Ako riešiť rozvod blízkych priateľov?
Ahojte,boli ste uz v situacii,ked sa vam rozvadzali najblizsi priatelia?(Ona je moja naj kamoska,on je mojho muza naj kamos.)Ako ste to ustali s tymi priatelstvami?Dokazali ste udrzat oba vztahy,aj s kamosom aj s kamoskou,alebo jeden vztah odisiel do stratena?Vobec neviem komu podrzat stranku a ako to cele ponat..
Ona si nasla druheho,nikto to nevedel,ani mne sa nepriznala.Hnevam sa na nu,neveru som nikdy nepochopila..Vnutorne sa priklanam na jeho stranu.Ale ju poznam ovela dlhsie 🤷🏻♀️ Vobec neviem ako sa k nim obom teraz chovat..
@luciaaaaa predpokladas ze tvoja mama bola v manzelstve spokojna.... a to len preto, ze sa nechcela rozvadzat???
a co takto stigma spolocnosti? ekonomicke dovody? bytove dovody?
vlastne... pytala si sa tvoje mamy na to, ci bola spokojna v manzelstve?
@kaktusik007 matka bola z velmi dobre situovanej rodiny, nemala ani bytove ani ekonomicke dovody na to, aby v manzelstve zostavala. Po rozvode ma uplne odstrihla, nemala som moznost sa jej opytat, ci jej nebolo - ospravedlnujem sa za vulgarizmus- kokotno nechavat ma ako male dieta samu v noci v byte a utekat k milencovi. S otcom sme sa o tom zhovarat nestihli, kym som sa dostala do veku na takyto rozhovor, otec zomrel a babka sa o tom so mnou nikdy rozpravat nechcela.
Mozno mate pravdu,ale jednoducho si neviem predstavit riesit problemy vo vztahu takto,paralelne spavat s dvomi chlapmi polroka..Klamat vsetkym okolo ze idem tam a robim to a pritom byt s inym..V den rozchodu s manzelom,rovno predstavit detom noveho priatela..Tie male deti su hotove,v jeden den toto vsetko..Ano hram sa na moralnu policiu..Idem si vstupit do svedomia.Vlastne ja som problem,nie ta kamoska,ta vlastne nic zle neurobila,to ja,ze mi je luto viac jej manzela a tych zlomenych deti ako jej 😕
Ale uprimne vam dakujem,je fajn citat nazor aj nezaujatej strany.Slubujem,ze nad tym vsetkym porozmyslam,a skusim urobit tak,aby som nikomu svojim nazorom neublizila.Napriek tomu,ze ma sklamala,je to kamoska.Nechcem jej zle,ani jej ublizit ci ju nejakym sposobom ponizovat.Absolutne ani zivej dusi som nepovedala co o nich viem,iba tu som si vyliala svoje srdce.
To čo urobila, môže urobiť aj v inej životnej situácii. Ja by som si na tvojom mieste dávala na ňu pozor. Môže raz aj tebe ublížiť.
V živote to budeš mať dosť ťažké ,keď že pociťuješ k ukryvdeným silnú empatiu.Skrátene" si Dobrý Človek".
Ženská nevera môže vznikať presne z rovnakých dôvodov ako mužská. Naši kamaráti by mali mať nastavené rovnaké morálne hodnoty, ako my, lebo presne ako autorka píše, ak takéto konanie nijako neriešime, je to vlastne tichý súhlas s daným činom. A oni nás nemajú za kamarátov len, aby sme ich podporovali vo všetkom, čo urobia. Predstavte si to naopak; ako by bolo vám, keby vás váš muž hnusne podvedie a rozbije rodinu a vaša kamoška by sa s ním aj s jeho milenkou ďalej priatelila? Lebo veď ona ho nemôže odsudzovať, lebo aj on je jej kamarát.
Autorka, rozumiem ti, nemas dovod na nejake vycitky, ci vstupovanie si do svedomia. Ludia, ktori maju hranice moralky posunute az za hranice galaxie dokazu konanie tvojej kamaratky chapat aj ospravedlnit. Neudrziavam kamaratstva s bezcharakternymi ludmi. Osobne by som v takom pripade slusne kamaratke vysvetlila, ze sa v zivote obklopujem len ludmi, ktori vyznavaju rovnake moralne hodnoty ako ja, ludmi, ktorych pritomnost ma v zivote obohati. Na neveru alibi neexistuje, bez ohladu na to, ake pohlavie podvadza. Ked mala s muzom blby vztah, mala vztah ukoncit a tak si hladat dalsieho chlapa. Ziadne kecy o tom, kto komu do spalne vidi ci nevidi... Predpokladam, ze jej muz na nu nemieril gulovnicou, aby s nim zostala az do smrti.
@kanama Úplne v pohode som "kamarátka" aj so ženou, ktorá rok spávala s mojím vtedajším partnerom, s ktorým som bola 11 rokov. Tá žena bola slobodná, oklamana rovnako ako ja...pokiaľ som bola v zahraničí, išli sme aj na kávu a aj pokecať...a taktiež teraz si aj napíšeme, keďže je už vydatá a má dieťa...tak aj o deťoch pokecáme...do minulosti sa nevraciame...podviedol ma môj partner a nie ona...ona bola pre mňa úplne cudzí človek...s otcom môjho dieťaťa nie som už skoro 5 rokov...lebo on ublížil...a nie tá žena...tak teraz čo? mala som sa poskladať ako domček z karát? alebo jej vlasy vyťaháť, alebo ju odsúdiť? nie...načo? komu by som tým akože pomohla? sebe určite nie...a tak to vidím aj a inými ľuďmi v mojom živote, ktorí urobili nejaký prešľap...nesúdim...ale to neznamená, že s tým ticho súhlasím alebo že som schopná toho istého.
