icon

Ako riešiť zasahovanie tretej osoby do manželstva?

10. nov 2025

Ahojte, koho napadne nieco intelignetne na tuto vec?
S manzelom sme dlho a mame dve vacsie deti. Samozrejme uz mame stereotyp, aj boli rozne krizy. Manzel mal vzdy sklon vidiet veci negativnejsie a je podla mna teraz v krize stredneho veku, bilancuje cely vztah. Tak uz nejaky cas chodi cvicit a zacal sa tam rozpravat s nejakou zenou, s ktorou si vraj ludsky velmi rozumie. Zacal doma vsetko vidit este negativnejsie (hlada si priciny na odchod). Pritom este mesiac dozadu sme chodili spolu na prechadzky, rozpravali sa, drzali za ruku. Rozpravali sme sa o tom, vraj by chcel od nas odist a zacat este novy zivot, stastnejsi. (No jasne, ved niekde ine, bez povinnosti o deti a domacnost to bude urcite veselsie. Kym to tiez nezacne byt nudne ci problematicke.) Ona, ta druha, vraj nechce rozbijat manzelstvo (bla, bla, bla - tak nech si na rozhovory hlada nejakeho nezenateho a bezdetneho, ved hadam vidim a citim, kam sa to ubera. Naopka, ona sa vraj tiez vyjadrila pozitivne).
Premyslam, ze zistim, kto to je a musim nejako zakrocit. Samozrejme tak, aby sa manzel nenastval, lebo mne nejde len o to, aby som ju odradila, aj ked aj to by mohlo viest k tomu, ze manzel sa postupne znormalizuje (aj ked asi sa stale budu vidat), ale hlavne o to, aby sa nenastval.
Tak premyslam, ako to rozumne urobit. Asi priamy rozhovor ci telefonat bude mat prave taky ucinok, ze sa manzel nastve, a na just sa zbali a odide.
Tak baby, radte.

Strana
z3
sili82
10. nov 2025

Preboha žena, maj svoju hrdosť. Ty chceš ďalej žiť s človekom, ktorý je schopný opustiť rodinu a chce si urobiť nový život? Tá žena je najmenší problém. Ja by som si vedľa takého muža už ani nedokázala ľahnúť. Keď odhovoríš túto ženu, tak po čase príde ďalšia a ďalšia. Zameraj sa na svoje šťastie a snaž sa nejako dobre z toho vvykorčuľovať, aby si mala strechu nad hlavou a financie na deti.

vev82
10. nov 2025

@anonym_autor skor by som sa zamyslela, ci nerobim nieco zle aj ja, ze ma manzel potrebu utiect😉 vzdy je problem na oboch stranach a zrejme manzel s tebou nie je stastny. Porozpravat sa co mu chyba. Ak sa neda inak, nechat ho ist za stastim. Keby to nebola tato zena v posilke, bola by to ina. Problem je v tebe a v mužovi. Tretia osoba s tym nema nic

doriiis
10. nov 2025

Ty si jedna z tých žien, čo nemá žiadnu hrdosť?

anonym_5c455f
10. nov 2025

Tak tvojmu chlapovi brní, chce odísť a začať nový život, čo ti na rovinu povedal...a ty chces ísť odradiť a riešiť (nevinnú) babu z posilky....🤢
No mam dosť...
A potom ju akože odradiš, dáš si záležať aby sa muž nenastval....a budete si ďalej žiť v šťastnej rozprávke spolu...
Na dnes mám dosť....

janinah
10. nov 2025

Aby sa milosťpán nenaštval? Asi zle čitam.Dotyčnu zenstinu by som si vyhliadla a opytala sa presne to čo si pusala...prečo si nenajde nezadaného.Mužovi by som predostrela plán na " potom" a hlavne striedavku deti.žiadny život slobodneho mladenca ho čakat nebude.Žiadne okolky ani na jedneho z nich.na teba tiež nik neberie ohľad.

janinah
10. nov 2025
@anonym_5c455f

Tak tvojmu chlapovi brní, chce odísť a začať nový život, čo ti na rovinu povedal...a ty chces ísť odradiť a riešiť (nevinnú) babu z posilky....🤢
No mam dosť...
A potom ju akože odradiš, dáš si záležať aby sa muž nenastval....a budete si ďalej žiť v šťastnej rozprávke spolu...
Na dnes mám dosť....

