Ako riešiť tlak starých rodičov na návštevu?
Baby, moje deti (8 a 5) nechcú ísť spať ani prázdninovat k starým rodičom, majú ich radi ale byť tam nechcú..mne to nevadí vôbec , ale svokrovci to nechapu,nútia ich , doslova ich nútia, už to deťom aj mne lezie na nervy..muž im nič nechce povedať,lebo oni sú extrémne ale ozaj extrémne urážlivý..deti im hovoria že nechcú..
Akoby ste to riešili? Viete oni sú není zlý ale nevenujú sa im, tam televízne noviny aj o 12,aj 5 aj 7 večer, medzi tým bez servítky ..my stále niekde lezieme, a všetko robím len aby bolo dobré..oni ich chcú lebo sa nudia ale keď sme tam tak je v kuse na telefóne ..
AUTOR
•
Včera o 14:25
@janinah ale oni nebuduju vzťahy , ono zjesť celú veľkú Milka čokoládu, 15 kroviek , nútiť mojho syna jesť až doma vracia (a to je len po návšteve u nich) a keď jej poviem že nebude tolko jesť,tak vieš čo mi svokra povie? Že naschaval mu nedávam jesť, že čo som za mater ..atď..ešte mu rozpráva že mama ti nedopraje..
Ona má 180 kg, tak podľa nej je to v poriadku ,hentak "žrať" ale moje 5 ročne dieťa to ťažko nesie😈
Vies co, ked ozaj nechces, aby ich mali v noci a v moci, ja by som ked budem zo svokrou sama povedala.... Viete, deti mi povedali, ze sa boja, ze rano nevstanete, zomriete. 180 kg maju vo vasom veku 2,...3 zeny dokopy a vy s tym nic nerobite. Viete, aka draha bude truhla?
Velmi drasticke, ale ucinne. No skor sa oklepe, zabudne a zozerie dalsi kybel srotu, ako prasa. 🐖
@letfenixa tak mozno ich zaberu na kolena, pomojkaju, vystiskaju, povedia im, ze ich lubia a to vsetko pri zapnutom televizore. Starkej podaju pohar s vodou, pritom im povie, ze je chora, bolia ju nohy a tazko sa jej chodi. Lebo aj chore a nevladne obezne starke chcu vidiet svoje vnucata a ty si matka na to, aby si im vysvetlila, ze starka je uz stara a nevladze, co ty, ale ich ma rada a chce, aby prisli. Nech jej pomozu, o co ich poprosi a potom nech idu na dvor a urobia si bunker, alebo nech sz hraju na skryvacky. Podla toho, na aku hru su vhodne babkin dvor a zahrada. Ake jednoduche 😆
@oli18 ona má 60 rokov , zdravá ako ryba,len pazrava..v 60 proste nie si starý , poznám ľudí ktorý začínajú len žiť ..išla do predčasného dôchodku,pretože už sa jej nechcelo robiť ..ona je najradšej doma, veď ani k nám nepríde , lebo zbytočná robota..ani k dcére a o 3 domy ďalej nejde , na aute jedine , lebo nechce sa jej
@oli18 a bunkre im tam stavať nemôžu , nakoľko sú veľmi háklivý na svoj dvor, na každý stromček dávajú pozor aby sa ani haluzka nedolamala..
Autorka, tvoja svokra ma vela nedostatkov, podla toho, co pises. Ale ty hladas sposob, ako a preco sa neda. Moje deti sa nestaraju, co ja robim s vnucatami a co im davam jest. To potom ich tu zbytocne davali, ak by ma mali este kontrolovat. Viac starosti, ako keby ostali doma. A co sa jedla tyka, ak by tvojim detom u babky nechutilo, asi by nejedli. Ved hadam ich babka nenapchava nasilu. Moja svokra bola tiez ta, ktora dala mojim detom ako prva ochutnat sladkost. A nezabila som ju zato, ani neodoprela vnucata. Prezili. Ja svojim sladkosti nedavam rada, len ked pytaju, tak kusok cokolady. Casto mam v mraznicke domace kysnute zaviny a dam im na desiatu, ci olovrant. Niekedy nechcu a pytaju si chlieb s maslom. Oni jedla uz velmi dobre poznaju zo skolok, zo skoly, aj z domu. Uz vedia co im chuti a co nie. Tak hadam tvoje deti by povedali, ze nieco nebudu jest, lebo im to nechuti.
Este k zdraviu tvojej svokry. V 60tke s s takou nadvahou urcite zdrava ako ryba nie je. Jedine vtedy, ak nechodi k lekarom a nenasli jej este choroby, ktore sice nebolia, ale vyplyvaju z obezity.
@oli18 núti ich jesť, ja som svedok, a aj jej poviem aj sa posekáme...ona všetko robí mastné, vyprážané ,
Zopakuj si s deťmi gramatiku pri tých aktivitach,to bude tiež fajn. A vyjadriť sa neviem k téme teda,lebo vyzerá to tak,že asi nepracujes a máš dosť energie a financií pokryť celé prázdniny. To je super. Takže v tom prípade ich nedaj a hotovo.
Áno viem pokryť prázdniny 😄aj energie za troch, nie sme odkázaný na stráženie 😄a áno pracujem 😊

No mozno babka si uvedomí čo im dáva jest keď zažije upratovanie po grcani.. ja som trocha trpla s tým jedením, lebo u našej babky je tiež zdravé jedlo, ze diétne párky a sladkosti celý 30cm veľkonočný zajac , ale tak proste som to prekusla.. viem že jedavali ešte aj o 10 večer knedle, ale povedala som si že sú u babky len pár krát v živote bezomna, nech to zažijú autenticky.. doma jedávajú viac menej zdravo, takže keď občas popustia nemyslim že to je zle.. nakoniec sa im aj páčilo, síce tento rok sa tam tiež nehrnú, ale zažili, budú mat s babkou zážitky.. ja si myslim, že dnes majú deti príliš veľa zážitkov, stále niečo na pláne.. nemyslím že to je zle, veď sama tak žijem, ale zase aby to bolo vyvážené musia zažiť aj opak..