Autorka, ty sa nemas co na nu hnevat. Ale ze vobec. Toto vobec nieje tvoja vec. Ona je tvoja najlepsia kamoska a ty mas stat pri nej, nech sa deje cokolvek. Absolutne netusis co sa dialo v ich manzelstve a v jej hlave.
Neviem si absolutne predstavit, ze keby moja najlepsia kamoska urobila cokolvek svojmu muzovi, ze by som sa este ja na nu hnevala.
A po dalsie, ver tomu, ze keby to bolo naopak, tvoj muz by stal s kamosom. Chlapi drzia spolu vzdy, zeny nechapem preco nie.
@zmrzlinka2021 no teba by som teda za kamosku nechcela. Strasne smutne.
A po dalsie, ako mozes autorka vediet, ze aj on jej nebol neverny? Ona mala len tu smolu, ze sa to prevalilo.
Ja neverim vlastnym ociam, co tu citam, ze naj kamosku by ste za neveru odsudili, vytesnili zo zivota. Ved to je ich manzelstvo nie vase!
Zeny su k sebe strasne krute a hnusne.
joannita
•
Dnes o 16:03
Autorka, ty sa nemas co na nu hnevat. Ale ze vobec. Toto vobec nieje tvoja vec. Ona je tvoja najlepsia kamoska a ty mas stat pri nej, nech sa deje cokolvek. Absolutne netusis co sa dialo v ich manzelstve a v jej hlave.
Neviem si absolutne predstavit, ze keby moja najlepsia kamoska urobila cokolvek svojmu muzovi, ze by som sa este ja na nu hnevala. TOTO NIE JE PRIATEĽSTVO ,TO JE FANATIZMUS ,BEZ VLSTNÉHO ÚSUDKU.
@kanama A prečo by som nebola? Ja s ním už nie som 🤣 a on má právo na vlastný život, tak ako aj ja. A kebyže si vybral ju, tak kto som ja, aby som mu v ceste stála? Len preto, že máme dieťa, tak sa ho mám zubami nechtami držať? Nie. Odišla som ja, nie som. A s kým žije on mi môže byť ukradnuté, tak ako môže byť ukradnuté každému s kým žijem ja...aj najbližšej kamarátke a aj rodine...môj život...
Presne to som zažila. S ňou sa nestretávam....tiež sa nepriznala k nevere. Hrala divadielko predo mnou, a týmto stratila moju dôveru. Niekedy sa stretávame iba s ním, ale je z toho veľmi zlomený a je to už niekoľko rokov.
@joannita a akože ako ju to robí lepším človekom v tejto situácií, keď aj on by ju podvádzal a ona by o tom nevedela? To akože ospavedľnuje jej vedomé konanie ?
A áno je to mimo ju v tom podporovať. Podporovala by si ju aj keby ho bila alebo psychicky týrala? alebo kde je tvoja hranica? A áno síce podviedla svojho muža, ale čo to o nej vypovedá ako o človeku? Akú ty máš v nej istotu, že teba nijako nepodvedie, neoklame, keď je schopná taká čosi spraviť svojmu partnerovi?
@kanama preboha, ale ina bola neverna MANZELOVI. Ty nemas co riesit ze "ako ju ospravedlnuje" je to ICH VEC.
Porovnavas neporovnatelne. Nevera nieje trestny cin, to ostatne co si napisala ano 😃
Keby si tak vedela kolko ludi podvadza svojich partnerov a ty sa to nikdy nedozvies.
Strasne smutne toto co tu citam. Mija najlepsia kamoska je ako moja sestra a ak by taketo nieco urobila, snazila by som sa ju v prvom rade pochopit a nie odsudit. To nieje podporovanie ju v tom 😂
Chlapi by si potlapkali po chrbte, pokecali by aka je v posteli a sli by spolu na pivo 😂 ale zeny sa prestanu kamaratit 😂🤦♀️
@joannita To, že je to legálne ešte neznamená, že je to správne. Áno bola neverná manželovi, ale ten skutok vypovedá o nej, aký je človek a čo by bola schopná urobiť aj tebe. Tak nevidím dôvod s a s takým človekom baviť, keď nehľadí na ostatných. To, akí sú tvoji kamaráti a aké správanie si u nich schopná akceptovať vypovedá aj o tebe
@kanama A neverou manželovi ako ublížila tebe? 😀 akože nechápem...ak by teba podrazila alebo neviem čo, ok..hnevaj sa...ale že roztiahla nohy inému mužovi, čo ťa na tom hnevá? teba osobne sa to ako dotýka? nijako...a za ďalšie, ja ani netuším ako ma môže kamarátka, sestra a neviem kto podraziť, oklamať...jedine, že žiarlíš, že by roztiahla nohy aj tvojmu mužovi ale to potom už vypovedá o nedôvere v tvojom vzťahu...

@luciaaaaa výnimky potvrdzujú pravidlo . Asi sú všetci psychológovia, psychiatri , sexuologovia padnutí na hlavu keď toto píšu . A nie nemýlia sa. Do spálne svojich rodičov si nevidela.