icon

Ako sa slušne vyhnúť nevítaným návštevám?

17. okt 2024

Ahojte , momentálne som na PN a sami sa k nám pozývajú kolegovia z práce. Nieje mi to príjemné pretože sú to ľudia, ktorí radi ohovárajú a riešia úplne banálne veci ako napr. vybavenie domácností. Ako sa slušne vyhnúť tomu aby prišli na návštevu bez toho aby sa neurazili? Ďakujem za odpovede

mamina7070
17. okt 2024

a kolko si uz na PN a kolko este budes? mozno len sonduju lebo im nevyhovuje ta zastupovat tolko

ndrag
17. okt 2024

Kolegovia z prace doma na navsteve, brrrrrr. A este pocas PN, tak to uz je uplne zle, fuuuu. To ako keby si nemala stanovene ziadne hranice voci inym ludom.

kandelabra
17. okt 2024

Nevykrucaj sa, normalne napis, ze nie. Si pn z nejakeho dovodu, potrebujes sa zotavit a na navstevy sa necitis. Napis im to RAZ a ignoruj, ak treba tak aj docasne blokni. Na pn nie si povinna riesit spravy kolegov, hlavne ked ta obtazuju.

autor
17. okt 2024

Ja už neviem čo sú to za ľudia , keď vidia že nemám záujem o to aby ma navštevovali a nedochádza im to. Ja keby som chcela ísť dakoho navštíviť a píše/hovorí mi vyhýbavé odpovede tak by mi došlo, že nemá záujem ma vidieť.

ivik4
17. okt 2024

Vsak neotvaraj spravy ani a daj si nech ti nezobrazuje aktivitu ak je to na nete. Ked sms,len neodpis

elviku11
17. okt 2024

tak nepíš vyhýbavé odpovede. Ale rázne "Nie, nechoďte"
A viac už nereaguj

h2
17. okt 2024

Robíš chybu, že sa z toho snažíš vykrútiť. Nevykrúcaj sa, povedz rovno. Keď si budeš vymýšľať výhovorky, oni si na každú budú vedieť nájsť argument. Čiže žiadne vyhýbavé odpovede. Neprijímam návštevy. Koniec debaty!

lienka.7
17. okt 2024

Pravdepodovne chcú zistiť, či sa nevyhovaras... inak vy ste akoze taky fasa kolektív, ze sa vzájomne navstevujte???

oslo1
17. okt 2024

Si na pn, tak na spravy od kolegov neodpovedaj
Ked uz chces odpovedat, tak napis, dakujem, teraz nie, dam vediet a potom vam poviem. A nepovies.

Ja si Este pamatam, ked bol moj manzel chory a potom zomrel, ako ma tie SMS typu how are you liezli na nervy. A ano, Bola som neokrochana, neodpovedala som.

Robila SA aj zbierka, na pohrebe pre hospice, poslala som link sefke s ta to preposlala.

Raz ked nemas zaujem, tak ho nemas.

luciaruz
17. okt 2024

Ja by som im povedala, ze bohuzial je to veľká záťaž aj psychycká, a z toho dôvodu neprijimam ziadne navstevy, nie iba kolegov. Nie som na tom tak dobre, aby som bola schopna robiť niekomu spoločnosť.

lenkahvh
17. okt 2024

no oni budu asi taki menej intelektualne vybaveni, ked im to nedochadza alebo tvoje odpovede su pre nich nedostatocne jasne - sama pises tak vyhybavo, asi oboje bude pravda
tak sa za seba konecne postav - ak ich vo svojom zivote a v byte nechces, tak im to jasne napis, nie dakujem, navstevy vobec neprijimam, uvidime sa v praci

jana_eyre_2
17. okt 2024

@h2 tak človek môže byť pn aj kvôli iným zdravotným problémom ako je nákazliva choroba.. ja mám troch kolegov na dlhodobej PN, nikoho z nás teda nenapadlo aby sme sa k nim trepali..

h2
17. okt 2024

@jana_eyre_2 Áno, už tu bola spomenutá zlomená noha, ako príklad. Ale ani to neznamená, že sa ten človek cíti dobre a musí chcieť návštevy.
(Ak keby sa dobre cítil, nemusí ich chcieť.)

