icon

Ako riešiť situáciu s kolegyňou a šéfom?

11. aug 2024

Ako by ste riesili tuto situaciu? Trva to uz skoro pol roka.
Predpokladali sme, ze pojde o kratku aferku a ukonci sa to, opak je pravdou. Nabera to na obratkach. Stazovat sa na vyssich miestach? O pracu prist nechcem a ani nemozem, mame cerstvu hypoteku.

1. Kolegynu nadriadeny vo vsetkom zvyhodnuje
2. Korporat priamo zakazuje akekolvek blizke vztahy na pracovisku
3. Obaja su v manzelstvach

Nie, nezavidim jej. Mam dlhorocneho priatela. Nadriadeny je stary, skaredy, plesaty dedek. Ide mi o princip.

Dakujem za skusenosti, rady

Strana
z4
iv1rozali
12. aug 2024

Hlavne kľud ....ty na niečo prídeš....Premysli si rôzne alternatívy ....riešenia....a v správny čas udri....držím palce.

autor
13. aug 2024

@fido69
@dadis co konkretne jej mam zavidiet? Ze v 33 rokoch sa zmoze na sex s chlapom, ktory v novembri bude mat 60? Ze ju vlastna sestra pred muzom kryje, kym ona chodi na prietrtky? Ze vlastneho muza vsade ospevuje ako sa skvele vydala a pritom roztahuje nohy inemu? Nie, lampou im nesvietim, raz som ich nachytala bozkavat sa ja, raz ich nachytala ina kolegyna, na skoleni v tatrach o pol tretej rano strapata v pyzame vychadzala zo sefovej izby. To ju videla zastupkyna sefa a ked prislo ku konfrontacii, pri ktorej nas bolo pat, chichotala sa ako drbnuta pubertiacka so slovami, ze ved pokracovali v skoleni. Pre mna za mna nech s nim spi, kym ho chudaka neodvali, ale nech si z prace nerobi holubnik. Vcera inej kolegyni na poznamku, ci aj nieco bude robit, ci iba cely den telefonovat, odpovedala "Kto si ako zariadi, tak ma." Sefova zastupkyna v kuchynke skonstatovala, ze jej chyba presne 10 kvapiek, kym pretecie pohar trpezlivosti a potom sa budeme pozerat, ako sa ona zariadi, ked ju muz s 2 malymi detmi kopne do zadku a vykopne zo svojho bytu a ci ju nadriadeny s tymi 2 malymi prichyli k sebe a svojej manzelke do svojho bytu.

autor
13. aug 2024

@karolinakr to presne samozrejme nevieme, odhadujeme to na vlanajsi vianocny vecierok, velmi sa okolo neho tocila, on cely zivot netancujuci s nou tancoval a nad ranom spolu odchadzali. Cca od marca si zacala skracovavat pracovnu dobu so sefovim pozehnanim, to nam uz bolo jasne, ze je medzi nimi nieco, pretoze nadriadeny bol a je velmi citlivy na dodrziavani 8 hodin v praci, ani o minutu menej. U nas sa taky pripad este nevyskytol, co som tam 8 rokov, niektore kolegyne su dlhsie a tiez tam nikto s nikym pomer nemal a ak aj mal, boli to diskretni ludia, tak sa o tom nikto nedozvedel, preto hladam a zistujem, ako postupovat. O pracu prist nechcem, ale ani toto tolerovat, nebudem. Ona sa nam doslova vysmieva do oci a ma pocit bohorovnosti.

anketkarka
13. aug 2024

Zavzdušňovanie nikomu nepomohlo. Ak viete zozbierať dôkazy o zvýhodňovaní, tak mu ich predhodte a pohrozte, že pôjdete s tým vyššie. Ak nie, tak vám nič iné neostáva, len makať za ňu. Je to blbé, ale ak si nemôžeš dovoliť odísť, tak ostáva len makať.

karolinakr
13. aug 2024

Najviac, z čoho som v šoku, su tu odpovede žien , ktore sa vela krat prezentuju ako uspešne, s vysokou školou, dobrym životnym štandardom a celkovo ako intelegentne, že radia - nestaraj sa, nehas čo ťa nepáli, rešpektuj, že za flakarinu berie ona bonusy - a dobra polovica radi byť za blbca ..
Toto je mentalita otroka..nechaj sa využívať, drž hubu, ked nechceš prist o flek, si divna, že o tom vobec rozpravaš
- vam potom musia nenormalne v bežnom živote ludia skakať po hlave, ked taketo niečo považujete za normálne a využívať vás..

Čiže to trva dlho, nie jeden mesiac, žeby sa to dalo strpieť, ale pomaly to bude rok..Pozri sa, ked prideš za nadriadenym vašho nadriadeneho a požiadaš o zvyšenie platu, tak bude musieť niečo robiť..
Proste zahraj sa na chlapa teraz, priprav si dobre argumenty, čo všetko robiš a nerobiš, a trvaj na zvyšeni platu..mimochodom prehod, ked kolegyna može mať 100% odmeny za polovičnu pracu, prečo ti nemožeš mat za 100%?
Vyjednavaj s nim tvrdo , nacvič si asertivitu 😀

Strana
z4