icon

Ako riešiť zdieľanú domácnosť so svokrovcami?

7. apr 2025

Ahojte, staviame dom, bývali sme v byte kde nám majiteľ predčasne ukončil nájom, teda sme tri mesiace u svokrovcov, cca september/október by sme sa mali sťahovať do vlastného. Máme vlastné poschodie ale spoločnú kúpeľňu a kuchyňu. Tu nastáva problém. My si varíme a nakupujeme zvlášť, muž a dcéra majú intoleranciu na laktózu a ja na lepok. Lenže zrazu mi začali "miznúť" potraviny, kúpim napríklad jogurt bezlaktozový idem ho dať dcére a jogurtu nikde...svokra mi potom povie že mala na neho chuť. Kúpim kuracie prsia, o dva dni idem z nich variť a prsia nikde, znovu svokre chutili rezne, toto isté sa deje aj v kúpeľni zrazu nemám šampón, penu na holenie, zubnú pastu no všetko. Vlastne im vyhovuje že sme tu lebo za tie tri mesiace prestali kupovať drogériu a potraviny...chodia veľmi málo do obchodu a väčšinu vecí vezmú naše. Okrem toho máme vzťahy dobre, vôbec sa nehádame, platíme im 400€ akože energie. Bolo by podľa vás moc drzé keby som si tie veci dávala mimo ich dosah? V našej izbe som si vyčlenila časť na ukladanie aspoň trvanlivých veci a drogérie...na druhej strane nechcem tu vyvolať rozbroje ale takto míňame strašné peniaze, ja v pondelok kúpim mäso, cestoviny, hrach a kukuricu, v stredu idem z toho variť a mám len kukuricu takže to musím kupovať znovu. Vždy argumentujú že si nevšimli že je to naše aj keď sú to bezlaktozové alebo bezlepkové veci. V podstate kupujeme potraviny, drogériu aj čistiace prostriedky pre celú domácnosť, plus platíme 400€. Myslíte žeby sa mohli uraziť keby to skladujem mimo kuchyne a kúpeľne?

Strana
z4
mateson2004
11. apr 2025

Som už babka a teda toto so neviem predstaviť. Že 400 €🤦Ostatne ani nekomentujem

alzbetsl
15. apr 2025

Samozrejme, že všetci čo tu píšu, aké to je voči vám nespravodlivé majú pravdu. Ja napíšem moju skúsenosť. My s manželom sme sa nasťahovali do
dcerinho bytu /oni už bývali v dome/ pokiaľ sme si kúpili vlastný byt.
Oni od nás nezobrali ani €. A bývali sme tam 3.5 roka. Zať platil naďalej inkaso.
Aj predtým a ešte stále, zať keď kúpi väčšie množstvo mäsa, dá nám. Dcéra upečie, prinesie.
Oni to berú tak, že sme dcére dali všetko, vrátane vysokej školy, aj keď sme 6 rokov neboli na dovolenke. Aj preto sa majú teraz dobre.
Samozrejme aj svatovcom doprajú.
Bohužiaľ, tvoji svokrovci sa ale chovajú neprimerane. Nejde o ten jogurt, ide o to, že vám narušujú spolužitie. A veľmi!!!

Strana
z4