Ako sa vyrovnať s partnerovou minulosťou a neistotou?
Ahojte baby, viem ze minulost sa ma nechat minulostou, ale neda mi to a tazi ma to. Moj priatel s ktorym aktualne cakam dieta (neplanovane) mal predtym nespocetne vela zien...nikdy sme sa o tom nejak hlbsie nebavili, on je skor racionalny typ cloveka a ked aj sa spytam tak to nikdy nerozvija, iba povie ze nemal nudzu o zeny a ze ich striedal. Mal aj dlhodobe vztahy kedy podla jeho slov bol verny. Ani ja nemam pocit ze by bol schopny ma podviest, ale normalne pri tom pocte a intenzite som niekedy na pochybach, resp neviem ako by sa zachoval keby jeho zacne nejaka zvadzat....Nechcem si v hlave vykonstruovavat blbe scenare, lebo my zeny sme na toto odbornicky, ale vadi mi aj ze sleduje tie zenske s ktorymi nieco mal na instagrame a ked mu poviem ze mi to vadi, tak odpovie ze tomu prikladam velku vahu a ze pre neho to nic neznamena. Tak neviem ci ja som hystericka alebo co...ja tolko skusenosti s muzmi nemam, toto je moj druhy vazny vztah a nikdy som s nikym nespala okrem toho. Mozno aj to je ta chyba 😂 aky mate na to nazor? Poradte ako sa mam cez to preniest a ziskat nadhlad, dakujem vam
@simca9898 nerobila by som z toho nic, kym nezistim, ze naozaj vie byt promiskuitny aj v nasom vztahu (napriek jeho tvrdeniu, ze kym vztah mal, tak bol verny a partnerky striedal len v medziobdobi).
Totizto, ak je taky, ze si neda pokoj, tak tomu nijak nepredides. Jediny sposob je sa s nim rozist teraz a ist si po svojom.
Co mozes inak aj neskor, ked na to prides. Stale mozes zit tak, aby si bola schopna fungovat aj sama.
Ak by si totiz odisla "pre istotu" teraz, tak by si to musela sama s dietatom zvladnut. Teda v tom nie je rozdiel, ci ostanes alebo pojdes hned. Mas teda priestor dat tomu sancu vyskusat.
Ale ak promiskuitny vo vztahu naozaj nie je a ty budes toto podozrenie v sebe zivit, tak ten vztah na 100% rozvratis.
Tvoje reakcie budu totiz podporene nedoverou. A tak budu vyzerat. Stale v nich bude naznak toho "aj tak ti neverim", aj ked budes prave hovorit, ze mu veris. To sa neda nepocut ten podton. Casom je to iritujuce, hlavne ak naozaj neplanuje nic robit.
Napkoniec si polozi otazku, ci chce stravit zivot so zenou, ktora mu neustale podprahovo otlka minuost o hlavu a ty dosiahnes svoju pravdu (naplnis svoje obavy, intuiciu, nazvi to ako chces, ...) - da ti kosom a pojde za inou.
Ideálna žena pre zberaca zien taká čo netlačí na svadbu. Nebojis sa že niečo od neho chytis? A aj chlapi narcisti maju veľa žien hovori sa tomu narcisticky harem. Na sex na akože rodinu na debatu na poplackanie keď treba. Len či to nie je kamosenie s výhodami pre neho a ty ďalšia v poradí len sa na na čas pristavil keď už sa pritrafilo dieťa. Takýto chlapi pri jednej nevydržia.
Pocet partnerov by malo byt tabu vo vztahu. Mna to nezaujima ani ja nikomu nevesiam na nos, ale uz som zrela zena, proste minulost mame kazdy nejaku a nezmenime ju.
