Ako sa rozhodnúť: Vydať sa alebo čakať na lásku?
Tuzim vydat sa a mat dieta tak do roka, dvoch. S aktualnym priatelom to mozno nepojde, resp.ktovie kedy. Vela som premyslala nad tym, ci by to slo s niekym inym, novym, ci ostavat vo vztahu, ak by som mala cakat pridlho a je to pre mna dolezite. Viem di predstavit ten rozruch v rodine a v praci, ak by zrazu slo o ineho muza a vsetko by slo tak rychlo, ale ja uz nechcem cakat. Vazny vztah je pre mna akasy priorita. Aj moji rodicia sa vzali tak skoro po roku aj nieco a zije stastne...co by ste robili vy, sli si za svojou tuzbou? Nie su to biologicke hodiny, alebo mozno aj trochu...trapili by ste sa nad tym ako to vyzera, ze v pripade, ak by to neslo, uz by som necakala a hladala dalej a vydala sa tak rychlejsie. Jasne, moj je na prvom mieste, ale ak by mal predstavu posunut vztah do vazneho o desat rokov, nemalo by to vyznam cakat. Pacim sa muzom z okolia, vonku, aj v praci...laska je laska, ale po niecom tuzim, mozno to moja laska a i nevie, iba tusi...ale nevhcem ostavat v niecom co by malo byt dlhodobo nemenne, aj ked su city velmi silne a fakt neviem, co bude, iba si nieco zelam, po niecom tuzim...
Prrpac ale ja ta nechapem, ste zasnubeny. Predpokladam, ze treba dohodnut termin svadby. Ved budes vydata aj to dieta city ho nechces s nim ci ako?
Baby Vi tomu chapete?
@modrykolibrik Tak dnes nie je výnimkou byť zasnúbená aj 5 rokov a svadba a dieťa v nedohľadne, takže autorka by sa mala s drahým porozprávať ako to vidí. Možno sa mu do toho nechce, netuším.
podla teba pises zrozumitelne, ale mne to teda tiez nepride velmi zrozumitelne, v zmysle mojho chapania a citenia.. ak muza lubim a je to ten pravy, tak nerozmyslam nad tym, ze by som isla mat dieta s niekym inym, lebo ho chcem do dvoch rokov a ked to s tymto nepojde, tak nebudem dlhsie cakat, pritom som sa s tymto o tom este ani nebavila, lebo 'je to velmi tazke, kedze ho lubim' - to je teda dost nepochopitelne.. vo vztahu, kde je skutocna vzajomna laska a pochopenie, nie je vobec tazke sa spolu rozpravat, ani o vaznych veciach a je normalne, ze vies, ako sa partner citi a nie ze ty o tom nic netusis, ako si napisala.. vas vztah je podla tvojho opisu hodne divny.. a aj tvoje vnimanie.. povodne si na mna posobila ako nejaka dvadsiatka, ktora este len zacina zivot a ma iste predstavy, ktore si chce naplnit.. ale ty si tridsiatka, s pocitmi ako jednou nohou v hrobe, 'tuzis' po dietati, ale nie neskor ako do dvoch rokov, pricom ked by nebolo, nic by sa nestalo, len by to bola skoda.. a kvoli tomu uz teoreticky zvazujes opustit partnera, ktoreho vraj lubis a je to ten pravy.. no, neviem, ak je toto zrozumitelne, tak asi zjem kefu 😀
Ja tiez nechapem... Zasnuby su, tak sup svadbu naplanovat a pustit sa do deti. Ved to treba povedat druhej strane a nie filozofovat na MK.Ze teda mas 30 a chces dieta.
A kedze mas 30, netreba cakat. Ja som mojho manzela stretla v 30 rokoch. Vzali sme sa po roku od zoznamenia, hned sme mali jasno, ze aspon 1 dieta, teda hlavne deti chcel on od zaciatku, ja som predtym po detoch az tak netuzila, ako sa hovori, nie som uplne matersky typ. Ja som chcela svadbu a spolocne byvanie, on suhlasil, tak sme po 5 mesiacoch mali hypoteku a hned na to sme sa zasnubili. Som povedala, ze dieta skusime, ked zariadime byt a teda na svadbe som bola v druhom mesiaci (inac neodporucam byt v prvom trimestri na vlastnej svadbe).
Takze porodila som tesne pred 32, potom druhe v 34 a teda nechcela by som velmi neskor rodit. V dnesnej dobe mozu byt problemy s plodnostou, aby ste mali cas behat po doktoroch. Nastastie, my sme nemali problem.
Ak mas pochybnosti, treba to nejako tiez spracovat. Co teda moze byt aj na MK, len to treba zrozumitelne napisat, lebo stale nechapem, kde je teda problem. Ci pochybnosti, ci partner, ci komunikacia, vsetko spolu, nieco ine...
ja ti rozumiem. mam takého bratranca teraz mal 40 a jeho priatelka 30 su spolu asi 3 roky klape im to ale on sa nikam neponahla. má rád svoju prácu, cestuje a má pohodlný život. ako zena pochopím že by si chcela mať deti čím skôr ja si totižto neviem predstaviť ani to mať deti po 30. Ja byť tebou sa s ním porozprávam ak má rozum tak pochopí proste že plodnosť ženy ovplyvňuje aj vek a je náročne mať deti vo vyššom veku. aspoň budeš vedieť na čom si.
