icon

Ako sa preniesť cez manželovu lásku k ex?

24. máj 2025

A neviem sa cez to preniest, casto nase hadk koncia presne tym ako sa spraval k nej a ku mne, ze pri nej reagoval inak a vidim to a zožiera ma to …. Neviem čo s tym, matie niektora nieco podobne?

Strana
z2
lindusss2016
24. máj 2025

Ak sa pri nej spraval inak, nemusi to nevyhnutne znamenat, ze ju miloval viac. Je to predsa bezne, ze rozni ludia v nas vyvolavaju rozne pocity, rozne reakcie. Ak sa ti nepaci, ako sa k tebe sprava, skus porozmyslat nad tym, ci v nom to neziaduce konanie nevyvolavas ty.

domkakvet
24. máj 2025

Velmi malo informacii, neviem ci to je naozaj tak, alebo si to namyslas, nejaky priklad alebo preco si to myslis. Ale ak to je tak naco s nim, iba trapenie.

autor
24. máj 2025
@lindusss2016

Ak sa pri nej spraval inak, nemusi to nevyhnutne znamenat, ze ju miloval viac. Je to predsa bezne, ze rozni ludia v nas vyvolavaju rozne pocity, rozne reakcie. Ak sa ti nepaci, ako sa k tebe sprava, skus porozmyslat nad tym, ci v nom to neziaduce konanie nevyvolavas ty.

@lindusss2016 skor je to take ine spravanie v podobnych situaciach čo viem, že ja neviem jej často pisal hovoril, že ju miluje, mne minimalne, alebo ked sa pohadali tak to hned riesil, so mnou sa pohada a aj dva tyzdne sa nerozpravame a je mu to jedno, take ako keby lahostajnejške reakcie

autor
24. máj 2025
@domkakvet

Velmi malo informacii, neviem ci to je naozaj tak, alebo si to namyslas, nejaky priklad alebo preco si to myslis. Ale ak to je tak naco s nim, iba trapenie.

@domkakvet a často to sam aj naznačil, ze vsak a co keby som ju miloval viac, je to takto ako to je a hotovo …. Ze vlastne hypoteticky to pripustil, čo mi nepride ze hypoteticke, ze to vlastne potvrdil

lindous
24. máj 2025

A ty si s nimi žila, keď vieš ako sa k nej správal? Alebo si ich nejak dobre poznala počas ich vzťahu? Ak hej, tak určite vieš aj prečo ich vzťah skončil a asi to nebolo len tak pre nič za nič lebo sa tak strašne ľúbili až sa rozišli... ja absolútne netuším ako sa môj manžel správal ku svojim ex, bavili sme sa o nich, hovorí o nich normálne, neutrálne... za seba môžem povedať, že každého môjho partnera som ľúbila trošku iným spôsobom a každý ten vzťah bol trochu iný, lebo proste to boli rozdielni ľudia a tiež som ja časom dospievala a menila sa.., nikdy mi to nenapadlo porovnávať a "merať"... ak máte nejaké problémy, tak rieš tie, vo VAŠOM vzťahu, v ktorom ste vy dvaja a neťahaj do toho bývalku, to nikam nevedie... ak mu to dookola vyčítaš, tak sa nečudujem, že reaguje podráždene spôsobom "a čo keby"...

dzulli1980
24. máj 2025

Ja som tiež svojho ex milovala viac ako svojho manžela ... no môj muž je zodpovedný, verný, dokáže sa postarať o rodinu, váži si ma atď., čiže vysoko "preští" toho ex, ktorého som milovala viac ... za mňa sprostosti riešiš, kvôli čomu ho s ex provokuješ? ... a potom vyplakávaš.

laurinka27
24. máj 2025

Toto si mala riešiť pred svadbou. Tiež by som sa cez to nevedela preniesť.

autor
24. máj 2025
@dzulli1980

Ja som tiež svojho ex milovala viac ako svojho manžela ... no môj muž je zodpovedný, verný, dokáže sa postarať o rodinu, váži si ma atď., čiže vysoko "preští" toho ex, ktorého som milovala viac ... za mňa sprostosti riešiš, kvôli čomu ho s ex provokuješ? ... a potom vyplakávaš.

@dzulli1980 hej a vnimas ze si sa spravala k tomu ex lepsie ako k manzelovi? Lebo ja to ram vnimam, a to mi vadí ….

autor
24. máj 2025
@laurinka27

Toto si mala riešiť pred svadbou. Tiež by som sa cez to nevedela preniesť.

