icon

Ako sa odosobniť od "urážok" a ako prestať bojovať?

21. sep 2025

Ahojte poprosím rady. Ja som typ flegmatik. Ako dokáže ma niečo naštvať ale toho už musí byť veľa a musí to byť silné. Každý pohár pretečie keď do neho budeme nalievať že áno? Priateľ je zas horkokrvný. Všetko rieši prežíva vidí negatívne. Nešetrí výčitkami ani smerom ku mne ani smerom všeobecne k ľuďom. Všetko nafukne tvári sa ako majster sveta a neustále všetko vie urobiť dokonale. Pohádame sa vždy na jeho podnet ani raz som ja nevyvolávala hádku so zámerom hádať sa. Vždy to naberie také rozmery že vyčíta veci ktoré som mu povedala a využíva ich proti mne. Napríklad ťažké detstvo s otcom alkoholikom atď. Ze som mala prisnu výchovu všetko zakázané atď. Ze z toho mam komplexy a nechcem si nechať od neho hovoriť do života. Nie nechcem, nie od neho ale od nikoho. Som dospela nie som zbavená svojpravnosti viem sa zariadiť a riešiť svoje veci a nemusím ho stále prosiť o radu o konzultáciu o sprievod. Čo on nechápe. Pohádali sme sa na tom lebo sme spolu menej keďže ma preradili na inú smenu. Z toho to nafukol do rozmeru ze s nim v živote nepočítam ze si žijem svoj život len preto lebo keď sa ma niekto pýta na bývanie na život poviem ze som sama. S priateľom spolu nežijeme nemáme spoločný rozpočet ani deti takže áno žijem a bývam sama. Riešiť to nerieši nijak lebo vždy povie ze nie sú možnosti. Ma aj on svoje komplexy vychovaný rodičmi ktorí sa nezaujímali bili ho a doteraz mu kibicuju do života. Mame po 30. Chce o všetkom rozhodovať a keď nemá po svojom sype urážky a výčitky a ja nakoniec vždy vybuchnem lebo vznikne pretlak a je to ešte horšie. Ako sa naučiť mat u prdele tie dristy? Ako sa obrnit?

Strana
z2
anonym_ed7a4e
21. sep 2025

Autorka... najprv si porieš svoje mindráky a potom vstupuj do vzťahu.
Choď na terapiu, buď sama so sebou...musíš zosilnieť a ak sa ti to podarí, prestanú sa na teba lepiť takíto nedospelí mužíkovia, deštruktívne osobnosti...
On za to nemôže, že je nedospelá osobnosť.
Tebe nepomôže, keď umrtviš svoje reakcie na neho...príde niekto iný a bude vyrývať.
Ty sa musíš zmeniť SAMA - pre seba 🙂

Strana
z2