icon

Ako riešiť situáciu s kolegyňou a šéfom?

11. aug 2024

Ako by ste riesili tuto situaciu? Trva to uz skoro pol roka.
Predpokladali sme, ze pojde o kratku aferku a ukonci sa to, opak je pravdou. Nabera to na obratkach. Stazovat sa na vyssich miestach? O pracu prist nechcem a ani nemozem, mame cerstvu hypoteku.

1. Kolegynu nadriadeny vo vsetkom zvyhodnuje
2. Korporat priamo zakazuje akekolvek blizke vztahy na pracovisku
3. Obaja su v manzelstvach

Nie, nezavidim jej. Mam dlhorocneho priatela. Nadriadeny je stary, skaredy, plesaty dedek. Ide mi o princip.

Dakujem za skusenosti, rady

iv1rozali
11. aug 2024

Mne sa stalo minulý týždeň, že som bola osobne u riaditeľky riešiť veci. Proste kolegyňa na inej pozícii odo mňa žiadala, aby som okrem svojej práce robila prácu aj za druhé kolegyne a ešte bola tak drzá. že keď som im išla pomôcť, tak si ešte robila so mňa srandu a chcela mi pridať ďalšiu prácu. Tak som sa zobrala a išla som rovno za riaditeľkou. Všetko som jej citlivo vysvetlila, a chytila stranu mne. Riaditeľka všetkých zavolala na koberec. Teraz majú ostatní väčší rešpekt , viac robia a už si nikto nedovolí ma nahovárať robiť ich prácu.

deti95060810
11. aug 2024

@melanta žiaľ na sK sa pravdy nie vždy dovoláš..vlastne sa jej nedovoláš NIKDY. Hlavou múr neprebiješ... Šťať proti vetru sa nedá... 😉
hádam si pochopila a aj svoje deti učíš pravdivé slov. príslovia.... 🙂

kandelabra
11. aug 2024

@deti95060810 lenze s takymto pristupom by sme sa na to mohli vsetci vykaslat a byt jeden k druhemu svine, vsak sa to oplati viac, nie? A potom sa stazujeme, ako to u nas vyzera, vsak ano, ale urobit nieco pre zmenu to nie....

deti95060810
11. aug 2024

@kandelabra tak to si už musí každý premyslieť či to riskne alebo nie... to ja s tým už nič nemám.

kiki68
11. aug 2024

@karolinakr toto sa deje roky u mojho muza, spolu chodia na sluzobky ti dvaja a ona poriadne nevie, ze co ma robit. Len sedi na mieste.

alexis617
12. aug 2024

Nestaraj sa aby si nedostala výpoveď ty čo ťa nepáli nehas

karolinakr
12. aug 2024

@kiki68 jeden sa vezie na úkor druhého

kiki68
12. aug 2024

@karolinakr presne a ona sa obklopuje takymi ritolezkami, ze je to potom poistene z kazdej strany.

autor
12. aug 2024

@kiki68 to sa prepana ako da ROKY udrziavat pomer, aby sa to neprasklo? Ci ich partneri doma su hluchi a slepi?

autor
12. aug 2024

@monsterablue u nas skratene uvazky mozne nie su a nadcasy si davat nemozem bez schvalenia nadriadeneho, o kazdom nadcase vopred musi vediet. Ziaden nadcas mi neschvali, to, co ona nestihne mam ja (alebo ina kolegyna) urobit vramci svojej pracovnej doby. Ak neurobim dnes, pocka si ma to do zajtra, zajtra mi to sef uz dq pisomne, ze to ma byt urobene do 24 hodin

janage
12. aug 2024

@earlgrey a to by si fakt niekto išlel pochváliť kolegyni, ktorej šéf prideľuje jeho robotu? Aby ju rozdrapilo? Tak potom si ten blb to nahlásenie u nadriadeného zaslúži.

earlgrey
12. aug 2024

@janage Netuším, ale už som stretla rôznych ľudí v živote a hlavne ľudí, ktorí sú schopní rôznych vecí, ktoré ja, ty, iní nepochopia 🙂

melanta
12. aug 2024

@deti95060810 nie, neučila dom dcéru pravdivé slovenské príslovia. Učila som ju reálny život. Neobmedzený slovenskými prísloviami. Roky som robila v korporáte. Vzťahy sa nahlasovali a riešili. Detto ak sa niekomu diala neprávosť. Veľa krát som zažila, že tú neprávosť som musela riešiť ja. Vždy sa vyriešila v prospech dobra. Príslovie "šťať proti vetru sa nedá" je primitívna slovenská výhovorka. Ak si ty oka s tým, že takéto keci učíš deti, aby čušali a neriešili, keď sa deje neprávosť, tak v poriadku. Verím, že väčšina ľudí toto obmedzenie nemá.