Autorka, porozprávam sa otvorene s partnerom. Nečakaj na blesk z jasného neba. Ja som mala deti v 28r a 30r. Deti majú 12 a 15r. Z hľadiska perspektívy ich budúcnosti, teraz sme s mužom na tom tak, že im dokážeme zabezpečiť budúcnosť, vzdelanie. Neviem si predstaviť rodit po 40tke a v 60tke riešiť s dieťaťom vysoku skolu a podobne. Vytvárajú si budúcnosť s partnerom, ktorý chce to, čo chces ty.
Sprav tak, ako chceš ty. Je to tvoj život. Nikto iný ho za teba neprezije ani lepsie, ani horšie. Tak si sprav, aby si bola šťastná. Život si treba namiešat podľa seba. Držím palce v správnych rozhodnutiach.
@ivuska027 druhe dieta som mala v 38ke ale prosim ta co take budem v 60 riesit s jeho vysokou skolou??? Ved to si vyriesi on tak isto Ako Moja mama co mà mala v 22 nemusela nic riesit s mojou VS. S jedinym rozdielom ze on mà setriaci ucet kde sa mu šetri na poplatky ktore su u nas vysoke) Ved to je uz dospela samostatna jednotka.
Autorka Ved kludne sa rozid ked sa vas vztah neposuva a to ze ste zasnubeni neznamena ze do roka si vydata a snazite sa o dieta. 30r uz si dost velka aby si nedumala co na to povedia rodicia. ( ze vymenis jedneho chlapa za ineho to uz mas toho druheho vybrateho?) ked nemilujes a vo vztahu nie si stastna jednoducho ho ukonci. Len si nemysli ze toho buduceho muza stretnes hnet druhy den . My sme sa s muzom poznali rok a pol pred svadbou z toho vacsinu casu sme spolu zili. A sme stastni manzelia uz 11r ale to su len cisla. Toho spravneho partnera mozes stretnut o 3m Alebo aj o 3roky, jediny problem vidim v tom
Ze nieco chces a chces to hnet teraz ako male dieta . Hoci si dospela a vies ako veci funguju. Priliz sa sustredis na to ze mas 30r a do roka chces dieta Lebo takato matika sa ti paci zda spravna. A Mozno koli tomu zahodis dobry vztah a novy budes roky hladat alebo sa nebude ziadny posuvat dost rychlo pre teba a tak stratis kopec casu.
rob ako citis, myslim ze modry konik ti v tomto nepomoze 🫣
Staci sa o tom otvorene porozpravat, o nejakych predstavach a planoch do buducnosti. Mozno to ma rovnako, ze uz by aj chcel babo, ale nechcel na teba nejako tlacit. Predsa len je pre zenu lepsie, ak rodi v skorsom veku, moze sa tym predist roznym komplikaciam.
Ja to mam presne naopak, mam pomaly 33 a nejako nemam tuzbu mat dieta, alebo sa dokonca vydavat, ale s partnerom sme s tym obaja takto v poriadku. Niekedy prave ten rozhovor uda dalsi chod vztahu. Drzim palce, nech ste naladeny na rovnaku vlnovu dlzku.
Mam priateľa, chcem sa vydať a mať dieťa. Chcem a Chcem. Ak nie s týmto, tak nájdem iného, kto si ma vezme hneď a decko mi spraví hneď. Chcem manželstvo a dieťa. Chlap mi jedno aký bude, hlavne nech súhlasí. Ty si autor diskusie, kde žena chce učit decko oslovovať iným priezvisko než má v prípade, že muž si ju nevezme?
To robíš nejaký výskum a hľadáš reakcie žien z MK? Či čo je cieľom tvojich diskusii o túžbach žien vydať sa - je jedno ako, s kým, kde - hlavne hneď a za každú cenu?
Určite by som sa najprv porozprávala s priateľom, aké má on predstavy a priority. Až potom sa rozhodla ako ďalej...
@ivuska027 ake osočovanie? Ukludnit by si sa mala ty. Pises nezmysli prepac. Ako chces riesit VS tvojho dietata ? Prihlasku by si mal vediet vyplnit sam inak na tu skolu nema mentalnu kapacitu. Co ty mas s vysokou skolou tvojho dietata ? Tam nebudes chodit na rodicko ulohy zanho budes robit ? Budes nosit zabijacku profakom aby dali dobru znamku ? Ci obalky s €? Snad nic z toho . Ako rodic mas maximalne povinnost pomahat mu financne kym študuje do 25r a toho by si mala byt schopna rovnako v 60 ako v 50ke . Ak nie si tak tvoje dieta si zoberie studentsku pozicku . Tvoj pohlad je ze si rada ze Nemas neexistujuci problem . 😆pobavila si ma.
