icon

Ako riešiť vzťah s príliš žiarlivým partnerom?

Včera o 13:18

Prv než začnem, poznáme sa rok. Všetko okrem jednej veci klape, partner je veľmi žiarlivý. Na začiatku vzťahu bolo všetko dobré aj je úžasný v intímnej oblasti. Včera mi napísal či som bola s nejakým chalanom vonku za tú dobu čo sa poznáme a či sme mali niečo intímne. Odpovedala som nato že nie. On napísal že sa len chcel uistiť lebo má veľmi ľúbi. Keď som s kamarátkami vonku tak mi píše že mám poslať fotku či naozaj som s nimi. Minule som volala s kamarátom od detstva (intímne sme nič spolu nemali) a začal žiarliť že si s ním volám častejšie jak s frajerom 🤦‍♀️
Myslíte že je to normálne ? Okrem tejto ŽIARLIVOSTI je priam úžasný partner

Strana
z3
barborab1411
Včera o 18:07

Nie je to normálne a bude to ešte horšie....to že máš pocit že v iných oblastiach je to vlastne ok je len herecky výkon dotyčného .

anonym_8905c2
Včera o 18:09
@nikoll29

Vzala by som nohy na plecia okamžite, moja. Keď robí takéto veci teraz, čo bude potom? bude ti kontrolovať spodné prádlo, či tam nenájde stopu milenca?

@nikoll29 veru presne toto som si zažila.... aj čisté vypraté kontroloval ci nejaké stopy neostali

minenkaa
Včera o 18:28
@anonym_autor

@marianarem som z toho sklamana lebo som si myslela že som stretla toho pravého a dlho som hľadala aspoň niekoho trochu normálneho a asi aj tak nič z toho 😥
Ako o ženu sa o mňa veľmi zaujímava, je k dispozícii 24/7. Ráno len čo sa niekedy prebudim tak sú už spravené raňajky, hneď ma príde pobozkať a povedať ako ma ľúbi a čo by všetko kvôli mne urobil, intímny život neviem či môžem rozoberať lebo som maximálne spokojná a také orgazmy som ešte nemala pri nikom inom, dopraje mi kedykoľvek si niečo zaumienim, 10x do dňa mi povie jak ma ľúbi, rodičia mi nechceli dovoliť psa a keď som mu to povedala tak ma chytil za ruku a povedal že on by si toho psíka kvôli mne kúpil. Dokonca auto mi svoje núkal žeby som si vlastné neničila a tak. Samozrejme som to odmietla. Navarí, poprata a takého chlapa som ešte proste nemala 😔 Pamätám si keď som chcela len nejakú somarinu z bazosu za 150€ a nebola som rozhodnutá či to naozaj chcem alebo nie a on sa vtedy pre ten darček trepal 250 kilometrov len žeby mi to mohol priniesť a hovorila som mu že to nemal robiť a určite nie za takú cenu a mne to bolo veľmi blbé zobrať tento darček. On nato povedal že to je maličkosť. Tiež ho veľmi ľúbim proste cítim sa taká chcená pri ňom ako nikdy predtým a ak sme rozoberali tému žiarlivosť tak povedal že on ešte nikoho tak veľmi neľúbil tak preto taký je.

@anonym_autor a vies prečo toto robi?Kontrola

zuzubb007
Včera o 18:32

Normálne nieje aj si mu naozaj niekedy poslala fotku kde si, v záujme tvojho aj ďalšej existencie odporúčam buď dať ultimátum a robiť si čo chceš alebo rozchod iné možnosti neexistuju

kitycat
Včera o 18:40

Mas sa mu fotit, ze kde si?

Zena spamataj sa, prefackaj sa kym ti neda on tu prvu facku. A este si povies, ze si zasluzis lebo si mu tu foto neposlala tak ako chcel !!!!!!!

