icon

Ako riešiť vzťah so zadaným mužom?

7. nov 2024

Ahojte.
Viem, že ma tu mnohé, alebo možno všetky odsúdite, ale potrebujem radu..ide o to, že som si začala so zadaným chlapom, ktorý má vzťah 8 rokov (nemajú deti, nie sú zobratí) no majú hypotéku..stretávame sa 2 mesiace povedal mi, že o mňa nechce prísť, rozumieme si, cítim že mu je so mnou naozaj dobre, veľa sa smejeme, stále sa máme o čom rozprávať, máme spoločne hobby, takisto mi povedal, že má ku mne dosť veľké city a takisto ja ku nemu tiež dosť cítim...minule som mu po telefóne povedala, že sa nebudem hrať na čakanku a nepotrebujem byť pre niekoho nejaká druhá možnosť na to mi povedal, že on to s priateľkou nevidí ružovo už pár mesiacov a nechce s ňou byť, že sa kľudne môžme o tom porozprávať osobne, ešte mi povedal, že ma chce viac spoznať, lebo nevie čo môže odo mňa očakávať resp sa bojí toho, že keď to s ňou ukončí ho za nejaký čas pošlem kade ľahšie..možno by bolo lepšie to s ním ukončiť aj keď viem, že to bude bolieť..Čo by ste mi radili vy? Povedať mu to takým štýlom, že má vzťah a buď s tým začne niečo robiť, alebo ukončíme kontakt? Ach...

earlgrey
7. nov 2024

@autor
Ja by som mu neverila ani slovo...

autor
7. nov 2024

@earlgrey No cítim sa veľmi zle, že som si vôbec začala so zadaným.. hneď by som mu napísala, že to ukončujem, ale myslím, že keď vám na niekom záleží, tak je lepšie sa s dotyčným rozlúčiť osobne..

earlgrey
7. nov 2024

Je to na tebe, ja by som sa s ním už nestretla...keďže už si sa stíhla zaľúbiť...kľudne na teba zahrá divadlo, aby si z neho bola opäť mokrá...teda v rozpakoch...a budeš tam, kde si bola...ale je to na tebe...ja by som mu napísala, nech ma už nekontaktuje...zablokovala všade a dovidenia...čo si mám s takým človekom čo vysvetľovať? absolútne nič...

autor
7. nov 2024

@earlgrey To je pravda..ale vždy som ukončila či už kamarátstvo, vzťah osobne a vždy som si s dotyčným vykomunikovala prečo to tak bude najlepšie..keď mi na niekom záleží, tak to neviem ukončiť cez telefón a dať blok..

vanilkovazmrzka
7. nov 2024

Ja by som nechcela chlapa ktory je neverny. Ako by som mu asi tak mohla doverovat, ked viem ze je schopny klamat a podvadzat zenu ku ktorej si vecer liha do postele?

dadka1997
8. nov 2024

Ako fakt ? On klame priatelku v o rocnom vztahu a boji sa čo urobiš ty ? Ty si len druhá kolaj drahá, a nezbudaj je to neverník a takemuto neverníkovi jedna nestačí a v buducnosti to spraví zas a mozes to byt ty ... daj ruky od toho preč, čím skôr

vesimelonimarsista
8. nov 2024

Joj, ty si ale naivna. Ak chce vztah s tebou, nech si ten svoj aktualny ukonci a aż potom ide na dalsi. Neverni chlapi toho nakvakaju, ake maju doma strasne zeny a v skutocnosti to ani nie je tak.

janage
8. nov 2024

Raz jeden chlap povedal, že chlapi fungujú inak ako zeny. Žena najčastejšie (nie vzdy) vzťah ukončí, a až potom ide do druhého (jednak uz s tym prvym nevie pohbut a je zúfalá, potrebuje byť sama so sebou, pozbierať sa a aj vplyvom verejnej mienky, ktora z nej v momente, ked to taha na 2 strany-este ani sex nemusi byt- urobi lahku ženu)
Muži najčastejšie (tiez nie vzdy) končia vzťah až vtedy, keď už majú druhé zázemie isté- a to je presne aj pripad toho tvojho. A u mužov to ta naša spoločnosť nejako toleruje. Véd vety, nedokázala si ona udržať muža, málo on bojovala, starala sa malo o deti, domácnosť atď...vždy vína u ženy. Muža pomyselne potlapkaju po chrbte, že aký je šikovný či skonštatujú, že proste chlap..