@evaachesa to mi napadlo ako prvé. Mne títo muži co o*ebu všetko a každého vždy prídu taki spinavi.. Sorry za výraz ale nemám pre nich zatiaľ krajší 🙈
@simca9898 zalezi aj co je vela partneriek, ak ma 30 rokov a mal 10 sexualnych partneriek, lebo nejake jednorazovky, par vaznejsich vztahov a uz to je. Pre mna by to bolo vela, ale zaviselo by aj kvalit toho chlapa. Mohol mat burlive obdobie puberty a post-puberty, ale inak je to zodpovedny clovek, ktory sa uz chce usadit a nasiel tu pravu, tak OK. Ale ako vravim, je tam vela premennych.
tak nasla si si blby typ podla mna, chlapi to maju inak. ja si myslim, ze zena sa vie ovela jednoduchsie usadit a obetovat rodine, aj ked bola predtym "promiskuitnejsia". pre chlapa taketo zavazky moc neznamenaju, ci uz je to dieta alebo svadba. alebo lepsie povedane, pre tento typ chlapa, to moc neznamena.
aj ked je otazka, co to je to viac zien. pre niekoho je vela aj 5, pre niekoho 10 a pre niekoho 50.
Ja by som si s takým mužom nezačala. Vyslovene sa mi fyzicky hnusia promiskuitní muži. Bŕŕŕ...S manželom sme si v počte partnerov vyrovnaní
1:1.😁 Nikdy som nemala problém o tom hovoriť a ani on. Mám známu a tá prestriedala mnoho partnerov. S odstupom času povedala, že by to vrátila späť, že to ľutuje. A po rokoch ona zlyhala... manžela podviedla. V práci má kolegyňa manžela, ktorý tiež prestriedal a ona žije v ilúziách, že je jediná... no realita je iná...
@simca9898 Vela chlapov mava vela len jednorazoviek..
Taka otazka - to, ze ich mal vela, si sa dozvedela az teraz, ked nosis pod srdcom vase dieta?
Ja osobne by som sa skor bala.moznych pohlavnych chorob a asi trvala na otestovani, ale to este predtym, nez by som vobec s takym spavala. Ak by teda som vobec sla do vztahu s takym. Zvacsa si ludia aspon povedia, kolko mali partnerov. Alebo potom si to nehovoria vobec a nikdy.
@tina1549 popravde je mi úplne jedno koľko si mala partnerov. Neviem čo to je viac, ale ak je to viac ako 10 , ako chlap by som mala s tým problém . Lenže treba brať do úvahy aj rozdiely v mužskej a ženskej sexualite, muži majú väčšiu tendenciu byť viac promiskuitní ako žena, žena porodí deti a má tendenciu im otca udržať doma. Muž to takto nemá , žena mu porodí deti a podvedome chce plodiť ďalších potomkov. To je biologicky dané. Teda ak mám partnera, ktorý s prepáčením chce súložiť kade tade, tak myšlienka že pri mne prestane a doživotne budem jediná je viac než naivná . Dom v ktorom teraz žijem patril v minulosti takému sukničkárovi , veľmi peknému mužovi , keď bol mladší nič mu neušlo . Potom sa zamiloval , oženil , mal s manželkou dve deti , dom som kupovala lebo sa rozviedli , lebo po určitom čase si behal kade tade za ženami , až dobehal , splodil mimo manželstva dieťa. A ani tie deti neboli pre neho záväzok , proste promiskuitné nastavenie nepustilo .
tak ja neviem, mna by taky clovek charakterovo velmi doradil, ale zalezi ozaj, co je vela partneriek a za aku dobu.
@siska53 v podstate na zaciatku som to neriesila az tak lebo vsak vzrusenie z noveho vztahu, popravde ja som najskor do vztahu nechcela ist preto ma to nezaujimalo, ale potom som sa zalubila....a ani by som sa to nedozvedela, a ano hanbim sa za to ale sla som mu do telefonu a pozrela som si jeho instagramove spravy, a tam bol nekonciaci zoznam zenskych ktorym v minulosti pisal....nie som na to hrda a viackrat som si povedala ze musim sa na to vykaslat ze ublizujem sebe a nie je fer mu liezt do sukromia ale ano spravila som to, kludne ma mozte odsudit...
