icon

Ako riešiť žiarlivosť a dôveru v partnerstve?

emiky66
18. okt 2025

Dobrý deň,chcem sa poradiť ako ďalej pokračovať
Mám partnera 13 rokov,stali sme sa dosť mladí rodičmi,boli aj sú medzi nami nezhody.Išlo o to že partner je dosť taký že kecá rád s inými ženami,ja som zase dosť žiarliva,obaja sme...ponachadzala som mu veľa tajných kamosiek,správy samozrejme vymazané,ževraj so žiadnou nič nemal a toto sa ťahá celý náš vzťah...v práci má nové kolegyne proste mi o Tom nepovie,mne kamošky nevadia ale viem proste ako ženy v dnešnej dobe sú a čoho sú schopné..povedal že mi nebude nič hovoriť aby som mu nerobila scény ale ja som toho názoru že prečo? Ved keď nič neriešia tak mi normálne ma o Tom povedať nie? Xy krát som sa ho pýtala na prácu a nič,náhodou som sa o Tom dozvedela...a to že tak reagujem si sa to môže sám,keby mi nedával zámienky na ziarlenie tak neziarlim

Strana
z2
emiky66
autor
18. okt 2025
@motylik2559

@emiky66 Ahoj, kedze pises,ze aj on je ziarlivy, mne to pride,ze ste potom obaja rovnakí. Pretoze kedze vies,ze je ziarlivy, tak na koho potom ziarli on? Pises len o nom, co robi on a co teda robis ty, ked ziarli on? Toto si tu nejako nespomenula.
No a dalsia vec, ze ma nove kolegyne to ti ma hlasit kazdy novy prijem co nadriadení rozhodnu a prijmu noveho cloveka? Ja tiez nehlasim kazdeho noveho kolegu/kolegynu doma lebo mi to ani nenapadne. Kebyze ti to aj povie, tak tu zalozis obdobny prispevok len s upravou,ze ma nove kolegyne a ziarlila by si aj tak. Ano to vypisovanie sprav, ked sa miesto toho moze venovat tebe alebo dietatu je cez. Lenze si uvedom,ze aj keby s tym prestal, tak aj tak mu uz nebudes verit,ze to nerobi. Smsky sa daju posielat s prepacenim aj ked sedi na hajzli a tam uz asi nestojis vedla neho opreta o stenu. Nikdy ho nebudes mat 24/7 pod kontrolou co by si ty rada. Ani kebyze ti hovori o kazdom kroku-o kolegyniach, zakaznickach, smskach, tak mu nebudes verit,ze nic zle nerobi raz ked si takto chorobne ziarliva. Ziarlivost prameni z velmi nizkeho sebavedomia, on si ho resp.svoje ego zvysuje tym co robi, a ty? Preco teda on ziarli na teba??? Mala by si na sebe popracovat, lebo takto to ozaj dotiahnes do rozvodu a kebyze si raz niekoho najdes tak mu od zaciatku budes robit stihacku. A aj kebyze ti dovod neda, aj tak ho budes kontrolovat, lebo mu neveris. Podla mna taketo manzelstvo nema absolutne vyznam a uz vobec, ked v tejto psychiatrii zije aj dieta. Chces, aby vase dieta nabralo vas vzor?- ze bude bud zaletnik, alebo tak majetnicke,ze sa raz jeho partnerka (ak je to chlapcek) nebude moct od neho pohnut, lebo inak bude zle a bude robit neustale ziarlivostne sceny?- na neho sa to moze preniest este v ovela horsom nez to mate vy ako rodicia, a to uz mate dost zle. Ked citam take riadky typu "lebo som si myslela,ze sa po svatbe meni" uz sa mi otacaju oci az na rit. Toto nikdy nepochopim, ako mozu zeny takto tupo rozmyslat🙄🙏 No ale kazdopadne, vy dvaja spolu urcite neostavajte, lebo znicite nielen seba, ale hlavne vase dieta...