mamina7070
17. okt 2024

podla mna zistuju ako dlho na nej budes alebo ci si tehotna a neoznamila si to
ak si to neurobila tak proste oznam vedeniu ze na PN budes minimalne do marca (dopln si sama do kedy) a im napis priamo ze nie si v stave prijimat navstevy a info o tvojej PN ma vedenie

jana_eyre_2
17. okt 2024

@h2 veď to nikde nerozporujem, reagujem na to že si písala o tom ako leží doma chorá..

januska12323
17. okt 2024

Ale to je tvoja chyba že sa len vykrúcaš a nepovieš ako to naozaj cítiš. Ak máš vychádzky a chceš sa stretnúť tak danú osobu pozvi do kaviarne inak nemám záujem.

earlgrey
17. okt 2024

Bolo by mi jedno, či sa urazia alebo nie. Jasne a stručne by som im napísala nech neotravujú s návštevami, pretože ty návštevy nechceš, nepraješ si a nech rešpektujú tvoje prianie. Dovidenia.

larisa
17. okt 2024

Prečo na spravy odpovedas? Ani telefón im nedvíhaj. Si na PN nemáš povinnosť im odpovedať na správy.

h2
17. okt 2024

Autorka, prosím ťa, si chorá, alebo máš zlomenú nohu a podobne?

sweet20
17. okt 2024

@h2 pise, ze gyn. Problemy

kitycat
17. okt 2024

A to sa k tebe chcu nasackovat len aby videli tvoj nabytok a potom po navsteve ta mohli ohovarat, sky vankus strasny, aka nepoliata kvetina?

To uz je naozaj trochu vymyslene ne? 😅

maryetta
17. okt 2024

Ja by som to pisala. Hovory neprijal. Odpisala-ak je niekto “hluchy” aby si to precital aj 5x. Ze dakujes za ich zaujem ale navstevy neprijimas.
Pripadne ak mas nejake “vychadzky” ze sa vtedy a vtedy zastavis v praci… ak ste nejaky “vrucny” kolektiv.

h2
17. okt 2024

@sweet20 Aha, vďaka, to som prehliadla.

biglovemom
17. okt 2024

Ako ja fakt neviem, ale to clovek fakt potrebuje navod ako odmietnut navstevy?

Sak napisem nemam cas / nie som doma a vybavene.
Ked to spravis 20x pisat budu pomenej.

Toto je fakt hrozne

h2
17. okt 2024

@biglovemom Je na PN, asi ťažko môže nebyť doma.

mathob
17. okt 2024

@mamina7070 myslím si to isté, že sonduju... napísala by som,že návštevy neprijímam. Že teraz je sezóna prechladnutí, chrípok,covidu...a že by som si nerada ešte viacej skomplikovala zdravotný stav...

lasona
17. okt 2024

Ani by som neodpovedala na spravy, neotvorila dvere, vypnúť zvonček...

deborahzelenkava
17. okt 2024

Vazeni kolegovia, dakujem vam za zaujem, ale len aby sa predislo nedorozumiem zopakujem, ze navstevy neprijimam. Som PN, musim sa liecit. Ak vam nedviham, neodpisujem a neotvaram dvere, je to preto, lebo plati prva veta. Ak nieco budem potrebovat, ozvem sa vam. S pozdravom Julia Mrkvickova ..... po tejto vete by sa po mne zalahla zem, telefon vypla a spravy na internete by som ignorovala alebo appku nacas zablokovoala. dovidenia. po tom by po mne nezostal ani smrad.

deborahzelenkava
17. okt 2024

Napisat to raz, vsade rozposlat a potom sa tvarit, ze neexistuju. nereagovat ani nedvihat. raz dvakrat nedvihnut. potom zablokovat. az sa vratis do prace, komunikaciu obnovis.

mamina7070
17. okt 2024

ja viem scasti pochopit aj kolegov ak musia za teba dlhodobo tahat a nevedia ci to bude este polroka alebo 3 roky alebo dva tyzdne
ferove je povedat aspon predpoklad trvania aby sa vedela aj firma zariadit a prijat niekoho na zastup