Ako sa účinne brániť proti závisti?
Cervena nitka? Nejaky kamen?
Najviac a intenzivnejsie negativne veci sa mi stavaju hlavne vtedy, ked si dam fotku na facebook alebo instagram. Uz nemma odvahu davat ani na stenu, jedine do mystory. A ano, bohuzial mam neprajnikov. :(
Modlitba nepomaha.
Ktori tomu neveria, prosim nech nepisu. Dakujem.
Toto ale nebude ziadna zavist...to skor ty si nestastna vo svojom zivote kvoli vyssie spominanym veciam a akonahle ti niekto "vytkne" nieco, v com si tzv. nedosiahla uspech, tak si to uz spajas so zavistou...
Dakujem zeny. Presne tak. Vo vsetko mate pravdu, aj ked som napisala iba minimum. Ja som na vine vo vsetkom. Vymyslam si. Som sprosta. Pekny den vam zelam. Ahojte. 🙂
a z akého dôvodu si myslíš, že ti závidia? Možno iných ani nezaujímas
Vyrábaš si problém sama. Ja/my cestujeme brutálne veľa, ale na FB či IG nemám jedinú fotku, ani osobnú ani neosobnú. Občas pošlem nejaké foto rodičom, s dospelou dcérou si posielame foto, ale na FB a IG nejde nič, foto som tam nepridala asi tak 10 rokov, príbeh detto. A ďalšia vec, na FB aj IG mám v priateľoch iba pár ľudí, takých, s ktorými mám pravidelný kontakt. A to sú ľudia, ktorí ak by som pridala nejaké foto, tak sa budú tešiť so mnou. Prestaň žiť na sociálnych sieťach, prestaň zverejňovať svoje súkromie na sociálnych sieťach. Ži pre seba, nie pre sociálne siete a pre to, aby si to ukazovala iným. Odpadne ti množstvo problémov.
Aj toto iba potvrdzuje, ze si velmi vztahovacna a pokial ti niekto "neulahodi" jeho nazorom, tak to skratka uzavries namiesto toho, aby si sa zamyslela. Samozrejme, ze su toto iba nase uvahy a iba ty a tvoji "neprajnici" vedia, ako to v skutocnosti je...Neuviedla si nam, ale ani jeden jediny adekvatny dovod, preco ti niekto zavidi a nepraje k stastiu, takze to bude skor v tvojej hlave ☝️. Prajem rovnako pekny den.
@melanta Napodobne, ja ani IG nemam 😅.
Ani ja neuverejňujem na fb súkromné veci, ani kde cestujem, môže sa stáť, že niekto kto si to nemôže dovoliť by aj závidel. Ale v tomto prípade je iný problém, vyzerá to ako keby bolo veľa energie venované do kariery, cestovania a málo do vzťahov a ak niekto to nahlas povie, napíše tak povie len svoj názor a ani by neuškodilo nad tým sa zamyslieť a skúsiť pracovať viac na vzťahoch.
Nedávaj ani fotky z ciest. My cestujeme tiež veľmi veľa, stále nové miesta, často aj na tých starých. Aj som pridávala fotky (iba čisto krajina, resp pamiatky, žiadne osobné fotky), ako inšpiráciu, ale potom som zistila, že to nerobí dobrotu. Tak už nedávam nič. Nemám ani potrebu, aby niekto, s kým nie som často, vedel kde som. Ten, koho to zaujíma, sa opýta a tomu rada odpoviem. Ostatní nemusia nič vedieť. Buď ich to ani nezaujíma, alebo sú to len sliediči, ktorí mi to aj tak neprajú, tak čo, načo...
kup si v ezoterickom obchode ocistnu sviecku a vydym vsetkych neprajnikov..
* preto sa pytam, ci existuje nieco ochranne... *
áno existuje, keď fotku nastavíš ako súkromnú len pre seba, môžeš naďalej dávať fotky na siete ale budú pod ochranou, že ti ľudia nebudú závidieť
to je ako ten čo chcel byť krčmárom otvoril si krčmu no a začali mu tam chodiť ľudia z ktorých bol na nervy, on chcel mať pokoj od ľudí
Píšeš, že máš pocit, že sa ti dejú zlé veci tesne po tom, čo pridáš fotku. Logická rada teda znie, aby si fotky nepridávala. Ty argumentuješ, že ich pridávaš rada. Vieš, aj žlčnikár má rád klobásky, ale keď ich zje, dostane žlčníkový záchvat. Prirodzený pud sebazáchovy by ti mal veliť vyhýbať sa veciam, ktoré ti ubližujú. Aj keď ich robíš rada.