@anonym_5c455f nevinna ako ľalia. To isto....

anonym_a69951
10. nov 2025

Aby sa muž nenastval? V prvom rade by malo jeho štvať, ako sa chová. Ak bude chcieť odísť odíde aj tak, ak nebude táto, bude druhá, kde bude hľadať útechu a únik od povinnosti. Myslíš si že budeš potom šťastnejšia, a spokojnejšia? Keď chce ísť nech ide, nech mi druhá perie oprdené trenky. Ešte mu treba podľa možno aj pribaliť deti obtýždeň.

telefon00
10. nov 2025
@janinah

Aby sa milosťpán nenaštval? Asi zle čitam.Dotyčnu zenstinu by som si vyhliadla a opytala sa presne to čo si pusala...prečo si nenajde nezadaného.Mužovi by som predostrela plán na " potom" a hlavne striedavku deti.žiadny život slobodneho mladenca ho čakat nebude.Žiadne okolky ani na jedneho z nich.na teba tiež nik neberie ohľad.

@janinah a prečo by ho šťastný život nečakal? A dokonca aj so striedavkou. Poznám chlapov čo dokonca majú deti v osobnej starostlivosti a ten spokojný život vedú aj po rozvode. A sú šťastnejší 😎

zuzanka.zuzu
10. nov 2025

mňa by zaujímalo ktorá už z "hrdosti" zaplatila hypotéku a nepadá na hubu pri detských chorobách a vození po krúžkoch kým pán otec chodí do fitka a žije nový šťastnejší život 🙈 no bodaj by nie.... kašli na hrdosť a kým sa to dá zachrániť, tak bojuj 💪 na "hrdosť" bude času dosť keď už nebude o čo bojovať

lentakyterapeut
10. nov 2025

Chodi cvicit, jasne sa namotal na inu. Neber to v zlom cvicis aj ty? Viem deti domacnost ale hadam nerobis sluzku doma. Ulohy rozdele? Ak nie nudi sa ty makas doma on maka na nej.

danica2711
10. nov 2025

@anonym_autor nerieš ju, ona ti lásku a vernosť nesľubovala. Rieš chlapa, pred ňou sa akurát tak strápniš a nič nedosiahneš. A čo by ma zaujímalo najmenej, je, či sa chlap "naštve". Naštvaný - nenaštvaný, zjavne odíde tak či tak. Jeho zaujímalo, či ťa svojím rozhodnutím o novom živote nenaštve?

maryetta
10. nov 2025

Na jednej strane super ze chces zabojovat o vase manzelstvo. To ale sama nedokazes. To musite iba vy dvaja. Mozes do nej neviem ako "hucat". Kym tvoj manzel nechce bojovat o manzelstvo tak...
v prvom rade riesit veci s nim. Ist niekam na vikend. Sami. Ist na terapie alebo bars kde. Ale to musite ozaj len vy dvaja.
Teda kazda sme ina ale ja by som teda v ziadnom pripade "tretiu osobu" nekontaktovala.

lucitta9
10. nov 2025

@anonym_autor Nemyslim, ze pomoze ked budes kontaktovat tu zenu. Nebude tato, moze byt ina.
Tazko radit. Len ty vies, aky mate vztah, aky je manzel, ako daleko to zaslo, atd. Vyriesit si to musis s manzelom. Porozpravat sa, ci je uz pre neho vas vztah passe alebo ci vidi nadej na zachranu a ak ano, tak co idete urobit na zachranu vztahu. Ak on je uz rozhodnuty a zabojovat o manzelstvo nechce, nemyslim, ze mozes nieco urobit. Na vztah treba dvoch.
Ak chce manzel odist, premysli si, co urobis. Zalezi aj aku mate financnu situaciu. Snad vas manzel nebude chciet uplne odstrihnut aj s detmi. Zalezi aky je charakter, teraz sa to ukaze. Drzim palce.

lentakyterapeut
10. nov 2025

Popis ako mate doma rozdelene ulohy.

