Ako sa vyrovnať s partnerovou minulosťou a neistotou?
Ahojte baby, viem ze minulost sa ma nechat minulostou, ale neda mi to a tazi ma to. Moj priatel s ktorym aktualne cakam dieta (neplanovane) mal predtym nespocetne vela zien...nikdy sme sa o tom nejak hlbsie nebavili, on je skor racionalny typ cloveka a ked aj sa spytam tak to nikdy nerozvija, iba povie ze nemal nudzu o zeny a ze ich striedal. Mal aj dlhodobe vztahy kedy podla jeho slov bol verny. Ani ja nemam pocit ze by bol schopny ma podviest, ale normalne pri tom pocte a intenzite som niekedy na pochybach, resp neviem ako by sa zachoval keby jeho zacne nejaka zvadzat....Nechcem si v hlave vykonstruovavat blbe scenare, lebo my zeny sme na toto odbornicky, ale vadi mi aj ze sleduje tie zenske s ktorymi nieco mal na instagrame a ked mu poviem ze mi to vadi, tak odpovie ze tomu prikladam velku vahu a ze pre neho to nic neznamena. Tak neviem ci ja som hystericka alebo co...ja tolko skusenosti s muzmi nemam, toto je moj druhy vazny vztah a nikdy som s nikym nespala okrem toho. Mozno aj to je ta chyba 😂 aky mate na to nazor? Poradte ako sa mam cez to preniest a ziskat nadhlad, dakujem vam
veľa žien veľmi rieši instagram lebo vie ako to berú ženy, muži to berú úplne inak a prikladajú tomu menšiu váhu - aj my sme mali nezhody kvôli tomu ale všetko sa vyriešilo.
Počet partnerov podľa mňa neurčuje vyzretosť a kvalitu partnera... možno sa len nechcel vtedy viazať a užíval si, možno mal smolu na ženy ktoré sa nechceli viazať a preto to striedal. Ak hovoríš že je verný tak sa pravdepodobne správa veľmi inak keď je single a keď je zadaný.
@freepalestine svadba je povinná? :D si myslím že dieťa je oveľa väčší záväzok
myslím že to jeho striedanie žien mohlo byť v tej fáze medzi vážnymi vzťahmi ... muži striedaním partneriek nemajú pocit že si nevážia samého seba ako ženy ...
@tina1549 konkrétne tohto muža ? Tak je by som si napríklad takéhoto partnera za životného partnera nevybrala, lebo predstava že muž ktorý mal predo mnou veľmi veľa žien do konca svojho života bude len so mnou je takmer nereálna. Svadba ho nezastaví v tomto smere v ničom , ale minimálne ochráni slabšieho člena ( žena ) čo sa týka financií.
@tina1549 nie je, ale autorka pise, ze neplanovane cakaju babatko. Som staromodna v tomto pravdepodobne, ale videla by som ako zodpovedne a seriozne, keby otec dietata so mnou planoval spolocnu buducnost. Dieta je zavazok. Teda, mal by byt, ale v tomto vztahu nebolo v plane.. preto sa pytam, ze ako vazne tento muz berie tento vztah
@freepalestine ano jasne, ale poviem to tak, ze obaja sme v tomto trochu liberalnejsi a na svadbu netlacime. Ked uz tak nejaku malu a trosku neskor, aktualne sa deju ine veci ktore maju vyssiu prioritu ale kazdopadne o svadbe sa rozpravame
Tak neviem ja mám v svojom okoli aj ženy aj mužov čo v mladosti (beriem od puberty do 30) prestriedali viacero partnerov a aj jednorazoviek a sú normálne verní v partnerských vzťahoch. Ja tiež mojim jednorazovkam neprikladám žiadny význam. Nesledujem ich na sociálnych sieťach ale už sa stalo, že som si ich vyhľadala a pozrela, že čo sa mi na nich kedysi páčilo Napr 😀 Ja by som toto ako problém nevnímala. Vadilo by mi asi to, keby s nimi udržiaval aj nejakú komunikáciu alebo by mal potrebu chodiť vkuse po baroch kde je pravdepodobnosť nejakých jednorazoviek vysoká
@freepalestine podla jeho slov a cinov je vo faze kedy sa chce usadit a dokonca ked jeho kamarati pisu kde s kym boli, na akej party tak sam povie ze on uz o toto nema zaujem. Pravda je taka ze naozaj vsetok volny cas travime spolu, bud sme obaja v praci (ja coskoro materska) alebo doma/niekde spolu. Skor ma trapi to ze sa mi tazko cez to prenasa, neviem to hodit za hlavu a bude to asi skor moj problem lebo viem ze minulost nezvratim a potrebujem sa naucit tomu nadhladu nad vecou...