@motylik2559 on mi od začiatku neveril lebo on mal tú zlú skúsenosť zo ženami už predtým ale ja som sa mu snažila dokázat že ja taká nie som,preto si myslím že toto pramení nie z môjho sebavedomia ale z toho jeho pretoze on moje sebavedomie ubíja,daj si tieto nechty lebo mne sa páčia tie,oblec si toto lebo mne sa to páči,vlasy si si mohla dať urobiť aj inak...ja pozdravom kamaráta,alebo pozriem na muža na ulici a už to mám vytknute....a preto som s ním ostala pretože ma ubezpečil že po dieťati to bude inak,nasľuboval mi hory doly a je to ešte horšie než to bolo predtým

emiky66
autor
18. okt 2025
@anonym_38e8dd

@emiky66 Myslela som že keď založíme rodinu sa zmení ale bohužiaľ. Toto je hlavná chyba, ľudia sa nezvyknú meniť. Ked je raz sukničkár bude naďalej nestracaj s ním ďalšie roky a neukazuj detom ze je toto správanie ok. Laska je ked tvoj muž zmeni co robi ked ti to prekáža a urobí vsetko aby si bol šťastná. Toto nie je vas prípad

@anonym_38e8dd presne,konečne normálna odpoveď, ďakujem

anonym_dc0147
18. okt 2025
@emiky66

@anonym_dc0147 nemá kamarátov,čo mal tak s nimi sa prestal baviť lebo na neho kydali,ako osoba u mužov nie je moc obľúbený zato ženy vie namotat raz dva... neukáže, hovorím správy vymazané a či sa s nimi stretáva tak v práci určite s kolegyňami a s tými ostatnými neviem a aj tak mi pravdu nepovie

@emiky66 Tak ma rad zeny.Takych chlapov je veľa.Urcite si o tom od začiatku vedela, ale jasne, každá tvrdí ze nie.Cize nevhodný vyber.Podla mňa ste obaja rovnakí, nemáte sebavedomie a chcete mat jeden druheho pod kontrolou.Ked si neveríte, načo spolu ostavate? A tie blaboly kvoli detom ani nepíš.Lebo práveže tieto nefunkcne a choré manželstva vašim detom ublížia viac ako ked pôjdete od seba.Potom tu vyrastajú čudaci, kto ich vychoval? Ich matky ktore boli príliš pohodlne aspoň kvoli detom zmeniť svoj zivot a dat im lepšie vzory do zivota ako nema vyzerať nefunkcny či chorý vztah .Ak spolu ostanete vyrastie z nich to čo z vás, chces toto? Raz si to budes vycitat.

motylik2559
18. okt 2025
@emiky66

@motylik2559 on mi od začiatku neveril lebo on mal tú zlú skúsenosť zo ženami už predtým ale ja som sa mu snažila dokázat že ja taká nie som,preto si myslím že toto pramení nie z môjho sebavedomia ale z toho jeho pretoze on moje sebavedomie ubíja,daj si tieto nechty lebo mne sa páčia tie,oblec si toto lebo mne sa to páči,vlasy si si mohla dať urobiť aj inak...ja pozdravom kamaráta,alebo pozriem na muža na ulici a už to mám vytknute....a preto som s ním ostala pretože ma ubezpečil že po dieťati to bude inak,nasľuboval mi hory doly a je to ešte horšie než to bolo predtým

@emiky66 Lenze ty mas nizke sebavedomie tiez, kedze takto chorobne ziarlis. Ak si taka pred nim v inych partnerstvach nebyvala, terajsi ti ho dal na bod mrazu a si uz zial rovnaka. Spravil z teba to co je on. A po tomto co si este napisala, ako ti diktuje nechty a ine somariny, tak sa ta pytam, na co si s nim???? Ved uz ked nie pre seba, tak to sprav aspon pre dieta nech nevyrasta v tejto psychiatrii...Uz davno si s nim byt nemala a fakt nechapem, ako mozes pri nom cucat tolke roky🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Boze zena, spamätaj sa a chodte od seba!

emiky66
autor
18. okt 2025
@anonym_dc0147

@emiky66 Tak ma rad zeny.Takych chlapov je veľa.Urcite si o tom od začiatku vedela, ale jasne, každá tvrdí ze nie.Cize nevhodný vyber.Podla mňa ste obaja rovnakí, nemáte sebavedomie a chcete mat jeden druheho pod kontrolou.Ked si neveríte, načo spolu ostavate? A tie blaboly kvoli detom ani nepíš.Lebo práveže tieto nefunkcne a choré manželstva vašim detom ublížia viac ako ked pôjdete od seba.Potom tu vyrastajú čudaci, kto ich vychoval? Ich matky ktore boli príliš pohodlne aspoň kvoli detom zmeniť svoj zivot a dat im lepšie vzory do zivota ako nema vyzerať nefunkcny či chorý vztah .Ak spolu ostanete vyrastie z nich to čo z vás, chces toto? Raz si to budes vycitat.