Ked vtacka lapaju, pekne mu spievajuuuuu

anonym_61fa22
Včera o 18:41

Ukážkový narcisticky manipulátor
Už tá ma čiastočne zmanipulovanú
Pozri si videá Dvořáka na YT
To, že priťahuješ takéto choré indivídua ma pôvod v detstve, pracuj na sebe, lebo tretí bude taký istý len v modrom

bruno1
Včera o 18:43

@anonym_autor dievča zlaté tu je len jedna rada dobrá a to...Utekaaaaaaaj ,čo ti nohy stačia ,lebo nabudúce sa o tebe dočítame v čiernej kronike ,alebo... Krimi správy na JOJke.

anonym_5f4b2b
Včera o 18:46

Ahoj, nečítala som všetky komentáre, možno sa budem opakovať. Žila som so podobným magorom. Mala som pocit, že som našla Pána Dokonalého, že nič lepšie sa mi v živote nemohlo stať. Stále chcel byť som mnou, do práce pre mňa prišiel, každú voľnú chvíľu mi vyplnil svojou prítomnosťou. Keď som bola v práci, miliónkrát mi zavolal, poslal SMS. Ja sprostá som si myslela, že bezomňa nedokáže žiť. Všetko to bola kontrola, aby som mu nedajbože nezahla. Pritom, nikam som nechodila bez neho. Tito chlapi ťa budú zahŕňať darčekmi, pozornosťou, nasľubujú hory-doly, snažia sa byť šarmantní, rýchlo sa viažu (svadba alebo dieťa), postupne ťa odstrihne od priateľov, rodiny a začnú sa správať k tebe ako k handre, k psychickému týraniu pribudnú vyhrážky a aj zopár faciek. Ale oni to tak dokážu prekrútiť, že budeš mať pocit, že ty robíš chyby, ty si vinná.
Pravdepodobne s ním ostaneš ďalej, no ver, že toto nedopadne dobre. Ja by som to ukončila hneď a nedala sa presvedčiť nikým, aby som sa vrátila. Zažila som, neprajem nikomu.

bjnr
Včera o 18:46

Je to klasický dynamický vzorec kontroly maskovanej za intenzívnu lásku. Výroky typu „chcel som sa len uistiť, lebo ťa veľmi ľúbim“ sú psychologickým alibi. Partner tým presúva zodpovednosť za svoju neistotu na vás a robí zo žiarlivosti dôkaz lásky. Žiadanie fotografií ako dôkazov, kde a s kým ste, však nie je prejavom citu, ale prejavom hlbokej nedôvery a potreby vlastniť vás. Vo vašom prežívaní sa navyše objavuje nebezpečný filter, podvedome zmenšujete závažnosť tohto správania tým, že ho vyvažujete vetami o tom, aký je úžasný v intimite alebo vo všetkom ostatnom. Tento protiklad vo vás vytvára chaos. Zakaždým, keď mu pošlete fotku, aby ste ho upokojili, nakŕmite jeho úzkosť a potvrdíte mu, že má právo vás kontrolovať. Hranica sa neposúva naraz, posúva sa po milimetroch. Dnes je to fotka z kaviarne s kamarátkami, zajtra to bude výsluch, prečo ste sa usmiali na čašníka. Keď nabudúce príde požiadavka na fotku, neodpovedajte dôkazom. Odpovedzte pomenovaním reality: „Verím ti a chcem, aby si ty veril mne. Keď odo mňa žiadaš fotku, cítim, že mi neveríš, a v takom vzťahu mi nie je dobre. Svoje kamarátky fotiť nebudem“. Sledujte, čo sa stane. Ak zareaguje hnevom, urážaním sa alebo ďalším tlakom, nežiari na vás láskou, ale svojou vlastnou, nespracovanou neistotou, ktorú si musíte odskákať vy. Mozog prirodzene zľahčuje veci, ktoré bolia, keď je vedľa nich veľa pekného. Lenže dlhodobo človeka neunaví jedna veľká hádka. Vyčerpá ho pocit, že musí stále dokazovať svoju nevinu, lojalitu alebo „správnosť“. Koľko kúskov zo svojej vlastnej slobody a osobnej integrity ste ochotná postupne odrezať a odovzdať partnerovi len preto, aby ste udržali ilúziu, že máte úžasný vzťah? Zdravý partner môže mať neistotu. Ale zároveň je ochotný na nej pracovať bez toho, aby vás kontroloval.

anonym_becd8e
Včera o 19:03
@nadijaeren

Napíš mi. Partner tebou manipuluje. Skrytá porucha možno?