sissy27
10. nov 2025

@anonym_autor fíha a čo má zlaté vajcia, že si ho tak držíš? Ja by som si ho pekne posadila, že keďže ho milujem, tak chcem aby bol šťastný - takže kľudne nech ide kam ho srdce (alebo penis) ťahá. Ale - rovno by som mu vyčíslila náklady na túto roztopaš. Odsťahuje sa, byt ostáva mne a deťom (nie len per huba, normálne vysporiadanie bsm) a na deti bude platiť také výživné, aby to pokrylo aj náklady na jeho časť hypo. Lebo nemôže si len vyberať hrozienka z koláčika, musí za svoje činy niesť aj zodpovednosť.
A ju by som nekontaktovala, ona ti vernosť nesľubovala, ani nemá voči tebe alebo deťom žiadne záväzky. Okrem toho - nebola by to ona, bola by to iná, chyba je v tvojom manželovi, nie v inej žene. A ktovie, či on pre ňu bude mať ešte také kúzlo, keď zrazu nebude mať ani vlastný byt a na krku výživné 😀

anna777115
10. nov 2025
@telefon00

@janinah a prečo by ho šťastný život nečakal? A dokonca aj so striedavkou. Poznám chlapov čo dokonca majú deti v osobnej starostlivosti a ten spokojný život vedú aj po rozvode. A sú šťastnejší 😎

@telefon00 No, do hrnca nikomu nevidiš. Poznám take vzťahy na druhy alebo sj treti pokus, ale to je len také tvarenie sa na štastie, aby sa nepovedalo, že to zase nevišlo. Autorka, ja by som už nemala záujem o takeho chlapa, ktoremu nemozem doverovat. Treba, riešiť hlavne starostlivisť o deti, financie a nič mu neuĺachčovat. Je tovocenny rodič, tak nech sa rovnako podiela na starostlivosti o deti, ako ty.

anonym_a25fa1
10. nov 2025

Len sa nestrapnuj, že budes ju kontaktovať.Uz hlbšie padnúť nemôžeš.Raz keď s vami nechce byt, môžeš sa postaviť na hlavu.Nikoho nemôžeš donútiť keď nechce.Mozno docielis , že ostane, ale len fyzicky, no psychicky bude inde a to čo robi poza chrbat sa nikdy nedozvies, to nieje žiaden vztah ale trápenie.Nebude tato, príde ina.Toto by si chcela? Ja nie, keď chce nech ide, raz príde možno na to akú chybu urobil

janinah
10. nov 2025
@telefon00

@telefon00 ja o sťastí nepíšem.píšem o bezstarostnosti slobodneho mladenca,ktorá pri deťoch nebude...

bashka80
10. nov 2025

Ak bude chcieť odísť, odíde, s tým nič neurobíš.

bielasovicka
10. nov 2025

Ze aby sa chudáčik nenastval? No mam dosť

januska12323
10. nov 2025

Neverím, že to myslíš vážne.

cacianka
10. nov 2025

aby sa muž nenaštval ?! Och budhova noha !
Kontaktovať cudziu ženu ?! Ona nesľubovala pri sobáši. Ale ak je takáto potreba, kwľudne poďme si sadnúť s chladnou hlavou, teda ak vieš že to ustojíš. OK chceš začať nový život, bezo mňa, inde, prípadne s inou ženou, Ok ale sú tu deti a moja predstava a návrh je takáto : deti pôju do striedavej starostlivosti, pekne presne 50: 50, v nedeľu sa pobalia a o 17,00 pôjdu k tebe, pripravíš im večeru a veci do školy, v pondelok ráno odprevadíš, celý týždeň máš službu full servis, či ž škola, jedlo, pranie, desiate, rodičko, lekári, krúžky, až do nedele kedy si ich ja matka o 17,00 vyzdvihnem a začne ten môj full servis. Počas môjho týždňa je všetko na mne. Financie podľa príjmov, %, a nákupy každý nakúpy čo treba, resp. na oblečenie a obuv sa dohodneme podľa aktuálnej potreby. Volať s deťmi si budeme ešte pred večerou, nie krátko pred spaním, aby sme ich nerozrušili.
Chápeš pointu ?
Ostatné napr. s bytom neviem ako máte, komu patrí a ako by sa dal riešiť, či máte kam ísť mimo neho, ale keby ste mali každý svoju napr. garsónku, tak deti by zostali v byte a vy obaja by ste sa tam striedali. Ale kľudne mu to môžeš na tom pohovore bohorovne šplechnúť, že takýto je plán, aby deti boli naporiadku a zažili čo najmenší stres.
Ten geroj to čakať nebude, lebo má plány odletieť a hrať sa veľkého vtáka letáka, na nový život a novú ženu, čo ho doma neprudí že treba deti obriadiť, smeti vyniesť, riady umyť, postele prezliecť. Ked to vyžaduješ ty, tak je to vydieranie a drina, ale ked frajerka tak je to erotika a romantika voňavé nové obliečky navliekať...
Máš gule na silný a rázny pohovor ?!

