icon

Ako riešiť vzťah na diaľku s nápadníkmi?

8. mar 2024

Dobry vecer.

Prajem všetkym zenam tu v prvom rade ešte pekny MDZ!

Chcem sa poradit ohladom partnerky, má 23, ja 27, sme relativne novy vztah (pol roka), s tym, ze sme zatial na dialku, kedze ja robim vo Viedni a ona v BA ešte študuje posledny rok na škole. Vztah na dialku je tazky, to ano, ale priatelka to cele nezlahcuje tym, ze ona na fakt kazdom rohu ma nejakeho napadnika, co jej dava komplimenty, chvali ju, snazi sa zacat balit a pod. A ona nema problem mi o tom hovorit jak keby nic, jak keby to hovori bratovi, nie svojmuj chlapovi. Ano, je to krasna zena, uvedomujem si jej prednosti, krasne sa oblieka, ale fakt ma potrebu sa tak pacit aj inym? Pritom mne sa zdaleko po intimnej stranke moc nevenuje. A vyslovene mam pocit, ze ona si to uziva, v realnom zivote aj cez spravy, ked jej niekto pise, chvali ju, viem, ze za ma fyzicky nepodvadza, ale preco stale potrebujje pozornost, komplimenty, akoby flirtovanie? Niekedy si vravim, co ine si ešte mozno piše s chlapmi.
Nerozumiem jej, nestacim jej?

Co s tym?

Dík

minimie
9. mar 2024

Tebe sa ľúbi ľúbi jej telo, vieš vymenovať nejaké dobré vlastnosti aby sa nepovedalo, ale jej duša sa ti nepáči. Aby si bol spokojný, chceš aby sa jej duša zmenila. Ak sa to stane, udupeš ju do popola, možno to prinesie spokojnosť tebe, ale ona šťastná nebude, lebo to už nebude ona. Toto chceš? Žena ako ona môže takto fungovať a dozrievať do krásy aj dlho po štyridsiatke. To je veľa času. Zvládneš to, alebo sa ju budeš snažiť zatvoriť doma nech tam chradne?

autor
9. mar 2024

@larinka552 ja chodím tak 2krat do BA, niekedy ten vikend vyjde...ja sa chystám teraz v apríli do exotiky do tepla, ideme 2 kamoši, volal som aj ju, že by to bolo perfektne, odpoved bola, že však si to užite, bude to super, že ona nato nemá peniaze

grof_monte_christo
9. mar 2024

@anonym A ty by si jej tu dovolenku zaplatil?

autor
9. mar 2024

@grof_monte_christo ona sa spýtala, koľko to stojí. Povedal som jej, že sa chceme každý zmestiť do cca 2700 EUR. A ona, že toľko nemá ona na dovolenku

jana_eyre_2
9. mar 2024

Tu sú vždy ženy také tolerantné.. 😏 obráťte si situáciu ako by vám asi bolo, keby chlap.furt zdôrazňoval ako na neho baby letia a ktorá mu píše šteklivé správy a on si to užíva.. ale jasné na MK mi napíšu že by im to nevadilo.. 🤷🏻‍♀️

Ja neviem teda aj ja som bola mladá a nikdy som teda priateľovi nepotrebovala zdôrazňovať kto sa somnou snažil flirtovať, totiž ja som každého flirtujuceho zarazila v začiatkoch pretože keď som raz zadaná, tak som zadaná.. som snáď preto divná alebo čo? Neviem načo by som potrebovala mužovi stále vravieť že som pre niekoho iného atraktívna, príde mi to ako fakt vyžarovanie pozornosti.. buď jej teda má alebo mala malo, ale byť autorom určite by som to ani ja nebrala v pohode a úprimne by som sa s ňou porozprávala ako sa cítim a chcela by som vedieť čo tým sleduje či má pocit že sa jej malo venujem alebo ako.. to nie je žiarlivosť, toto je vyslovene provokovanie..

unicornlady
9. mar 2024

To je ale neskutočne drahá dovolenka.
Ak ju chceš niekam vziať, nájdi niečo lacnejšie. Inak myslím, že ako dobrý priateľ, by si jej ju mohol zaplatiť.
Vy ozaj nemáte žiadnu spoluprácu v tom vzťahu. Každý si žije vlastný život a je sám za seba.

grof_monte_christo
9. mar 2024

@anonym To je drahá dovolenka. A ani si jej nenavrhol, že prispejes? Čo iné ti mala povedať, keď si si naplánoval dovolenku, na ktorú ona nemá.