janage
12. aug 2024

A keď ti to dá pisomne, schváli ti aj ten nadčas, či ako to robíš, aby si stihla jej aj svoje?

iv1rozali
12. aug 2024

Ešte by som k tomu ...niečo ....dlhodobo sa to nedá znášať. Človeka to rozožerie z vnútra. Treba si dobre premyslieť postup a riešiť to s nadriadenými...

mamina7070
12. aug 2024

a ked potom nebudes stihat svoje tak tvoju pracu nariadi niekomu inemu ? normalne zapisuj

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
kiki68
12. aug 2024

Ti medzitym opustili tie predosle vztahy, ale ofiko nesmu byt spolu v tej firme

autor
12. aug 2024

@monsterablue mam kapacitu? Aj ona ma kapacitu! Hodinu denne telefonuje s mamou, pol hodinu so sestrou alebo manzelom, pomedzi to ide 2-3 krat nieco "riesit" k nadriadenemu, kde je spolu tiez tak hodinu denne. V praci je denne tak 6,5 max 7 hodin. Rano nestiha, lebo nosi deti, poobede nestiha, lebo opat deti. Kym s nadriadenym nic nemala, vsetko stihala a v praci bola plny pracovny cas. Preco by som ja, ci ktokolvek iny, mal robit jej pracu za tu istu mzdu, lebo ona nestiha? Samozrejme, ze nestiha, ked z 8 hodin realne pracuje 4.

autor
12. aug 2024

@kiki68 a mimo prace spolu normalne ziju? Pretoze to uz mi pripada take hranie sa na pstrosov, ked kazdy vie, ze su spolu, len oni sa tvaria, ze nie.

autor
12. aug 2024

@iv1rozali presne tak. Obed do seba len nahadzem, kolkokrat si musim dat potom lieky na zaludok, co mi je tazko a ona sa vychechtava do mobilu a s mamou rozoberaju cez telefon serialy. Clovek jej nemoze ani nic povedat, lebo ako skolkarka bezi hned za sefom sa stazovat, nech jej pofuka bolave bibo, lebo si niekto dovolil povedat jej pravdu.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
domkakvet
12. aug 2024

Nestaraj sa, je to ich vec.

fido69
12. aug 2024

@hugger napísal "Ako ju zvýhodňuje?"
Jednoducho. Je uspokojená. 😉

autor
12. aug 2024

@fido69 o tom nepochybujem, je uspokojena v kazdom smere, v kazdej oblasti...

dadis
12. aug 2024

A ty im pri to svietis lampou, ked vies, ze spolu maju pomer? A s tymi odmenami to je tiez otazne. Nezavidis ty len tak trochu, ze ma so sefom lepsi vztah nez ty? To je normalne, ze v praci si rozumies s niekym viac s inym menej..

kiki68
12. aug 2024

Ano ziju spolu, proste verejne tajomstvo. Ale keby toto robili, ze daju muzovi nejaku jej pracu, tak to by ich poslal kade lahsie. Ako ona to aj skusala a vtedy to nedopadlo, on jej tiez spravil par veci, kde ona nemala kapacitu s tym nieco robit a nemohla sa strapnit, tak uzavreli nejaky kvazi mierovy stav.

fido69
12. aug 2024

@autorka Celý tvoj príspevok je len závistlivý opis situácie a nevraživosť voči šéfovi. V hlavnom príspevku popisuješ len svoj psychologický a mravnostný problém s mileneckým pomerom šéfa a kolegyne. Až keď to dostatočne nezabralo, tak sa zosobňuješ do úlohy chuderky, ktorá musí robiť prácu naviac aj za kolegyňu. Overiť či je to pravda však nikto nevieme.
Tvoja veta "Nie, nezavidim jej. Mam dlhorocneho priatela. Ide mi o princip." znie dokonca trošku neuveriteľne. Kolegyňa je očividne úspešná doma aj v práci a ty? Skutočne jej troška nazávidíš? 🤔

karolinakr
12. aug 2024

ako dlho to už trvá?

karolinakr
12. aug 2024

akurat minule sa tu riešilo praca korporat nadriadeny podriadena, smernice oznamenie schvalenie atd tisic ukonov až tomu človek nechcel verit a druhy korporat, vydata kolegyna spava so šefikom a z prace ma holubnik, vyvolava, odbieha, travi polku dna v šefovej kancelarii, na prestavke a ! nemožno na ňu nič povedat, všetci im kryju chrbať
halooo
..tak vy v tej praci mate holubnik, smernice na smiech, šefovstvo sa tam hra triedu, a su to len obyčajni sedlaci,, musíš s tymto vedomím chodíť do práce, že jadro prehnité, zakony su tam len na okrasu a podľa toho sa zariadiť..