Ako sa vyrovnať s komplexmi z nízkej výšky?
Ahojte, neviem co chcem pocut, asi sa len vyrozpravat. Ide o to, ze som strasne nizka. Mam 153 cm. 37 rokov… dve deti… ale moja vyska ma odjakziva zoziera 😰
Kedysi som nosila sialene vysoke opatky (aj 15 cm)… dnes uz nie… velmi o tom nerozpravam a snazim sa byt nad vecou, ale vnutri ma to velmi trapi 🥴 uzatvaram sa stale viac pred svetom. Aj ked mi mnohi vravia, ze som velmi pekna… taka babika. No mne to nepomaha… aj tu som si mnohokrat precitala vety typu: decko, male pivo, trpaslik (nie konkretne na moju osobu)… proste hanbim sa… ano hanba, je to spravne slovo…
Cudzi ma neberu vazne, mnohokrat mi tykaju… proste neviem sa s tym cely zivot vyrovnat. Muza mam skveleho, lubi ma (nas),velakrat mi povie, ze som krasna… ale aj tak… ja sa citim hrozne😔 proste som cely zivot take dievcatko (prsia nastastie mam svoje D)…. O kupe obuvi a oblecenia radcej pomlcim…
Mate nejake rady ako sa s tym vsetkym vyrovnat? Ako sa proste lubit? Lebo vysku ovplyvnit veru neviem (rodicia a sestry su tiez nizke… ale ja som proste celkovo taka drobna)
@nevenka ja viem. Stale si to vravim. Ale neviem, nepomaha to… proste mam pocit, ze ma nikto neberie vazne 🤷♀️
Dobreho veľa nenarastie😉,kašli na to,nestoji ti to za to,mat depku,kvôli niečomu,čo nevieš ovplyvniť.
To, že ťa nik neberie vážne, nebude (len) výškou. Skús možno zmeniť štýl obliekania, spôsob komunikácie. Ja som mala pocit, že ma nik neberie vážne, keď som bola relatívne mladá (ale hlavne veľmi mlado vyzerajúca) slobodná matka, a to mám úplne priemernú výšku. Možno pôsobíš príliš dievčensky, čo môže byť samozrejme výhoda, ale tebe to zjavne prekáža.
@tundra snazim sa… niekedy to ide, ale v poslednom case velmi nie… aj ked viem, ze to nezmenim
@zitaje praveze sa snazim obliekat moderne. Vramci moznosti. Aj kolegyne mi vravievali, ze vzdy dojdem tak pekne oblecena 🤷♀️ ale ano vyzeram dievcensky. Ja ked niekomu poviem, ze mam 37 rokov, tak mi neveri…
Ja mám ešte o pár cm menej, nemám pocit že ma neberú vážne, robím s teenegermi a ani tam nemám problém s rešpektom, takže to bude v niečom inom
@tortelinka ale cim potom? Vela citam, myslim si, ze mam aj vcelku rozhlad… nie som nejaka hlupa husicka… mozno to bude tym, ze kedze sa za svoju vysku hanbim, som velmi hanbliva… fakt netusim. Hlavne ked mi starsi ludia zatykaju… to je take pre mna dost neprijemne…
Ja mam 170cm a este v 30tke odomna pytali obciansky ked som kupovala vino. Vyskou to nie je, ale vzdy je lepsie vyzerat mladsie ako mat v 40tke vyzor babicky. Ja mam zas radsej ked mi tykaju, aj detom kamaratov vzdy poviem, nech mi nevykaju. Ja si potom pripadam staro.
@cimage to ano, to aj ja poviem deckam, ze nech mi tykaju. Ale napr.stala sa mi situacia, ze vystupovala som z medzimestkeho busu, pozdravila som sofera, ze dovidenia a on mne ze Ahoj 🤷♀️ a to je len jedna z mnohych situacii, kedy mi starsi ludia automaticky zatykali…
Aj to by som zniesla, aj to, ze ma mnoho ludi neberie vazne.. ale proste, neviem sa zmierit s mojou vyskou…
Rozumiem ti.mam rovnaký vek len o 2cm viac a tiež pôsobím decky..inak ono to nie je ani o tej vyske ale o našom vystupovaní,našom sebavedomí.
Kazdeho trapi nieco ine. Ja mam zase opacny problem, vyska 178 cm. Nohy 42- 43. Bezne som v skupine ludi najvyssia, aj od vela chlapov som vyssia, cize nemozem si ani vyberat 😃 Nizsie zeny mi vzdy prisli take jemnejsie a zenskejsie. Elegantne sa obliekat, kabelky a lodicky. To su veci ktore isli vzdy mimo mna. Kludne by som ti darovala aj 10 cm ak by sa dalo.