autor
9. mar 2024

@unicornlady a čo jej to mám platit? Však chodí do roboty

karolinakr
9. mar 2024

Počuj ona ako študent VŠ kolko može zarobit na brigade do 500, ty dajme tomu 2000 ak nie viac, tak nikdy nebudete spolu chodit po vyletoch

autor
9. mar 2024

@unicornlady navrhol som jej aj Dubaj, odpoved taká, že ona si nato musí našetriť

grof_monte_christo
9. mar 2024

@anonym Uvedom si, že si vo vzťahu so ženou, ktorá by lusknutim prsta mohla mať takúto dovolenku od niekoho zaplatenu. To jej len slúži ku cti, že to nevyužíva a je vo vzťahu s tebou, ktorý si naplánuje dovolenku, na ktorú ona ako študentka nemá. Divní ste obaja 🤷

karolinakr
9. mar 2024

@grof_monte_christo 😅 ani sa jej nečudujem, že nechce sa jej chodit do Viedne
ale zlatokopky nepodporujem, keby si to chcel otočit na tuto nôtu

autor
9. mar 2024

@grof_monte_christo Však predtým aj mala vzťah, kde typek mal 30 a všetky dovolenky a vylety jej zaplatil. Chcel by som, aby išla so mnou na dovolenku a veľmi, ale 2700 EUR jej fakt odmietam platiť a ona sa ani nespytala, či by som jej niečo prispel

simca06022011
9. mar 2024

Vybrala si z nejakého dôvodu teba ( zaujimalo by ma preco), tak sa ukludni, neziarli a venuj dá kvalite vzťahu a nie len obzeraniu exteriera. Za mňa nie je nič horšie ako žiarlivý muž, ktorý na to nemá dôvod. Ak nemá dostatočné sebavedomie aby zvládol krasn a/alebo uspesnu ženu, musí ísť o level nižšie a nájsť tu pri ktorej sa bude cítiť komfortne. V každom prípade vynechala by som ten exteriér a zamyslela sa nad tým co viac ti tŕň vzťah dáva, vám obom. Ci viete spolu kvalitne travit voľný čas, plánovať, riešiť veci alebo nie, hodnoty ci mate rovnaké. Podľa mňa si sám uvedomíš ci sa oplatí strácať čas.

Inak podľa popisu ide o mladú babu ktorá o vazny vzťah záujem ešte nemá, záľuby iné, výlety k rodičom atď. Bud ma taky životný štýl, že ostatní pôjdu bokom, zahľadena do seba alebo ešte nie je pripravená na niečo viac. Preto aj ti napadnici 🙂

grof_monte_christo
9. mar 2024

@anonym To, že prispejes, si jej mal navrhnut ty sam

larinka552
9. mar 2024

To, ze sa malo stretavate kvoli nej ti uznam.
A ta dovolenka. No jednoducho na nu nema, tak nejde. Mozno ak by si jej navrhol, ze jej polovicu zaplatis ako darcek, tak by isla. Tak sa to vo vztahu robi. Niektorym ich priatel zaplati aj celu dovolenku ako take gesto od chlapa 😉

karolinakr
9. mar 2024

Ty fakt porovnavaš plat človeka pracujuceho vo Viedni a študenta VŠ, ktory robi na polovičny za 400eur?

autor
9. mar 2024

@karolinakr áno, viem, že má iné úplne iné príjmy ako ja, nemôže úplne veľa popri škole pracovať, lebo ešte študuje farmáciu, čo je ťažšia škola, ale fakt jej mám zaplatiť skoro 3 tisíc len tak?

autor
9. mar 2024

@larinka552 prečo nepoprosí napr. rodičov, aby jej prispeli? Viete čo od nich dostala na Vianoce? Psa za 50 tisíc českých korun...

karolinakr
9. mar 2024

Vieš čo a verim jej, že ani tu dvacku na vlak nema.Na Slovensku je drahota, kazdy den sa menia cenovky v obchodoch, najmy astronomicke, vobec sa jej nečudujem, ked ked si minimum ušetri bokom nema naladu to davat na vlak 20 tam 20 spät, + metro a bus na listok..Minimalne 60 za jednu cestu padne - zarobi kolko ? 400- 500? prirataj najom drahe jedlo, drogeria a ostane jej nič

unicornlady
9. mar 2024

tu chýba asi LÁSKA vo vzťahu

lebo vo vzťahu platí MY DVAJA spolu, spolu chcú fungovať, nie kalkulácie, kto, koľko

autor
9. mar 2024

@karolinakr tohto mesačná vyhovorka, prečo nemá 20 EUR na vlak bola tá, že bola na nejakom očkovaní, čo stálo 130 EUR...neverím, že také je, možno 20? ale 130?

