icon

Ako sa dostať zo zložitého vzťahu?

16. nov 2024

Chcem odísť od partnera ale neviem ako. Sme spolu už veľmi dlho a on ma vôbec neberie vážne, ani len rozchod. Najhorsie je, že som na neho odkázaná. Neviem ako odísť keby to chcem urobiť zo dňa na deň. Jedna vec nadväzuje na druhú. Nemám prácu ( som na úrade), nemám kam ísť ( u rodičov bolo toxické prostredie, odísť odtiaľ bolo vyslobodenie a naozaj som bola roky šťastná) čiže sa to nedá urobiť len tak. Partner bol úžasný človek a stále ho mám rada, no už ho asi nemilujem. Ako som staršia, mám iné názory, potreby, videnie sveta a s ním to nejde. Zasekli sme sa, kedysi sme žili super, mali nábeh oproti ostatným na krásnu budúcnosť ale niečo sa pokazilo. Tiež si na mňa on tak zvykol, že ma jednak neberie vážne a nedá sa s ním komunikovať. Vôbec ho nezaujíma riešiť vztahove veci, dať si nejakú debatu je nemozne lebo buď je unavený či čokoľvek. Nikdy mi nevyhadzoval na oči peniaze no čím ďalej viac vidím, ako potrebujem byť nezávislá. Mám pocit že si neviem nájsť prácu. Áno on sa o všetko postaral, ale za akú cenu.predtym to bolo všetko pekné ale teraz, hoci mi to nepovie, vnímam že to veľmi cíti ako som na neho odkázaná. Myslela som si, že keď sa ako dvaja rozumní ľudia porozprávame tak sa aj nejako dohodneme. Že ma pochopí, pomôže mi s tým že pocka kým si nájdem prácu a nejaký podnajom ale som nemilo prekvapená z jeho reakcii, ako mu mám odovzdať auto a hľadať si na další deň nové bývanie a podobne. Viem, že to tak nemysli a ráno aj zabudne, že niečo takéto bolo-aj to je jeden z problémov, lebo ja to myslím vážne aj ráno. Žiaľ pre mna je toto nerealne, keby mám takto odísť. Som pod tlakom, nešťastná zo seba zo vzťahu zo všetkého.

Bojim sa, že sa nezaradim do života. Nemáme deti, nemám ani 30 ti čo si prešli ťažšími vecami sa zasmejú, aké to mám ľahké, možno áno ale vnútorne to tak necítim. Bojim sa že už nemám čas na nič, že si ani nikoho nenájdem a nebudem mat deti, že všetko premeskam a budem viac nešťastná ako teraz. Tak ako som bola šťastná tak sa všetko otočilo a každá vec v mojom živote obrátila uplne naruby. A ku tomu všetkému som zistila, že asi milujem niekoho, s kým už asi nikdy nebudem.

Neviem sa pohnúť, neviem čo robiť. Boli ste niekto v takejto situácii?

Strana
z2
anca30
18. nov 2024

Mám blbý otázku...už si niekedy robila alebo ťa len on živil...by som sa mu nedovolas že odovzdaj všetko....hyckal ťa jak v bavlnke a zrazu sa ti nepáči.....ak si normálna baba bez problémov si nájdeš robotu ..ak treba aj s úbytkom....ak na všetko vždy zarobil...je logicky všetko jeho cica

Strana
z2