@subartic poviem Vám úprimne tiež som mala za život viacero partnerov, proste smola na chlapov a potom užívanie si živote keďže som si povedala, že vzťah nechcem a načo sa budem trápiť. A keď som našla toho pravého, som verná a na iného sa ani nepozriem. Netreba odsudzovať ľudí, ktorých nepoznáte
Presne pre takýchto ľudí si tie ženy potom naozaj myslia že sú niečo menej keď vystriedali viac partnerov... čo tak vôbec nie je, sme v 21. storočí aj ženy majú právo si užívať
@simca9898 mala svatba, aj keby len s dvoma svedkami je lepsia ako ziadna (cisto moj nie velmi liberalny nazor 😅), aspon tak dostanes vaznost, status, istotu…neviem to presne pomenovat..
proste nebudes sa citit, ze si len dalsia priatelka, s ktorou sice splodil dieta, ale neplanovane.. 🤷♀️
Vsetko dobre ti prajem 🧡
@simca9898 chapem ta inak co sa tych pocitov tyka. Ono je to asi tym, ze ste v tomto rozdielny. Mozno keby si mala aj ty skusenost taku, ze si mala promiskuitne obdobie, ktore pre teba ale nic neznamena(lo), tak by si si to racionalne vedela lepsie odargumentovat a rychlejsie by si to hodila za hlavu
Tak tohto chlapa preveri len cas. Podla mna tam riziko je, ja by som do vztahu s nim ani nesla, ale ty si mu dala sancu, tak uvidis. Snad sa nesklames.
No načo si sa dala dokopy s takýmto mužom? A keď nechce ešte svadbu... no aj to hovorí niečo. Je ľahšie odisť aj si nájde inú ako chodiť na súd
To, že mal viac sex.partneriek pred vzťahom by ma veľmi netrápilo, ak je vzťah ok.
To, že má potrebu sledovať bývalé na instagrame však považujem za divné a to by mi vadilo. Najmä, ak tvrdí, že o nič nejde - tak ak o nič nejde, nech to nerobí, nie?
Avšak nepíšeš, čo tým sledovaním myslíš, takže ja predpokladám, že je to pravidelné a intenzívne, nie, že raz pozrel..
@beronsche nie ja som to myslela tak ze ma na nich stale follow....asi som detinska ale fakt mi to prekaza, ze sleduje tie zenske aj ktorym vypisoval a nic s nimi nemal. Pride mi to ponizujuce, ale asi sa fakt neviem cez to povzniest skrz toho ze ja som tych chlapov nestriedala a nikdy som nevypisovala ja ale vypisovali skor chlapi mne a preto sa na to neviem divat z jeho pohladu...si musite o mne mysliet ze som sialena😂😂 ale niekedy fakt nedavam tie moje myslienkove pochody
@simca9898 preco by si mala byt sialena? Mas uplne normalne pocity, mnohym zenam vratane mna by to vadilo. Neznehodnocuj takto svoje pocity a instinkty. Mat viac partneriek je ok, ale mat nespocetne vela uz znaci, ze partner ma niekde v nahliadani na svoju hodnotu a tym padom aj na hodnotu zeny nejaky skresleny pohlad.