@moonlight1210 ved prave, ze ovela jednoduchsie by sa mi zilo keby neriesim blbosti, lebo tak ci tak keby chce ma podvedie a v tomto momente je jedno ci si z toho robim tazkh hlavu alebo nie....hneva ma to kvoli sebe lebo samu seba zatazujem a jeho nezmenim, keby necakame spolu dieta mozno by som rozmyslala nad odchodom ale ktovie.....vzdy si poviem ze kazdy clovek ma nieco co tomu druhemu moze vadit a ani ja nie som dokonala, ale mam obcas momenty kedy si vravim ze asi to asi fakt nedam....nechcem od neho odchadzat teraz, mozno to znie vypocitavo ale mam strach ostat sama s malym babatkom. Asi som potrebovala od zivota takuto facku lebo fakt sa citim z toho frustrovana
@simca9898 no tak každý má nejakú minulosť, ja poznám muža, ktorý prekotil každú len trochu peknú babu až raz stretol svoju ženu, zamiloval sa a už dlhé roky žijú spolu pekne, on je jej verný, ona je ale taký dominantný typ, takže ho trochu skrotila
Nuž teraz to už nezmenis. Keď príde dieťa bude to ešte horšie, ak sa neprejaví ako super otec a partner o ktorého sa môžeš po pôrode oprieť, tvoje pocity budú oveľa oveľa horšie. Ak máš pochybnosti, tak jedine ti zostáva užívať si pokiaľ je to medzi vami pekné a dávať si pozor aby neprišlo druhé dieťa. Vždy sa zariad tak, aby sa ti z toho vzťahu odchádzalo čo najľahšie a aby bolo tvoje dieťa finančne zabezpečené.
Poznám takého muža, tiež ma za sebou toho veľa aj vážne vzťahy, každý mu však vydržal maximálne rok. Ale vravel mi, že bol vtedy vždy verný a oddaný....ci to tak bolo, ja už neriešim, ja by som ho nechcela ani keby som voľná. Ale to že ma v sebe ten flirtovaci syndróm, to sa nezmenilo. Aj keby nič nemal s tou ženou, aj tak musel vždy a všade flirtovat, toho sa nevedel vzdať .
Na druhej strane, takýto typ už nemá pocit ze niečo zmeškal a môže byť aj nakoniec dobrým partnerom.
@simca9898 tak ani neviem ako reagovať na to, že žena, ktorej záleží na vzťahoch, mala možno 2 vážne ( ale keby aj trochu viac, to nie je pointa) ale že vôbec uvažujes o tom, že je to tvoja chyba, ze sa nevies preniesť cez jeho minulosť. Trošku mi to zaváňa tým trendom, že byť normálnym, zodpovedným a striedmym clovekom je už pomaly smiešne a nemoderné. Ver mi, je to úplne opačne. On by si mal uvedomiť, že má šťastie, že ho ešte žena s tvojim nastavením a hodnotami vôbec chce a že si vôbec ochotná prejaviť mu dôveru a ísť s ním do vzťahu. Za mna je príťažlivosť aj o minulosti človeka. Človek ju nemôže len tak zmazať a keď raz niečo v živote robím, musí to mať nejakú príčinu, musí to odrážať nejaké moje vnútorne nastavenie a pod. Podľa mňa, je dôležité nie len to, ako sa môj partner ( ktorý je zaľúbený) správa ku mne, ale aj ako sa správa k druhým, vrátane bývalých priatelok. Aj zlý človek sa vie pekne pretvarovat, keď nieco chce. A prečo mu toľko vzťahov nevyšlo? Prečo si ich stále obzera? Ako to, že riešil svoju frustráciu sexom a jednorazovkami? Ako sa zachová, keď príde dieťa na svet a on sa bude musieť zaobísť bez sexu nejaký čas? Lebo budeš unavená a možno kôli zdraviu, či hormónom nebudeš mať dočasne chuť? Bude aj vtedy verný, trpezlivý, starostlivý? Nikto ti nič nezaručí, ale určite indície človek získa aj zo správania človeka a jeho rozhodnutí v minulosti. Tým ho nechcem odsudzovať. Len napísať, že tvoja chyba to ( tvoj pohľad na jeho minulosť) určite nie je. Je to úplne prirodzené, že žena túži po spoľahlivom a vernom partnerovi.
Mňa by na chlapovi nelákalo už len to, že vystriedal nespočetne veľa žien ako si nazvala 😀😀 nie to ešte aby som s takým otehotnela 😉
Nechcem ťa strašiť , ale poznám také prípady aj s 3 deťmi. Jednoducho to je taký typ a s tým nenarobis nic. Nemusí byť , ale tak je tam ozaj veľká pravdepodobnosť. Na druhej strane skôr príjmy tento fakt a uživaj si ,že aktuálne je to v poriadku a čo bude proste nikto nevie 🤷 s budúcnosťou a minulosťou sa nezaoberaj v tomto prípade lebo si ublizujes.