@laurinka27 no niektore veci informacie som sa dozvedela a dostali sa ku mne az po svadbe,

maminkadeticiek
24. máj 2025

Tak sa s nim rozid,ved ked to citis tak maj sebauctu.Lasku si nevynutis.

dzulli1980
24. máj 2025

Za mňa Ty máš problém, lebo Ty to tak vnímaš ... k svojmu mužovi sa správam normálne, on dokonca o tom exovi vie, vôbec to nerieši ... čo bolo, bolo ... veľmi nepríjemná mi prídeš ... tiež by si ma takýmito "trápnymi výčitkami" neskutočne otravovala.

zuzanka.zuzu
24. máj 2025

a ty vôbec nepomáhaš udržať kľud ale ešte prilievaš olej do ohňa 🙈 veď on si VYBRAL teba 🤷 a nemyslím miesto nej, ale proste oženil sa s tebou ... či niekto mu držal pištoľ pri hlave?

inak poznám jeden pár kde muž miloval svoju ex viac, budúci rok oslavujú tuším 35 rokov spolu, proste niečo okrúhle a takto mi to vychádza podľa veku ich dcéry - mimochodom dcéru pomenoval po tej svojej ex 😂 a žena to vie. je s tým úplne v pohode. sú skvelý pár 💪 našťastie vtedy nebol koník aby jej tu 90% žien odpísalo že sa má rozviesť a že je to red flag, takže s mužom sú doteraz spolu 🤷😂😂😂

autor
24. máj 2025
@dzulli1980

Za mňa Ty máš problém, lebo Ty to tak vnímaš ... k svojmu mužovi sa správam normálne, on dokonca o tom exovi vie, vôbec to nerieši ... čo bolo, bolo ... veľmi nepríjemná mi prídeš ... tiež by si ma takýmito "trápnymi výčitkami" neskutočne otravovala.

@dzulli1980 to nie je otravovanie, ale jasne ze mam negativne pocity a som smutna, ked viem, ze s nou ked sa pohadal tak za minutu za nou isiel a so mnou sa pohada a dva tyzdne sa so mnou nebavi, jasne ze mi vtedy naskoci toto a je mi to luto a ze si to spojim ze teda asi ja mu som lahostajnejsia …. Alebo ked viem ze jej vypisoval ako ju miluje a hovoril a mne to tri roky nepovedal, jasne ze mi to je luto …. Ze toto vnimam

autor
24. máj 2025
@zuzanka.zuzu

a ty vôbec nepomáhaš udržať kľud ale ešte prilievaš olej do ohňa 🙈 veď on si VYBRAL teba 🤷 a nemyslím miesto nej, ale proste oženil sa s tebou ... či niekto mu držal pištoľ pri hlave?

inak poznám jeden pár kde muž miloval svoju ex viac, budúci rok oslavujú tuším 35 rokov spolu, proste niečo okrúhle a takto mi to vychádza podľa veku ich dcéry - mimochodom dcéru pomenoval po tej svojej ex 😂 a žena to vie. je s tým úplne v pohode. sú skvelý pár 💪 našťastie vtedy nebol koník aby jej tu 90% žien odpísalo že sa má rozviesť a že je to red flag, takže s mužom sú doteraz spolu 🤷😂😂😂

@zuzanka.zuzu vybral si mňa ano, ale preto ze ona sa s nim rozisla a s nou uz byt nemohol …. Tak zalezi u tej tvojej znamej ci ta jeho byvalka bola niekde v blizkosti ta jeho je a teda je mi to dost neprijemne

minenkaa
24. máj 2025

Môj muz miloval vždy iba mňa a k ex sa správal krajšie ako ku mne a vies prečo lebo je sám sebou,nepozná vyhrážky,,odmietanie,ponižovanie a môže byt slobodný

dzulli1980
24. máj 2025

Mne môj muž 10 rokov nepovedal, že ma miluje ... no správa sa tak, že viem, že ma miluje ... skutky sú dôležité, načo kopa kvetnatých rečí a realita na míle vzdialená? ... nič v zlom, no ozaj sa nad sebou zamysli.

januska12323
24. máj 2025

Vážne sa dva týždne nerozprávate a teba trápi nejaká ex?