kitycat
10. nov 2025

Pobalit aj s drtmi na dva tyzdne, ze idu na vylet a za tyzden ich mas doma... vsetkych...

Ale hrdost pohladaj a vyser sa na takeho

zara3
10. nov 2025

Autorka ma ocvidine problem s tym, aby sa nenastval lebo možno odíde okamžitě a situacia sa vyhruti ešte horšie. No moja, hovori sa, že manželia, či partneri by mali furt spomínať na to dobre, pokiaľ to ide. Tvoj ma okuliare teraz, asi dostáva viac pozornosti, na ktoru ty možno nemáš čas a případně si že je chlap. My sme ženy, superhrdinky, robime všetko a sme všetkým pre svoje deti a mužov. Všetko ma ale svoju mez. Ty nesmieš stratit svoju hrdost aj v jeho očiach, pokial ma len okuliare, ony spadnu a uvidi pravdu. Ta žena vie, že ma teba a děti, je to tiež zle, co robi, ale taka je doba, ženy su sebecke, niektoré ani nezaujímajú děti, či rodina. Rozbíjajú a balamutia chlapov ci pre peniaze, alebo len tak pre svoje ego a potom ich odkopnu, a hlúpi chlapi sa potom vracaju ku manželke. Nehovorim ti to aby si na neho cakala ci co, ale preto, aby si si s nim porozprávala, manzelstvo, kde su děti neni jednoduche rozbit a je smutne, ze sa teraz berie tak na lahku váhu, este ked tam su deti. Je zle, ze tvoj sa nezamysla nad tebou a detmi, velmi zle, že nema chrbtovu kost ako chlap co stavi svoju rodinu na prve miesto. Mozno tam je este sanca, ked si uvedomi co robi, a pokial mezi nimi nebolo nic, lebo potom by to bolo strasne spat vedla takéhoto chlapa a mysliet na tu druhu. Ufff

minenkaa
10. nov 2025

No mne keby toto muz povedal,v tom momente by som s ním skončila a doma by nastalo hrobové ticho a ignorancia voči nemu ,teda by asi pri mne ani nespal od stachu ,kedy ho v spánku zmlatim tak ,že by sa ani nepostavil
Ja chápem rozchod ale tieto dristy čo on vedie ,ešte manzelku takto kamarátsky o tom informovať
Tak teraz som vytočená

zara3
10. nov 2025
@minenkaa

No mne keby toto muz povedal,v tom momente by som s ním skončila a doma by nastalo hrobové ticho a ignorancia voči nemu ,teda by asi pri mne ani nespal od stachu ,kedy ho v spánku zmlatim tak ,že by sa ani nepostavil
Ja chápem rozchod ale tieto dristy čo on vedie ,ešte manzelku takto kamarátsky o tom informovať
Tak teraz som vytočená

@minenkaa ano pravda, niektori muži si myslia, ze im patri svet, ze ked zrobia deti, ich povinnosti voci zene a detom koncia, alebo maju casovy limit a oni sa kedykolvek mozu zobrat a ist inam a zrobit popripade deti dalsie... tsss.. to mi hlava neberie, takym malo vlepit, takym treba nadozivotne trauma z toho , ako ublizili. Naj placu cely zivot, preto je treba, aby zena neztratila svoju hrdost, ano zachranuj, ked je treba co, ked zrobis chybu ty, ale odtiaľ potiaľ.