@anonym_dc0147 ja nie som pohodlná a nehadame sa stále,mňa to už totižto ani nebaví sa hádať ani o ničom dohadovať už vlastne nemám žiadne emócie voči tomu

anonym_ec6e44
18. okt 2025
@emiky66

@anonym_ec6e44 kto sa strapnuje? Keď sa snažím vyriešiť dôvod prečo sa takto správa? Nie som škaredá ani hlúpa,doma má všetko a napriek tomu to robí....neverí a vyčíta mne to čo robí on sám,ja som doma deťmi

@emiky66 ty chceš dôvod? No robí to lebo to robiť chce, nemá to s tebou súvislosť, keby mal inú ženu tiež by to robil. Aj najkrajšie ženy sveta sú podvádzané, Shakira, Jeniffer Aniston, Nikol Kidman, Kylie Minogue ..., Cher.

anonym_9bc8f3
18. okt 2025
@emiky66

@klementinka58 no presne,to boli zákazníčky,kolegyne hocikto a ešte povie veď oni ma chcú ja ich nie,on je vlastne chudáčik bez viny

@emiky66

Inu otazku si musis polozit: Co je to, preco s tymto clovekom som, aj ked sa sprava ako sa sprava?

Alebo takuto: Co je to vo mne, ze ak mi tento clovek ublizuje svojim spravanim, stale o neho stojim a chcem s nim byt, hoci viem, ze sa nikdy nezmeni a bude pokukovat po inych?

Pretoze ziarlivost je tvoja cast pocitov. Ziarlivost nam ukazuje neistotu, ktoru mame, malo sebalasky.

Si dokonala aka si. Si mamina, dobra mamina pre svoje dieta. Toto musis vediet a citit o sebe aj bez potvrdenia partnerom.

Tvoj partner - on ma povahu aku ma - rad koketuje s inymi. Nie je to ale tebou! Neber si to osobne. Pretoze to s tebou nic nema. Ak by mal aj Miss World za manzelku, partnerku - robil by to iste, PRETOZE MA TAKU POVAHU. Koketoval by s inymi, lebo si rad obzera nove baby.

Je 13 rokov s tebou. Preco? Preco je to, ze stale je s tebou, aku mas kvalitu, ze stale aj ked sa pokuka po inych je s tebou. Obijmi tuto svoju kvalitu, nechaj ju vyrast, nechaj ju vo vasom vztahu byt co najviac. Citis v tom istotu?

emiky66
autor
18. okt 2025
@anonym_9bc8f3

@emiky66

Inu otazku si musis polozit: Co je to, preco s tymto clovekom som, aj ked sa sprava ako sa sprava?

Alebo takuto: Co je to vo mne, ze ak mi tento clovek ublizuje svojim spravanim, stale o neho stojim a chcem s nim byt, hoci viem, ze sa nikdy nezmeni a bude pokukovat po inych?

Pretoze ziarlivost je tvoja cast pocitov. Ziarlivost nam ukazuje neistotu, ktoru mame, malo sebalasky.

Si dokonala aka si. Si mamina, dobra mamina pre svoje dieta. Toto musis vediet a citit o sebe aj bez potvrdenia partnerom.

Tvoj partner - on ma povahu aku ma - rad koketuje s inymi. Nie je to ale tebou! Neber si to osobne. Pretoze to s tebou nic nema. Ak by mal aj Miss World za manzelku, partnerku - robil by to iste, PRETOZE MA TAKU POVAHU. Koketoval by s inymi, lebo si rad obzera nove baby.

Je 13 rokov s tebou. Preco? Preco je to, ze stale je s tebou, aku mas kvalitu, ze stale aj ked sa pokuka po inych je s tebou. Obijmi tuto svoju kvalitu, nechaj ju vyrast, nechaj ju vo vasom vztahu byt co najviac. Citis v tom istotu?