Mnohí pripomínajú to co som niekde čítala. Bolo to vyznanie muža svojej láske. V takomto duchu;
Láska moja tak veľmi Ťa milujem, že by som bez Teba zomrel, dýchal by som za Teba, išiel za Tebou na kraj sveta, bránil Ťa a ochraňovať. Tak zajtra prídem, AK NEBUDE PRŠAŤ.😁😁😁

zuzana9393
8. nov 2024

Viem, že ti to tu už písali, ale predstáv si Vás dvoch spolu o nejakých 5-8 rokov. Pominie prvotná zamilovanosť a príde nejaká kríza, nejaké problémy, zdravotné finančné ... To je jedno... Nebudeš premýšľať o to, či už takto nebalamuti hlavu inej? Či už inej nerozpráva o Tom, ako to s tebou nefunguje? Lebo si myslím, že buď teda treba riešiť krízu v aktuálnom vzťahu, nejak to dať dokopy, alebo sa rozísť ....

moonlight1210
8. nov 2024

On, ked to bude s tebou chciet ukoncit, tak take divadlo robit nebude. Ze stretnutie, osobne vysvetlenie. Proste bude koniec. Pripadne zistis, ze uz sa streta s dalsou a zabudol ti oznamit, ze k tebe uz nic neciti, uz s tebou dokonca ani “nespava”, lebo na priebezny sex si este dobra.
Asi tak to ma jeho priatelka teraz.

Vsimni si spolocne znaky tychto muzov v dlhodobom vztahu, co namotavaju dalsiu: nic nefunguje, vztah je v troskach, vlastne je uz mrtvy, on k zene nic neciti, podstatna a naozaj nikdy, nikdy, nikdy nechybajuca informacia - nespava s nou (naznacuje tym pofidernu vernost tebe).
A potom prichadza nevyhnutne Ale… a to jest akykolvek dolezito sa tvariaci zavazok. Pre ktory nemoze byt s tebou tak lahko, hoci po inom netuzi.
V jeho citoch, teda podla jeho reci (a cinov: teda skryvania sa s tebou, pisania si, volania, stretavania sa a snahy o intimitu az sex s tebou - co je asi tak vsetko) si na prvom mieste.
Oficialne vsak “musis ma pochopit”, ze si na druhom (a on sa nijak neponahla to zmenit, alebo teda na tom uz pracuje, len … nejak to viazne).

Ak je zenaty, tak je problem v matjetku. Ak su deti, tak kvoli nim (a majetku). Ak nie je nic z toho, maju aspon hypoteku alebo psa (pripadne oboje). Pripadne je este zena chora, alebo psychicky labilna, alebo by to neprezila jeho mama … a on je vlastne len dobrak od kosti, starostlivy, ohladuplny, citlivy, neublizil by nikomu a vsetko to vyzaduje dlhodobe pomale citlive planovanie a ukoncovanie, ktore ty musis pochopit.
Nie pred vianocami, nie pred novym rokom, nie po novom roku, lebo uz maju uhradenu lyzovacku s partiou ich znamych (a on im to nechce vysvetlovat, chce urobit rozchod intimne), nie pre velkou nocou, nie hned po sviatkoch, uz maju rok kupenu dovolenku, ktora sa neda zrusit, … ked dojdu argumenty, tak niekto ma zrazu doma vazny zdravotny stav.
Mesiace bezia a ty “musis ma pochopit”.

Ten tvoj vytiahol navrch dovodov normalne sebecku novinku - musi si byt najprv tebou isty, aby sa nerozisiel zbytocne s tou prvou a neostal sam.
Prosim? Vo vztahu, co nefunguje, ona si beha kade-tade, nema o neho zaujem, on s nou nespava, nemiluje ju, spaja ich len hypoteka?

Vazne sa mozes vykaslat na okolky s osobnym stretnutim. Beztak pojdes z neho domov prekvapena ako dopadlo.

milanemila
8. nov 2024

No on je chudak zbabely, kt nevie byt sam a spava s vami oboma a teba krmi rozpravkami a ty si naivnucka 🤷🏼‍♀️

lucia245
8. nov 2024

Keby nechce byť s priateľkou, už by boli rozideni

marca12
8. nov 2024

S takymto bezcharakternym hovadom by som nestravila ani minutu svojho drahocenneho casu. Nie si normalna ? Uz ked si odmyslim,ze podvadza. Tak nielenze podvadz,on este podlo kalkuluje,ze ak mu to nevyjde s tebou,tak bude v strate,lebo pride o teba a este aj frajerku? Ak mu to nefunguje s frajerkou,ma sa eozist a nie si hladat zadne vratka a na istotu odist az ked si bude tebou isty. Chrapun jeden tak by som ho nakopala do vajec.