vanilkovazmrzka
24. máj 2025

Ty si s nimi zila, ked vies ako sa spraval k nej?

majus2323
25. máj 2025

Tak ja ťa autorka napríklad chápem ... to cítiš jednoducho. Ak si nešťastná v tomto vzťahu, je na úvahu , či zotrvať. Takéto zožieranie z dlhodobého hľadiska do vzťahu nič dobré neprinesie.
Na margo všetkých tých správ od moralistov vyššie , chcela by som ich vidieť v tvojej koži. Či by boli taký kľudní a neriešili že im partner nepovie veci ktoré hovoril ex ako na bežiacom páse a ešte sám to vlastne prípustil... Chcela by som to vidieť fakt ...

veronika2316
25. máj 2025

Ja ťa upokojil.moj manžel sa za slobodna správal ku mne ako tvoj k svojej ex behal za mnou keď čosi ospravedlnil sa mi nosil mi kvety hovoril ako má má rád...po svadbe som mu ukradnutá počúvam skôr vulgarizmy čiže ono to nemusí byť že ju miloval raz môj sa napríklad takto prudko zmenil ľudia starnú menia sa

dadis
25. máj 2025

@autorka Ja som tiez exmanzelka. Ja si myslim, ze sa tvoj muz sprava rovnako vo vztahu k ex alebo k tebe. Urcite su nejake tvoje vlastnosti, ktore ma radsej u teba a tie, ktore ocenuje u byvalej. Ale ma teraz teba, bez citov a lasky by si ta nevzal. Nekaz si vztah hadkami, neporovnavaj sa. Dva tyzdne nerozpravat sa je toxicke. Skus/te navstivit vztahoveho kouca, mam pocit, ze tu nepohodu vo vasom vztahu vyvolava tvoja nizke sebavedomie, ale mozno sa mylim.

kavasmliekom
Autor odpoveď zmazal
sense
25. máj 2025

Nuž buď sa s tým zmieriť že si bola len náplasť aj keď ste to dotiahli do manželstva, keďže ju miloval a ona sa s ním rozisla, alebo nie a budeš sa zozierat alebo sa rozved.
A na začiatok skús nevytahovat to aký bol ku ex pri každej výmene nazorov

lindous
25. máj 2025
@majus2323

Tak ja ťa autorka napríklad chápem ... to cítiš jednoducho. Ak si nešťastná v tomto vzťahu, je na úvahu , či zotrvať. Takéto zožieranie z dlhodobého hľadiska do vzťahu nič dobré neprinesie.
Na margo všetkých tých správ od moralistov vyššie , chcela by som ich vidieť v tvojej koži. Či by boli taký kľudní a neriešili že im partner nepovie veci ktoré hovoril ex ako na bežiacom páse a ešte sám to vlastne prípustil... Chcela by som to vidieť fakt ...

@majus2323 nejde o "morálku", ide o to, že ťahať do každej hádky ex vôbec ničomu nepomôže, skôr naopak, je to otravné a zakrýva to reálne problémy... napríklad, keby aj s ex mal po hádke 2 týždne tichú domácnosť, bolo by to zrazu okej? lebo pre mňa nie, keďže ja to považujem za najhorší možný spôsob riešenia konfliktov a vzťah je o nás dvoch, tu a teraz... je čas za minulosťou spraviť čiaru a ak majú nejaké problémy oni dvaja, ak je autorka nespokojná, necíti sa ľúbená, treba to riešiť v kontexte ich dvoch a ich vlastných problémov... to čo bolo s ex sa už zmeniť nedá a to ako je medzi nimi sa zjavne tiež nemení a nezlepšuje, takže asi treba zmeniť prístup a neporovnávať neporovnateľné...keby sme prešli moje správy s ex a manželom, tiež je v tých s ex možno viac krát "ľúbim ťa", lebo bola to veľká láska, pobláznená, ale aj veľmi povrchná a rýchlo zhorela, za životného partnera by som si ho nevybrala... máme tu iba jednu stranu príbehu a autorka stále neodpovedala odkiaľ tieto informácie má, či jej ich povedal sám manžel alebo nejaký iný "dobrák" s tým že ktovie koľko je na tom pravdy, lebo čo je za zatvorenými dverami nikto nevidí...