karolinakr
9. mar 2024

Do Viedne nechodi zrejme z finančnych dôvodov a nie preto, že ta nemá rada
Záhada vyriešená
thank me later
😉

autor
9. mar 2024

@unicornlady lubim ju velmi, skor sa bojim, čo ona...

larinka552
9. mar 2024

Je spoločenska, krasna, inteligentna, studuje tazku skolu, popri ktorej este aj pracuje a chodi s tebou. Kvoli niecomu si ta musela vybrat 🙂 Takze zaplatit jej jednu dovolenku aby mohla ist s tebou podla mna nie je nieco nepredstavitelne, co by si si nemohol dovolit investovat do vztahu s nou 😉
Ale hlavna vec. Je sice super, ze ty ides na dovolenku do exotiky ale zaroven je to aj trochu sebecke, s tymto rozhodnutim si moc nepocital s nou. Preco si sa najprv o tej dovolenke nebavil s nou a nevybrali ste nieco cenovo dostupnejsie spolu? Nejake Chorvatsko alebo Turecko by mohlo stacit a ona by si to tiez mohla dovolit.

autor
9. mar 2024

@larinka552 tu dovolenku s kamošom sme mali v planetaryumunun už dlho, ešte som nebol vo vzťahu s nou, ked sme to začali s kamošom riešiť

simca06022011
9. mar 2024

Keby mi môj chlap navrhol dubai (alebo hocijaku exotiku) s tým, ze si to mam zacvakat ako 23rocna, tak si poklepem po čele. Keď niekde chcel so mnou ísť, tak vždy všetko platil, ak som mu nestrcila dobrovolne peniaze za nieco. Sme spolu 20 rokov. Čiže primerané požiadavky treba mať. Prečo by si mala pýtať od rodicov? Ved výlet navrhuješ ty. Ty ju máš na prvom mieste? ;) rátať jej peniaze už teraz:D porovnávať bus s očkovaním. Mna by zaujímala jej verzia.
Pre porovnanie: Môj chlap sadol kazdy stvrtok do auta prešiel 180km a zobral.ma k sebe domov. V nedeľu naspäť. A este niekedy dobehol aj cez tyzden na noc. Ty riešiš ci príde za tebou z ba do viedne 🙂 neriešis ci na to má. Nuž možno ona nakoniec tie komplimenty potrebuje od iných a staráš sa o ňu malo. A vraví ti to lebo viac pozornosti od teba by možno chcela. Ale fakt bude ze na cestu nemá, na výlety nemá, prečo by za tebou chodila? Ide k rodičom, dajú jej co jej treba, postarajú sa. Bud s tým niečo spravíš alebo nie.

eva112014
9. mar 2024

@autor je dobré, že mala pred tebou chlapa, ktorý jej všetko platil. U teba to nemá. Aspoň zistila, že nie každí by jej zniesol “modré z neba”. Ehm, a keď to nevieš ani teraz urobiť tak potom o 20 rokov, keď jej krása už nebude taká ako teraz logicky (síce ani u teba), už jej dáš len možno štvrtinu toho, čo teraz. Komplimenty, pozornosť, kvalitný sex ..,
Píšeš, že veď má rodičov a nech jej prispejú oni na dovču. A že radšej uprednostní rodičov ako teba. Ešteže má dievča rozum. Za sex do Viedne nemusí chodiť a platiť si cestu. Má tu dosť nápadníkov.
Sorry, ale tu mám pochybnosti o tebe, či si dosť dobrý k nej.

autor
9. mar 2024

@simca06022011 ja chapem, že očkovanie je vec zdravia, aj ked čo za očkovanie stoji 130 EUR? do viedne ju stoji len ten vlak, ved program a jedlo tam platim ja...ked som v BA, zavolam ju na večeru či na koláč, káva, zmrzlina, tiež platím ja. To mi príde normálne. Ved ja tiež nechodím do BA zadarmo. tie komplimenty beriem, odomna ich tolko nemá, ale nejaké áno. Darček odomna tie leginy nenosí, prečo? vonavku si nedá, že jej nevonia...prečo odomna sa jej nič nepáči?

autor
9. mar 2024

@eva112014 toho bývalého ona nespomina vôbec, našťastie, to ja som z nej vytiahol, že odkial mala v tom vzťahu na tie vylety, sama by mi to nepovedala asi