@anonym_9bc8f3 ďakujem za krásne a povzbudivé slová....na stopercent ste to vystihli do bodky a ja si priznám že aj ten problém je trochu vo mne že cítim nedostatok toho ocenenia,nepotrebujem chválu o to nejde ale stačí pohladenie, pekné slovo hlavne úprimne nie medové fúziky pod nos a zalepiť oči a ústa...dlho ma presviedčal že ta chyba je vo mne že za to ako sa správam on toto robí ale už som to pochopila že to nie je mnou ako ste aj vy povedali,nech by som mu zniesla aj modré z neba proste pre neho to nie je dosť
Ďakujem ešte raz

januska12323
18. okt 2025
@emiky66

@januska12323 on tak isto neverí mne takto toto jeho správanie značí o jeho sebavedomí, lebo to čo robí on vyčíta mne

@emiky66 no a načo ste co vzťahu kde si vôbec neveríte?

letfenixa
18. okt 2025
@emiky66

@anonym_38e8dd presne,konečne normálna odpoveď, ďakujem

@emiky66 presne, normálna odpoveď je len tá, ktorá je rovnaká ako tvoja.

domkakvet
18. okt 2025

@emiky66 toto nikam nevedie, cele zle.

anonym_8d9cf0
18. okt 2025
@emiky66

@barka1
@barka1 a neverím mu prečo? Keď ma potrebu zatajovať tak to je v poriadku? A ja som ešte ta zlá

@emiky66 no veď ti ale povedal že preto, lebo robíš scény... Zrejme aj keď ti niečo povedal, tak počúval od teba niečo, čo nebolo ok. Mám pravdu? Tak radšej nič nepovedal, pre pokoj obidvoch. Ono ak je čistý a ty ho obvinis, zrejme sa cíti zle, ako by si sa cítila ty, ak by ti neveril a robil scény, keď mu spomenieš nejakého muža? Asi by ťa mrzelo za čo ťa má a neverí ti. A ak je to nejaký hajzel naozaj, čo si vypisuje a flirtuje s inými a ty mu veriť nemôžeš, tak by som v takom vzťahu nezostala.

stanislavicenka
18. okt 2025

@emiky66 mne len jedna myslienka utkvela, ze vies, ake su zeny🙂. Nech by boli akekolek, na tom nezalezi.

rozculena
18. okt 2025

Prečo by sa mal po založení rodiny meniť🤣ToAko keby som po založení rodiny čakala,že muž prestane byť plešatý.Keď sa mi nepáčia plešatí,tak si s takým nebudem zakladať rodinu.
A vy ste sa rodičmi stali veľmi skoro,podľa mňa neplánovane..Už to bola chyba.....
Kým nebolo dieťa,tak si mu tie kamošky so smskami tolerovala.Tvoja chyba.
Ani jeden z vás nie je OK pre vzťah.

sova7
18. okt 2025

Chlapa s haremom by som nechcela je to opalovac a opelovac

emiky66
autor
20. okt 2025
@rozculena

Prečo by sa mal po založení rodiny meniť🤣ToAko keby som po založení rodiny čakala,že muž prestane byť plešatý.Keď sa mi nepáčia plešatí,tak si s takým nebudem zakladať rodinu.
A vy ste sa rodičmi stali veľmi skoro,podľa mňa neplánovane..Už to bola chyba.....
Kým nebolo dieťa,tak si mu tie kamošky so smskami tolerovala.Tvoja chyba.
Ani jeden z vás nie je OK pre vzťah.

@rozculena áno bolo to neplánovane,ja som zvazovala všetky možnosti ako aj dieťa si nenechať,ale vtedy sme si spolu sadli a presvedčil ma aby sme si dieťa nechali že sa o nás postará a všetko sa zmení, žiaľ nestalo sa tak

emiky66
autor
20. okt 2025
@stanislavicenka

@emiky66 mne len jedna myslienka utkvela, ze vies, ake su zeny🙂. Nech by boli akekolek, na tom nezalezi.

