Ako sa vyrovnať s nezáujmom babky o vnúčence?
Vopred dakujem kazdemu kto sa zdrzi urazok a ustipacnych komentarov. Je mi z toho celeho smutno a nepotrebujem dalsi naklad.
Prisla som si len vyliat srdce na moju mamu ako babku. Je mi luto ze nema o vnucata zaujem. Ked je s nimi tak sa tvari ako ich lubi, aki su uzasni sikovni krasni vsetko bla bla. Ale za cele leto ich ani nebola pozriet. Maju 1 a 3 roky. Starsi bol minuly tyzden na 5 noci u starkej (manzelovej mamy) ktora byva v inom state a nevedela si ho vynachvalit aky bol poslusny a ako dobre im bolo. Moja mama byva 40 min od nas a nic. Ani na jedno poobedie ho nechce. Stale nejake vyhovorky ale pri tom nema problem postrazit ine deti. Ja som mala dve uzasne babicky, ked vidim na ihriskach ine babky s vnucatami je mi to luto. Nejde mi o to zbavit sa deti. Chcela by som len aby s nimi bola. Fyzicky. A nie ze co robia drobci, posli mi fotku. Ine vnucata nema. Ona vztah k detom celkovo ma, vie sa zabavit aj s babatkami ale proste mam pocit ze vlastne ju az tak nezaujimaju.
Zazil to niekto? Zmenilo sa to ked deti podrastli? Ako sa zmierit s tym ze s nimi nema potrebu vobec byt.
@domka222 toto je krátkozraké. Vzťah sa buduje. Aj u nás odkladali pobyt detí, až keď budú väčšie. Sú. Aktualne nemajú záujem ostať u starkých na prázdniny, aj keď by oni už chceli. Stratený čas sa ťažko dobehne.
@anonym_24a6ac však ťažko dobehne. Ale ako chceš niekoho nútiť do niečoho, čo nechce? Hlavne starý rodič musí s tým rátať, že to puto nemusí byť potom s vnúčatami také, aké by chcel.
@anonym_autor Keby Mamá chcela tak je to ine. Ale je to tak ako to vyhovuje jej. Tak si trochu posmut kludne aj slzu vyron a potom sa na to vykasli. Mozno casom ked bude na dochodku a vnucata vacsie uz samostatne tak sa zobudi. ( nespoliehaj sa ze to tak bude) ale sanca tu je. Viac takych pripadov som tu citala ze babky si tak v 8-10r vnucat vsimli ze existuju a zacali ten vztah naozaj budovat. Mozno deti uz potom nebudu mat ani zaujem ale tak sancu jej mozes dat ai neskor. Toto je z tych veci kde je zbytocne sa trapit, Lebo v tomto si bezmocna ide to mimo teba, nic by som jej nevycitala zi si svoj zivot tes sa z deti.,
@miadi a vies co je ironia? Moja kamaratka ma rozvedenych rodicov, s otcom velmi chladne vztahy. Vsetko len z povinnosti. Ked sa jej narodili deti dedko si vsimol ze existuje a zacal sa zaujimat. Aj o deti. Ona bola proti. A este som jej dohovarala ze nech mu da sancu, ze moze byt dobry dedko. On sa pytal na navstevy, ze s cim sa hraju, aky darcek doniest. A s vlastnou mamou som dopadla takto. Co uz
@anonym_autor ahoj, sme na Tom podobne. Manželova mama nezavolá ani vlastnému jedinému synovi 2 týždne! A to nie sú pohadaní, stále jej zavolá on ako prvý a ona ho odbije, že nič nové a bla bla bla... Pletky v dedine bla bla... Na vnučky (6 mesiacov a 7 rokov) iba vypýta fotky nech jej pošle, aby mala na čo večer kuknúť a poslať "páčika"... Manžela to tiež zožiera a mrzí... S tou menšou dcérou nebude mať nijaký vzťah, to je už teraz jasné... Ak tvoja mama nejaví záujem pri mini drobcoch, ktorí sú teraz najrozkošnejší, tak keď podrastú ani necinkne...
Spomenie si, keď bude nevládna a bude niečo potrebovať...
Toto video od Klaudie Rusnak je inak perfektne na temu Babky kedysi a dnes. Niekedy si ho pustam, no je to taky smiech cez slzy:
https://www.facebook.com/reel/1606703209911301?...
Toto video od Klaudie Rusnak je inak perfektne na temu Babky kedysi a dnes. Niekedy si ho pustam, no je to taky smiech cez slzy:
https://www.facebook.com/reel/1606703209911301?...
@basska_b mne vcera vybehla traumatka. Tiez trefne
@athena27 budem musiet aj ked pocitam ze sa urazi, vezme to ako ze ju kritizujem. Uz som jej v minulosti povedala ze moja uloha nie je budovat vztah medzi nou a vnucatami. Nikdy som jej nepovedala ze nemoze prist, viackrat som navrhla nejaky vylet. Ze nech pride sem a pojdeme my dve a deti tam na vylet. Zrealizovalo sa to az raz a trvalo to celu vecnost. Z dovodov na jej strane.