@simca9898 autorka ja ta trosku ukludním...ako žena v chlapskom kolektíve už dlllllhe roky, kľudne môžem povedať, že ked ta partner bude chcieť podvádzať, tak ta podvedie aj ten, ktorý mal len jednu partnerku. Možno taký o ktorom by si to nikdy nepovedala. Na druhej strane tu máme 30+, ktorí ano mali viac ako si ako vieme predstaviť ale od určitého veku hľadajú jednu alebo majú jednu a iné neriešia. Chcú normálne rodinu, svadbu a deti. Cize ty sa vobec nezaoberaj tým čo by mohlo byť alebo nemohlo. Tvoj partner je s tebou a ty bud taká aby si ho sama neodohnala nejakými blbosťami. Na druhej strane, partner by mal respektovať, ked mu povieš, že vadia jeho aktivity a interakcie na sociálnych sietach. Plus samozrejme máš aj trosku hormóny a aj budeš mať ako tehotná a aj po porode. Zameraj sa na seba, na dietatko a na vztah, ktorý máte teraz.
@lenkalienka321 pekne napísané a hlavne, to, že minulosť je pre nás tiež príťažlivá. Mne by vadil taký muž, to som ale ja a preto ani neriešim, či by mohol byť vhodný a dobrý muž a otec. Ja sa držím jedného, čo ponúkam, to chcem aj späť. Nemusí to byť do bodky presne ale ak ja mám nejakú minulosť, nech ma partner podobnú. Tiež som mala x možnosti, aj mladá som bola, všetko....a napriek tomu som sa vedela správať. Neodsudzujem nikoho, ja píšem za seba.
@simca9898 Ja toto sledovanie na Instagrame či FB ozaj nechápem a asi ani nechcem chápať.Môj chlap nemá na takéto hovadiny vôbec čas aby niekde niekoho sledoval jak úchylák.Je na FB má tam kamarátku jednu ktorá je šťastne vydatá má dve detičky a ozaj pekného manžela.Ani jej nestíha na meniny či narodeniny písať,sem tam jej ja napisem že všetko naj.Inač tam má spolužiakov a rodinu z čiech.To je asi tak všetko.Nechybaju mu tieto siete.To má načo potrebu mať všetky bývalé na sociálnej sieti?Nechcela by som ho.
@mischy00 áno, a ešte aj ďalšia dimenzia celého problému ( aj keď každý má právo na chyby), že muži ( aj ženy) by si mali uvedomiť, že svoju minulosť málokedy úplne skryjú, keďže takmer vždy vypláva na povrch ( cez rodinu, známeho atď.) Ak by každý mal od partnera očakávanie určitej " decentnosti", ľudia by si poriadne rozmysleli, ako sa budú správať. Keď im to partneri tolerujú, tak je im to často jedno, klesajú aj nároky na seba samého. V podstate máme takú spoločnosť, akú si svojimi preferenciami sami budujeme.
@lenkalienka321 a hlavne nieje chyba ako chyba. ..toto bolo vedomé a systematické striedanie žien.
A vacsina týchto mužov chce mať po boku ženu, čistú ako ľalia. Nezniesli by ak by počet partnerov bol fifty fifty
@biba_18 ....extrémnym striedaním partneriek si ten onen muž neváži tie ženy....a pôvodom neváženia si ženy je nesprávna výchova, zanedbanie výchovy u syna, ktoré sa neskôr prejaví na tom striedaní partneriek....,,doteraz sa o mňa nezaujímala"je veta, ktorú povie chlap, muž, ktorý strieda partnerky na svoju maminu
@danulienkalienka
1.odkiaľ vieš ž ich striedal extrémne
2. odkiaľ vieš ako prebiehali tie jeho vzťahy
3. odkiaľ vieš aký má vzťah s mamou?
nevieme o ňom absolutne nič, iba že nemal núdzu o ženy (a čo to vôbec znamená...)

@simca9898 a preco by si vlastne cchela o tom vediet viac? moj ked zacal rozpravat o byvalych, tak som ho hned stopla, ze mna to fakt nezaujima. tak s tym konecne prestal. tiez by ma to asi akurat tak stvalo, keby som vedela detaily.