zara3
10. nov 2025
@anonym_a25fa1

Len sa nestrapnuj, že budes ju kontaktovať.Uz hlbšie padnúť nemôžeš.Raz keď s vami nechce byt, môžeš sa postaviť na hlavu.Nikoho nemôžeš donútiť keď nechce.Mozno docielis , že ostane, ale len fyzicky, no psychicky bude inde a to čo robi poza chrbat sa nikdy nedozvies, to nieje žiaden vztah ale trápenie.Nebude tato, príde ina.Toto by si chcela? Ja nie, keď chce nech ide, raz príde možno na to akú chybu urobil

@anonym_a25fa1 no mna by slak trafil, kebyze bol so mnou a myslel na inu... v takom pripade nie, je treba ho kopnut do riti a mat navrch, este mu ukazat, co ztratil hah

rorino
10. nov 2025

@anonym_autor Keď tvoj milovaný,zákonitý dnes večer zhodí so seba slipy a ponožky,tak mu povezd,nech ich nedáva do koša na prádlo,ale zbalí do športovej tašky a dá ich tej pozitívne naladení "nerozbijacke vzťahov" ,aby vedela čo ju čaká a nezabudni dodať,že ju srdečne pozdravujem ,nič proti nej nemáš,ale ak chce tráviť čas s tvojim manželom ,nech preberá aj starší,nielen radosti.A ty namiesto prania spotených ponožiek vyloz nohy a vezmi dobrú knihu do ruky.A aby som nezabudla,poďakuje manželovi,že je taký ohľaduplný a našiel pozitívne naladení osobu,ktorá sa s tebou bude deliť o starosti,keďže radosti si chce privlastniť.😉

autor
11. nov 2025
@minenkaa

Tak teraz som vytočená

Chapem baby vase rozhorcenie a aj som standardne cakala, ze sem pridete skor moralizovat ako s napadom na konkretne riesenie. Nemusite chapat nasu situaciu, zrejme nie ste v krize stredneho veku, tak vas poprosim skor ozaj o tie vecne navrhy.
@anonym_5c455f Nevinna zena? Ktora zvadza zenateho s dvoma detmi? No to mate pekne nazory.
@janinah Toto sme riesili, so striedavkou suhlasi, aj s rozdelenim majetku, no myslim, ze si okrem nej idealizuje aj toto. Neverim, ze sa tym detom popri novej potencialnej zene bude venovat tolko kolko by mal, uz som toho v okoli videla dost, deti odklada u starych rodicov a podobne.
@zuzanka.zuzu Presne tak. Kazdy obcas potrebuje pomoct na zivotnej krizovatke.
@lentakyterapeut Pomaha a udajne vyzeram lepsie ako ona. Len s nou si tak rozumie..... no ved hej, zatialco mi doma riesime ako si podelime domacnost, co treba kupim, co vybavit, a pomoc s projektami a ulohami deti, tak tam si pokecaju o nesmrtelnosti chrusta. Chapem ze to je zabavnejsie.
@maryetta No ved ked nechce rozbijat, tak jej to pripomeniem, ze rozbija, lebo ja neviem, ako si to ni medzi sebou narozpravali. On jej polamentuje aky je nestastny doma a ona skoci, nebude prva.
@sissy27 Predstav si, mam ho rada. A vidim ze ma krizu a vidim, ze toto ho nejako v tej krize posunulo, lebo si to idealizuje. Nakoniec to moze lutovat ale bude neskoro a zahodime vsetko dobre.
@zara3 Ano, takto to citim
@minenkaa Wav a toto vam doma funguje?

Ona je tiez nejako zronena vztahom, tiez sa ide asi chopit slamky, vsak sa riadne nepoznaju.
No zeny, napisali ste mi, co viem aj sama. V podstate ziadna nenapisala ani slovko o tom, ako by sa to dalo spravit dostojne s pozitivneym vyledkom, ja totiz verim, ze sa to da.

lentakyterapeut
11. nov 2025

Presne tak. Doma len ulohy a s nou rajske ovocie a pocit stastia smiech flirty to doma nie je no

Strana
z3