anketkarka
25. máj 2025

No možné je už exmanžel, pretože bol manimulativny. V hádkach vyťahovať ako sa správal k nej a cez to Ti ubližovať? Toto milujúci partner nerobí. Neuzavrel minulý vzťah a Ty si jeho náplasť. Toto nie je človek zrelý na vzťah. Ex vedela prečo ho dala do obehu.

domkakvet
25. máj 2025

Vyries to co ti na nom vadi bez toho aby si do toho tahala ex a bud sa to zmeni alebo nie, napriklad dva tyzdne ticha domacnost to je uplne nepripustne.

autor
25. máj 2025
@anketkarka

No možné je už exmanžel, pretože bol manimulativny. V hádkach vyťahovať ako sa správal k nej a cez to Ti ubližovať? Toto milujúci partner nerobí. Neuzavrel minulý vzťah a Ty si jeho náplasť. Toto nie je človek zrelý na vzťah. Ex vedela prečo ho dala do obehu.

@anketkarka on to ani až tak nevyťahoval, skor som poznala zažila niečo a niečo sa dopočula od kamaratov, rodiny, znamych

autor
25. máj 2025
@domkakvet

Vyries to co ti na nom vadi bez toho aby si do toho tahala ex a bud sa to zmeni alebo nie, napriklad dva tyzdne ticha domacnost to je uplne nepripustne.

@domkakvet ano, to by bolo najlepšie, neviem sa v tomto ovladat, že ked voči mne má nejaké správanie a ja viem, že k inej mal iné, tak automaticky mi to nabehne a mám nervy a vytiahnem to

autor
25. máj 2025
@lindous

@majus2323 nejde o "morálku", ide o to, že ťahať do každej hádky ex vôbec ničomu nepomôže, skôr naopak, je to otravné a zakrýva to reálne problémy... napríklad, keby aj s ex mal po hádke 2 týždne tichú domácnosť, bolo by to zrazu okej? lebo pre mňa nie, keďže ja to považujem za najhorší možný spôsob riešenia konfliktov a vzťah je o nás dvoch, tu a teraz... je čas za minulosťou spraviť čiaru a ak majú nejaké problémy oni dvaja, ak je autorka nespokojná, necíti sa ľúbená, treba to riešiť v kontexte ich dvoch a ich vlastných problémov... to čo bolo s ex sa už zmeniť nedá a to ako je medzi nimi sa zjavne tiež nemení a nezlepšuje, takže asi treba zmeniť prístup a neporovnávať neporovnateľné...keby sme prešli moje správy s ex a manželom, tiež je v tých s ex možno viac krát "ľúbim ťa", lebo bola to veľká láska, pobláznená, ale aj veľmi povrchná a rýchlo zhorela, za životného partnera by som si ho nevybrala... máme tu iba jednu stranu príbehu a autorka stále neodpovedala odkiaľ tieto informácie má, či jej ich povedal sám manžel alebo nejaký iný "dobrák" s tým že ktovie koľko je na tom pravdy, lebo čo je za zatvorenými dverami nikto nevidí...

@lindous niektore informacie som zazila, sme z rovnakeho mesta, niektore som pocula, niektore od rodiny, niektore znamych, nie ze by som sa pytala, skor tak nahodne, ze mi niekto splechol, ze no ale toto s “Marienkou” nerobil, jej by toto nikdy nepovedal, no s Marienkou ked sa pohadal, do dna sa jej ospravedlnoval, trapilo ho to a potom clovek vidi ine reakcie, ako keby vacsiu lahostajnost …. Ako pises keby viem, ze s nou by sa nerozpraval dva tyzdne, neriesilo by to problem ale vnimala by som to ze to je jeho sposob riesenie a zamerala sa na to, takto to vnimam ze to nie je jeho riesenie ale ze to je vlastne o mne a o citoch ku mne, ze to vie inak, ale jednoducho pri mne je to takto horšie

autor
25. máj 2025
@sense

Nuž buď sa s tým zmieriť že si bola len náplasť aj keď ste to dotiahli do manželstva, keďže ju miloval a ona sa s ním rozisla, alebo nie a budeš sa zozierat alebo sa rozved.
A na začiatok skús nevytahovat to aký bol ku ex pri každej výmene nazorov

@sense rada by som to nevyťahovala, niekedy aj nevyťahujem, je to skor take, že ked sa hadame kvoli niečomu, kde mi nabehne ta ina reakcia ako ku mne, vtedy to vytiahnem, nedokazem to nevypovedať

Strana
z2