@nadijaeren a ty si dokázala odísť?

anonym_4f13fd
Včera o 19:42

@anonym_autor Dole píšeš, že či nie si vadná.Urcite nie si vadná.Žiarlivost je jeden z prejavov komplexu menejcennosti alebo pocitu nie som "dosť" ,prejav vnútornej neistoty.
Väčšina ľudí s tým zápasí len sa to inak prejavuje.
Anorexiou,bulimiou, depresiami, úzkosťou, aroganciou,šikanou, ohovaraním, ponižovaním,kontrolou.

Napríklad veľa svokier si svoj pocit menejcennosti rieši KONTROLOU nevesty, syna, dcéry,vnukov.Ked všetkých zbuzeruju majú na chvíľu pocit úľavy.Ako keď si zavislak dá nejakú typ drogy a pod. Anorektičky pocit nie som "dosť" riešia KONTROLOU jedla a tela. Ale stále je akoby málo a " zvyšujú dávky ' tým, že znižujú príjem kalórií.

Niekto má "potrebu " ohovárať.Citi sa nachvíľu dobre, cíti nachvíľu úľavu keď toho druhého poníži, ohovorí.Ale potom príde" absťák " a ohovára znovu.Takto podobne je to so žiarlivosťou. Pridávam krátku ukážku definície s AI:

Žiarlivosť ako zrkadlo „Deficitnej Identity“
Naša identita je postavená na presvedčeniach o tom, kto sme a akú máme hodnotu. Ak v tejto štruktúre existuje skrytá trhlina – napríklad hlboko zakorenené presvedčenie „Nie som dosť dobrý/á“, „Som nahraditeľný/á“ alebo „Skôr či neskôr ma každý opustí“ – žiarlivosť funguje ako poplašný systém.

Keď partner prejaví záujem o niekoho iného, náš mozog to neinterpretuje len ako neutrálny fakt. Interpretuje to ako potvrdenie našej vlastnej nedostatočnosti. Žiarlime, pretože správanie toho druhého aktivovalo našu vlastnú identitu obete alebo „toho odmietnutého“.

No skús hľadá na internete, poradiť sa s ľuďmi ktorí s tým majú skúsenosti.Poradit sa poprípade s AI. No proste hľadať. Ale možno to podstatné je, že chyba nie je v tebe.

anonym_b3887d
Včera o 19:47

Už som to tu x krát písala keď bola nejaká téma podobná tejto.Bola som s extrémnym ziarlivcom a musela som ho informovať keď som išla ešte aj zo psom vonku alebo do obchodu.Rano som si našla x správ ako ma niekto videl sa ku....v meste a ja som popritom spala doma alebo som bola na nočnej o čom vedel .Keď sme šli cez cestu a ja som zdvihla hlavu aby som sa pozrela či nejde auto a išiel nejaký chlap náhodou oproti tak mi urobil scény že som sa na neho pozrela.Miliony absurdnych obvinený.Po rokoch som povedala dosť a nastalo také peklo že dostal súdom zákaz priblíženia ku mne .Zo začiatku to žene lichotí že má záujem ale ak je to až chorobné je to utrpenie.Od takého utekať čo najďalej

anonym_b2650d
Včera o 22:50

@anonym_autor Nie, nie je to normalne a suhlasim s tymi babami, co to pisu, utekat od neho, ziarlivost je svina. A ako vidis, mnohe maju aj skusenost a zacinalo sa to vlastne rovnako ako u teba.