olusik112
8. nov 2024

Tipicky chlap drži si priatelku lebo čo ak..tak sa to ale nerobi ma ukončit jeden vztah až nasledne riešiť iny.
Chlap zaletnik bude navždy chlap zaletnik tak kludne chod s nim do vztahu a sprav si deti potom zistiš že ma inu. Taku s ktorou sa vela smeje a je mu s nou naozaj dobre. S ktorou si ma stale čo povedať. Ktorej rosprava že s tebou to už neni dlhšie dobre.
Gratulujem

kristina0909
8. nov 2024

Podla mňa to nemá budúcnosť -toto sú dočasné vzťahy .. chvíľu vám bude spolu fajn , ale ďalej to neposuniete

elli333
8. nov 2024

V prvom rade si v tomto trojuholniku ty ta bezohladna a on totalny chrapun. Teoreticky sa k sebe hodite lebo neboj, on by ti o par rokov dal pocitit presne to co teraz ty robis jeho priatelke. Hovori sa tomu karma, ale v skutocnosti je to celkom logicke vyustenie situacie do ktorej si sa sama svojou bezcharakternostou a nedostatkom empatie dostala. Nedavala by som mu ultimata, ze ak sa rozide tak bla bla. Ty nemas narok na ultimata. Na ultimata ma narok jeho priatelka, ale na jej mieste sa toho prava vzdam a pekne ti chlapca zbalim aj s jeho spinavymi spodkami a za zavretymi dverami buchnem sampanske a poprajem vam dvom veeeela stastia 😀.

jakoma
8. nov 2024

Kiezby mlade slecny neboli take naivne.. dlhorocne vztahy maju svoje problemy a niektori chlapi si ich nevedia riesit doma, ze by povedali svojej polovicke: pod sa porozpravat, vyriesme, zmenme veci alebo sa rozidme. Myslis, ze po rokoch s tebou bude mat odvahu riesit problemy ako muz? Nebude, ale pride mu do cesty ina naivka, ktora ho bude pocuvat a pomoze mu odist z toho strasneho a nikam neveduceho vztahu, ktory bude mat s tebou (a pritom z tvojej strany bude vas vztah v pohode)

ruxandra
8. nov 2024

Nedavaj mu ultimata, to je trapne, a najma v tejto situacii. Ty si tu totiz ta druha, s nou ma zivot, zazemie. Ty si velmi lahko vymenitelna. Kde beries istotu, ze ked s nou chodi 8 rokov a s tebou par mesiacov, ze ty si jeho prva milenka? Kludne mohol mat kazdy rok inu a ked zacala moc vystrkovat rozky, ako teraz ty, tak sa jej zbavil a nasiel novu. A toto chces? Ak by sa aj rozisiel a zacal chodit s tebou, nemal by absolutne ziadne zabrany, aby si popri tebe hned nasiel milenku 🙂 uz teraz mu akceptujes, ze chodi s inou, tak preco by si mu to nemala akceptovat ako jeho priatelka, ze? 😀 staci ked ti aj potom slubi, ze sa s nou rozide a ty mu to uveris a vsetko bude zase ok..
Jedine riesenie na tuto situaciu, pre tvoje najvacsie dobro, je poslat ho do riti. A nie osobne, len smskou, lebo osobne dostane velmi dobry priestor ta zase pomanipulovat, aby si zostala (sama sa chytas do pasce, tym ze sa s nim chces osobne stretnut, neviem, ci si myslis, ze ho osobne lepsie prehovoris, aby sa na nu vykaslal a bol s tebou, ale to sa urcite nestane)

ivanakal
8. nov 2024

Vies co? Keby si bola schopna ukoncit tento nezmysel, uz to urobis davno a nepytas sa na MK..... tieto slova ktore pises: "ano som rozhodnuta ukoncit to... nema to vyznam... hned mu to poviem"...... su podla mna iba prazdne slova. Sama v kutiku duse vies, ze je to namotavac a kaleraby ti tlaci do hlavy, a ty napises na MK s nadejou, ze sa najde aspon 1 baba, ktora ti napise opak, lovestory, pre ktoru to malo happy ending, a to ti bude stacit.... 🙂 ... zacni konat, toto nema zmysel.

