Ako riešiť situáciu s kolegyňou a šéfom?
Ako by ste riesili tuto situaciu? Trva to uz skoro pol roka.
Predpokladali sme, ze pojde o kratku aferku a ukonci sa to, opak je pravdou. Nabera to na obratkach. Stazovat sa na vyssich miestach? O pracu prist nechcem a ani nemozem, mame cerstvu hypoteku.
1. Kolegynu nadriadeny vo vsetkom zvyhodnuje
2. Korporat priamo zakazuje akekolvek blizke vztahy na pracovisku
3. Obaja su v manzelstvach
Nie, nezavidim jej. Mam dlhorocneho priatela. Nadriadeny je stary, skaredy, plesaty dedek. Ide mi o princip.
Dakujem za skusenosti, rady
@fido69
@dadis co konkretne jej mam zavidiet? Ze v 33 rokoch sa zmoze na sex s chlapom, ktory v novembri bude mat 60? Ze ju vlastna sestra pred muzom kryje, kym ona chodi na prietrtky? Ze vlastneho muza vsade ospevuje ako sa skvele vydala a pritom roztahuje nohy inemu? Nie, lampou im nesvietim, raz som ich nachytala bozkavat sa ja, raz ich nachytala ina kolegyna, na skoleni v tatrach o pol tretej rano strapata v pyzame vychadzala zo sefovej izby. To ju videla zastupkyna sefa a ked prislo ku konfrontacii, pri ktorej nas bolo pat, chichotala sa ako drbnuta pubertiacka so slovami, ze ved pokracovali v skoleni. Pre mna za mna nech s nim spi, kym ho chudaka neodvali, ale nech si z prace nerobi holubnik. Vcera inej kolegyni na poznamku, ci aj nieco bude robit, ci iba cely den telefonovat, odpovedala "Kto si ako zariadi, tak ma." Sefova zastupkyna v kuchynke skonstatovala, ze jej chyba presne 10 kvapiek, kym pretecie pohar trpezlivosti a potom sa budeme pozerat, ako sa ona zariadi, ked ju muz s 2 malymi detmi kopne do zadku a vykopne zo svojho bytu a ci ju nadriadeny s tymi 2 malymi prichyli k sebe a svojej manzelke do svojho bytu.
@karolinakr to presne samozrejme nevieme, odhadujeme to na vlanajsi vianocny vecierok, velmi sa okolo neho tocila, on cely zivot netancujuci s nou tancoval a nad ranom spolu odchadzali. Cca od marca si zacala skracovavat pracovnu dobu so sefovim pozehnanim, to nam uz bolo jasne, ze je medzi nimi nieco, pretoze nadriadeny bol a je velmi citlivy na dodrziavani 8 hodin v praci, ani o minutu menej. U nas sa taky pripad este nevyskytol, co som tam 8 rokov, niektore kolegyne su dlhsie a tiez tam nikto s nikym pomer nemal a ak aj mal, boli to diskretni ludia, tak sa o tom nikto nedozvedel, preto hladam a zistujem, ako postupovat. O pracu prist nechcem, ale ani toto tolerovat, nebudem. Ona sa nam doslova vysmieva do oci a ma pocit bohorovnosti.
Zavzdušňovanie nikomu nepomohlo. Ak viete zozbierať dôkazy o zvýhodňovaní, tak mu ich predhodte a pohrozte, že pôjdete s tým vyššie. Ak nie, tak vám nič iné neostáva, len makať za ňu. Je to blbé, ale ak si nemôžeš dovoliť odísť, tak ostáva len makať.
Najviac, z čoho som v šoku, su tu odpovede žien , ktore sa vela krat prezentuju ako uspešne, s vysokou školou, dobrym životnym štandardom a celkovo ako intelegentne, že radia - nestaraj sa, nehas čo ťa nepáli, rešpektuj, že za flakarinu berie ona bonusy - a dobra polovica radi byť za blbca ..
Toto je mentalita otroka..nechaj sa využívať, drž hubu, ked nechceš prist o flek, si divna, že o tom vobec rozpravaš
- vam potom musia nenormalne v bežnom živote ludia skakať po hlave, ked taketo niečo považujete za normálne a využívať vás..
Čiže to trva dlho, nie jeden mesiac, žeby sa to dalo strpieť, ale pomaly to bude rok..Pozri sa, ked prideš za nadriadenym vašho nadriadeneho a požiadaš o zvyšenie platu, tak bude musieť niečo robiť..
Proste zahraj sa na chlapa teraz, priprav si dobre argumenty, čo všetko robiš a nerobiš, a trvaj na zvyšeni platu..mimochodom prehod, ked kolegyna može mať 100% odmeny za polovičnu pracu, prečo ti nemožeš mat za 100%?
Vyjednavaj s nim tvrdo , nacvič si asertivitu 😀

Hlavne kľud ....ty na niečo prídeš....Premysli si rôzne alternatívy ....riešenia....a v správny čas udri....držím palce.