julish
Včera o 23:34
@anonym_autor

@marianarem som z toho sklamana lebo som si myslela že som stretla toho pravého a dlho som hľadala aspoň niekoho trochu normálneho a asi aj tak nič z toho 😥
Ako o ženu sa o mňa veľmi zaujímava, je k dispozícii 24/7. Ráno len čo sa niekedy prebudim tak sú už spravené raňajky, hneď ma príde pobozkať a povedať ako ma ľúbi a čo by všetko kvôli mne urobil, intímny život neviem či môžem rozoberať lebo som maximálne spokojná a také orgazmy som ešte nemala pri nikom inom, dopraje mi kedykoľvek si niečo zaumienim, 10x do dňa mi povie jak ma ľúbi, rodičia mi nechceli dovoliť psa a keď som mu to povedala tak ma chytil za ruku a povedal že on by si toho psíka kvôli mne kúpil. Dokonca auto mi svoje núkal žeby som si vlastné neničila a tak. Samozrejme som to odmietla. Navarí, poprata a takého chlapa som ešte proste nemala 😔 Pamätám si keď som chcela len nejakú somarinu z bazosu za 150€ a nebola som rozhodnutá či to naozaj chcem alebo nie a on sa vtedy pre ten darček trepal 250 kilometrov len žeby mi to mohol priniesť a hovorila som mu že to nemal robiť a určite nie za takú cenu a mne to bolo veľmi blbé zobrať tento darček. On nato povedal že to je maličkosť. Tiež ho veľmi ľúbim proste cítim sa taká chcená pri ňom ako nikdy predtým a ak sme rozoberali tému žiarlivosť tak povedal že on ešte nikoho tak veľmi neľúbil tak preto taký je.

@anonym_autor vola sa to love bombing a nasleduje peklo. Vypocuj si nieco o narcizme a drzim plce. Vyberaju si silne jedince, to das!

anonym_e8c0fe
Dnes o 03:20

Ale veď ty si ho obhajuješ, že aký je úžasný vlastne len trošku žiarlivý. Tak čo vlastne chceš počuť? Žiarlivec, násilník a lakomec sú tie najhoršie typy mužov. To neprevychováš, iba utekať môžeš kým sa dá. A že ti denne povie, napíše že ťa miluje, neznamená, že to tak je. Pre mňa sú dôležité nie slová ale skutky.

anonym_d9494f
Dnes o 06:08

@anonym_autor precitala som par tvojich odpovedí a des....nie len ze je ziarlivec a bude sa to stupňovať keď už teraz ta takto kontroluje...ale estd je to aj strašný manipulator....s celým tým ako ta obieha a nosi ti jedlo a pod...to nie je z lásky, ale kontrola ci si doma, s kým si a pod...to co ti povedal, že by ti rozbil hudbu, tak ver, že u takého uboziaka to skôr či neskôr príde....postupne ta bude tak kontrolovať, že ti zákaze chodiť von s kamarátkami, " lebo ta lubi"... odpojí ta od rodiny a pod...a príde vydieranie a násilie....takáto prehnaná žiarlivosť sa nedá nijako " vyliecit"... ale zbytočne ti tu my píšeme, ty v ňom vidíš dokonalého partnera....presne takto to potom opisujú všetky týrané a ponižovanie ženy, keď sa im podarí ( ak sa im vôbec podari) ujsť od ziarlivca a tyrana...na to ze mas cez 30 rokov, si poriadne naivná...

