icon

Ako sa nezbližovať s rodinou priateľa?

20. feb 2025

Ako si udržať hranice a zároveň nedovoliť aby to bol dôvod pre konflikty v rodine. Sme spolu už nejaký čas, ale nemám záujem sa nijak veľmi zbližovať s jeho rodinou, stačí mi taký občasný povrchný kontakt zo slušnosti. Ani s mojou rodinou to nepreháňam s kontaktom, nie že by sme sa nemali v láske, len milujem slobodu a súkromie. Chcela by som nastaviť aj s jeho rodinou hranice, aby nemali pocit, ze sme si blízky a nechceli nás často nasvštevovať alebo nedajbože aby si nezačali myslieť, že nám môžu rozprávať do života a výchovy. Zatiaľ to funguje len sa zamýšľam ako to udržať trvalo. Podarilo sa niekomu udržať hranice aj po narodení deti ?

Strana
z2
domkakvet
20. feb 2025

Ked ti to funguje, tak to drz aj nadalej, tak ako to drzis teraz a inak vy ste si blizky a budete si este blizsi, ked budete oficialne rodina. No ale nemusis im hovorit sukromne veci a nadalej si drzat odstup.

lindous
20. feb 2025

Ak sú povahou takí, že sa radi do všetkého miešajú a pchajú sa aj tam kde nemajú, budú to robiť, aj keby si ich úplne ignorovala, ak sú normálni, budú normálni aj ak budete mať normálne priateľské vzťahy… myslim, že je to niečo čo si musíte nastaviť hlavne s partnerom… mne by teda bolo ľúto, keby môj snúbenec nechcel vzťahy s mojou rodinou bezdôvodu, len tak preventívne… ale ak to vám obom takto vyhovuje a zhodnete sa v tom, tak si myslim, že s tým nebude problém ani neskôr

ukgirls
20. feb 2025

a aky nazor ma na to tvoj partner? ak se sa v tom zhodli obaja tak len udrzuj to co si si okolo vytvorila doteraz.. ale vo vztahu su vzdy dvaja a je treba vediet ci je s tym stotozneny aj on

gribka1
20. feb 2025

Veď to záleží na priateľovi, kam to pustí. Usmerní jeho.

ivik4
20. feb 2025

Tak napriklad na navstevu nech ide len on sam niekedy, ty formalne ako jeho frajerka dajme tomu na Vianoce . S dietatom neviem, kazdopadne ak nejake budete mat tak by sice ty hranicej maj, ale nebran potom dietatu nech ma s dedkovcami vrucne vztahy. To by nebolo fer ze skrz Teba by ich nemalo

autor
20. feb 2025

Tak malé bábätko nepôjde bez môjho dozoru. A väčšie keď budú chcieť brávať ku sebe tak mi to nevadí.

autor
20. feb 2025

Ale mam dosť pochybnosti že budú mať záujem o večne usopleného škôlkara. To väčšina ľudí chce malé bábätko pomačkať, posúnúť mu bezohľadne baktérie a narušiť režim. A keď už je väčšie tak už sa moc nechce ľuďom do stráženia. Tak sama som veľmi zvedavá ako to bude u nás, dúfam budú mať skutočný srdečný zaujem o vnúča.

ivik4
20. feb 2025

Mysliet si mozes co chces, dieta este nemas. Uvidis potom

autor
20. feb 2025

Veď píšem že sama som zvedavá ako to bude

mandzula
20. feb 2025

Mozete si byt blizki a zaroven nemusite u seba sediet 2x do tyzdna a starat sa jeden druhemu do zivota. My to tak mame.

zmrzlinka2021
20. feb 2025

Autorka a čo tvoj nastávajúci na tieto tvoje životné postoje?

autor
20. feb 2025

Rešpektuje

abbey1
20. feb 2025

Ty máš veľmi zvláštne predstavy o vzťahoch v rodinách. Ze posunúť baktérie a narušiť režim a dovidenia.

galganka
20. feb 2025

Takže ty by si chcela: teraz sa nestarajte, a po narodení aktuálne fiktívneho dieťaťa sa starajte tak, aby som bola ja spokojná. 🤔 A to sa celú dobu jedná o rodinu priateľa, nie snúbenca, či manžela? Nooo, zaujímavé. 😄 Držím palec a škoda, že si anonym. Len kvôli mojej zvedavosti, porovnať si o ale 5 rokov tvoje nápady a spokojnosť s touto témou. 💪😄

autor
20. feb 2025

Ako ja nepotrebujem že by dakto sa staral o dieťa. Ja sa starám o cudzie len tak, lebo ma to baví. Čiže keď to bude take tak rodina počká určite a budú sa snažiť mať vzťah, a keď nie tak nie. Jedna sa aj o moju rodinu. Pre mňa je hlavná priorita mať pokoj a kľud a súkromie.