@stanislavicenka viem a s jednou ,,kamarátkou,, som mala česť hovoriť a tá mi na rovinu povedala že jej bolo úplne jedno že má rodinu a malé dieťa takže asi tak

stanislavicenka
20. okt 2025
@emiky66

@stanislavicenka viem a s jednou ,,kamarátkou,, som mala česť hovoriť a tá mi na rovinu povedala že jej bolo úplne jedno že má rodinu a malé dieťa takže asi tak

@emiky66 myslela som to tak, ze je to jedno, lebo je to jeho rozhodnutie. Ty ho vlastne ospravedlnujes. Necitala som vsetko, ale par zien ti tu povedalo, aby si si to nenechala. Od ziadneho muza

anonym_491312
20. okt 2025

@emiky66 mas proste doma kur....ka. bud sa s tým zmieriť alebo sa rozid/rozved. Toto nemá absolútne žiadny význam. On ta ma na salame

liv1
20. okt 2025

Podla popisu cisty manipulativny narcis. Tu detektivovanie nepomoze, tu asi nic nepomoze vasmu vztahu. Ale tebe pomoze ked sa z toho vymanis, ked si budes ty obliekat co ty chces a nie co sa paci jemu, ked budes ty robit co chces, dat si uces aky chces a podobne. A preco tak on ziarli? No lebo podla teba sudim teba, najviac ziarlivi su ti co sami podvadzaju. Zariad si inak svoj zivot, prestan ho prenasledovat, prestan sa o nejo zaujimat. Daj seba na prve miesto, ked uz on ta neda na prve. Nauc sa mat rada seba a potom takemu volovi nedovolis, aby ti ublizoval.

slovakboy
20. okt 2025

@emiky66 ziarlis, lebo sa bojíš, bojíš sa lebo si si neistá sama sebou v tom vzťahu, že ťa nechá. Lenže pre neho je tvoje správanie nepríťažlivé, obmedzujúce. Tak ho len budeš motivovať vložiť do náručia inej. Prekvap ho tým, že sa nebudeš absolútne zaujímať čo robí a s kým robí. Ale budete doma normálne fungovať. Ubidis ako spozornie a bude si vážiť, že ťa má. Partneri potrebujú vo vzťahu určitú slobodu a súkromie. Dôvera to nie je 100% istota a 100% kontrola. Dôvera je pripustiť určitý maly stupeň rizika, že ťa zraní, ale napriek tomu vložiť ruku do ohňa. Samozrejme keď on tvoju dôveru zneuzije, tak si ju nezaslúži. Ale najprv mu ju daj. Daj mu slobodu a lásku. Potrebuje oboje. Ak slobodu zneuzije tak, že ťa zraní, príde o lásku.

oliolijanka
20. okt 2025

@emiky66 Kazdy clovek je nejaky, ale nie konstantny vo vztahoch s roznymi ludmi.
Ak mas zaletnika, si za ziarlivku, maloktorej zene taky muz vyhovuje.
Ak by si mala doma alkoholika, tak by si neriesila, ze zmurka na ine zeny, vaz vztah by trpel alkoholom.
Ak by si mala podpapucnika domaceho, zomierala by si z toho, ze nikam nechodite a este aj pizzu musis objednat ty, lebo on sa hanbi.....
Stale by si to bola ty, ale ziarlivkou by ta nikto nenazyval.

Ano, mozes sa zmenit, mozes na sebe pracovat, ale to ma zmysel jedine, ak vas vztah je v pohode a chcela by si ho iba doladit, vylepsit. Lebo je nezmysel, aby na sebe pracovala zena alkiholika, aby vztah s alkoholikom bol pohodovy a aby deti netrpeli. Vtedy bud zo vztahu musi odist alkohol alebo alkoholik.

Otazka je, ako je to u vas. Ci ste pohodovy par, ci mate buducnost, ci obaja chcete udrzat vas vztah. Alebo ci mate doma "alkoholika". Ziadna nezlomena zena by suknickara vo vztahu netrpela a maloktory normalny muz by trpel kontrolu vo vztahu.
Ja verim skor tomu, ze on je nevybureny, ako to, ze ty si chorobne ziarliva. Cize zo vztahu musi odist suknickarstvo alebo suknickar.

