Ako sa vyrovnať s kritikou od budúcej švagrinej?
Vyštudovala som vysokú školu , jazyky angličtinu , francúzštinu prekladateľstvo a tlmočenie, vydala som sa a rok po svadbe som sa sa stala onkologickou pacientkou , tretie štádium . Som 10 rokov po operácii , ťažkej chemoterapii , ožarovaní. Žijem , ešte chodím raz za rok na kontroly , som zatiaľ čistá bez nálezov. S manželom sme sa z mesta odsťahovali asi 10 km od krajského mesta do hornatej oblasti , 500 m. za dedinou . Denne asi 4 hodiny prekladám texty .zmluvy a sem tam sa mi podarí aj nejakú knihu preložiť do slovenčiny, inak mám svoju dieľňu kde tvorím , pletiem košíky , slamienky a to potom predávam . Mám záhradu , chovám zajace. sliepky a kozy. Deti mať nemôžeme , sme v procese adopcie ale neviem ako to dopadne skrz moje minulé ochorenie.
Môj manžel má brata ktorý je vyslovene mestský človek ( aj ja som bola dlhé roky až do ochorenia ) a bude sa ženiť, priviedol nám ju predstaviť k nám , je to mestská žena , vzdelaná ale to čo som si vypočula ma dohnalo až k slzám .
Prišli , posedeli , vypili kávu ale domáceho koláča, kozieho syru a domáceho chleba sa ani nedotkli , vraj oni také nejedia. Dom máme zariadený vo vidieckom štýle , je čistý , na tom si dám ja naozaj záležať , máme pec v kuchyni a v izbách kachle , obzerala sa okolo seba s takým odporom a že ako tu môžeme žiť a že či sem naozaj chceme priviesť dieťa a vychovávať ho v takej diere, doslovne povedala diere. Švagor videl na mne že ma to zasiahlo , chcel to nejako stlmiť ale už to nešlo , manžel im len povedal že by už mali ísť lebo budeme dojiť. Dotklo sa ma to veľmi , ani neviem ako sa mám ku nej chovať, neplánovala som takt pôvodne žiť , zmenila som prostredie a spôsob života kvôli chorobe, obidvom nám to už s manželom vyhovuje a teraz som si pripadala ako posledná nevzdelaná chudera z lazov.
no asi by som vzťahy s ńou obmedzila na tie nevyhnutné, ktorým sa nedá vyhnúť....ale na svadbu by som im nešla, len by som povedala že by som sa na svadbe takých snobov necítila dobre.....a nerieš ju, ani hlúpe poznámky, je jedno čo si kto myslí, dôležitá si ty a tvoj muž nie to, čo si myslí švagriná
Autorka chápem že ťa to možno zamrzelo ale ak je to spôsob života s ktorým si spokojná, musíš sa naučiť reagovať. Janka nám tento spôsob života vyhovuje viac Ako mestský hektický život. A nikto ťa ku nám nevola bývať. Iný platia viac len aby mohli mať domáci chlebík či koži syr v bio kvalite. My si ho dokážeme vyprodukovať sami
To že nič nezjedli mi ani nevadí . Ale to že môj dom a okolie hodnotili ako dieru , hoci je tu tak krásne , dom je plne zrekonštruovaný vo vidieckom štýle , všetko máme ako v normálnom mestskom dome . mám aj šporák na elektriku s keramickou doskou , aj pec na drevo , teplú vodu , je tu plný komfort pre bežný život . Za pár minút som v dedine kde máme kopec známych a kamarátov, opekáme , grilujeme či u nich na dvore alebo u nás . Normálne žijeme , manžel cestuje do práce do krajského mesta autom 20-25 minút .Nie sme žiadni asociálni vyvrheli bývajúci za dedinou v maringotke s latrínou . Mňa sa najviac dotklo že v podstate akokeby sme nemali právo sme priviesť dieťa do "takéhoto prostredia"
Tu máš príklad toho,že vzdelanie nejde ruka v ruke s múdrosťou.Este to nemáš v sebe spracované,že žiješ mimo mesta....
@rorino ni e, ja som spokojná s tým ako žijem . Ale je pravda že takúto reakciu som nečakala.
@jozef1890 Ver tomu, že to žiadna závisť nie je. Ja som sa z Bratislavy presťahovala na dedinu a moje kamošky boli uprimne zdesené, keď som im to oznámila. 😁 Nie každý túži po takomto spôsobe života, mnohých to dokonca vyslovene desí. (To nič nemení na tom, že sa dotyčná nemala tak vyjadrovať, samozrejme. To len k tej závisti.)