anonym_3cc048
Dnes o 07:09

Ja chápem, že je pre teba ťažké uveriť, čo ti tu všetci píšu. Asi by to bolo ťažké pre každého, lebo keď niekoho miluješ, tak mu veríš, a nepodozrievaš ho zo zlých úmyslov. Ja by som skúsila tak, že by som mu v niečom začala odporovať. Napríklad s tou fotkou. Proste: "prepáč, nie, nepošlem, nevidím dôvod ti niečo dokazovať". Alebo keď chceš ísť niekam bez neho, a on je smutný, že nie si s ním, tak niečo v zmysle: "S tebou trávim, a rada, väčšinu svojho času, ale kamarátku som dlho nevedela, a chcela by som sa s ňou stretnúť, tak idem". A uvidíš, či stále bude taký dokonalý, alebo začne stupňovať nátlak. Ak je to z jeho strany všetko v poriadku, a je len trochu žiarlivý, tak sa s tými zmieri. Ak nie, začne sa vyhrážať a trestať ťa a citovo ťa vydierať.

anonym_f84182
Dnes o 07:32
@anonym_autor

@anonym_autor Inak toto, čo o ňom píšeš, sa mi zdá desivé. Toto by bol pre mňa varovný signál. Človek by mal mať a mal chcieť mať aj iný život okrem partnera. A aj preto, lebo by som sa bála, že ak tu niekto chce byť pre mňa 24/7, je takto nasavený a bude to časom vyžadovať aj po mne.
Asi je zbytočné čokoľvek Ti písať, keď to, čo si oňom napísala, považuješ za dokonalé. Už sa len musíš prispôsobiť, aby so mu ukázala, že ho miluješ rovnako ako on Teba, aby nebol smutný a neistý alebo nahnevaný.

anonym_b329fe
Dnes o 07:40

prepáč, zdáš sa mi trochu naivná. dokázal ti zalepiť oči sladkými rečami, aby si prehliadala túto jeho "malú" chybičku. Veľmi tebou manipuluje a časom budeš taká zblbnutá, že bez neho ani na WC nepôjdeš. Mala som žiarlivca, nadšená z toho, ako sa mi venoval, ako chcel byť stále so mnou. Až časom som pochopila, že žijem v zlatej klietke. Dnes som už rozvedená a šťastná.

anonym_953f3a
Dnes o 08:35
@anonym_autor

@bomba36 no on okrem žiarlivosti je 100/10 a to mi bolo divné lebo takí chlapi niesu, aspoň nikoho tak dokonalého nepoznám

@anonym_autor mozno sa len velmi boji ze o teba pride. To by vysvetlovalo aj tu starostlivost a pozornost. Bolo by dobre porozpravat sa s niekym kto ho pozna.
Ak je marcis tak by pri hadke vinu zvalil vzdy na teba, nedokazal ny povedat prepac, nebavil by sa aj par dni s tebou. Bol by ticho. Uz ste sa niekedy pohadali?
Ja mam tiez ziarliveho manzela, ale nerobi mi sceny, ma traumu z detstva, preto je taky, ale inac je fajn starostlivy pozorny obetavy.
Ja ti odporucam spoznavat ho minimalne 2 roky, riesit s nim aj realne problemy a konflikty aby si pripadne odhalila nejake veci, ktore by mohli svedcit o niecom patologickom.
Rad o sebe rozprava? Si ta ktora ho pocuva? Alebo dokaze pocuvat aj teba a neriesit iba svoje problemy?

anonym_3ccef0
Dnes o 08:45

Ako riešiť tento vzťah? Najlepšie rozchodom

anonym_82b6f3
Dnes o 08:58

R U N !

dilia19
Dnes o 10:45
@anonym_autor

@marianarem
on je takýto celý rok, od prvého stretnutia čo sme sa videli. Práveže je neskutočne dokonalý a preto neviem či sa dá prekusnuť ta žiarlivosť alebo nie. On vie o tom že je žiarlivý ale povedal že sa snaží to zmeniť.
Pamätám si keď som mala problémy so žalúdkom a skončila som kvôli tomu pri lekárovi (moja vina, jedla som s prepáčením somariny) a keď sa to dozvedel tak začal variť iba on a nosiť mi jedla každú nedeľu do bytu s tým že sa trepal 30 kilometrov aj keď som mu tvrdila že nemusí že už aj tak je dokonalý že ho ľúbim a tak. Po robote hneď písal že aj večeru pripravil, či môže priniesť a tak. Normálne mi bolo trápne keďže som mu ja nemala čo ponúknuť a aj tak to robil. Pamätám si keď som mala meniny a kamošky samozrejme, mali toho veľa tak ani neprišli a on mi takú oslavu urobil že som iba pozerala. Niekedy ide len tak na nákup a ešte mi prinesie kvietok lebo vie že má to poteší.
Myslíš že sa dá ta žiarlivosť prekusnuť ? On je fakt dokonalý okrem tejto veci 😔
@moonlight1210

