Ako riešiť vzťah s príživníckou kamarátkou?
Ahojte zienky, mali ste uz niekedy v zivote skusenost s takou kamaratkou, ktora vas vyuzivala?
Ja mam vlastne len 3 kamaratky, take blizke, ale co v poslednom case stvara ta jedna, to uz nechapem. Bola 2 roky v zahranici, vratila sa a poriadne zmenila. Vzdy sme vedeli, ze je sebecka, ale teraz to uz prehana. Napr mame taky zvyk, ze chodime po narodeninach na kavu. Sme 4, kazda mame vlastne narodeniny v inom rocnom obdobi, takze pekne sa nam to strieda. A robime to tak, ze ta, co mala narodeniny tu kavu a kolac plati. Samozrejme dostane darcek, pokecame, posedime a tak. No teraz bola na rade ona, mala narodeniny, tak cez vikend sme vybehli na tu kavu. Ked sme sa uz zberali, ze ideme domov, tak vybehla, ze ide si zaplatit svoje a pockame sa dole, lebo este potrebuje na WC. Ok, takze sme si tam ostatne ucet delili. Naposledy ked oslavovala ina z nas, tak vedela, ze platit nebude, tak si dopriala dve kavy, kolac, limonadu, spolu s prepacenim prezrala za 15 eur. A teraz sa takto zachova?
Okrem toho cely cas rozpravala iba o sebe a svojom pobyte v zahranici a skakala do reci, kazdu debatu strhla na seba, proste ina osoba. Pozname sa vsetky z gympla, cize pomaly 20 rokov, ale posledny cas ju nespoznavame. Ved aj my ostatne sme precestovali toho dost, pozili na roznych miestach, ale netvarime sa, ze sme mudrost sveta zjedli. A teraz spatne sa pozeram na rozne situacie a dochadza mi, ze v kazdej len chcela vytazit, prizivit sa, nic nedat, nedoniest. Pritom stale nam rozprava, ako dobre zarobi, kolko mala odmeny a pod. Co by ste robili s takou osobou?
Aj ja som mala takú kamošku čo vypýtala účet a zdrhla na WC.
Ale ja som platila aj jej účty, jej večeru, obed, drinky, lávové koláče.
Už keď to bolo zaplatené sa k tomu nevracala, zahovorila to, keď som sa ozvala, že nemá vybraté a že nabudúce mi dá, čo sa nestalo.
Keď ma zasa niekam ťahala, povedala som ,, NIE, ja si tvoje luxusné večere stále financovať neviem dovoliť,, a neskor som ju musela zablokovať, lebo mi vypisovala, že zarobím dosť a že čo mám za problém občas niečo zaplatiť.
A že myslela, že je požičiam 20 tisic na auto. Mala som dosť
Tiez som mala taku ,,kamosku,, . Biedou netreli, jej otec mal vysoku funkciu a mama tiez. Vsetko som vzdy platila ja, lebo si zabudla peniaze a nabuduce zaplati ona. Ziadne nabuduce nebolo. Bola som mlada a blba. Strop bol ked bola u nas, vecer som isla odprevatit na bus domov a ona ze stratila peniaze ci jej nepoziciam na bus 🙈 to bolo posledne co som ju videla
@anonym_932bca toto s tym nema nic spolocne, poznam takych a aj sam ked som bol dieta sme nemohli rozhadzovat a teraz ked mozem tak rozhodne nezgrlosim.
Ono je tiez otazne ci je len prehnane sporovliva alebo len vychcana. Lebo poznam ludi co sebe dopraju ked maju z coho ale jakmile su v takejto skupinovej situacii tak vzdy ked maju platit tak je akurat nejaky problem, alebo prave vtedy nepridu.
Uplny gol bol jeden byvaly kolega ked sme chodili s par kolegami na take mimo pracovne ale teamove obedy a vzdy platil jeden a striedali sme sa. Ked bol rad na nom tak akurat isiel nieco vybavovat, a o dva tyzdne ked sme boli na dalsom takom obede tak mu hovorime ze rada je na nom nie? A on ze nie nanom bola rada minule 🙂 to nevymyslis. Tak uz sme ho potom na obedy nevolali.
@anonym_db29be iná hanba
@anonym_932bca toto s tym nema nic spolocne, poznam takych a aj sam ked som bol dieta sme nemohli rozhadzovat a teraz ked mozem tak rozhodne nezgrlosim.
Ono je tiez otazne ci je len prehnane sporovliva alebo len vychcana. Lebo poznam ludi co sebe dopraju ked maju z coho ale jakmile su v takejto skupinovej situacii tak vzdy ked maju platit tak je akurat nejaky problem, alebo prave vtedy nepridu.
Uplny gol bol jeden byvaly kolega ked sme chodili s par kolegami na take mimo pracovne ale teamove obedy a vzdy platil jeden a striedali sme sa. Ked bol rad na nom tak akurat isiel nieco vybavovat, a o dva tyzdne ked sme boli na dalsom takom obede tak mu hovorime ze rada je na nom nie? A on ze nie nanom bola rada minule 🙂 to nevymyslis. Tak uz sme ho potom na obedy nevolali.
@anonym_db29be no môj drahý ma v práci tiež takého kolegu. Pozval ich na chatu. Chalani sa vyzbierali na pivo, mäso ,proste všetko. A on si po konci žúrky vyúčtoval energiu minutú vraj za ten večer na chate. No psí grc 🙈

Ja som takú kamošku mala 4 roky. Kopla som ju do rite a konečne mám pokoj 🤣