@larinka552 hned by som brala 🙏
@chichua ano moze byt, ze proste nie som taka priebojna a brzdi ma vyska
Ja mám 156 CM a každý môj frajer, aj neskôr muž, sú hotový že aká som malička.
Mne osobne sa aj páčia malé ženy ..
Raz som mala priateľa, 205 CM vysokého. Ten vravel, že úplne ma tendenciu ochraňovať ma 😁
Ja som s týmto úplne ok.
Len postava musí byť dobrá. Keď som pribrata, po pôrode, tak to sa necítim dobre. ( Aktuálne tretí krát tehotná )
Ale keď som mala tak 55 kg a cvičila, behala, tak som sa cítila jak mala bohyňa 😁
A to keď som šla s 9 ročnou dcérkou, tak ozaj mnohi neverili, že je moja 😁
Je to asi vec nastavenia.
Aj moja maminka je menšia. Aj kamošky mám dve takého nižšie.
Nikdy som si z toho ťažkú hlavu nerobila.
Som uplne rovnaka a co
Ja som spokojna a ked mi niekto drzo tyka ,tykam tiez.
Tak ten pocit vyplýva z niečoho iného,len ty to "hadzes" na výšku Rovnako by ťa brali keby si mala 180, zas by si to hadzaia na výšku?Zmier sa s tymMoja mama mala 150,teraz už ani 145 ,a rešpektovala ju aj 80 kilova a180 CM vysoka telocvikarka.
Problem bude skorej v tvojej hlave a v tvojom nastaveni.
Mam 155cm, 3 deti. Chlap ma skoro 2 metre.
@oktober3 tak ja mam 47 kg, ja musim spevnit. Teraz zas som konecne zacala cvicit…
@veronikaszabova ano beriem, ze vela veci je v mojej hlave a musim sa preprogramovat 🙄
A pritom o napadnikov som nikdy nudzu nemala… nechapem to… preco to mam v hlave take popletene…
Rozmyslam, ze raz mi jedna “kamoska” ked sme mali asi 15 rokov povedala, ze male baby sa chlapom nepacia…. A asi odvtedy sa to taha
Ale dakujem vsetkym. Musim sa naucit predat a ludi, co sa mi smeju (ze som krpata, male pivo, ze vyzeram ako decko) a mat v pazi
Nečítala som komentáre, no napíšem ti môj pohľad. Mám 175cm, prídem si na babu veľmi vysoká. Opätky som nenosila nikdy, to už som sa cítila ako Golem a vždy ma štvalo, že som taka veža (do šírky skôr taká širšia veža 😄). Nižšie, útlejšie ženy pôsobia jemnejšie, zraniteľnejsie a podla mňa tým aj atraktívnejšie pre mužov 🙂 (a tym sa nechcem dotknúť nikoho z radov nás 🦒).
K tomu tykaniu - o mesiac budem mat 37, čiže sme cca rovesníčky a tyka mi veľa ľudí, čiže to výškou nebude. Mne všetci vždy tipujú menej, teraz ma to už teší ale keď som mala 25 a pýtali si odomna občianku, tak som penila 🙂
Proste, netráp sa tým, čo nemôžeš zmeniť.
Veď by si sa mala skôr tešiť, že vyzeráš mlado. Neboj sa, raz to príde a potom už ti týkať nebudú. Ja tiež nie som vysoká a tiež sa mi stáva, že mi starší ľudia tykajú a vôbec mi to nevadí. V tvojom veku sa mi raz stalo, že nový autobusár mi chcel dať polovičný lístok. Mňa to veľmi pobavilo.
Dakujem vsetkym 🙏 skusim popracovat na svojom sebavedomi
Tak to bude tým vyžarovaním
@tortelinka asi tym, ze som hanbliva no 🤷♀️ pozeram vela do zeme, hlavne ked som niekde v cudzom prostredi, malo rozpravam a som taka zakriknuta. Lebo sa proste za svoju vysku hanbim…
Tam bude problém
@tortelinka veru asi ano 🤷♀️ skusim s tym nieco robit
@natalyya ja som mala aj mensie, ale asi najmensie bolo C, ked som bola mlada a chuda, partner bol spokojny a je spokojny aj teraz 🙈. Hadam aj spokojnejsi, len ja si musim davat pozor, bez podprsenky ani varit, riad umyt, lebo mam hned mokre prsia a ruru, ked otvorim, tak si ich mozem aj pripiect 🤭, gravitacia je svina 😅. No tak by sa mi mensie pacili, aj o polovicu, kludne.