@h2 Vidím, že si profesionál/ka v psychoneuroimmunológii. Gratulujem. Radšej píš o tom, čomu rozumieš. Prečítaj si aspoň, ako stres takých ľudí vplýva na ich imunitný systém a aké sú následky a nepíš tu bludy a invektivy.
ma;a by si spracovat seba...potom riesit to, ze nie kazdy povazuje vas zivotny styl za sen
este velakrat prides do kontaktu s ludmi, ktori budu zdielat ine nazory ako ty, dokonca budu aj komunikovat inak, ako je vseobecne povazovane za slusne.
pokial vsak sklznete k rovnakym invektivam (vyhodit hosti z PRVEJ navstevy), staviate sa na ich roven
@bystrozraky A ty si hneď na základe autorkinho príspevku zhodnotil, že je extrémne citlivá a z toho pramení jej ochorenie?!!! Bludy tu píšeš akurát tak ty!
@h2 stres je mimoriadne silny dovod na prepuknutie akeoikovek, onkologockeho specualne, ochorenia. to nie je blud
rozhodne je precitlivela, extremne...ma potreby zdoraznovat vzdelanie, poukazat na ochorenie...az nakoniec clovek zisti, ze mam osobny problerm s partnerkou manzelovho brata - cudzia osoba - moze nad nou akurat tak mavnut rukou.
Ja som mestský človek, ale mať svagrinu, ktorá ma to čo vy, asi sa ma nezbaví.😀 Práveže by som ocenila, že mam kam prísť sa "skryť pred svetom". Ty sa nemáš čo obhajovať. Som kritik toho kto všetko má dieťa, ale keď máte financie a jediný problém je to, že nežijete v hiltone... Ale poznám tiež takúto zvláštnu ženu, ktorú nik nechce v rodine lebo slušne správanie jej nič nevraví.😀 Ale chlap je slepý.. Ale k téme. Nerieš to, je to jej vizitka. Aj keby ste bývali v chajde a polorozpadnutej, slušnosť by mi nedovolila riešiť či niekoho zhadzovať. Nie každý je boháč, toľko ľudí žije síce v meste ale mega skromne, toto nemôžeš brať osobne ale chápem, že ťa to boli skrz toho dieťaťa.
Autorka ozval sa manželov brat a ospravedlnil sa za jej správanie?
Švagriná si asi o sebe myslí že je princezná čo prišla s paláca. Kašli sa na ňu, veď sa nemusíte stretávať a byť kamošky
@nyusika Ona nemôže mať dieťa, snaží sa o adopciu a nejaká de facto cudzia žena začne komentovať či môžu tam mať dieťa? Pozri je to ešte slušne vyhodenie. Nik nevraví, že sa jej to malo páčiť, ale komentáre si mohla odpustiť a nechať mimo ich domu. Určite tiež si prišla k niekomu na návšteve a tipujem, ze si im nič nevycitala hlavne nie, na prvej návšteve. Myslím si, že skrz dieťaťa to je pre autorku obzvlášť citlivá téma a preto sa jej to dotklo viac. A zároveň fakt taktnosť je niečo čo by mal ovládať každý... Myslím si, že už to bolo len z ich strany výbuch emocii.
@nyusika Ja netvrdím, že stres nespôsobuje ochorenia. Autorka ale nikde nepísala, že by zažívala extrémny stres. Považujem za absolútne nevhodné, písať človeku, ktorý prekonal vážne onkologické ochorenie, že si zaňho môže sám, lebo je precitlivený. Asi každého by sa dotklo, keby sa návšteva vyjadrila o jeho bývaní, ako o diere a keď by mala také reči o tom, či je to vhodné prostredie pre dieťa, ak vie, že autorka deti mať nemôže a aj adopcia je otázna.
Ak si spokojna, tak nepotrebujes nic nikomu obhajovat. Aj keby ste zili v tej maringotke, tak no a co, je to vase rozhodnutie, vas zivot. Tak to treba odkomunikovat a hlavne nepripustat si!
Ja len že je to hlúpa a povyšenecka.

Mohol ju manžel zavolať nech si ide vyskúšať dojiť 😀 mala by agroturizmus.
To bude z tých čo si myslí že mlieko je z krabičky v obchode.