@anonym_autor ako moze byt dokonaly niekto, kto povie zene ze jej rozbije hubu🤦‍♀️ a este ten dovod...
On je akurat tak dokonale primitivny chudak

marca12
Dnes o 10:58

Podla seba sudi teba. Ziarlia ti,co maju nizke sebavedomie a sami su neverni,takze si myslia,ze sa vsetci spravaju ako oni.

anonym_e28e6f
Dnes o 11:04
@anonym_953f3a

@anonym_autor mozno sa len velmi boji ze o teba pride. To by vysvetlovalo aj tu starostlivost a pozornost. Bolo by dobre porozpravat sa s niekym kto ho pozna.
Ak je marcis tak by pri hadke vinu zvalil vzdy na teba, nedokazal ny povedat prepac, nebavil by sa aj par dni s tebou. Bol by ticho. Uz ste sa niekedy pohadali?
Ja mam tiez ziarliveho manzela, ale nerobi mi sceny, ma traumu z detstva, preto je taky, ale inac je fajn starostlivy pozorny obetavy.
Ja ti odporucam spoznavat ho minimalne 2 roky, riesit s nim aj realne problemy a konflikty aby si pripadne odhalila nejake veci, ktore by mohli svedcit o niecom patologickom.
Rad o sebe rozprava? Si ta ktora ho pocuva? Alebo dokaze pocuvat aj teba a neriesit iba svoje problemy?

@anonym_953f3a ale veď on už vinu na ňu zvaľuje, len ona to nevidí. Sama píše, že chce od nej fotku, kde je, lebo jej neverí. Áno, je to totálne choré a patologické správanie. A jeho vysvetlenie? Úplne choré: " lebo ťa strašne ľúbim". On zato nemôže, on je v poriadku, on ju len tak strašne ľúbi, že chce po nej psycho veci a to fotky, či je v kaviarni. Takže milá autorka, ten tvoj manipulátor, narcis a žiarlivec už ide na plné obrátky a pridáva plyn, ale ty to bohužiaľ ešte nevidíš. Ver mi, že to bude horšie. O pár rokov, keď mu nepošleš fotku z kaviarne ti povie, že on ťa tak ľúbi, ale ty si pi.., a ku... a ešte hubu ti rozbije, veď sám povedal, že to urobí. Ja fakt neviem, prečo sú tie ženy takéto naivné. Máš zle spracované detstvo, a asi rodiča manipulátor, alebo čo. Už teraz na teba hádže vinu. Ak by niekto po mne chcel fotku, či som v kaviarni, jediná odpoveď s ktorou by som bola spokojná by bola: Áno, som žiarlivec, som psycho, chyba je vo mne, pripúšťam si to, viem o tom, vnútorné ma to zožiera a mám dohodnuté stretnutie so psychológom, riešim to.

anonym_61fa22
Dnes o 11:56

A krásne vidíme červené vlajky 🚩🚩🚩🚩ale tato baba ich nevidi a ešte si svojho narcisa obhajuje.Potom nechapem, načo tu píšeš, čo si chcela počuť, že to je ok čo ti robí, či ta neskonale miluje?😁

Takmer všetci diskutujúci sa zhodli, že tvoj frajer ma patologické správanie ale ty ho len obhajuješ
Tak veľa šťastia v živote, pad a ROZBITIE HUBY bude veľmi bolieť
Asi sa potrebuješ poučiť z vlastných chyb

Strana
z3