Za normalnych okolnosti asi popojedes a budes hladat ineho partnera, cakas s nim vsak dieta. Bud obozreta, fakt ho preveri len cas.
A ženy nie sú také? Ženy môžu mst tiež viacero vzťahov pred finálnym partnerom.
@simca9898, máš pravdu, nedávam tvoje myšlienkové pochody. Si dostatočne liberálna, aby si čakala dieťa s priateľom ale nie dostatočne liberálna, aby si mu nekontrolovala Instagram. To nemá žiadnu logiku.
Zabudni na bludy strelených ženských, ktoré zo seba vypustaju kydy ako "dieťa je väčší záväzok než svadba". Nie je. Nie pre muza. Svadba mení jeho papierový stav, dieťa je len prípadná položka na účte (čím sa ospravedlňujem všetkým angažovanym a nadšeným otcom, možno aj autorkin partner bude taký, ale jednoducho muži túto možnosť a nastavenie zväčša majú). Že máš potrebu sledovat, koho sleduje skôr ukazuje na to, že hľadáš nejakú istotu z jeho strany. Či pred tým muž mal či nemal vela žien nijako neurcuje, či bude alebo nebude neverný. Skôr by som si prebrala sama v sebe, či mi (okrem Instagramu) nevadí niečo iné a či sa s tým dokážem vysporiadať (lebo neveriť, že mi partner bude verný je vo vzťahu dosť prúser)
ja neverim, ze clovek, ktory vystriedal kvantum zien, bude nieekdy v zivote verny.
proste su ludia, ktori su nastaveni nas promiskuitny zivot a su ludia, ktorym sa to hnusi.
koho sleduje na IG by som ale ja vobec neriesila...pokial by ale pravidelne komentoval zenam fotky v style "si sexi...waaau...a podobne", prte to by som pochopenie nemala.
pride mi to hlupe a detinske
@simca9898 podla mna vytvaras problem tam kde nieje a ked takto budes pokracovat ostanes jednorodic s dietatom a budes sa s nim natahovat o vyzivne
@stellarstar su aj takew zeny.
su to proste promiskuitne zeny a nie nie je to ni, cim by sa mal niekto chvalit.
proste je jedno, ci takto zijeu muzi, ci zeny - svedci to o inych zivotnych a morlanych hodnotach, ake ja povazujem za normu.
a mne by to teda vadilo.
a z vlastnej skusenosti - suknickar bude vzdy taky
@hariet ano ja viem ze instinkt neklame, len nechcem robit z komara somara. Neviem aku som mala predstavu o svojom partnerovi, je pravda ze ma pritahuju take drsnejsie typy muzov, ale to je trochu na inu debatu...skratka poviem to tak ze ti ,,bad guys,, sa mi pacili, ale nie taki ktori podvadzaju kade tade, ale taki nabiti testosteronom alebo neviem ako to vysvetlit 😂 vzdy som tak niekde v kutiku duse si hovorila ze ak aj takeho najdem tak urcite ma to niekde dobehne, budem sa trapit....a hold je to tu - mam to co som chcela, aj ked moj priatel je fajn lubim ho, len mala som zjavne skreslene predstavy o tom (alebo ziadne) ake bude jeho pozadie vztahove. Predsa viem ze nemozem od 35 rocneho chlapa chciet aby mal len mna, no bolo by pre mna aspon trochu upokojujuce keby tie zenske nefollowuje na ig. Ked som sa aj snazila nieco z neho vypacit tak bol skupy na slovo, ako povedal mi ze to striedal co bola pravda ale niektore veci skor zahovoril a nechcel to rozoberat, akoby nechcel aby som sa pytala a dozvedela sa viac...aj ked nic by mi to nepomohlo keby aj povie, mozno prave len to by mi stacilo ale nechcem do neho rypat aby si myslel ze som daka stihacka..

Ja verim, ze aj “velky suknickar” ak najde lasku dokaze byt verny, a to prirodzene, bez rozmyslania..
Pises, ze cakate babatko.. hovorili ste o svatbe uz?