Ak nemate rovnaké životné cesty tak naco stracas cas?
Autorka, len tak náhodou si sem už raz nepísala ohľadom toho,že chceš dieťa? Lebo tento tvoj nezastaviteľný trysk vzletných rôznorodých myšlienok mi veľmi pripomína inú autorku, len tá vtedy dala viac konkrétnych info ku svojmu vzťahu,tak či to nie si ty. Tvoje príspevky som len preletela, ale ako ti už písali, protirečíš si v nich na viacerých miestach a preto vo mne tento tvoj prístup nevzbudzuje dobrý pocit.
Úplne nepochopiteľný príspevok pre mňa 🤣🤷...to je akoby to písal tatar
Najskor som myslela ze ta chapem, ale cim viac pises, tym viac sa to zamotava. Sadni si a daj si svoje myslienky na papier pred tym ako sa porozpravas s priatelom aby aj on z toho nemal gulas.
Vravis ze netusis ako sa citi on ohladom deti. Toto je klucovy problem. Preco je to take tazke o tom rozpravat? Bojis sa ze nebude suhlasit s tvojim planom a budes sa musiet s nim rozist? Mozne to je. Ja som sa nerozisla, ale cakala a dala velmi vazny rozhovor. Myslim ze najlepsie je ho postavit pred hotovu vec a dat mu datum do ktoreho sa musi rozhybat a ak nie, tak zbohom. Len ono sa to tazko robi, ked ho lubis.
Zda sa ze ty len v tichosti cakas na jeho kroky a kedze sa uz nejaky cas nic nedeje, tak zacinas uvazovat nad tym ze zmenis partnera. Ved on moze mat presne take iste pocity. Caka na kroky od teba, ale ty nic.
Nevsimaj si tie protivne prispevky kde pisu ze kedze vies ze vo vztahu chces svadbu a dieta tak automaticky skocis na prveho kto s tym bude suhlasit.
pozri, ja som mala vstah 7 rokov, zasnubena, no citila som ze to nie je ono. Pol roka po zasnubach som mu dala zbohom, proste som chcela presne to co ty.
Nakoniec, som sa dala dokopy s niekym s kym som sa poznala dlhe roky a po roku sme cakali babo, zobrali hypo a uz sme spolu 4 rok a ideme sa brat 🙃
takze ak to tak citis tak to tak urob.
Tiez som mala strach ako to vezme rodina : zasnubena a rozchod?! a vidis, prezili to. Oni s nim neziju ale ty.
Ale bezhlavo sa pustat do neznama nieco robit nasilu, to nie je ono.

@modrykolibrik pisem zrozumitelne. Chcela by som muza, dieta. Ano pisem, ze nie som rodinne zalozena- to znamena, nepotrebujem mat tych deti vela. Ak ale dieta mam mat, malo by to byt v dohladnej dobe. Pre teba iba 30 znamena pre mna az 30. Mam zazemie, financie a este aku taku energiu, ale v 40 uz netuzim rodit. Proste to tak citim. Aj ked je to dnes yz take bezne, ja nechcem prebalovat po 40tke. Ak sa mi nepodari mat dieta, rodinu, nevadi, ale bola by to skoda. Predsa ten zivot v rodine nabera iny zmysel. Ja sa nenahlim, ja premyslam nad svojim zivotom. Ja som velmi trpezliva, ale kolko je uz dost?! Ja si myslim, ze laska je dolezita vec, ale aj mat podobne ciele. Tie nastastie podobne mame, len casovo sme inak nastaveny. Na mieste je sa porozpravat, ale urcite sa aj rozhodnut ako dalej, necakat, ze sa to vyvrbi samo o xy rokov. Ja ako zena tiez nieco potrebujem, mam nejaku predstavu o vztahu, nieco mi chyba, nie je to len o tom, ze lubim, tak budem hlavne submisivna. Mozno mu skusim dat vediet, ze uz to mam tak, citim sa tak a tak a mozno nie je zle prisposobit tomu nas zivot a skusit to skor. Hovorit o tom, co bude o desat rokov je irelevantne, neviem, neplanujem ani to, co bude o rok, preto sa nechcem upriamo at na daleku buducnost, som tu a teraz a citim sa takto. Netusim ako sa citi on, je potrebne sa s nim porozpravat, ale netusis/netusite ake to je tazke, pretoze to su vazne veci a pretoze ho lubim. Ako tu niekto pisal, ze papier mi nevytvori pocit rodiny...mozno tomu cloveku nie, mne ano a aj mojmu priatelovi, tiez pochadza z uplnej rodiny. Ako tu niekto pise, ze som nezrela, preco sa potom citim taka stara a chcem normalny zivot vo dvojici, resp.trojici? On je ten pravy, len nemali by sme stastie odkladat len kvoli praci, sam by bol stastnejsi...