loliki
20. feb 2025

A aký to má zmysel od každého sa odizolovať a nevedieť spolu komunikovať? Plánuješ dieťa a chcete žiť ako vo väzení, či na opustenom ostrove bez kontaktu s ľuďmi? Ty takýto život považuješ za normálny? Nebolo by múdrejšie uvažovať nad tým, ako sa naučiť s ľuďmi a aj s rodinou si dobre vychádzať?

autor
20. feb 2025

Jasne že je normálny, veď nie je to že bez kontaktu. Ale s rodinou nepotrebujem mať priveľa kontaktu, úplne stačí pomenej. Ajtak mame rozdielne pohody na život a iné záujmy. Skôr čas trávime s priateľmi a inými blízkymi ľudmi, veď rodina nie je jediná s kým sa dá tráviť čas.

caroline_
20. feb 2025

ja s tebou maximalne suhlasim a chapem ta,no niekedy je to tazke,u nas bol najprv konflikt,a potom sme sa odstahovali daleko,bolo by to na dlho ale da sa to

miriamzba
20. feb 2025

Tak to si vystihla.

bielasovicka
20. feb 2025

S tebou je určite radosť žiť, s tvojou povahou. 🤔

sisaka
20. feb 2025

Hlavne mysli na to, že keď raz budeš mať dieťa bude preberať vzorce správania od vás rodičov. Takže nečakaj vrúcne vzťahy medzi svokrovcami/rodičmi a vnúčaťom
1. starí rodičia len ťažko budú nadväzovať vzťah s dieťaťom, ktoré im prídeš občas ukázať a budeš si “držať odstup”
2. dieťa tieto vzťahy bude pozorovať a bude vidieť tvoj odstup od širšej rodiny, tým pádom bude kopírovať vaše správanie
3. mysli na to, že je možné, že tento vzorec fungovania si dieťa prenesie aj do dospelosti (ak mu niekto neukáže, že sa dá aj inak) a tak sa bude potom aj k vám rodičom spravať - slušne, v medziach normy si zachová príležitostné vzťahy, aby ste nemali pocit, že ste si blízky (to som ťa citovala)

autor
20. feb 2025

Tak dieťa si ajtak v dospelosti samo určí čo mu vyhovuje. Ja som bola vychovávaná veľkou rodinou kde každý udržiaval na maximum kontakty. A predsa som zistila v dospelosti, že mne toto nevyhovuje. A neprebrala som si ten vzorec ani prístup.

koniarova
20. feb 2025

Dúfam,že môj syn mi nedovlečie takúto nevestu. Amen tma.

bielasovicka
21. feb 2025

@koniarova no to si píš 🤦🏼‍♀️

bielasovicka
21. feb 2025

Autorka, tvoj vzorec a prístup ti bude na dve veci, keď budeš svoje deti izolovať od rodiny do ich dospelosti🤦🏼‍♀️. Toto fakt nemôžeš myslieť vážne,ze sa rozhodnú až v dospelosti ci sa chcú s niekym stretávať. No moje nervy.......

lubkavargova1
21. feb 2025

taky paradox...ze nemat tak blizky vztah a potom o par prispevkov nizsie...ze budu mat vrucny vztah....
Pockaj ako zacne kolobeh presne usopleneho skolkara a OCR a PN a nevychadzat dovolenky a budete potrebovat babku alebo dedka alebo niekoho ku dietatu alebo vyzdvihnut zo skolky...asi tak :D :D :D
o par rokov zase...bleeeee stary rodicia neprejavuju zaujem.....aka hrozna je svokra, ze uprednostnuje svagrinu a jej deti....bleeeeee.....no klasika tu.

la_dolce_vita
Autor odpoveď zmazal
la_dolce_vita
21. feb 2025

Uz samotny nazov diskusie je smutny... Toto keby napisala priatelka mojho syna, no neviem, som bez slov..

natalka13
21. feb 2025

Ak sa vam nieco nebodaj stane dieta pojde do decaku? Paradne vyhliadky.
To ich starych nechas bez pomoci?
Asi to budes ocakavat aj od tvojho dietata.
Zivot nieje iba ruzovy, stat sa moze vselico nepredvidatelne. Len obycajna zlomena noha ci zapal pluc a budes rada aj za tie "bakterie"

autor
21. feb 2025

@koniarova @bielasovicka @lubkavargova1 @natalka13 Úplne rozumiem, že niekto kto potrebuje intenzívny kontakt s rodinou a spolieha sa na pomoc rodiny ma nepochopí. Ale načo mi potom píšete tomu nerozumiem, keď v úvode diskusie pýtam rady ako to udržať a či to ma niekto podobne ako ja

Strana
z2