Tu pomoze si uvedomit, ze on nie je ziaden tvoj osudovy chlap, nic specialne pre teba. Ano, spravil ti deti. Mozno preto ti ho zivot postavil do cesty. Ale pohodovy vztah spolu vytvorit neviete.
Ak sa s nim teraz rozides, o nejaky cas ti on bude uplne cudzi clovek, budes sa cudovat, preco si ho vo svojej blizkosti trpela.

emiky66
autor
20. okt 2025
@liv1

Podla popisu cisty manipulativny narcis. Tu detektivovanie nepomoze, tu asi nic nepomoze vasmu vztahu. Ale tebe pomoze ked sa z toho vymanis, ked si budes ty obliekat co ty chces a nie co sa paci jemu, ked budes ty robit co chces, dat si uces aky chces a podobne. A preco tak on ziarli? No lebo podla teba sudim teba, najviac ziarlivi su ti co sami podvadzaju. Zariad si inak svoj zivot, prestan ho prenasledovat, prestan sa o nejo zaujimat. Daj seba na prve miesto, ked uz on ta neda na prve. Nauc sa mat rada seba a potom takemu volovi nedovolis, aby ti ublizoval.

@liv1 ja som tiež toho názoru a nedajbože by som urobila to isté čo on,neodpustil by mi nikdy a ešte by sa zahral na obeť ako som mu ublížila

emiky66
autor
20. okt 2025
@oliolijanka

@emiky66 Kazdy clovek je nejaky, ale nie konstantny vo vztahoch s roznymi ludmi.
Ak mas zaletnika, si za ziarlivku, maloktorej zene taky muz vyhovuje.
Ak by si mala doma alkoholika, tak by si neriesila, ze zmurka na ine zeny, vaz vztah by trpel alkoholom.
Ak by si mala podpapucnika domaceho, zomierala by si z toho, ze nikam nechodite a este aj pizzu musis objednat ty, lebo on sa hanbi.....
Stale by si to bola ty, ale ziarlivkou by ta nikto nenazyval.

Ano, mozes sa zmenit, mozes na sebe pracovat, ale to ma zmysel jedine, ak vas vztah je v pohode a chcela by si ho iba doladit, vylepsit. Lebo je nezmysel, aby na sebe pracovala zena alkiholika, aby vztah s alkoholikom bol pohodovy a aby deti netrpeli. Vtedy bud zo vztahu musi odist alkohol alebo alkoholik.

Otazka je, ako je to u vas. Ci ste pohodovy par, ci mate buducnost, ci obaja chcete udrzat vas vztah. Alebo ci mate doma "alkoholika". Ziadna nezlomena zena by suknickara vo vztahu netrpela a maloktory normalny muz by trpel kontrolu vo vztahu.
Ja verim skor tomu, ze on je nevybureny, ako to, ze ty si chorobne ziarliva. Cize zo vztahu musi odist suknickarstvo alebo suknickar.

Tu pomoze si uvedomit, ze on nie je ziaden tvoj osudovy chlap, nic specialne pre teba. Ano, spravil ti deti. Mozno preto ti ho zivot postavil do cesty. Ale pohodovy vztah spolu vytvorit neviete.
Ak sa s nim teraz rozides, o nejaky cas ti on bude uplne cudzi clovek, budes sa cudovat, preco si ho vo svojej blizkosti trpela.

@oliolijanka ale uz prestalo aj toto ma baviť neustále riešiť,on tvrdí že so žiadnou nič nemá ale proste ten chrobák v hlave je..už máme cez 30 a ja už potrebujem kľud a stálosť hlavne,nie že my sa doma pochytime tak uteká sa žalovať inej

rozculena
20. okt 2025
@emiky66

@oliolijanka ale uz prestalo aj toto ma baviť neustále riešiť,on tvrdí že so žiadnou nič nemá ale proste ten chrobák v hlave je..už máme cez 30 a ja už potrebujem kľud a stálosť hlavne,nie že my sa doma pochytime tak uteká sa žalovať inej

@emiky66 tak keď chceš mať kľud,tak ho kopni do riti.

enmery
22. okt 2025

Ježiš, asi ako ked násilník povie, že žena si za bitku môže sama, lebo ho provokovala. Ak nezvládaš žiarlivosť, rieš to. Po ďalšie, si dobrovoľne 13 rokov s mužom vinu hádžeš na cudzie ženy. No tie baby v tom vzťahu s Tebou nie sú, on áno. Ak on nebude chcieť, nestane sa nič, ak bude,môžeš ho priviazať aj v pivnici a podvedie Ťa.
Podľa mňa celý vzťah chorý a toxický.

Strana
z2