ale prosím ťa čo je malé to je hezké odjakživa sa to hovorí🙂 ja mám tiež cca 158cm a mne to nejako nevadí.No áno mám postavu ako decko a najradšej mám keď mi zatykaju to je taká pocta pre starú skoro 36 ročnú korčulu😀 ja v tom vidím iba samé výhody.Práveže teraz keď si staršia mala by si to oceniť.Mňa ako pubertu to tiež štvalo ale teraz vôbec
Vies co, ja viem. Ano, je to trochu citit, ze ludia, co su vyssi (takmer vsetci) automaticky Ta beru ako mladsiu, hlupejsiu...? Ale len niektori...Alebo niekedy mam pocit, ze je to v nasej hlave skor. Musime si to prestavit. Viem, co myslis a obcas sa aj ja pristihnem pri tom, ze ma to napadne, vnutorne vzdy akosi automaticky predpokladam, ze vsetci su akoby dospelejsi a "starsi", i ked jasne, ze nie su, ale taka mlada kocka 26 rocna so 180 cm hned posobi tak dospelejsie, nez my, hoci aj 40 rocne. Ja ked som povedala babe na izbe v porodnici, ze toto je moje 4.dieta a mam 39 rokov, tak vyplestila na mna oci. A stale ma chcel ktosi poucovat o dojceni napriklad 🙃🤣. Jedna kamoska mi potom povedala, ze ak sa Tebe niekto opovazi radit v tomto, tak obdivujem jeho odvahu 🤣. Ale to povedala baba, co ma 180+, ale jej sa neopovazi nikto kecat do nicoho, hoci je o 11 rokov mladsia odo mna...v tomto ano, je to obcas usmevne.
Alebo taky problem, ze vyska pracovnej dosky v kuchyni, vyska skriniek. Muz "nechape", ze preco mam rada linku nizsie, lenze on ma 185 cm, tak jasne, ze moja vyska mu je nizko. A pristihla som sa minule pri tom, ako som svagrinej , tiez ma cez 180, hovorila, ze tato vyska skriniek je tak akurat, ze dociahnem aj na druhu policu, ale pritom som uz bola na spickach, akosi automaticky. A trklo mi, ze houby je akurat, ja to uz tak beriem, ze je to ok, aj ked realne stale idem na spicky 🙃.
@oktober3 vies co, mam 66 kg, veeeela, syrasne uz so mnou, ale hej, ked som mala tych 50, bolo to super. Ale moja 9 rocna dcera taha na 50, ma nadvahu, len ona z toho dufam este vyrastie, este nie je vyssia ako ja alebo 11 rocny syn, ale uz jeho dobieha a prerastu ma coskoro obaja. Ona bude riadna zenska teda, este aj ta jej povahaaa 🤪
@nevenka no ja mam 61kg, par kil by som chcela zhodit, ale priatel hovori, ze mam dokonalu postavu (podla mna klame 🫣), a nech sa neopovazim 😀, ze on nechce kostru. Necitim sa tlsta, ale z niektorych partii by som rada odrezala, hlavne tie prsia, lebo bez podprsenky fakt len spat 😀 moja mama to iste, a v mojom veku mala mensie nez ja teraz

Mam 152 cm, 41 rokov, 4 deti a teda netykaju mi. Mozno preto, ze mam nadvahu aktualne 🤣. Mna skor trapia obrie prsia na tuto vysku a strasne siroke boky. Nosim topanky 34/35, ale vsetko mi je uzke, lebo aj BF boty su mi uzke.
Muza mam vysokeho a uz ma prerastaju tie starsie deti. Hlavne dcera bude vysoka podla vsetkeho.
Tak vadi mi to, aspon o 10 cm mat viac a nohu aspon 36-ku (dcera 9 rocna ma uz 37), a prsia namiesto 80G-H, mat Tvoje D cka, co by som za to dala...😊. No ale zozierat sa preto, to az tak? Co s tym spravis? Nenarasties.
Opatky som nosila, ale tak primerane, uz vyse 10 rokov ma sialene bolia nohy, takze uz sa mozem rozlucit aj s 5 cm opatkami.
No, proste su dolezitejsie veci ako vyska, vacsinou tu vyplakavaju baby, ze su vysoke. Kazdy ma nieco...My mame toto...🤔