@anonym_autor chápem. Nevadí, že sa urazí, tebe bude ľahšie, že si to zo seba dostala a buď sa to zmení a začne sa snažiť alebo to budeš musieť prijať ako fakt, že má záujem menší a netrápiť sa tým, deťom ju čo najmenej spomínať a je to už len na nej či si časom začne budovať ten vzťah alebo nie, lebo skôr či neskôr jej to ľúto príde.. deti rastú tak rýchlo a sami si potom vytvoria náklonnosť k starým rodičom
@anonym_autor Ja napíšem len toľko treba sa s tým zmieriť, nie každá babka má vzťah k vnúčatám.
Aj mne je to ľúto ale nič s tým nespravím.
Moja mama vôbec nezáujem, aj keď sa stretneme tak ani sa nezahrá s deťmi nič. A svokra ona sa rada chváli s fotkami na nete ale venovať sa vnúčatám to nie.
Pri tom deti sú už školáci ale ani jedna babka nevie ich zabaviť ani zobrať niekam na výlet aspoň na hodinu.
Trápilo ma to ešte občas ma to zamrzí lebo ja som mala úžasný vzťah s mojou babkou.
@miadi a vies co je ironia? Moja kamaratka ma rozvedenych rodicov, s otcom velmi chladne vztahy. Vsetko len z povinnosti. Ked sa jej narodili deti dedko si vsimol ze existuje a zacal sa zaujimat. Aj o deti. Ona bola proti. A este som jej dohovarala ze nech mu da sancu, ze moze byt dobry dedko. On sa pytal na navstevy, ze s cim sa hraju, aky darcek doniest. A s vlastnou mamou som dopadla takto. Co uz
@anonym_autor tak vies ona tomu otcovi moc nedoveruje a nechce aby ublizil aj jej detom . On Mozno bude mat zaujem chvilku a potom sa vyprdne aj na vnucata .. ty mas s mamou inak dobry vztah?
Akoby som čítala o našej situácii, len s malými zmenami. Ja mam dcéry a záujem ma moja mama a svokra absolútne nie. A to sú tiež moje deti jej jedine vnúčatá a iné mat ani nebude. Keď majú sviatok, tak príde, zahrnie ich darčekmi, peniazmi, sladkosťami a tam celý vzťah končí. Aha pardon, vlastne raz za 2-3 mesiace mi napíše, nech jej pošlem nejaké fotky, že chce ukázať kamoškám. Veľmi ma to trápilo, naozaj veľmi, no uvedomila som si, že vzťah sa naozaj vynútiť nedá a vždy si poviem, že vďaka Bohu majú aspoň jednu úžasnú milujúcu babku a dedka, vdaka čomu zažijú všetko pekne, čo ja so svojimi bankami v detstve.
Skus to aj ty prijať ako fakt, lepšie žiadny vzťah ako vynútený.
@anonym_autor tak vies ona tomu otcovi moc nedoveruje a nechce aby ublizil aj jej detom . On Mozno bude mat zaujem chvilku a potom sa vyprdne aj na vnucata .. ty mas s mamou inak dobry vztah?
@miadi chapem ze mu neveri ale hovorim jej ze to ze to vasim nevyslo neznamena ze bude zly dedko. No doniesol parkrat lego a je po zaujme. Ale sak ona je tiez rada lebo aj tak nechcela aby sa stretavali. Ale to je jedno.
Mame taky v pohode. Nie ame najlepsie kamosky ani najvacsie dovernice ale myslim ze sa mame rady

@jamidea ale ved nech si uziva. Ako som pisala vyssie je to 12 rokov co sme z domu obe. Myslim ze to uz je aj na uzivanie az az. A tak nejak som bola v tom ze aj cas s vnucatami je uzivanie si urcitej zivotnej etapy. Zatial to neprislo. My tam chodime, aj ked teda urcite je jej jednoduchsie skocit do auta ako mne balit a prevlakat dve prtave deti. Len ona skoro nikdy nie je doma. Kedze vela dovolenkuje potom proste musi sluzit. A ako si napisala, chodim tam lebo chcem aby ich videla. Ale ja tu nie som od toho. A ked vidim ze ich vidiet nepotrebuje tak sa mi ani nechce tam
@anonym_autor Keby Mamá chcela tak je to ine. Ale je to tak ako to vyhovuje jej. Tak si trochu posmut kludne aj slzu vyron a potom sa na to vykasli. Mozno casom ked bude na dochodku a vnucata vacsie uz samostatne tak sa zobudi. ( nespoliehaj sa ze to tak bude) ale sanca tu je. Viac takych pripadov som tu citala ze babky si tak v 8-10r vnucat vsimli ze existuju a zacali ten vztah naozaj budovat. Mozno deti uz potom nebudu mat ani zaujem ale tak sancu jej mozes dat ai neskor. Toto je z tych veci kde je zbytocne sa trapit, Lebo v tomto si bezmocna ide to mimo teba, nic by som jej nevycitala zi si svoj zivot tes sa z deti.,