024

@gelifil Ako som napísal "Žena zahýba ,keď má ,alebo je problém a Muž vždy".Tak sa nevera berie na Slovensku .

biba_18
14. okt 2024

@pochod sa mi páči ako má každý ten správny názor na to čo je normálne ☺️ nevera to môže byť pre nás zvonku. oni zvnútra to môžu vidieť ako prirodzené vyústenie situácie…

biba_18
14. okt 2024

@bruno1 ja poznám aj takého čo si našiel frajerku, tá jeho zákonitá bola manipulatívna krava čo manipulovala aj vlastné dieťa. a ten chudák sa ták bál že nebude mať možnosť mať s deťaťom kontakt že držal jak hluchý dvere roky, roky. a nakoniec si našla frajera ona - a zistil, že to nie je také zlé ako si to predstavoval, lebo ešte aj to dieťa preferuje jeho…

biba_18
14. okt 2024

keď chceš tak ju súď. ale nepíš že najlepšia kamarátka…

kanama
14. okt 2024

Ja by som sa s ňou ďalej nebavila, podviedla partnera, ešte ti aj klamala. bolo by to nefér voči jej partnerovi, ak by ste aj nadalej s ňou boli za dobre. A podľa mňa, človek, čo je neverný partnerovi, nemôže byť bohvieaký super kamarát. Ale to je iba môj názor, nepoznám celú situáciu, tak konaj ako uznáš za vhodné.

bruno1
14. okt 2024

@biba_18 To vieš po rozvode najviac stráca muž "Príde o deti ,má ich 4 dni za mesiac ,plus alimenty " tak preto radšej držal hubu a krok.