autor
8. nov 2024

@ruxandra
Ale ja ho nepotrebujem prehovárať aby sa s ňou rozišiel viem, všetky máte pravdu a najlepšie to bude naozaj ukončiť.. Poviem mu, že sa mi to celkom
ťažko hovorí, pretože ho mám rada, ale mali by sme tento kontakt a stretávanie ukončiť, pretože má stále priateľku s ktorou je 8 rokov ani neviem či to s ňou niekedy plánuje naozaj ukončiť a ja nie som zvedavá len na nejaké reči..a ešte to, že nebudem hrať nikomu druhé husle.

mimikarol
8. nov 2024

Ja ti poviem aj bez vesteckej guli ako to dopadne. Ty sa vzpriecis že nechceš byť druhá a on sa na teba vysere a ostane s frajerkou.
Koniec príbehu. Nemáš za čo, rada zdarma. Čav....

buba183
8. nov 2024

Zdá sa ti v poriadku keď potrebuje mať istotu. Buď ty alebo jeho partnerka. Už tam bi som spozornela.

lilli110
8. nov 2024

Stale z teba hovori tvoje ego, dookola len ako "nechces hrat druhe husle"...pretoze ty cakas, ze ked mu to povies, chudacik sa zlakne ako bude bez teba zit a uvedomi si ako ta miluje a bude prosit a odide od frajerky 🤦🏻‍♀️ toto je tiez manipulacia. Len aby sa to neotocilo proti tebe. Cakas len kedy od nej konecne odide a vyberie si teba. Ved pri nej nie je spokojny, o co si ty horsia od nej a pod.bludy....? Uvedom si ale, ze takyto blbecek tvoju hodnotu neudava. Udavas si ju sama, napr. aj svojim postojom k tejto situacii. Preto sa rozhodni mudro. Ved na tomto čude nie je nic sympaticke, pritazlive, nema odvahu, nie je ferovy, nema cnosti, nie je to vyrovnany clovek....proste tu slova netreba, zbytocne mu nieco budes hovorit. Zablokovat, vymazat cislo....

olusik112
8. nov 2024

Ja by som aj prietelke povedala s akym chlapom žije že nelutuje ani troška že ju podvadza fuj.. Ma pravo vedieť to. Kym ešte nema deti. Ešte neni neskoro.

katarinaba
8. nov 2024

Ludia sa schadzaju a rozchadzaju. Nezastavam sa ho, ani teba - ale ano, v dnesnej dobe neistoty chce kazdy aspon aku taku istotu. Je to smutna realita, ale mnoho ludi je spolu len preto, ze maju hypoteku a nevedia ako dalej - byvanie, financie.
Nebudem sudit nikoho. Ak o neho stojis, tak mu povedz, ze teraz to s nim ukoncujes a nech si rozmysli co dalej. Ak nie je spokojny v terajsom vztahu, tak nech si toto vyriesi ako prve. Az bude rozideny, nech sa ti ozve a mozete to skusit. Istotu nema ani on, ale ani ty. Tu potom uvidis, ako velmi mu to vo vztahu nefunguje. Proste nech vyriesi jedno skor, ako zacne druhe.
Je vela parov, ktorym to na druhy krat vyslo, aj ked v jednom vztahu bola nevera. Nech je uprimny k sebe, k svojej terajsej partnerke a aj tebe.

alexis617
8. nov 2024

Podľa mňa nie si prva ani posledna z jeho strany s priateľkou sa isto nerozde máju spolu hypotéku ty si mu len naletela na jeho pekne reči stavým sa s tebou o čo chceš

vikiki29
8. nov 2024

Nestrápňuj sa tými rečami. Nie si mu nič dlžná, načo bude dobré takéto osobné stretnutie, zas ťa len zmanipuluje sladkými klamstvami. Normálne mu napíš, nech sa ozve keď to bude mať v sebe a v živote poriešené.

jesenzima
8. nov 2024

Pre mňa je divné, že chces byť s mužom, ktorý klame svojej terajšej priateľke. S mužom, o ktorom vieš, že je schopný podvádzať, klamať atď ... A to, že si si začala so zadaným,to hovorí veľa aj o tebe ...

jaskolka
8. nov 2024

Len mne to pripomína štýl písania, aký tu bol pred časom?

autor
8. nov 2024

@jaskolka Neviem či tu bolo pred časom, ale toto je môj prvý príspevok..