Prepáč ale prípadas mi veľmi jednoduchá.. Čo ti nie je jednoduché prestať postovať? Načo keď nezvládas neprajníkov ukazujes chvális sa pridávas fotky?? Tebe nestačí že to vieš ty kde si bola, musia to vedieť aj ostatní a potom plačeš ako to nezvladas. Chorá doba toto😀
🙈
Pomohli by ti terapie, kde by ti pomohli prekonať tvoje komplexy a pocity menejcennosti, keďže ta napĺňa a teší taky nezmysel ako pridávanie fotiek. Je to trápne a choré kam klesli skutočne hodnoty dnešnej mládeže.
Tak sa začni liečiť alebo znášaj následky svojho nerozvazneho správania.
Lebo to co robíš a čo riešiš je choré
Tak podla jej posledneho prispevku to vyzera tak, ze aj my vsetky jej zavidime. Co uz.
Tak tým tvojim posledným komentom si sa pekne ukázala. Zrejme ak kamošky neochkaju nad každou tvojou fotkou, tak ti závidia, vsak? A nenapisala si ake zle veci sa ti dejú. Preto mám pocit, že ty si veľa domyslas. Taká čistá paranoja.
Nie neexistuje! To je ako keď dáš zlodejovi kartu od účtu i pin a povieš - ale neukrani mi peniaze!
Ale ty máš ty mas uplneciny problem v zivote. Chces byt videná za každú cenu! Si závislá na tom. Zisti a vyries príčinu svojej závislosti a prestanú sa ti diať negativne veci.
Povedz - preco zdielas každý prd??
Je super, ze cestuješ, mas perfektný plat atd. Ale prečo o tom musí vedieť aj môjho koňa otca pes?
Možno ti ti ludia ani nezávidím- znami. Len vidia, že postujes niekoho a v reáli si uplne iny človek. Mne keď kamosku povysia, teším sa s ňou i keď je na xy dovolenkách a mam také minimálne 3.
Takže to i teba neboli kamaratky. Ale povieš si tu pricinu.
a ked das foto na fb alebo insta tak ako sa to to zlo prejavi?Daj priklad,lebo negativnr komentare nie je zlo.
Kazdé ráno podskočiť 5x na ľavej nohe a potom 4x na pravej ale musí to byť vyšší výskok ako na tej ľavej... pozor na to!
alebo potom riešenie číslo dva, nepostuj bludy na instagram keď máš také krásTňučké okolie plné sociek
Aj dake meditácie môžeš skúsiť je toho veľa na YouTube a ja som si kúpila aj kódované sviečky s bielou salviou aj kamene sa dajú kúpiť ale tie treba dáko nabíjať 🙂
Nevycapuj sa na net a mas po „ probleme“🤷🏼♀️🤷🏼♀️
Miesto toho prestať zdieľať súkromie na FB ,IG napíšeš na konik ,čo si očakávala od tejto diskusie ?Že ti budú ženy pritakávať?Ako ti všetci závidia ?Tak ľahko je vyriešiteľný tvoj ,,problém,, 😉 a nebola by potrebná ani táto debata .Ale mne sa zdá ,že práve preto postuješ na FB aby ti ľudia závideli 😉
Tak logicky... ked sa pochvalis tak ti budu zavidiet. Co ine si cakala? Prestan sa chvalit, ubudne zavistlivcov.
Ale zase sa hovori radsej nech zavidia ako ta maju lutovat.
ja odporúčam psychológa, mám takú známu, čo pridáva nezmyselné fotky a nema tam žiadne lajky, tak si vynucuje pozornosť a nikto nic
Kto ti sposobuje tie negativa? Vsak mozes mat sukronny ucet, content len pre priatelov, ale to by asi aj like-y ubudli
Tak , že najprv upraceš fb, inst a podobné debiliny a potom si to upraceš v hlave 👉👉👉👎
Problém nie je v ľuďoch,ale v tvojej hlave.Ved si protirecis.Prwcitaj si to po sebe
Dalsi troll s vymyslenou temou
@bylinka25 ja osobne si myslim, ze jej nezavidi ani polovica z tych co tie jej fotky vidia. Vacsine tych ludi je to uplne ukradnute, niektori sa aj potesia, ze ako fajn, ze tam bola a len velmi mala cast zavidi a ohovara. Skoda, ze zakladatelka sa upala prave len na tach zyvistlivcov. Preco? Mam pocit, ze zavistliva je tak trochu (mozno aj dost) je aj ona, pretoze Podla seba sudim teba

Prečo si myslíš, že ti všetci závidia??🙄 Možno len trpíš stihomamom. V dnešnej dobe môže cestovať kde kto, nie si jedina. Určite ti nezavidia. Modlitba ti určite nepomôže, treba si to trochu inak nastaviť v hlave. Podľa tvojich reakcii, máš jednoduché uvažovanie.