Ako riešiť slovné konflikty so svokrou?
Mam fajn svokru, vzdy sme si dobre rozumeli, ale mam pocit,ze odkedy mame dieta s muzom, vztah medzi nou a mnou je horsi. Mozno len nad tym privelmi rozmyslam, neviem.
Minule mi povedala,ze som divna,ze davam dietatu vodu z vodovodu, vraj z plastovej flasky lepsia. Povedala som jej moj argument, na co ona povedala,ze ma nechape.
Potom sa asi dvakrat stalo,ze maly chcel zo stola kolace,co nemoze. Ma alergiu na mlieko,vajcia, orechy. Vzdy mu nosime nieco,co moze so sebou. Svokra robila akysi kolac s mandlami a vravi mu,ze "dobra babka by ti dala, ale zla mama zakazala. Dam ti,ked sa zla mama nebude pozerat."
Ja som ostala ako obarena a muz sa s mamou skoro pohadal...ako by ste reagovali vy? Mne z toho prislo normalne smutno,ze co to rozprava...
Necitam vsetko. Presla som si tym. Syn mal abkm,plus nesmel cokoladu,citrusy. Ked mal 8m boli sme spolu von,sedel mi na nohach. Ja som sa otocila na stranu ku kamoska,ked som sa otocila spat,svokra mu strcila smotanovy nanuk poliaty cokoladou do ust. Ja som ho odtrhla a povedala jej,ze co robi? Ci zabudla,ze nemoze. Samozrejme,zas zacali reci,ze to su hluposti a nic mu nebude atd atd,to co vzdy. No ked po par sekundach zbadala vysyp okolo ust a cervene flaky,plus maly dostal krce,zlakla sa a pochopila. Plus,som na cas obmedzila stretavanie a pomohlo. Ver ci nie,teraz mame super vztah,respektujeme sa a mam s nou lepsi vztah nez s mamou
@petulda333 nanuk 8 mesačnému ani bez alergií 😨. No niekedy sa rozum zastavuje, čo starí rodičia deťom núkajú.
@mantilka ona mala vtedy viac takych super napadov. A nielen pri mojom synovi.... Ale,uz je to za nami,veci vydiskutovane a vztahy vylepsene.
@petulda333 myslím, že každá mamina by mohla písať historky čo ponukli starí rodičia 🤣...ešte aj tí rozumní zasadovi sa niekedy prejavia 🤣. Vtedy pomôže len asertivita rodičov.

@lonely66 nastastie ja som nedavala UM. Ale syn pil Len tockovicu, ked zacali pit vodu.
Tu v UK sa dojcenecke body neriesia.